Marcus rakte ut en hånd i Thailand

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Marcus, GoXplore i Helsingborg

Velkommen hjem!
- Takk takk =)

Jeg kan tenke meg at du har hatt et flott eventyr, hvordan vil du beskrive turen din?
Helt utrolig! Å komme meg bort for å bidra med noe meningsfylt samtidig som jeg får oppleve thailandsk kultur er noe jeg definitivt vil gjøre igjen.

Slik jeg forstår det hadde du det veldig bra, hva var høydepunktet?
Hele turen var et høydepunkt! Derfor blir det veldig vanskelig å fortelle om bare én ting =). Men siden jeg liker å ta del i andres tradisjoner og kulturer, var det fantastisk spennende da jeg bodde sammen med fjellfolket en stund og fikk være med i hverdagen deres. I tillegg fikk jeg være med på alt fra jungelvandring, seremonier med ulike ritualer og danser til å hjelpe til med å bygge toaletter, lage søppelbørster, hjelpe til på skolen og undervise helt grunnleggende engelsk. Alle i landsbyen var så veldig hyggelige og imøtekommende, selv om mange ikke snakket så godt engelsk. Da var det også et stort høydepunkt å få hjelpe til på barnehjemmene i Sing Buri og se barnas brede smil og rampete veier etter en arbeidsdag! Eller når vi hadde temakveld på frivilligsentralen med sang og dans, ga også mange latter. =)

Du besøkte alle tre prosjektene i Thailand, hva syntes du var den store forskjellen?
Kontrasten! Hvis du vil få mest mulig ut av turen, bør du definitivt prøve alle tre! Ord kan ikke beskrive hvor fantastisk det var å kunne hjelpe til på barnehjemmene rundt Singburi. Fra maling, gulvlegging til å lære litt engelsk på ettermiddagen. Eller som da vi hadde litt tid til overs til å leke, noen barn og jeg spilte fotball. Å se alles smil og høre alles latter er noe jeg vil huske resten av livet.

Hva er meningen med prosjektene og hva gjorde dere som frivillige?
I Nord-Thailand er det største målet å la andre ta del i kulturen til AKHA-folket og forstå hvordan de lever. Men også at du er der for å være med å utvikle bygda. På barnehjemmene i Sing Buri er målet å bringe hjemmene til best mulig standard. I tillegg har de som mål at barna skal lære det grunnleggende i engelsk.

Hva er det som er så bra med å jobbe frivillig med mennesker?
Kontakten du får med alle menneskene er så fantastisk. Som frivillig fikk jeg følelsen av at man ble kjent med menneskene på et dypere plan og virkelig fikk forståelse for kuleklokken!

Har du noen gang fri? Og i så fall, hva gjorde du da?
Når jeg var oppe i fjellet hadde vi fri på kvelden og i helgene. Da ble det mye privattid. Jeg valgte å prøve å bruke så mye tid som mulig med menneskene. Vi som var der som frivillige fikk også være med på et bryllup for god mat, drikke og dans, noe som var veldig spennende. Vi var også ute på jungeltur hvor vi lærte å ordne matbokser, bestikk, krus ved hjelp av bambus.

Da jeg var i Sing Buri jobbet folk til ca halv fem og etter det ble det mange morsomme kvelder på frivilligsentralen med alle andre. I tillegg var det ofte folk badet ved et utendørsbasseng litt utenfor bygda. Så hendte det også at de dro inn i Sing Buri hvor det er restauranter og shopping. På kveldene la lokalbefolkningen opp til aerobicøkter der alle frivillige var velkomne til å vise frem sine danse- og koordinasjonsevner. Noe som viste seg ikke å være min sterke side, haha=)

Hvordan levde du?
Frivilligsentralen utenfor Sing Buri, er et stort "hostel" med meget god standard. Her bodde både frivillige som jobbet med undervisning på skoler og de som hadde som prosjekt å hjelpe til på barnehjem. Jeg bodde sammen med 5 andre på rommet mitt og toalettet og dusjen var veldig fine. Det var trådløst internett og også vaskerom hvis du ønsket å vaske klærne.

Da jeg hadde min tid oppe med fjellfolket i Nord-Thailand, bodde jeg i en bambushytte med en madrass på gulvet. Det var en veldig enkel standard, men det var en virkelig herlig følelse å kunne sovne til naturens forskjellige lyder. Jeg elsket hvert sekund der oppe!

Hadde du tid til å utforske landet og kulturen?
Thailand er et flott land å oppdage nye steder i, så jeg anbefaler det hvis du har tid til å enten reise litt rundt før eller etter tiden som frivillig. Ettersom Thailand er et veldig langt og smalt land, er det også ganske langt mellom de forskjellige byene. Derfor ble det vanskelig å reise rundt i prosjektperioden. Men mange valgte å feire helgen nede i Bangkok, som ligger kun 2 timer fra Sing Buri. Selv valgte jeg å reise rundt i en uke etter dugnadstiden, noe som også var en fantastisk opplevelse. Mye sol, bading og dykking J , men jeg fikk også tid til å prøve den spennende matkulturen.

Jeg antar at du møtte mange mennesker også? Var det bare svensker som meldte seg frivillig?
Ja, under hele turen møtte jeg mange hyggelige mennesker. Oppe i fjellet hang jeg mest med en australier som jeg fortsatt har kontakt med i dag. Så på prosjektene i Sing Buri var det veldig mange forskjellige nasjonaliteter blant de som meldte seg frivillig.

Du har vært på eventyr i mange land før, hvor høyt vil du rangere Thailand-reisen din?
Jeg har tidligere vært i Australia, New Zealand på jobb og reise, noe som i seg selv var et stort eventyr. Jeg har ikke prøvd frivillig arbeid før og jeg må si at du får så mye ut av turen. Dels for din egen skyld, men også for at du får bidra til noe nyttig. Du ser også at du gjør en forskjell, noe jeg satte stor pris på!

Vil du anbefale turen til andre?
Jeg håper at mange andre også får muligheten til å oppleve Thailand litt utover turistsporet. Det er så mye mer å oppleve enn bare sol og bading. Så selvfølgelig kan jeg anbefale frivillig arbeid i Thailand til alle! =)

Takk for tiden din.
- Takk.

Tenker du på å reise bort som frivillig og hjelpe folket i Thailand? Ikke nøl med å ta kontakt med Marcus, som mer enn gjerne deler sine erfaringer. Å komme seg bort for å jobbe frivillig med folk er en perfekt måte å få mest mulig ut av turen. Du vil også føle en personlig tilfredsstillelse av å ha hjulpet til, utvikle deg som person og få nye perspektiver på livet. Du vil jobbe i et fantastisk miljø og møte mange fantastiske mennesker!

Reisebrev fra 2011 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Thailand.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Marcus rakte ut en hånd i Thailand

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!