1. 2. 3. 4. 5. 6.

Frivillig arbeid i Ghana

"Akwaaba!" betyr velkommen, og er et ord du kommer til å høre mye i Ghana! Som frivillig her kan du velge å jobbe med en rekke spennende prosjekter samtidig som du lærer masse om kulturen i Ghana.

Les mer

Frivillig Ghana

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Ghana sier w Akwaaba! Velkommen til Ghana!

Vi har bestemt oss for å stenge alle prosjekter i Ghana i en periode. Vi håper å kunne gjenåpne ila 2024. I mellomtiden anbefaler vi frivillig arbeid i Zambia som den mest lignende alternativ. 

Dette kulturelt og landskapsmessig mangfoldige landet vil umiddelbart fortrylle deg. Den ghanesiske livsstilen - vennligheten og åpenheten til lokalbefolkningen - gjør det enkelt for deg å raskt føle deg hjemme! Enten du velger å være frivillig i noen uker eller måneder har vi flere fantastiske prosjekter du kan delta på, som alle har som mål å hjelpe andre og forbedre lokalsamfunnet samtidig som du blir kjent med Ghana på nært hold, og lærer mer om deg selv.

Uansett bakgrunn vil du kunne bidra. Kunnskap eller erfaring fra faglige yrker blir sterkt verdsatt, og du kan få arbeidsoppgaver basert på bakgrunnen din. Dette er selvfølgelig ikke det viktigste, men det at du ønsker å hjelpe andre, og har can do holdning.

Språk og kultur

I tillegg til å jobbe med spennende prosjekter vil du også bli kjent med den ghanesiske kulturen. Enten du velger å bo hos vertsmor Mama Mina, som har vært vertskap for frivillige siden 1999, eller på frivillighuset, vil du bli eksponert for den ghanesiske kulturen på en måte vanlige turister bare kan drømme om.

Det offisielle språket i Ghana er engelsk, så du bør være komfortabel med å snakke engelsk. I tillegg snakkes det flere afrikanske språk, avhengig av området. Akwaaba er definitivt et ord du vil høre mye, og du kan like gjerne lære det med en gang: det betyr velkommen.

Hvem kan melde seg på?

Det viktigste kriteriet er at du ønsker å hjelpe, og at du er selvstendig, tilpasningsdyktig og ikke redd for å gi det lille ekstra når det er nødvendig! Du bør være over 18 år, i relativt god form og kunne snakke engelsk, da dette er språket du vil bruke daglig.

Noen raske fakta om Frivillig Ghana
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 uker
Ankomstplass Kotoka International Airport, Accra
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
StartdatoOnsdag eller søndag, hele året
Frivillig arbeidUndervisningPraksisFrivillig arbeid med barnMedisin & HelseFamilievennligSport
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Latteren sitter loest hos alle, barn som voksne, og de virker bare som et utrolig lykkelig folk. Og maa vel si meg positivt overrasket over hvor utrolig bra man kan ha det, med saa faa ting tilgjengelig.:)

Marianne Frivillig Ghana

Prosjekter

Vi tilbyr flere ulike prosjekter i Ghana. Her er fire populære alternativer, men si gjerne ifra hvis du har spesifikke preferanser eller ferdigheter prosjektet kan dra nytte av.

Street Children

Prosjektet for gatebarn i Ghana, initiert av vår lokale samarbeidspartner og NGOen "Youth a New Foundation", har som mål å gi utdanning og meningsfulle aktiviteter til sårbare gatebarn. Beliggende i Greater Accra, hvor mange familier lever under fattigdomsgrensen, tilbyr prosjektet støtte til barn som mangler tilgang til utdanning og står overfor utfordrende forhold.

Prosjektet finner hovedsakelig sted i Mama Mina sin hage, som fungerer som en lekeplass, læreområde og soveplass for barna. Den er utstyrt med leker, lærebord, sanitæranlegg og en overbygd paviljong som beskytter mot regn eller sterk sol. Siden våren 2016 har det også vært en liten lekeplass med lekeutstyr.

Din rolle som frivillig er å gi omsorg, tilsyn og støtte til barna, som er i alderen fra seks måneder til tolv år. Prosjektet har som mål å etablere stabile strukturer for barna og legge til rette for skolegang, og dermed gi dem bedre muligheter for fremtiden og integrasjon i samfunnet.

