Login

Bevar strand og natur på Madagaskar

Jobb og reise som frivillig til Madagaskar, og bidra til å bevare økosystemet, naturen og de vakre strendene. Du vil få muligheten til å snorkle, og kanskje se en skilpadde eller to! Reis, og få muligheten til å lære mer om det unike økosystemet!

Les mer

Kontakt Jeanett

Beach Conservation Madagascar

Noen raske fakta om Beach Conservation Madagascar
Fra kr. 10700
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 uker
AnkomstplassNosy Bee, Madagaskar
Antall deltakereOpptil 30
Burde bestillesHelst 6 mnd i forveien
Frivillig arbeidMiljøvernSjølivet

Mbola Tsara! ( Hei! )

Velkommen til Madagaskar- den magiske øya som er hjem til noen av verdens mest spektaulære og minst utforskede tropsike skoger,hvite sandstrender og korallrev. På Madagaskar så fins så mye som 5% av alle dyrearter i verden,og de fleste av disse dyreartene er kun å finne på denne øya som du nå har muligheten til å oppleve som frivillig.

Madagaskar er også veldig kjent for sitt unike planteliv og tropsike skogene, og man vil uten tvil oppleve en helt ny verden av sjeldne planter,natur og dyreliv. Kanskje du får sett den spennende og fasinerende lemuren?

Landskapet er fullt uvanlige plantearter inkludert oppsvulmede baobab trær, eksotiske orkideer og viltvoksende kaktus, frodige tropiske skoger, og sammen danner de et variert og vilt landskap av bratte klipper og vulkanske fjell.

Vårt beach conservation prosjekt ligger ca 45 minutter unna Hellville som er hovedstaden på øya Nosy Be i nordvest Mosambik Channel. Nosy Be ligger nordøst, ca 15 km utenfor fastlandet, og er veldig kjent for turisme og gode dykkemuligheter.

Som frivillig på dette prosjektet vil du få muligheten til å se det utrolige dyrelivet og naturen på over og under havoverflaten. Opplev de fargerrike korallene og det frodige sjøgresset som tiltrekker seg et ekstraordinært utvalg av unike og fargerike fisker,kråkeboller,anemoner,blekkspruter og ikke minst havskillpadden. Du vil få muligheten til å snorkle og utforske uberørte landskapt, og oppdage store områder med uskadde koraller,sunne bestander av fisker, havskillpadder og andre sjøpattedyr. Du vil etterhvert klare å gjenkjenne et bredt mangfold av de ulike artene som er å finne under havoverfalten.

Foruten om å snorkle,og tilbringe tid under havoverflaten, så vil du også få muligheten til å utforske spennende områder på land som f.eks de frodige mangroveskogene og det unike økosystemet,lære om den tradisjonelle måte å fiske på av de lokale fiskerene, se den fasinerende lemuren og mye mer.

Dine dager vil være begivenshetrike,og arbeiden du gjør vil være både utfordrende,givende og morsomt.
Som frivillig vil du også være med på å evaluere konsekvensene mennesker har på dyrelivet,korallene og plantelivet, og lage rapporter basert på forskning, og derfra bidra til å bevare naturen og dyrelivet på Madagaskar.

Prosjektets mål er å bidra til forståelsen av det lokale miljøet, og bidra til å bevare det unike økosystemet, dyrelivet, nautren og ikke minst bavaring av korallrevet. Madagaskar har vært isolert i over 84 millioner år, noe som skaper et biologisk mangfold av global betydning, hvor over 80% av artene ikke finnes noe annet sted på jorden enn på Madagaskar! Prosjektet ønsker blant annet å finne ut hvilken effekt global oppvarming har på miljøet i blant annet havet,og gjør dette via forskning og rapporter som er oppgaver den frivillig bidrar sterkt med.
Dine funn og oppdagelser vil kunne være med å hjelpe og bidra til bevaring av naturen,korallene og dyrelivet på Madagaskar.

Etter en hard dag med jobbing og utforskning kan du alltid dra nytte av leirens beliggenhet ved stranden og slappe av eller snorkle i det krystallklare vannet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver

Prosjektet har som mål å gi myndighetene og de lokale viktig informasjon gjennom forskning og rapporter. Dette trenger de for å kunne utarbeide en fremtidig forvaltningsplan for å bevare det umnike økosystemet, spesielt økosystemet ved kysten. Ved å samle inn nok data og rapporter kan de frvillige bidra til at bevaringen av naturen og dyrelivet på Madagaskar blir ivaretatt.

