Urolig for reiseplanene dine pga. Coronaviruset?

Det er mange som tar kontakt med oss om dagen og vi jobber på spreng for å besvare alles henvendelser. I første omgang prioriterer vi å hjelpe alle de som fremdeles befinner seg i utlandet og som ønsker å returnere til Norge. Vi er her for å bistå deg, men har du ikke behov for umiddelbar hjelp ber vi deg ha litt tålmodighet, så lover vi å svare deg så fort vi har mulighet.

Vi ber deg også ta en titt på vår FAQ vedrørende Corona der vi tar opp blant annet hvordan COVID-19 vil påvirke dine reiseplaner.

Urolig/redd for å bestille din neste reise på grunn av Coronaviruset?

Kanskje du sitter å vurderer hvorvidt det blir noe av reisedrømmen i år på grunn av Coronaviruset? Eller kanskje du allerede er påmeldt et av programmene våre og er usikker på om du får muligheten til å reise som planlagt?

Vi er her for å hjelpe deg, og vil gi litt mer informasjon om hvordan Coronaviruset kan påvirke reiseplanene dine, og hvilke retningslinjer vi har opprettet som en følge av den litt usedvanlige situasjonen vi nordmenn befinner oss i om dagen.

Det er per dags dato (14.mars 2020) kommet ny informasjon fra Utenriksdepartementet der de fraråder alle reiser som ikke strengt tatt er nødvendig. Det vil for de som skal reise med oss i denne perioden bety at du er anbefalt å utsette reiseplanene inntil videre. Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Vi vil ta kontakt med alle som som skal reise med oss i den perioden på mail.

Vi får daglig spørsmål om Coronavirusets innvirkning på reisene våre, og da situasjonen utvikler seg fra dag til dag følger vi nøye med på hvordan situasjonen utvikler seg. Dessverre er det vanskelig for oss å gi et klart svar på hvordan akkurat din reise eller dine reiseplaner blir påvirket som følge av COVID-19, men vi vil holde kontakt med alle som er påmeldt og gi informasjon fortløpende dersom det skulle oppstå endringer som medfører at du ikke vil kunne reise som normalt.

Som de aller fleste reisebyråer så forholder vi oss til Regjeringens reiseråd og deres anbefalinger, samt Folkehelseinstituttet. Så lenge Regjeringen ikke spesifikt fraråder innreise til landet du planlegger å reise til, vil vi fortsette å hjelpe deg å planlegge oppholdet ditt som vanlig! Blir du imidlertid syk eller har symptomer som indikerer at du burde holde deg hjemme er det viktig at du gir oss beskjed. Du må da huske å også ta kontakt med ditt forsikringsselskap.

Returnert etter utenlandsreise i perioden etter 27. februar? Har du nylig returnert fra utlandet er det krav fra norske myndigheter at du holder karantene i 14 dager etter hjemkomst. Det er viktig at vi alle gjør vårt for å begrense smittefaren, og Regjeringen har nylig satt i gang slike tiltak for å redusere spredningen av COVID-19. Har du nylig returnert eller har planer om å returnere til Norge i løpet av Mars og April må du beregne 14 dagers karantene i hjemmet.

UD sine nettsider for reiseinformasjon, så vil du få oppdatert info om de innreisebestemmelsene som foreligger til enhver tid. Det samme vil du finne på IATA sine nettsider, med en god oversikt over hvilke land som har innskrenket sine innreise- og visumregler i de neste par månedene.

Sitter du å vurderer å melde deg på med avreise i 2020, så hjelper vi deg mer enn gjerne! Du har mulighet til å avbestille reisen frem til 24 timer før avreise, helt uten kostnad. Merk at dette kun er tilfellet dersom UD fraråder reise til landet du skal reise til. Vi gir deg også muligheten til å endre avreisedato og destinasjon. Så dersom du ønsker å utsette reisen din til senere i år eller vil endre destinasjon så er selvfølgelig noe vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg med!

Kontakt oss dersom det fortsatt er noe du er usikker på i forbindelse med situasjonen - vi er her for å hjelpe deg!

Med Vennlig Hilsen
GoXplore

Dette ble lagt ut tirsdag 03 mars 2020 kl 16:43

Ring eller send SMS

Hjem » Nyheter » Urolig for reiseplanene dine pga. Coronaviruset?

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!