Min tid i paradis

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Costa Rica kan være et av de vakreste landene jeg har vært i! miljøet er helt utrolig, det er som å være på et postkort eller i en film. Det føles uvirkelig!

Jeg kom akkurat tilbake fra min frivillige tur i Costa Rica for 5 dager siden, og jeg gleder meg allerede til å reise tilbake! Det eneste som trøster meg er at det ikke var siste gang jeg har tenkt å besøke dette drømmende stedet. Tiden min i paradis varte i 6 uker, 1 uke i San José som er hovedstaden deres (ikke la deg skremme av byen, det er fås kopp te, men resten av landet er nydelig!) og 5 uker i Cabuya som er en sjarmerende liten landsby like utenfor Montezuma. Jeg tilbrakte 2 uker på et senter for skadde dyr kalt Wild Sun og wow, wow, wow er alt jeg kan si! Var etter det i 3 uker i et naturreservat som faktisk er et av de mest forstyrrede (om ikke det største) naturreservatet i hele Costa Rica. Naturreservatet heter Cabo Blanco og var det første naturreservatet som fantes i landet og ble faktisk startet av en svenske og en danske, kult hva?! (vil du vite mer om stedene kan du lese det på Goxplores nettsider under overskriften "prosjekter")

På fritiden reiser jeg litt rundt i landet, f.eks. til La Fortuna, som ligger litt høyere opp i landet. Der besøkte jeg en vulkan, kjørte en zipline og besøkte varme kilder. En tur jeg virkelig anbefaler å ta hvis du skal til Costa Rica. Den er perfekt å ta mens du studerer spansk i San José. Jeg var også på fritiden en hyppig besøkende på en kafé i Cabuya "Panaderia Cabuya Cafeteria" eller "bakeriet" som vi alle kalte det. Hvis du noen gang drar til Cabuya, besøk denne kafeen fordi den er helt utrolig! Har aldri drukket så gode smoothies eller spist så gode og STORE kaker, kjære!

Et annet sted jeg kan anbefale på det varmeste er Montezuma, en liten koselig "by" som ligger rett ved to store flotte sandstrender med vakker og fin sand og lyseblått hav så langt øyet kan se. Det er også noen små strender rundt omkring som få turister vet om, ekte gullkorn spør du meg. Spør surferne i Montezuma og de viser deg veien. Mens du fortsatt er der, kan du også ta en tur til de lokale fossefallene eller til "Isla Tortuga" hvor du kan snorkle og se mye fine og tropiske fisker, sjøstjerner og med litt flaks en og annen hai (ufarlig selvfølgelig) . Under båtturen dit kan du også være så heldig å se hvaler, delfiner og skilpadder!

Jeg kunne snakke om turen min for alltid fordi det var en tur ut av denne verden!

Hvis jeg skulle oppsummere turen min, vil jeg si at det var en av de beste turene jeg har gjort. Jeg har lært så mye, vokst som person, sett landskap som jeg bare trodde fantes i eventyr og filmer og jeg har møtt venner for livet. Folk jeg sannsynligvis aldri hadde møtt hvis jeg ikke hadde dratt. Jeg er evig takknemlig for denne turen!

Hvis du er i humøret, men fortsatt er litt nølende, sier jeg bare "gå!! du vil absolutt ikke angre!"

Du kan takke meg senere, haha!

//Wilma


Reisebrev fra 2019 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Costa Rica.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Min tid i paradis

Thea K bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!