1. Encounter Ecuador 2. Explore Ecuador 3. 4. 5. 6.

4-ukers rundreise gjennom Ecuador

Bli med på et fantastisk 4-ukers rundreise og opplev selv hvilken magisk, levende og spennende opplevelse Ecuador er. Denne turen kombinerer spansk med frivillig arbeid, surfing, yoga og utflukter, og kan utvides med en Galapagos opphold på slutten.

Les mer

Explore Ecuador

Velkommen til det fortryllende paradiset som er Ecuador - et unikt og fargerikt land midt i verden! Ecuador ser kanskje ikke så stort ut på kartet, men ikke la deg lure av størrelsen; Ecuador er proppfull av alt fra unik geografi, utrydningstruede dyrearter, grønn regnskog og buldrende vulkaner. Bli med på eventyret, og oppdag alt det Ecuador har å by på, selv!

Dette 4 uker lange eventyret starter med en spektakulær sightseeingtur gjennom blant annet Andean-regionen, som er kjent for sine aktive vulkaner, og Baños; jungelportalen. Det er her du får din dans- og spanskundervisning. Deretter kan du se frem til to uker i jungelen, der du vil bidra som frivillig på et Animal Rescue Center. Ferden går vidre til Montañita for noen litt roligere dager med yoga og surfing på et av landets beste strender. Eventyret avsluttes på Isla de la Plata - kjent for sitt enorme mangfold av dyrearter.
Du kan i tillegg legge til en uke på Galápagosøyene, for å gjøre turen til Ecuador komplett.

Noen raske fakta om Explore Ecuador
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerNone
Lengde4 uker (eller 5 med Galapagos)
AnkomstplassQuito
Nærkontakt med dyrJa
Burde bestilles3 mnd i forkant
StartdatoFast - se under Reise
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernNærkontakt med dyrSjølivetSpanskkursRundreiserGruppereiser
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Oversikt

På dette 4 ukers programmet får du oppleve noe av det mest storslåtte Ecuador har å by på - du trenger kun å lene deg tilbake og bli med på eventyret, uten stresset med å sette opp dagsplanen selv.

Dag 1, lørdag: Lander på flyplassen i Quito, før du kjøres videre til Selina Hostel, der du vil bo sammen med andre deltakere fra hele verden.

Dag 2, søndag: Guidet tur for en anledning til å virkelig gjøre et dypdykk inn i byen og landets historie, etterfulgt av noen gufne oldtidsfortellinger! Quito var faktisk den første byen i historien til noen sinne å bli hedret på UNESCOs verdensarvliste. Deretter går turen til La Carolina, som er en nydelig grønn oase av en park, og Quitos Central Park.

Dag 3, mandag: Eventyret fortsetter til den pittoreske byen Lasso, en liten by i Ecuadors åsside, og den offisielle inngangen til Cotopaxi National Park. Her vil du få se Cotopaxi-vulkanen, som er Ecuadors mest aktive vulkan. Du får også en guidet tur til og rundt Cotopaxi basecamp, som er det nest høyeste punktet i Ecuador. Vær forberedt på en tur opp i høyden - ta med deg vann og klær etter forholdene. Søtsaker hjelper også på høydesyke! Ferden ned igjen skjer på sykkel.

Dag 4, tirsdag: Ditt første stopp for dagen, er Quilotoa, en nydelig innsjø I et krater, før du reiser videre til Baños.

Dag 5, onsdag: I dag er det fokus på spanskundervdsning og salsa (dansen, ikke dippen)! Du får 4 timer spanskundervisning, etterfulgt av en dansetime. Da er du forberedt når du blir sluppet fri på byen på kvelden.

Dag 6, torsdag: Etter noen flere spansktimer, er det dags for å bli god og våt i Pailin del diablo - som er et av Ecuadors vakreste og mest unike fossefall.


Dag 7, fredag: Morgenen består av spanskundervisning, før du får ettermiddagen til å utforske Baños. Det anbefales at du inntar minst en kaffekopp i en av byens nydelige små cafeer.

Dag 8, lørdag: Canopy Bridge neste, for en spenningsfylt dagsutflukt. På din siste ettermiddag i Baños får du muligheten til å briljere med spanskkunnskapene dine på byen, med en pub-til-pub runde.