De første ukene på prosjektene vil du som frivillig bli opplært og oppdatert på standard prinsipper og metoder innenfor økosystemet. Man vil også få en forklaring på hvorfor det er så viktig å samle data og hvordan man på best måte samler de inn. Å få en forklaring og opplæring er veldig viktig for at du som frivillig skal få en god forståelse av bakgrunnen og hensikten for dette prosjektet. Du vil blant annet få en guidet tur i området, ha tester, identifisere forskjellige arter samt lære forskjellig forskningsteknikker før du kan begynne å jobbe.

Selvom dette er et prosjekt som består av forskning, overvåkning,samle inn date etc, så vil du også få en unik mulighet til å komme tett innpå forskjellige dyre arter og planter både over og under havoverflaten. Som frivillig vil du være med på lokalisere,og hjelpe med å kartlegge viktige leveområder rundt kystsonen fra mangroveskogene til strandsonen. Du vil også observere det eksisterende plante-og dyrelivet som lever i blant annet mellomområdet. Dvs si det strand/korallrev området som er over vann ved lav-vann,og under vann ved høyvann. Her er det viktig å gjøre observasjoner på det plante og dyrelivet som har sine habitater her,og studere de over tid.

Man vil også jobbe tett med lokalbefolkningen, og av og til være tilstede på de lokale skolene,og holde et lite informasjonsmøte for skolebarna om viktigheten av bevaringen av naturen og økosystemet. Å gi ut nyttig informasjon til lokalbefolkingen er en viktig nøkkel i arbeidet om å bevare områdene.

Noen av oppgavene kan være:

* samle inn data

* observere populasjoner av forskjellige fuglearter og reptiler, spesielt de som lever ved kystlinjen.

* jobbe med de lokale, og holde informasjonsmøter på skolen

* lære tradisjonell fisketeknikk av de lokale fiskermennene

* Identifisere dyrearter både over og under havoverflaten

* observere korallene ved kystlinjen

* informere lokalbefolkningen om viktigheten av å bevare dyrelivet og naturen,og ikke minst korallene.

* kartlegge effekten av global oppvarming

Merk at dine prosjektaktiviterer vil avhenge og variere på bakgrunn av når på året du er på prosjektet,og hvor lenge. Dersom du er på prosjektet i mindre enn 4 uker, vil forskningsaktivitene være noe begrenset,men du vil fortsatt spille en viktig rolle i arbeidet for konservering på Madagaskar,og din hjelp vil være verdifull.

Dette prosjektet gir deg en unik og viktig mulighet til å bidra i å bevare det spetaktulære dyrelivet samt vegetasjonen på Madagaskar samt sitte igjen med en unik og lærerikt kunnskap. Prosjektet er både innholderikt,utfordrende,morsomt og lærerikt :) Gjør deg klar for et spennend eventyr!

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomst er hver første mandag i måneden. Du flyr til Nosy Be og må ankomme før 12:00 lokal tid. Ankommer du denne dagen og før 12:00 vil du bli møtt på flyplassen av en representant fra vår lokale partner og bli kjørt til prosjektet.

Det er også mulig å ankomme utenom den første mandagen i måneden men merk da at henting på flyplassen ikke er garantert og at du selv må stå får transportkostnader og evt. overnattingskostnader før du kommer til prosjektet.

Vi må vite ankomstdetaljene dine senest 14 dager før ankomst.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Madagaskar mellom 15000 NOK og 18 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Hvorfor Beach Conservation Madagascar med GoXplore?

Boforhold

Du vil bo i såkalte bungalows/ communal bandas, hvor du deler rom med de andre frivillige. Merk at jenter og gutter bor sammen. Det er viktig å merke seg at dette er veldig enkelt standard, og man bør ikke forvente seg noe luksusrøst.Men man bor rett ved stranden,og når man har fri så kan man bruke tiden til å nyte stranden og slappe av eller snorkle i det krystallklare vannet.Man bør ta med seg egen pute, sovepose og myggnetting.

Måltider er inkludert. Frivillige står selv for å lage frokost, lunsj og middag og maten består som oftest av lokale ferske grønnsaker og frukt, ris, bønner og nudler. All mat kjøpes lokalt for å støtte opp om den lokale økonomien.

