Naankuse, et eventyr jeg aldri vil glemme!

Jeg husker godt hvordan det var å kjenne på sommerfuglene som kilte i magen hele veien ned til Namibia, noe som gjorde det svært vanskelig å sove på flyet. Hvor rart, men samtidig fantastisk det var å ankomme flyplassen og senere gården. Reisen min som startet fra kalde Norge i februar og endte i Namibia i slutten av april var ikke annet enn et fantastisk eventyr som jeg aldri vil glemme!

Aldri før har jeg hatt det så morsomt samtidig som jeg har lært så utrolig mye om dyr og natur i Namibia. Det sosiale samholdet jeg fikk oppleve og minner som aldri vil forsvinne.

På gården var det mange ulike oppgaver som å lage mat til dyrene og mate dem, gå turer med bavianer, geparder og mye mye mer. Alle disse forskjellige oppgavene ga en form for tilfredstillelse, ikke bare for en selv men også for å gjøre noe godt for andre enn seg selv. Opplevelsene kom på løpende bånd og gjorde oppholdet til en sann fornøyelse.

Bavianene, som de fleste fikk nære bånd til fra å ha de minste over natten, er noe jeg spesielt savner! Eller den følelsen av å sitte tett opptil geparder som ligger ved bena dine og maler. Oppleve alle de forskjellige dyrene på nært hold og kose med dem, aktivisere dem og observere deres atferd. Alt dette er bare en brøkdel av det man vil oppleve på denne gården. Til og med project work er interessant og lærerikt.

Jeg var også så heldig at jeg fikk muligheten til å observere og assistere på diverse operasjoner til de afrikanske villhundene og gepardene. Hørt løver brøle på nært hold og leoparder frese, så mange ting at jeg ikke kan ramse opp alt dette.

Neuras & Kanaan

Naankuse har også to fantastiske research prosjekter som er plassert sør i Namibia. Landskapene her er vidt forskjellige fra landskapet på gården og er helt fantastiske.

Neuras er plassert i en ørken/canyon type landskap og er en oase midt i dalen hvor det ellers bare er kjempe tørt. Her fikk vi delta på blant annet produksjonen av vinen deres, oppdagelsesturer på jakt etter spor av hyener og andre rovdyr. En av dagene var vi også på jakt etter en død hyene som jeg fant etter mye om og men, aldri kunne jeg ha tenkt meg på forhånd hvor stor glede man kan få av å finne noe dødt…

I Kanaan som er midt ute i en sandørken fulgte vi hyenespor rett tilbake til en aktiv hule. Sov ute under åpen himmel full av stjerner og spiste frokost på sanddynene dagen etter, samtidig som vi kunne se solen stige opp i horisonten.

Dette har vært en uforglemmelig opplevelse som jeg savner mer og mer for hver dag som går… Savner alt fra naturen og dyrene, til kveldene med de andre frivillige som jeg også vil se på som gode venner. Alt dette som tilbys her er vel verdt turen og mye mer.

Vil takke GoXplore som gjorde denne turen mulig og alle jeg har blitt kjent med som gjorde oppholdet så fantastisk.

Dette er en unik opplevelse, et fantastisk sted og minner man aldri vil glemme.

- Magnus, deltaker på Wildlife Rescue Centre i 2016

Reisebrev fra 2016

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Wildlife Rescue Centre.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Naankuse » et eventyr jeg aldri vil glemme!

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!