En helt fantastisk tur og opplevelse

Etter en lang flyreise kom jeg endelig fram til Johannesburg!
Der står Bradley og venter på meg, men navnet mitt på plakaten og greier.
Blir kjørt til hostellet i Melville, hvor jeg møter de andre frivillige. Vi alle skal ikke samme sted, men blir veldig glad når det viser seg at svenske Johanna skal til Felidae også!
De ansatte på hostellet var noen av de hyggeligste mennesker jeg har møtt, de fikk oss til å føle oss en av gjengen med en gang!
Neste dag durer vi ut på hop on hop off-bussen og får sett veldig mye av Johannesburg! En fantastisk by, med mye historie til tross for at den bare er 130 år gammel. Kommer slitne hjem etter en lang dag med masse inntrykk og blir møtt med skikkelig sør afrikansk Braai (BBQ). En veldig morsom kveld med god mat og drikke.

Neste dag er bærer det av gårde til reservatet og etter en lang busstur fra Joburg til Bloemfontein med forsinkelser og veiarbeid, blir vi hentet av "mom and dad", foreldrene til de som driver farmen, og etter en og halv time er vi endelig på Felidae Centre. De andre frivillige og Chriszanne (eieren) er i Kimberley, så vi er alene en liten time. Nå har det blitt mørkt, så vi får ikke sett noen dyr, men vi hører baby cheetah Zena, som er på soverommet til Chriszanne. Det å ikke storme inn på det rommet var å sette selvdisiplinen på prøve!
Men når resten kommer hjem, får vi gå inn til henne. Hun var da det første dyret vi fikk møte (bortsett fra hundene) og hun vant hjertet mitt på et øyeblikk! Nydeligere skapning har jeg aldri sett, og hun maler som en katt!


Neste morgen blir vi vekket av løvene som brøler, og det er noe av det råeste jeg har opplevd! Vi får en omvisning på farmen og får endelig sett alle dyrene. Vi blir delt inn i 3 grupper, feeding- meat room - dishes, noe som gjør at vi alle får gjort alt.Feeding- gjøre klar maten til alle dyrene og så mate dem.Meat room- hente inn alle skåler, sørge for at alle har vann, så vaske skåler og meat room. Dishes- så enkelt som å ta oppvasken i huset.
Det var overraskende hvor fort man blir vandt med å dele opp kyllinghoder, og dra på døde kalver. Gulroten er jo å få mate disse fantastiske dyrene.
Dagene går med til å gjøre div gårdsarbeid, samt å være sammen med dyrene. Lille Zena måtte vi sitte barnevakt for, så det var alltid en av oss sammen med henne, hun var liten og kjedet seg fort og hovedoppgaven var å passe på at hun ikke skadet seg eller gjorde ting hun ikke fikk lov til. Dette var en helt fantastisk oppgave, spør du meg!
Ellers kunne vi være inne hos løvene Tau og Alex, på 11 og 9 mnd, så mye vi ville, og Sjakalen Jack som var veldig selskapsyk. Vi var også inne hos den hvite løven Ariel og caracalene Lilo og Sera, da med følge av lederene.
De andre frivillige var helt fantastiske jenter (gutter drar tydeligvis ikke på sånne turer, noe jeg synes er rart), og vi ble fort venner. Jeg var en del eldre enn de andre, men det tenkte jeg ikke noe over. Man er i en liten boble og alder og forskjeller blir uvesentlig.
Felidae er en familiebedrift og de virkelig lever og ånder for disse dyrene. Og de gjør en helt fantastisk jobb! De er også veldig opptatt at vi frivillige skal ha det fint sammen, så vi dro inn til Kimberley et par ganger i uken for å spise på restaurant, shoppe og sightseeing. Men for det meste var vi på farmen og jobbet og koset oss. I helgene tar de imot turister for å vise dem dyrene og ikke minst lære dem om canned hunting (troféjakt). Alle løvene på farmen er reddet fra nettopp troféjakt og de legger stor vekt på å fortelle flest mulig om den grusomme virksomheten. Målet er jo selvfølgelig å få slutt på det, men i mellomtiden redder de så mange de kan.


Jeg hadde en helt fantastisk tur og opplevelse, og kan med hånden på hjertet si at dette har vært den beste ferien jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg har blitt helt forelsket i Sør-Afrika, farmen og familien som driver den. Og jeg har allerede bestemt meg for at jeg skal tilbake neste år! :)

Reisebrev fra 2015

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Wild Cat Sanctuary.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » En helt fantastisk tur og opplevelse

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!