Dine oppgaver inkluderer å fremme hygiene, delta i kreative engelskspråklige aktiviteter, leke med barna, bistå med matlaging og måltider, legge til rette for hvileperioder og utvikle sosiale ferdigheter. De eldre barna kan trenge hjelp med skolearbeid, mens de yngre trenger omsorg og pleie. Du vil samarbeide med andre frivillige og organisere aktiviteter etter en timeplan fra mandag til torsdag, med start rundt kl. 08:00 og avslutning tidlig på ettermiddagen.

Utover de angitte oppgavene har du friheten til å organisere ekstra aktiviteter for barna, som spillkvelder eller engelsktimer på fredager som fremmer deres kreativitet og glede.

Boforhold: de fleste frivillige bor hos vertsmor Mama Mina.

Community Based Children's Centre

Slike sentre ble i sin tid etablert for å redusere den ekstreme fattigdommen som preger store deler av Ghana ved å gi lokale barn mulighet til å få en utdannelse og dermed høyre levestandard. På grunn den store andelen av lokale barn som av ulike årsaker ikke går på skole er det et stort behov for slike sentre som et tiltak for å blant annet holde barna borte fra gatene. Her gir du omsorg, støtte og utdanning til barn i alderen tre måneder til seks år.

Children's Centre som vår lokale partner samarbeider med ble grunnlagt i 2014, tilbyr hel dags omsorg for omtrent 50 barn fra mandag til fredag. Barna er gruppert etter alder, med rundt 10 til 15 barn i hver gruppe. Din hjelp vil innebære omsorg, oppmuntring og aldersriktig utdanning for disse barna.

Vanlige arbeidsoppgaver på sentre kan bestå av å holde barna i aktivitet, synge, leke og spille spill - samt drive med sport. Har du en hobby du virkelig brenner for, er dette noe du kan få mulighet til å vise frem og lære bort på dette programmet! Barna trives godt med å tegne, male og lese. Som frivillig vil du være en støtte- og omsorgsperson for barna og vil også måtte hjelpe til med å forberede mat, mating, støtte med lekser og mer.

Arbeidsdagen din begynner vanligvis kl. 08:00 og avsluttes rundt kl. 17:00, mandag til fredag, med en lunsjpause. I helgen har du vanligvis fri, og senteret er stengt i ferier, så vær oppmerksom på ferieperiodene i Ghana.

Boforhold: frivillighetshuset.


Undervisning

Du kan også velge å være frivillig på en skole i Accra for å møte behovet for lærere, spesielt innen matematikk og engelsk. Ved å tilby kvalifisert undervisning innen disse fagene, bidrar du til å forbedre elevenes jobbutsikter.

I Ghana avsluttes skolegangen vanligvis etter 7. klasse, til tross for at det er 11 års obligatorisk utdanning. Mange ghanesiske skoler lider av manglende bemanning og ressurser, noe som senker kvaliteten på utdanningen. Mangel på individuell oppmerksomhet og passende læremidler påvirker også elevenes læringsopplevelse.

Gjennom vårt program kan du bidra som frivillig enten på offentlige eller private skoler. Disse institusjonene lider ofte av mangel på nok personale og undervisningsmateriell. Elevene du vil jobbe med er vanligvis mellom 12 og 15 år og kommer fra ufordelaktige familier eller utfordrende bakgrunner.

Klassestørrelser varierer mellom forskjellige skoler, og noen skoler har opptil 60 elever per klasse. Din rolle som frivillig er å bidra til å kompensere for disse begrensningene ved å assistere skolens ansatte og gi ungdommene den oppmerksomheten de trenger, slik at de lettere kan følge med på studiene sine.

Målet med prosjektarbeidet ditt er å støtte lærerne i deres daglige skoleaktiviteter og aktivt bidra til å forbedre utdanningssituasjonen på stedet.

Som frivillig på en skole i Ghana er ditt hovedansvar å hjelpe lærerne i undervisningen. Dette kan innebære leksjonsforberedelse, individuell oppfølging av elevene og assistanse i ulike fag som matematikk og engelsk. Din tilstedeværelse vil introdusere nye ideer og bringe variasjon til undervisningen. Kulturell utveksling blir høyt verdsatt, og barna er veldig interessert i å høre om resten av verden. Avhengig av dine ferdigheter og kunnskaper, kan du til og med få muligheten til å undervise din egen klasse under veiledning av en erfaren lærer.

