Login

Emilies reise til Ecuador - Monkey Sancuary

Etter en måned med frivillig arbeid i Quito var det på tide å skifte miljø. Fra storby til jungel. Null strøm (utenom to timer om kvelden hvor de skrudde på et aggregat), kaldt vann, og insekter. Mange insekter. Etter en god busstur sør-øst for Quito begynte det å se ganske jungelaktig ut utenfor bussvinduet. Jeg ble satt av midt på en veg, in the middle of nowhere. Herfra skulle det bare være en liten gåtur før jeg kom til senteret, Sacha Yacu, hadde jeg blitt fortalt. Ti minutter ble det sagt. De som har brukt ti minutter må ha spurtet. Og uten en sekk som veier 20+ kg. Bratt, smal og veldig sølete sti. Rett ned. Med sekk. Det ble noen svette drøye 40 minutter før jeg kunne slenge stumpen ned i en hengekøye på Sacha Yacu. Men det var verdt det. To veldig bra uker ble det. Tommel opp!

Hver dag startet med å forberede mat til dyrene. Dyrene vil si; skilpadder, papegøyer, nesebjørn, kinkajou, ozelot, kalkun og et godt utvalg av ulike aper. Hver morgen fikk vi tildelt hvilke dyr vi hadde ansvar for den dagen. I grupper på to eller tre gikk vi rundt til dyrene, rensket burene, ga dem mat og selskap. Mange av dyrene har mindre hyggelige historier, men er heldigvis blitt reddet på en eller annen måte og nå er i trygge hender på Sacha Yacu. Målet er at de en gang i fremtiden skal bli friske og løslatt ut i det fri.

I tillegg til å ta vare på dyrene bidro vi også til å bygge nye bur, grave et basseng (til noen nye skilpadder), fiske fisk og slakte kyllinger til ozelotene, og ikke minst fange gresshoppere til apene. Og som trodde at dagene kom til å bli lange uten strøm og min høyt elskede WiFi! Det var alltid noe å henge fingrene i. Kveldene ble brukt til å spille kort, bake kake i gryte (siden vi ikke hadde ovn), hygge foran bålet mens solen gikk ned mellom trærne og rett og slett bli kjent med de andre frivillige, før jeg som regel stupte i seng før klokken rakk og bli ni.

Prosjektet er avhengig av at det er frivillige med og hjelper til så man får virkelig følelsen av å være til nytte. Hvis du er glad i dyr, ikke er rett for å bli litt skitten på hendene og har en liten hippie/villmann inni deg så er dette steder å anbefale på det aller varmeste! Det er en liten perle midt i jungelen.

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Frivillig Ecuador program i 2014.

Hjem » Reisebrev » Emilies reise til Ecuador - Monkey Sancuary

Lina S bestilte vårt Frivillig Nepal program for 77t siden. Er det noe for deg også?!