Dag 9, søndag: Neste stopp er en magisk jungelby kalt Puyo, der du de neste dagene skal jobbe som frivillig på et Animal Rescue Center.
De neste 2 ukene går til å bistå i mating av dyrene på senteret, rengjøring og generell sosialisering. Du har mye å se frem til i dette nydelige jungelparadiset!

Dag 10, mandag - dag 21, fredag: Du tilbringer din første dag på dyrevelferdssenteret, og får noen timer til å bli kjent med de ansatte og dyrene som holder til her. De påfølgende dagene vil du jobbe som frivillig på dagtid, og dermed ha masse tid til overs til å utforske Puyo.

Dag 22, lørdag: Dette blir en lang reisedag på rundt 9 timer, men belønningen er en uforglemmelig kystlinje og noen dager med surfing og yoga foran deg - nemlig Montañita!

Dag 23, søndag: I dag bestemmer du selv! Slapp av på stranda, bli bedre kjent med reisefølget ditt eller smugstart på surfingen.

Dag 24, mandag - dag 26, onsdag: I løpet av disse dagene får du 2 yogatimer og 6 surfetimer. Du kan også velge å melde deg på flere spansktimer, hvis du vil lære mer. Resten av tiden går til å nyte alt kystbyen har å by på. Å innta litt sol på stranda er ikke feil etter noen timer på surfebrettet!

Dag 27, torsdag: I dag gir vi litt tilbake igjen til naturen ved å hjelpe til med blant annet å holde stranda ren, og plukke søppel. Du får også lov å hjelpe til med å holde skildpadderedene trygge (gjennom overvåking), og annet som trengs å gjøres i Las Tunas på tidspunktet du reiser.

Dag 28, fredag: Eventyret fortsetter på den bittelille øya Isla de la Plata. Hvis du reiser mellom juni og oktober kommer du mest sannsynlig til å se Humpback hvaler! I tillegg vil du kunne se de lett gjenkjennelige Galapagosalbatrossenel, med sine knallblå føtter.

Dag 29, lørdag: Turens siste dag har omsider kommet, og du kan regne med å sitte igjen med en myriade av minner, opplevelser og vennskap for livet. Herfra går turen hjem, ved mindre du har meldt deg på en ekstra uke med opplevelser på Galapagos!

Send denne siden til meg som PDF

Galapagos utvidelse

Hvis du ikke helt kan sjekke Ecuador av lista uten et besøk innom Galapagos, anbefaler vi definitivt at du utvider turen din med en uke for en helt uforglemmelig avslutning på oppholdet ditt!

Dag 30, søndag: Du reiser videre fra Montañita til flyplassen i Guayaquil, der du flyr til San Cristobal på Galapagos. Du blir hentet på flyplassen, og kjørt til hotellet du skal bo på. Etter innsjekk blir du tatt med på en spasertur rundt Baquerizo Moreno, for å bli litt bedre kjent med øya. Etter lunsj blir du invitert med på en rekke aktiviteter på stranda, med blant annet en rolig og avslappende meditasjonssesjon. Dagen avsluttes med sunset yoga på denne første dagen i paradis!

Dag 31, mandag: Dagen begynner med yoga, og fortsetter med surfetimer på ettermiddagen. Resten av ettermiddagen og kvelden går til å lære mer om livet på Galapagos.

Dag 32, tirsdag: Idag snur vi om på programmet, og starter dagen med surfeleksjoner, og avslutter med yoga.

Dag 33, onsdag: Etter en nydelig frokost begynner eventyret med en aktivitetsfylt dag på Kicker Rock. Her får du mulighet til å bli med en liten båt ut på havet, til en lavaformasjon kalt Kicker Rock. Steinen er kjent for å være hjem til en rekke fuglearter, som dere kan få øye på fra båten. Har du lyst på en snorkel-tur, får du muligheten når båten slår anker mellom steinene. Herfra vil du kunne se haier, skilpadder, djevelrokk, maneter og mye mer. Derfra reiser dere videre til Manglecito beach - en nydelig koralstand der du kan sitte og slappe av før dere reiser tilbake til Puerto Baquerizo Moreno

Dag 34, torsdag: I dag skal du få være med på noe helt annerledes, nemlig en "empowerment workshop"! Dette vil forhåpentligvis inspirere og motivere deg til å ta surfebrettet fatt ut på ettermiddagen.