Skoledagen begynner vanligvis rundt kl. 08:00 og avsluttes tidlig på ettermiddagen, mellom kl. 14:00 og 15:00. Du vil jobbe fra mandag til fredag og ha helgene fri til å utforske landet eller slappe av. Vennligst merk at de nøyaktige timeplanene kan variere mellom skolene, og at skoleferier vil påvirke prosjektet.

Boforhold: frivillighetshuset.

Fotballtrener

Som frivillig fotballtrener i Ghana får du muligheten til å lære spillerne essensielle sports- og sosiale ferdigheter, samtidig som du utvikler deres fotballferdigheter og bidrar til å lære dem disiplin og samarbeid. Fotball er populært i Ghana, og landslaget har deltatt jevnlig i verdensmesterskapet siden 2006. Enten det er i klubber, skoler eller på gaten, spilles fotball overalt og bidrar ikke bare til fysisk form, men også til sosial utvikling.

Prosjektet dreier seg om en klubb som ble grunnlagt i Accra i 1998, og som har utviklet seg fra amatør til profesjonell fotballklubb, og gradvis jobber seg opp mot deltakelse i nasjonal liga. Du vil få arbeide med både et seniorlag og et juniorteam, og trene dem på fotballbaner som ligger i nærheten av bostedet ditt. Junior lagene kan bestå av mange spillere (opp mot 80), men trener ikke like ofte som seniorlag, som vanligvis trener daglig.

Som frivillig vil du assistere de lokale trenerne i treningen, i henhold til spillernes ferdighetsnivå. Fra oppvarmingsøvelser til spesifikke treningsteknikker som forbedrer utholdenhet, styrke og spilleferdigheter, kan din rolle også innebære rekruttering av nye spillere i off-season, der klubben organiserer spesialtreninger.

I tillegg til fysisk form, fremmer fotball viktige sosiale ferdigheter som lagånd, disiplin og pålitelighet. Ditt eget initiativ blir høyt verdsatt, da du bidrar til klubbens mål om å rykke opp til en høyere liga. Din fotballekspertise blir verdsatt, men selv som en hobbyutøver kan du aktivt delta på dette prosjektet.

Arbeidstidene dine vil bli koordinert med deg på stedet, vanligvis bestående av fem dager i uken med tre til fem timer per dag. Siden kamper ofte spilles i helgene, kan det hende du blir bedt om å være tilgjengelig på den tiden, noe som gir deg fridager på ukedagene. Hviledager blir vanligvis gitt etter viktige kamper, og i off-season kan du støtte klubbens rekrutteringsarbeid.

Boforhold: frivillighetshuset.

NB! Noen skoler i Ghana praktiserer fremdeles kroppslig straff (ris), men som frivillig vil du ikke bruke fysisk disiplin. Vi oppfordrer deg til å vurdere dette i forkant, og hvordan du vil forholde deg til dette hvis/når du opplever det. Hør gjerne med vårt lokale team eller kontaktpersonen hos GoXplore dersom du har bekymringer.


Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Hvor du skal bo avhenger av hvilket prosjekt du velger å jobbe på. Overnatting og måltider (frokost og middag) er inkludert uavhengig av hvor du bor. Hvis du ønsker å bo hos en vertsfamilie mens du jobber på et prosjekt der dette ikke er standard, eller motsatt, er det bare å gi oss beskjed, så skal vi se hva vi kan gjøre.

Frivillighetshus

De aller fleste velger å bo i frivillighetshus, hvor det alltid er liv og røre. Du vil dele huset med internasjonale frivillige og praktikanter, så her vil du ha flere du kan dele dagens erfaringer med, og du vil fort føle deg en del av fellesskapet. Boligen har seks soverom, fire toaletter, tre bad og et fullt utstyrt felleskjøkken. En romslig stue med satellitt-TV gir et hyggelig samlingssted.

Det er en dedikert kokk som sørger for at du får to deilige måltider om dagen - frokost og middag. Den store verandaen er det perfekte stedet å slappe av, spille bordtennis med huskameratene dine, nyte musikk, lese en god bok, spille brettspill eller skravle med andre. William, som er prosjektleder i Ghana, arrangerer ofte sosiale arrangementer som også bidrar til en inkluderende atmosfære.

