Sofies fantastiske tur i Ghana

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Klokken er 14:39 og jeg sitter for tiden på Starbucks i Gøteborg og skriver. Med et stort smil tenker jeg tilbake på min fantastiske tur til Ghana hvor jeg brukte fem uker på frivillig arbeid med funksjonshemmede barn. Jeg har fått så mye ny erfaring å ta med meg i livet og dele med mine kjære. Denne turen var utrolig nyttig for meg å gjøre fordi jeg har utviklet meg på mange forskjellige måter og i ettertid lært meg å sette pris på ting som jeg pleide å ta for gitt, for eksempel å kunne dusje i varmt vann. Det beste og mest dyrebare fotoalbumet jeg bærer i hjertet, takknemlige og glade øyeblikk som ikke lar seg fange på bilde.

For fem uker siden tok jeg bussen fra Accra som er hovedstaden i Ghana opp til den nordlige regionen til en by som heter Tamale hvor jeg skulle bo hos en vertsfamilie. Jeg var full av forventning og ville bare komme dit jeg skulle bo. Jeg fikk en varm velkomst fra vertsfamilien min og jeg fikk umiddelbart en veldig positiv følelse av at dette kommer til å bli en uforglemmelig tur, noe det også ble. Når jeg ser tilbake på alle bildene jeg tok under turen, blir jeg skikkelig varm inni meg. "Tenk deg at det faktisk er meg som står der på bildet og holder foredrag om hiv/aids foran 300 mennesker". Noen ganger sjokkerer du deg selv over hva du faktisk er i stand til å gjøre. På eget initiativ skrev jeg et foredrag om hiv/aids som jeg ønsket å holde foredrag om på ulike skoler. Målet mitt med talen var å oppmuntre skoleungdom til å teste seg selv i god tid hvis de var usikre og at de alltid skulle være redde og beskytte hverandre. For meg var det viktig å presisere at alle mennesker er like mye verdt uansett om en person har hiv/aids eller ikke.

Barna jeg meldte meg frivillig med var helt fantastiske og ga meg mye kjærlighet og omsorg hver dag. Hver gang de så meg ble de glade og ville holde meg i hånden, gi meg en klem eller bare henge med meg. Noen av dem kunne ikke kommunisere på engelsk, men til tross for det forsto vi hverandre godt gjennom kroppsspråk.

Jeg hjalp til ved å hjelpe lærerne på skolen i timene og leke og sosialisere med barna i friminuttene. På min siste dag kjøpte jeg godteri til alle barna for å vise min takknemlighet, og responsen jeg fikk tilbake var uslåelig. Dette er en dag jeg sent vil glemme. Tenk at barn kan bli så begeistret og glad av litt sukker!

Det er sant at et bilde sier mer enn tusen ord, etter å ha scrollt gjennom bildene jeg tok selv med kameraet mitt kan jeg bekrefte dette hundre prosent. Jeg elsker å fotografere mye fordi det er gøy å se tilbake på hendelser du har vært vitne til i ettertid. Det er bokstavelig talt umulig å huske alt du har vært gjennom, men ved hjelp av et bilde kan du enkelt knytte følelser og minner tilbake til den hendelsen.

Hver helg pleide jeg å finne på noe med vertsbarna mine. Vi dro flere ganger til et svømmebasseng som lå ikke langt fra byen hvor vi hang, svømte og hadde det hyggelig sammen. Etterpå dro vi hjem og lagde mat sammen. Det er en helt magisk og ubeskrivelig følelse å sitte under stjernehimmelen og lage mat i mørkets stillhet. Den gode lukten fra maten, den deilige varme sommertemperaturen og samværet med vertsfamilien min ga en unik følelse i kroppen. Mange ganger ville jeg klype meg selv i armen, det var vanskelig å forstå at det faktisk var jeg som satt der i dette øyeblikket.

Erfaringer gjør deg rikere som person og det er noe du alltid vil bære med deg. Du får sjansen til å bli kjent med mennesker du ellers aldri ville ha møtt. Også det å oppleve en kultur som er helt annerledes enn din egen, gir en god forståelse for andre mennesker. Jeg er kanskje aldri en rik person i lommeboken, men mine reiser og opplevelser har gitt meg et rikt hjerte og det er noe ingen andre noen gang kan ta fra meg. Mitt mål i livet er å inspirere folk og bevise for dem at ingenting er umulig, så lenge du har viljen så ordner resten seg selv.

Vær så snill,

Sophie

Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Ghana.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Sofies fantastiske tur i Ghana

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!