Login Vil du jobbe hos GoXplore?

Frivillig arbeid med løver på Lion Encounter i Zambia

Jobb som frivillig med løver på Lion Release i Zambia og bli en viktig brikke i ALERTs prosess for å øke løvebestanden på det Afrikanske kontinent. Opplev nasjonalparken "Mosi-oa-Tunya" og Afrikas villdyrsliv tett på.

Les mer

Kontakt Siren

Lion Research

Noen raske fakta om Lion Research
Fra kr. 12900
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde2, 3 eller 4 uker
AnkomstplassLivingstone
Nærkontakt med dyrNei
Antall deltakere15 stk.
Burde bestilles6 mnd. i forkant
Frivillig arbeid med dyrLøverJobb med dyr

Lion Release ble endret januar 2016 til Lion Research, og nærkontakt med løvene vil ikke lenger være mulig. Målet er å fokusere mer på research, hvor frivillige vil delta på blant annet organisering av prosjektet og dyrene, forskning på dyr-menneske konflikt, vedlikehold, fôring og atferdundersøkelser av løvene. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

På Lion Research jobber du nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården, hvor du blant annet deltar på research, conservation, å lage leker til løvene av elementer funnet i naturen, kutte opp kjøtt, rengjøre bur og på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om de afrikanske villdyrene og deres liv, samt et nært innblikk i ALERTs firestegs-prosess. Det er viktig å vite at du ikke får ha nærkontakt med løvene i løpet av oppholdet. Du jobber nært dem og vil lære mye om dem i løpet av oppholdet, men du vil ikke kunne gå tur med dem eller ha nærkontakt.

Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvestanden i Afrika. Tidligere fantes ca 250.000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret, noe som har sin bakgrunn i blant annet sykdommer, jakt og befolkningsspredning i området. Prosjektet har til nå drevet oppdrett av løver i fangenskap som deretter kunne settes ut i det fri. Dette har vist seg å være en effektiv måte å hjelpe til å bevare løvestanden på. Dette prosjektet drives etter retningslinjene til flere sørafrikanske interesseorganisasjoner. En av hovedoppgavene for frivillighetsarbeiderne er å delta på arbeidet med å vende seg til et liv i det fri. Dette gjøres ved å bruke profesjonelle tilvenningsmetoder. Tanken er at disse skal få leve så tilnærmet fri som mulig etterhvert og at deres avkom kan bli født i det fri. Lion Release prosjektet (som nå er Lion Research) er steg nummer to (av fire) og drives i et samarbeid med ALERT (African Lion & Environmental Reasearch Trust), hvor hovedoppgaven er å tilvenne løvebarna et liv i det fri. Undersøkelser viser at dette, til nå, har vært vellykket og resultater som økt bevissthet om sine omgivelser og forbedret jaktferdigheter viser dette. 2010 ble en milepæl for Lion Research fordi de satte ut den første gruppen med løver. De lever nå som frie løver i et avgrenset område, kalt Dambwa. De lever i et 700 acre stort område, har ingen menneskelig kontakt og må selv jakte og klare seg selv, noe de har gjort.


ALERTs fire steg

Hvem kan delta?

Du må være over 17 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i dyr og ikke er redd for å ta i et tak. Siden du skal jobbe i nærheten av dyr er det viktig å følge retningslinjene for sikkerhet. Ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Bilder fra Lion Reseach (merk: nærkontakt er ikke lengre mulig)

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
The most brilliant part for me has been working with the lions in such a close-knit team. Not only have I learned more than I ever expected about the animals and their habitat, I´ve also made some brilliant friends and feel as though we´ve all helped to make a difference. I´ve been proud to be associated with the program.

Rachael // Lion Research

Arbeidsoppgaver

Arbeidsdagen

Arbeidet på prosjektet er delt inn i tre deler, environmental reseach, conservation og teaching & school development.

Environmental research

Forskning underbygger arbeidet i alle deler av programmet, som omfatter å inkludere både bevaring og lokalsamfunnet. Fra de minste medlemmene av dyreriket til de største, alle er avgjørende for å få den riktige balansen i økosystemet. Du vil blant annet delta i:

Det er viktig å vite at dette kan endres gjennom året og at noen av disse arbeidsoppgavene er sesongrelaterte.

Conservation

Denne delen av arbeidet består ofte av fysisk arbeid. Det kan være å gjennomføre en 'snare-sweep', som en del av anti-krypskyting patruljer, reparasjon av veier, fjerne plantearter eller ugress som ikke hører hjemme i området, fjerne vegetasjon ved gjerdene og identifisere nye området hvor løver kan settes ut. Du vil også delta i skogplantings-prosjektet, som blant annet betyr at du vil delta på å flytte trær fra et område til et annet i Dambwa forest.

School development

Skolene i de rurale områdene mangler ofte viktige ressurser. Som en del av prosjektets fokus på ansvarlige utvikling i lokalsamfunnet vil du som frivillig få bistå ved å:

I tillegg til dette vil du få delta på å lage undervisningsopplegg for voksne i lokalsamfunnet også. Det er viktig å informere og undervise om temaer som:

Som deltaker på Lion Research vil du få en briefing før du starter arbeidet. Her vil du lære hva du skal gjøre, og hva du ikke skal gjøre. Hele prosjektet er en læringsprosess. Dersom du har spesielle ønsker eller kunnskap innen spesifikke områder så er du hjertelig velkommen til å fortelle oss om dette. Prosjektet ønsker veldig gjerne å legge til rette for deg. Det er prosjektleder til stede 24/7, som du kan kontakte dersom du trenger hjelp.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige på Lion Research bor sammen i et hus, som heter Serenity. Huset har enkel standard og er et trygt sted å være. Det kan hende at det noen ganger er lite trykk på vannet, men dette venner man seg til. Det finnes også internet og hver enkelt frivillig betaler for sitt bruk. Det er ti rom, hvor det er plass til to stykker per rom. Jenter og gutter må bo på rom hver for seg. Toaletter og dusjer deler alle rom på. Alle rom har ellers tepper, puter og sengetøy, men ta gjerne med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Tøyet ditt vil bli vasket (undertøy må vaskes selv). Alle måltider er inkludert og vil bli tilberedt av egne kjøkkenansatte.