Vertsfamilie (Mama Mina)

Føl deg hjemme hos vår vertsmor, Mama Mina, som har samarbeidet med vår lokale partner siden etableringen i 1999. Mama Mina har dermed god erfaring i å ta vare på frivillige og praktikanter, og sørger for deres trivsel under oppholdet. Mama Minas sted er alltid fullt av aktivitet, også fordi det fungerer som et knutepunkt for Gatebarn-prosjektet og dermed er det en livlig og dynamisk atmosfære.

Overnatting her er en slags kombinasjon mellom vertsfamilie og frivillighetshus, da det er plass til 6 eller 7 frivillige til en hver tid. Mama Mina lager to måltider hver dag til de som bor hos henne. Det er flere soverom og et delt bad. Den koselige stuen gir en avslappende atmosfære og mulighet for samtaler med Mama Mina og hennes familie. Videre er det en romslig hage hvor frivillige vanligvis samles for å spise sammen.

I fritiden din kan du selvfølgelig utforske den livlige byen Accra sammen med med and frivillige og praktikanter. Mama Mina kommer gjerne med anbefalinger om steder som er verdt å besøke og skjulte perler som er verdt å utforske. Dette er ikke en typisk vertsfamilieopplevelse!

Ghanesisk mat

En typisk middag i Ghana er fufu som er suppe som består av stivelse og tykk kraft, og gjerne litt kjøtt. Noe annet som er populært er lapskauser bestående av enten jordnøtter, egg, fisk, bønneblader eller forowe, et fiskebrygg med tomater. Andre populære måltider er jollof ris som er en paellelignende kjøttrett, krabbe med kassavadeig, kjøtt og poteter, og en rett som består av egg, løk, tørkede reker og tomater og grovt mel. Det er mulig å få kjøpt både kylling, kjøtt og fisk på restauranter.
Dersom du har noen matallergier så gi beskjed i god tid.

NB! Vår lokal samarbeidspartner i Ghana har lenge kun samarbeidet med tyske organisasjoner, og derfor må du regne med at det til en hver tid er en del tyske frivillige på plass. De/vi jobber for å sørge for at det blir flere internasjonale frivillige, men det kan være greit å ha dette i bakhodet før avreise.

Her i landet kan du høre latter overalt, enten det er barn eller voksne. Jeg møtte så mange glade og morsomme mennesker. Jeg lærte hvordan utrolig små ting kan gjøre folk glade :)

Marianne Frivillig GhanaOversatt

Hvorfor Frivillig Ghana med GoXplore?

  • Du får delta på en introduksjonsuke i Accra
  • Du blir hentet på flyplassen i Accra, og transportert til hostellet
  • Du får personlig oppfølging under hele prosessen
  • Du får kost og losji hos lokal vertsfamilie under hele prosjektperioden
  • Du får møte lokalbefolkningen og oppleve kulturen
  • Du får lære om ghanesiske matretter samt oppleve dans og trommer
  • Du vil lære om den ghanesiske kulturen, få språkleksjoner, omvisning i byen, dra på marked
  • Du får oppleve det ekte Afrika
  • Du vil møte andre frivillige fra hele verden

Visum

Du må være over 18 år for å kunne få dette visumet og ha tatt gulfebervaksinen. Visumet du får vil vare i 30 dager. Skal du være lenger enn 30 dager må du utvide visumet ditt i Ghana etter ankomst. Dette vil vår lokale samarbeidspartner i Ghana hjelpe deg med.

Fra og med 1. mai 2019 kan deltakere søke visum gjennom den ghanesiske ambassaden i Oslo - enten ved å personlig reise inn til konsulatet med visumdokumentene eller ved å sende søknadspapirene og pass per post.

Visumet er ikke inkludert i programprisen, og koster kr 950,- for et Single Entry Visa for 30 dager, med en behandlingstid på 5 virkedager fra visumet blir mottatt av ambassaden. I tillegg til dette må du beregne en avgift for å sende visumet til ambassaden, samt for å få det levert tilbake til deg med rekommandert sending.

Du vil få en detaljert visumveiledning etter påmelding, og hjelp i forbindelse med visumsøknaden din av oss.

Noen flyselskap kan nekte deg boarding dersom du ikke har skaffet deg visum for hele perioden på forhånd. I og med at ambassaden kun utsteder 30 dagers visum, uansett hvor lenge du skal være i Ghana, så kan dette medføre problemer på flyplassen. Vi anbefaler derfor at du passer på å bestille en endringsbar billett, slik at du eventuelt kan endre dato før avreise. Det kommer mer informasjon om visum, flybillett, vaksiner og mer som en del av påmeldingsprosessen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Ankomst skal være på en onsdag eller søndag, og du kan reise ned hele året. I og med at visumsøknaden kan ta litt tid, anbefaler vi at du melder deg på i god tid. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner, og tatt med til frivillighetshuset.

