Maja – Fantastisk land, du vil bare ha mer!

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Hallo!

Jeg er faktisk fortsatt i Costa Rica, og kombinerer frivillig arbeid med en ryggsekktur med kjæresten min. Fantastisk land, du vil bare ha mer!

Jeg har hatt en flott tur som startet med 2 uker med en familie i San José mens jeg studerte spansk. Fornøyd med familien fikk jeg mitt eget rom og alle var så snille, en utfordring å bare snakke spansk hjemme med dem, men veldig givende.

Skolen var også flott, siden det er lavsesong i Costa Rica denne tiden av året var det veldig få elever, noe jeg syntes var et pluss siden klassene var så små! Jeg var ledig fredag, lørdag og søndag, så da hadde du mulighet til å lage helgeutflukter. Den første helgen dro jeg til La Fortuna, en liten by ved en vulkan, vi svømte i varme kilder, så vulkanen og så dyr i regnskogen. Skolen var flinke til å hjelpe til med å arrangere disse turene!

På skolen var det en kvinne som var ansvarlig for dugnadsprosjektene, hun hjalp meg med hvilke jeg skulle velge og hvordan jeg skulle komme meg dit. Toppen!

Jeg kunne ikke velge mellom to forskjellige dyreredningssentre, men siden jeg hadde 4 uker med frivillig arbeid, tok jeg to uker på hver! Det ble Natuwa og Pardero Turrucares redningssenter.

På det første prosjektet var det bare meg og en annen frivillig som jeg likte veldig godt. Var mye jobb og følte virkelig at du hjalp! Jeg måtte hjelpe til med å tilberede maten til dyrene, dele ut maten og hjelpe til med å rengjøre burene. Eierne og de som jobbet der permanent var fantastiske, anbefaler dette prosjektet på det sterkeste! De hadde mange fugler, rundt 80 røde araer. Og flere andre varianter. Men også aper, tapirer og jaguarer.

Det andre prosjektet var helt annerledes! Det var virkelig avhengig av de frivillige, de eneste som var fast ansatt der var veterinærer. Så da jeg var der var vi rundt 10 frivillige og de syntes de var litt mye! Men jeg trodde ikke det haha, syntes ikke det var like mye jobb som det andre, mye mer tid til å ta det med ro og bade i bassenget som de også hadde, enn å jobbe. Her hadde de masse dovendyr, men også aper og fugler.

Begge prosjektene var gode, men på forskjellige måter kommer det an på hva du ser etter med reisen din!

Begge steder er målet å slippe dyrene ut i naturen igjen, eller om det ikke fungerer, å gi dem et fint liv likevel. Virkelig glad jeg gjorde dette! Har vært en så fantastisk opplevelse som ikke bare har utviklet meg som person, men også spansken min og engelsken min!

Prosjekt nr. 1. Fikk følge med eieren til nabolandsbyen, som innebar å krysse tre elver, vannet var mye høyere enn han hadde trodd. Lol!

Prosjekt nr. 1. Free Macaws fløy rundt i området, her sitter de over spisebordet.

Soloppgang på vei til jobb fra der vi bodde. En fin 5 minutters spasertur hver morgen!

Prosjekt nr. 2. Det var da jeg skulle gjøre "slothwalken" de hadde 2 dovendyr som måtte trenes hver dag, da deres store innhegning ikke var ferdig ennå. Så ble de båret slik til et tre og de måtte klatre rundt. De holdes på pinne og med hansker slik at de får minst mulig menneskelig kontakt fordi de skal slippes ut i fremtiden.

Reisebrev fra 2017 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Costa Rica.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Maja – Fantastisk land » du vil bare ha mer!

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!