Sjokolade, peanøttsmør, sjokolademelk etc. anses som luksusvarer mens du er på prosjektet og vil kun være mulig å få tak byen. Vær derfor sikker på at du tar med deg et lite lager tilbake til prosjektet om du er avhengig av disse tingene. Du har muligheten til å reise inn til byen på lørdagene som er fridagen deres.


Merk at vann bør ikke drikkes fra springen på Madagaskar. Kjøp med flaskevann!

Kilde: UDs Landsider Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Nordmenn trenger gyldig pass (varig minst seks måneder utover innreisetidspunktet) samt visum for innreise til Madagaskar. Man kan få turistvisum utstedt på flyplassen ved ankomst eller før avreise hos Madagaskars generalkonsulat i Drammen. Gebyr for visumutstedelse i Norge er for tiden NOK 400.

Man kan få turistvisum opp til 90 dager utstedt på flyplassen ved ankomst. Visum for 1 måned koster per dags dato ca 250 NOK, 30-60 dager ca 350 NOK, og visum opp til 90 dager ca 500 NOK. Viktig å merke seg at det visumet man får ved ankomst ikke kan forlenges! Visum som kan forlenges (1 månedsvisum) er kun tilgjengelig hos konsulatet.

Det har nå blitt mer vanskelig å få visum ved ankomst i Madagaskar, så vi anbefaler at du søker om 3 mnd visum hos konsulatet i Drammen for å unngå problemer med visum.

Det anbefales alle reisende til utlandet å tegne egen reise- og sykeforsikring før utreise. Det anbefales også å medbringe gyldig vaksinasjonskort.


Priser

Beach Conservation Pris
2 uker 10700
4 uker 13000
6 uker 19100
8 uker 23000
10 uker 26700
2016 Pris
Kostnad per ekstra uke etter 10 uker 2000

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 15000 kroner i lavsesong og fra 18000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen i Madagaskar om du ankommer den første mandagen i måneden. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Madagaskar før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Det er risiko for malaria i store deler av landet og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje bør alltid være med, og medbrakt myggnett kan være nyttig hvis man reiser utenfor byer og større turiststeder. Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ta med?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett.

Hvor mange timer om dagen jobber man på frivillighetsprosjektene?

Det forventes at man jobber ca 6 timer om dagen, 6 dager i uken. Man har fri lørdager. Merk at tidsrommet for arbeidet kan variere fra dag til dag, da noen ganger drar på fieldwork tidlig om morgenen eller noen ganger veldig sent. Dette kan variere, så det er viktig å være fleksibel.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Det er ok tlf-dekning ved campen, men den kan være noe ustabil. Vi anbefaler å holde kontakten via tekstmeldinger. Internett kan man bruke når man er i byen på fridagen.

Hvor lenge kan jeg være i Madagascar?

Du kan være der i opptil 90 dager. Merk at opphold under 30 dager så er visumgratis, og man får dette ved ankomst. Dersom man ønsker å være på prosjektet mellom 30-60 dager så vil visumet koste 25 Euro. Skal du være der mellom 60-90 dager så vil det koste 50 Euro. Veldig viktig å dobbeltsjekke at man har fått riktig visum og for riktig antall dager. Skulle det være slik at du ønsker å være der lengre enn 90 dager så må man søke om et spesielt visum på forhånd.

Hvordan er boforholdene under oppholdet?

Du vil bo i såkalte bungalows/ communal bandas, hvor du deler rom med de andre frivillige. Merk at jenter og gutter bor sammen. Det er viktig å merke seg at dette er veldig enkelt standard, og man bør ikke forvente seg noe luksusrøst.

Hva hvis jeg ikke trives?

Dersom du ikke trives på ditt prosjekt, ber vi deg om å ta kontakt med lokal partner slik at de kan forsøke å hjelpe deg. Vår samarbeidspartner forståelse for det. Skulle du mot formodning velge å reise hjem tidligere, så vil de ekstra kostnadene ved en tidligere hjemreise belastes deg. Vi har heller ikke mulighet til å refundere noe av programprisen.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Madagaskar » Beach Conservation Madagascar

Helge K bestilte vårt Kids & Lions program for 3t siden. Er det noe for deg også?!