Aktiv flytid fra Norge til Ghana er mellom 9 og 10 timer, og vanligvis koster en tur retur fra Oslo til Kotoka International Airport i Accra mellom 9000 NOK og 12000 NOK avhengig av sesong. Du bestiller i utgangspunkt flybilletten selv, men det er veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Om du foretrekker personlig hjelp ved bestilling av billett så har vi et samarbeidspartner som kan hjelpe til med dette.

Accra

Våre prosjekter er basert i Accra, den livlige hovedstaden i Ghana, med rundt 2,3 millioner innbyggere. Byen ligger sør i landet, rett ved kysten av Atlanterhavet. Hvis du jobber i metropolen, kan du dykke dypt ned i den afrikanske byjungelen og også få smake på den maritime luften.

I tillegg til tradisjonelle markeder og et fargerikt utvalg av afrikanske delikatesser, venter høyblokk og moderne kjøpesentre på deg. Til tross for sin størrelse er det beste måten å utforske byen til fots. På vei gjennom Accra vil du alltid legge merke til spennende kontraster. For eksempel finner du fortsatt slottet fra Accras tidlige dager, som i dag fungerer som en modern regjeringssete. Eller fiskerne som fortsatt fisker på tradisjonell måte.

Hovedstaden kan være varmt og i begynnelsen overveldende med sine fulle gater. Men uansett om du er i sentrum, i vestlige deler av byen eller nær stranden, vil Accra fortsette å overraske deg med muligheter for god mat, utmerket nattliv og ekstremt hyggelige mennesker! Når du er i Ghana har du mulighet til å reise rundt etter arbeidstid og i helgene, og mange frivillige finner på ting sammen. Det er billig å reise rundt i Ghana og det går både busser og tro tro's, som er billige minibusser.

Priser

Startdato i 2024 Pris
4 uker 15350
5 uker 17300
6 uker 19200
7 uker 20850
8 uker 22550
10 uker 25300
12 uker 28100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Ta kontakt med oss for priser utover disse antall ukene.

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reisebrev fra Frivillig Ghana

Les flere reisebrev fra våre deltakere
Jeg vil si tusen takk for all hjelp til en fantastisk tur til Ghana. For min del ble alt helt perfekt, både SYTO, vertsfamilie og arbeidsplass var helt suverent:)

Kristin Frivillig Ghana

Aktiviteter i Ghana

På fritiden i Accra

Når arbeidsdagen er over eller du har en fridag, bør du ta deg tid til å slappe av og utforske nærområdet. Accra, en fengslende by med kontraster, venter på å bli oppdaget. Moderne handlegater og høye skyskrapere eksisterer side om side med tradisjonelle fiskerlandsbyer og gamle festninger. Fordyp deg i byens mangfoldige atmosfære med en guidet spasertur, besøk mausoleet til Kwame Nkrumah Park, og sug til deg den livlige energien på det travle Makola-markedet.

Langs kysten finner du den imponerende Christiansburg, også kjent som Osu Castle. Dette historiske stedet, som en gang var sete for Ghanas regjering, er en del av en samling av europeiske festninger som vitner om Ghanas fortid som et sentrum for handel med gull, elfenben og slaver. I dag står slottet stolt som et UNESCO-verdensarvsted.

Kulturinteresserte vil glede seg over å utforske det nylig renoverte nasjonalmuseet, samt kultursentrene Alliance Française og Brazil House, som tilbyr fengslende kveldsprogrammer gjennom hele uken.

Når du lengter etter en pause fra byens brusende liv, frister de nærliggende strendene. Nyt de gyldne sandstrendene og palmekantede kyster om dagen, og når solen går ned, dykk inn i det livlige nattelivet som venter.

Når du våger deg utenfor Accras bygrenser, avslører Ghana enda flere skatter som ikke bør gå glipp av. Et "must-visit"-mål er Kakum nasjonalpark, hvor du kan legge ut på et unikt eventyr langs en gangvei i tretoppene, svevende opptil 45 meter over bakken. Beundre den betagende skjønnheten i regnskogen mens du beveger deg blant de høyreiste jungelgigantene.