Livingstone ligger bare ca. 20 minutters kjøring unna prosjektet, hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Det finnes internettkafè i Livingstone sentrum, hvor du kan betale for å bruke internett. Vann bør ikke drikkes direkte fra springen. Vi anbefaler at vannet heller kokes og filtreres eller kjøpes på flaske. Frukt og grønnsaker anbefaler vi at du skreller eller vasker i kokt/filtrert vann, evt. benytte steriliseringsvæske. Mat på restauranter og "bedre" gatekjøkkener kan normalt trygt spises.

På selve prosjektet fikk vi mye tid sammen med løvene, hver eneste dag. Vi gikk turer med de i bushen, hjalp til med å holde burene rene, lagde leker til løvene og andre ting som må gjøres for å holde prosjektet gående.

// Lion Research

Hvorfor Lion Research med GoXplore?

Visum

Lion Reseach krever 30 dagers Business visum for alle som ønsker å jobbe som frivillig. Dette kan enten anskaffes før ankomst til Zambia eller det kan kjøpes ved ankomst til landet. Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge, at det er maskinlesbart og har minst to ubrukte/tomme sider. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Dersom du ønsker å være på prosjektet lengre enn disse 30 dagene, kan visumet utvides inntil tre måneder. Vår samarbeidspartner kan hjelpe til med dette.

Vi gjør deg oppmerksom på at det kan være lurt å søke om double/multiple entry visa dersom du planlegger å delta på turer mens du er i Zambia. Du får ikke stempel ved utreise, så dersom du ikke har søkt om multiple entry visa må du kjøpe nytt visum hver gang du kommer tilbake til Zambia. Single entry visa - US$ 50 Double entry - US$ 80

Noen flyselskap kan nekte boarding dersom du ikke har skaffet deg visum på forhånd. Vi anbefaler derfor at du sjekker dette når du bestiller billett. Ta kontakt med oss dersom du må anskaffe visum før ankomst til Zambia.

Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?

Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Avreiseskatt

Zimbabwe har fra mars 2011 innført nye regler for avreiseskatt. Dette betyr at alle som reiser ut av Zambia må betale en departure tax på USD 25 for å få lov til å forlate landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise


Ankomstdatoer 2018

1, 8, 15, 22, 29 januar
5, 12, 19, 26 februar
5, 12, 19, 26 mars
2, 9, 16, 23, 30 april
7, 14, 21, 28 mai
4,1, 18, 25 juni
2, 9, 16, 23, 30 juli
6,13, 20, 27 august
3, 10, 17, 24 september
1, 8, 15, 22, 29 oktober
5, 12, 19, 26 november
3, 10, 17, 24, 31 desember


Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde seg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Du kjøper selv flybillett til Zambia, hvor du blir hentet på flyplassen. Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika enten før eller etter oppholdet er det helt opp til deg. Hvis du er interessert i å reise på safari, kan vi også hjelpe deg med det. For mer info om safariene vi tilbyr kan du klikke her.

Transport

Lion Research starter hver første og tredje mandag i måneden. Du må ankomme Livingstone International Airport på den mandagen prosjektet starter.

Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zambia før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zambia etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Livingstone mellom 6900 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Priser

2018 Pris
2 uker 12900
3 uker 15900
4 uker 18900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6 900 NOK kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Lion Research

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
På selve prosjektet fikk vi mye tid sammen med løvene, hver eneste dag. Vi gikk turer med de i bushen, hjalp til med å holde burene rene, lagde leker til løvene og andre ting som må gjøres for å holde prosjektet gående.

// Lion Research

Aktiviteter i Zambia

FAQ

Er Lion Research involvert i Canned Hunting?

Nei, Lion Research er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver på gården blir solgt. Lion Research har bare et fåtall løver og frivillige får ikke ha nærkontakt med dyrene i løpet av oppholdet. Prosjektet har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og over hva som skjer med hver løve i løpet av året. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet har internettilgang, som du betaler for, men det kan være noe ustabilt.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett. Prosjektet har myggnett, men disse kan være hullete og gjør ikke samme nytten lengre.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Livingstone town. Alle frivillige på Lion Release får dra til Livingstone town en gang i uken.

Hvilken valuta brukes i Zambia?

Den lokale valutaen heter Kwatcha og kan ikke fås i Norge før avreise. Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise. Dette kan du veksle til Kwatcha i Livingstone etter ankomst.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Zambia er et malarialand så vi anbefaler sterkt at du tar malariatabletter gjennom oppholdet. Vi anbefaler typen 'malarone'. Det finnes myggnett på prosjektet, men ta gjerne med eget slik at du vet at det ikke er ødelagt eller hullete. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det er også viktig at du tar gulfebervaksinen før avreise da Zambia krever at alle reisende har gyldig gulfebervaksine. Ta derfor med vaksineboken når du reiser for det er mulig du må fremvise dette i løpet av reisen. Det kan være lurt å også ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral. Kontakt fastlegen din for oppdatert informasjon.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zambia » Lion Research

Sonja M bestilte vårt Gruppereise Bali program for 16t siden. Er det noe for deg også?!