Dag 35, fredag: Inn I mellom all surfingen, solslikkingen og yogaundervisningen, får du idag mulighet til å se en live utstilling av "Darwins Theory".

Dag 36, lørdag: I dag er du fri og frank til å legge opp dagen som du selv vil. Ta deg en spasertur rundt San Cristobal og ta inn den nydelige naturen og omgivelsene før avskjedsmiddagen på kvelden. Nyt den siste solnedgangen før hjemreise, og delta på noen forhåndsarrangerte avkjedsaktiviteter med dine nye bekjentskaper.

Dag 37, søndag: T Det er dags for å ta farvel med Galapagos! Forhåpentligvis sitter du igjen med noen uforglemmelige minner og en nydelig brunfarge du kan ta med deg hjem til Norge.

Inkludert i Galapagos utvidelsen:

Ikke inkludert:

Hvorfor Explore Ecuador med GoXplore?

 • Utforsk fantastiske Ecuador
 • 4 ukers eventyr i Andesfjellene, jungelen og stranda
 • Jobb frivillig på et Animal Rescue Center
 • Lær deg å surfe på Montañita, den beste surfestranden i Ecuador
 • Mulighet for en ekstra uke på Galapagos
 • Reis som en gruppe
 • Lær spansk og øv språket mens du reiser
 • Utforsk Amazonas
 • 4 uker med sightseeing og utforsking av Andesfjellene, jungelen og strendene
 • Frivillig i Animal Rescue Center
 • Lær å surfe på Montañita, den beste surfestranden i Ecuador
 • Mulighet for å legge til i tide på Galapagos
 • Reise som en gruppe
 • Lær spansk og tren mens du reiser

Reise

Avreisedato i 2024 er som følgt:

Det er fast (og begrenset) antall plasser på hver tur, så ikke nøl med å legge fast avreisedatoen din i god tid. Om du har spørsmål er det selvfølgelig bare å ta kontakt. Turen starter fra Quito, så det letteste er å fly dit. Du kan selv velge hvilken flyplass du ønsker å fly ut fra, men mest hensiktsmessig er Guayaquil, om du ikke har tenkt å bli igjen og reise lenger på egen hånd. Vi anbefaler sterkt at du venter med å bestille flybillett til plassen på turen er bekreftet!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Boforhold

I Quito bor du på Selina Hostel, på et delt rom med andre reisende fra hele verden.
Husk at Quito ligger mange høydemeter over det du kanskje er vant til, og det kan ta noen dager før du blir vant til høyden.

Under resten av oppholdet ditt, vil du bo på diverse forskjellige hosteller og hytter rundt om i Ecuador. Alle holder generelt høy standard.

Visum

Når du reiser til Ecuador får du stempel i passet ditt som gir deg oppholdstillatelse i 90 dager. Du trenger derfor ikke søke om visum før du reiser. Passet ditt må imidlertid være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.

Skal du være i Ecuador lenger enn 90 dager derimot, må du søke om et 12-IX visum. Dette er et visum som gir deg 180 dager til å jobbe som frivillig, studere og ha internships i Ecuador. Dette visumet må du søke om her hjemme før du reiser. Når du kommer til Ecuador må du registrere dette visumet innen det har gått 30 dager. Dette får du mer informasjon om etter påmelding.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Startdato i 2024 Pris
Explore Ecuador 27050
Explore Ecuador med Galapagos Surf, Yoga & Fun utvidelse 41950

Inkludert i programprisen:

Ikke inkludert:

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Ecuador før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Vi anbefaler ikke at du kjøper flybilletter før etter at du har fått bekreftet plass på programmet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

FAQ

Trenger jeg reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i Ecuador?

Du bør kjøpe et lokalt SIM kort og bruke kontantkort. Det vil bli billigere enn å bruke et norsk abonnement. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i Ecuador er tregere enn her hjemme. Brev kommer fram, men det kan ta flere uker.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Beløpet du må ha med avhenger av hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt til å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig med å jobbe, bør du ha med mer penger for å dekke dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Ecuador » Explore Ecuador

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!