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kommuniserer jeg med de hjemme mens jeg er i Ghana?

Det er billig å ringe fra telefonautomater og du kan bruke dem ved å kjøpe et telefonkort i en butikk i nærheten av telefonautomaten. Du kan også kjøpe et til mobilen din. Simkortet koster 20$. Hvis du vil sende brev kan du kjøpe frimerker på et lokalt postkontor. Husk at postsystemet i Ghana er veldig tregt. Brev kommer fram, men det kan ta opp til to uker. Det kommer også flere og flere internettkafeer over hele Ghana, slik at det er mulighet for å finne steder hvor du kan sende e-post. De finnes som oftest i storbyene.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Det er påkrevet med gulfebervaksine for nordmenn når de skal til Ghana, og du må ha malariatabletter. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ta med?

Hvis du skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Du betaler for lunsj og middag den første uken du er i Accra, og etter det vil du få to måltider av vertsfamilen din i ukedagene og tre i helgene. Beløpet du må ha med deg kommer ann på hvor høyt personlig forbruk du har og om du har tenkt å reise litt i helgene. Hvis du skal reise etter at du er ferdig å jobbe bør du ha med mer penger for å dekke det.

Hvilken valuta brukes i Ghana?

I Ghana så heter lokalvalutaen Cedi. Det er lurt å veksle inn til USD (ikke ha med deg store sedler) i Norge slik at du har med deg kontanter på reisen. Dette kan du så veksle inn i lokal valuta, Cedi, på SYTOs kontor i Accra.

Hvordan er årstidene i Ghana?

Klimaet er tropisk. Det er to hovedsesonger i Ghana: den våte og den tørre årstiden. Nord Ghana opplever sin regntid fra mars til november, mens sør (inkludert hovedstaden Accra) opplever sesongen fra april til midten av november. I den tropiske Ghana, temperaturen er i gjennomsnitt 21 ° C . Ghana er veldig kjent for å ha mange solfylte dager. Den ideelle reisetid er fra desember til februar, når Ghana byr på tørt vær og dagtemperaturer mellom 27 og 36 grader. Regntiden er fra april til oktober, men regner mest fra juli til oktober.

Gjør man mye sosialt med vertsfamilien?

Dette er vanligvis opp til deg som frivillig. Hvis du viser interesse for å være med på sosiale arrangementer som vertsfamilien er på, vil de ta deg med. Dette vil hjelpe deg til å bli bedre kjent med vertsfamilien din og lokalbefolkningen, og vi anbefaler deg å bli med på arrangementer som vertsfamilien din deltar på. De fleste går i kirken hver søndag, og dette er også veldig sosialt.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å fortsette, må du kontakte vår samarbeidspartner i Ghana som du har vært sammen med den første uken i Accra. De vil gå gjennom situasjonen med deg og hvis det ikke hjelper med forandringer på arbeidsplassen, vil de finne en ny arbeidsgiver til deg. SYTO besøker deg på prosjektet i løpet av de to første ukene og hver måned etter det for å se hvordan du har det. Dette er vanlig oppfølging uansett hvor du opppholder deg og hva du jobber med.

Er det trygt å jobbe og reise i Ghana ?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Kriminaliteten i Ghana er relativt begrenset. Men man må se opp for blant annet lommetyver. Unngå å vise for mye verdisaker, og ikke ha penger samt verdisaker lett tilgjengelig. Reisende oppfordres til å ta fornuftige forholdsregler om hvor man ferdes. Bagasje bør holdes under nøye oppsyn på flyplasser, busstasjoner etc. Vertsfamiliene er plassert i trygge områder, så man trenger ikke å føle seg utrygg der man bor. Det er dog viktig å høre på rådene og informasjonen man får av prosjektet og vertsfamilien. Og det anbefales at man ikke ferdes ute etter at det har blitt mørkt. Under orienteringsdagene vil man gå igjennom blant annet tips og råd ifht til sikkerhet. EBOLA: I Vest-Afrika er det bekreftet utbrudd har viruset ebola. Merk at det er ikke blitt påvist noen tilfeller av smitte eller spredning av ebola-viruset til Ghana, og det er heller ikke noen fare ved å reise til Ghana per dags dato (sist oppdatert 14.11.2014) . Les mer her.

Er det farlig å reise til Ghana?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Ghana er ikke oppført på UDs liste og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Ghana » Frivillig Ghana

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!