Hvordan bo i utlandet over lengre tid

Når du skal på en lengre reise hvor du midlertidig flytter i opp til et år, er boforhold det første som er viktig å tenke på. Hvor, hva, hvordan, hvor lenge og til hvilken pris? Bomulighetene du har er omtrent de samme som våre, så det er ikke noe fasitsvar på dette spørsmålet. Nedenfor er noen ting du bør tenke på.

Type boforhold

En av faktorene som setter leieprisen er selvfølgelig nivået av boforholdet. Om det er en leilighet du leier eller om det er på et hostel/hotell. Får én holder det med en seng på et gjesterom hos en lokal familie eller det billigste hostellet hvor de tar 10 dollar natten. Mens en annen foretrekker å eie et dobbeltrom med balkong og havutsikt (helst med renholdere og klesvask). Kanskje det som passer deg best er noe av det nevnt ovenfor? For korte perioder er det bra å være på hostel, men for lengre perioder kan dette gjøre vondt i lommeboka. Det å være på hostel over lenger tid kan også bli litt slitsomt; alltid dele rom med nye mennesker, det er arbeid som må gjøre og naboene kan bråke fra morgen til kveld.

Prisnivå og sted

I de fleste storbyer er prisen omtrent den samme som her i sentrumsområdene. Spesielt når du tenker på de landene hvor vi tilbyr Work & Travel program. Man bør tenke godt igjennom om det er så viktig å bo i hjerte av byen eller om det går fint å bo litt utenfor med mulighet for god kollektiv transport (som de ofte har). Også tenk på distansen til den jobben du har/skal få. Selv om jobben du har ligger i hjerte av byen kan det fort ta deg en til to timer fram og tilbake per dag. Når du ser på priser for steder å bo, noter da at man ofte betaler per uke, og ikke per måned slik som her i Norge. Noen jobber (eks: jobb på gård eller til og med hotell) kan ha kost og/eller losji inkludert, noe som da også går ut over lønnen din. Det å eie/leie bil kan være en god ide i noen tilfeller (spesielt om du har tenkt å reise en plass innenfor landet en gang), men pris for parkering i sentrum… ikke en så god ide!

Alene eller sammen med noen andre?

Det kan være du har eller finner noen du vil reise og bo med før du drar (eller på plass) som du kan dele kostnaden med. Om du ikke har en romkamerat før du drar, kan du tenke på om det er lurt å signere leiekontrakt for det første halvåret. Men ofte har unge mennesker i samme alder of fra samme plass en tendens til å ha de samme verdiene. Når man reiser er det lett å få seg venner og få kontakt med de lokale.

Før eller når man er på plass?

Sosiale medier og internett er fulle av annonser om leiligheter som kan leies for én eller flere. Det kan derfor være lurt å kartlegge seg litt på forhånd om hva som kan være aktuelt. Men det er ikke verdt å planlegge for mye for dette kan bli litt overveldende og vi vet av erfaring at når man er på plass har ting en tendens til å endre seg. Ikke signer kontrakt (eller, spesielt, betale for noe i utlandet på forhånd) før du har sett leiligheten eller møtt eierne. Når det gjelder hostel og lignende er det lettere å sjekke disse tingene.

Vi får tips & lenker fra landene vi har program i angående romkamerat og plass å bo generelt. Det kan være spennende å ta ting litt på sparket, men våre partnere på plass hjelpere deg med å finne plass å bo.

Dette ble lagt ut fredag 29 juni 2018 kl 18:51

Ring eller send SMS

Hjem » Nyheter » Hvordan bo i utlandet over lengre tid

Celina D bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!