Login

Frivillig arbeid med dyr på Madagaskar

Ønsker du å oppleve et spektakulært dyreliv og unik natur? Reis til Madagaskar! Her vil du få oppleve dyrearter som kun finnes på denne øya. En utrolig opplevelse venter på deg!

Les mer

Kontakt Siren

Wildlife Conservation Madagascar

Noen raske fakta om Wildlife Conservation Madagascar
Fra kr. 14300
Passer for18 år til 40 år
KvalifikasjonerIngen
LengdeFra 2 uker
AnkomstplassNosy Bee, Madagaskar
Antall deltakereOpptil 30
Burde bestillesHelst 6 mnd i forveien
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvern

Vårt Wildlife prosjekt ligger omtrent 45 minutter fra Hellville, som er hovedstaden på øya Nosy Be. Nosy Be ligger nordøst, 15 km utenfor fastlandet, og er veldig kjent for turisme og gode dykkemuligheter. Den 'duftende øya' Nosy Be er kjent for sin vanilje, ylang-ylang og mango.

Madagaskar er kjent for å ha en så unik vegetasjon og dyreliv at man noen ganger kan føle at man er på en annen planet. Du kan finne nesten alle av verdens 63 typer lemurer, dusinvis av forskjellige arter av kameleon inkludert verdens minste og største, og ikke minst den slående vakre fossa, en nær slektning av mungo og mongoose. Ingen andre steder er helt like som Madagaskar, med merkelige dyr som lurer nesten overalt hvor du ser.

Landskapet er fullt av uvanlige plantearter inkludert oppsvulmede baobab trær, eksotiske orkideer og viltvoksende kaktus, frodige tropiske skoger, og sammen danner de et variert og vilt landskap av bratte klipper og vulkanske fjell.

Sammen med de andre frivillige, vil du bidra til å overvåke fordelingen og overfloden av mange grupper dyr, vurdere hvordan de bruker sine habitater og de viktige rollene de spiller i økosystemet.

Du vil også bidra til å evaluere konsekvensene mennesker har på dyrelivet og skog, og lage rapporter basert på forskning, og derfra bidra til å bevare naturen og dyrelivet på Madagaskar.

Prosjektets mål er å bidra til forståelsen av det lokale miljøet, og bidra til å overvåke det spektakulære dyrelivet her. Madagaskar har vært isolert i over 84 millioner år, noe som skaper et biologisk mangfold av global betydning, hvor over 85% av artene ikke finnes noe annet sted på jorden enn på Madagaskar! Det omfatter blant annet tre hovedarter av Lemur, inkludert den lille lemuren Microcebus, som er den minste primaten på jorden!

Etter en hard dag med jobbing og utforskning kan du alltid dra nytte av leirens beliggenhet ved stranden og slappe av eller snorkle i det krystallklare vannet.

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert, fleksibel og tilpasningsdyktig. Du bør også kunne snakke grunnleggende engelsk.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
I'd recommend this to anyone who is first time traveller and wants to have an easy time of it and experience amazing things, I also recommend this to anyone who cares about the environment and animal kingdom of Madagascar, or nature in general.

Jack (UK) // Wildlife Conservation Madagascar

Arbeidsoppgaver

Prosjektet ønsker å kartlegge informasjon innenfor et bestemt område, og få en innsikt i hvordan de forskjellige dyreartene reagerer på menneskeskapte habitater. De ønsker også å finne ut hvilke effekter menneskets forstyrrelse og innvirkning har på de forskjellige dyreartene. Og på den måten finne ut løsninger for å bevare, og endre på utviklingen av menneskets innblanding.

Det er også prosjekts mål å finne ut hvilke arter som er i stand til å tilpasse seg, og takle menneskelig innblanding. Samt hvilke arter som er intolerante overfor enhver form for forstyrrelser. Nåværende prosjekter involverer omfattende undersøkelser av de lokale pattedyrene, fugler, reptilene og amfibiene som finnes i de omkringliggende skogene. I tillegg ønsker prosjektet å gjøre en kartlegging av vegetasjonen, vurdere forstyrrelser og ressursbruk i området for å bygge opp et riktig bilde av ressursbruken. Målet er å samle inn nok data og informasjon til at de kan lage en handlingsplan for hvordan de skal kunne bevare dyrelivet og naturen.

De første ukene på prosjektet vil du som frivillig bli opplært og oppdatert på standard prinsipper og metoder innenfor økosystemet. Man vil også få en forklaring på hvorfor det er så viktig å samle inn data og hvordan man på best måte samler det inn. Å få en forklaring og opplæring er veldig viktig for at du som frivillig skal få en god forståelse av bakgrunnen og hensikten for dette prosjektet. Du vil blant annet få en guidet tur i området, ta tester, identifisere forskjellige dyrearter samt lære forskjellig forskningsteknikker før du kan begynne og jobbe.

Man vil bli delt opp i forskjellige grupper hver dag, og man vil hovedsakelig jobbe tidlig på morgenen eller sent på kvelden/natten. Det er på grunn av at det er såpass varmt på dagen, og at det gjør det vanskeligere å gjennomføre forskningen og datainnsamlingen.

Selv om dette er et prosjekt som består av forskning, overvåkning, og samle inn data, så vil du også få en unik mulighet til å komme tett innpå forskjellige dyrearter som lemuren, reptiler og andre dyr. Er du heldig så får du kanskje til og med hilse på en lemur!

Noen av oppgavene kan være:

Slik kan en dag se ut:

06:00 - breakfast; bread, sandwiches or cebada

06:30 - bird survey

08:30 - active search for reptiles/amphibians or lemur survey

11:00 - butterfly survey

12:30 - lunch; rice and beans!

13:30 - active search for reptiles/amphibians or lemur survey

16:00 - revision or presentations

18:00 - dinner; rice and beans, or option to eat out in the village

19:00 - night walk - active search for amphibians/reptiles

Dette prosjektet gir deg en unik og viktig mulighet til å bidra med og bevare det spektakulære dyrelivet samt vegetasjonen på Madagaskar, samt sitte igjen med en unik kunnskap. Prosjektet er både innholdsrikt, utfordrende, morsomt og lærerikt! Gjør deg klar for et spennende eventyr!

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomst er hver første mandag i måneden. Du flyr til Nosy Be Airport, og må ankomme før 12:00 lokal tid. Ankommer du denne dagen og før 12:00 vil du bli møtt på flyplassen av en representant fra vår lokale partner og bli kjørt til prosjektet.

Det er også mulig å ankomme utenom den første mandagen i måneden, men merk da at henting på flyplassen ikke er garantert og at du selv må stå får transportkostnader og eventuelt overnattingskostnader før du kommer til prosjektet.

Vi må vite ankomstdetaljene dine senest 14 dager før ankomst.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Madagaskar mellom 15 000 NOK og 18 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg og våre partnere informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter på programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

I'd recommend this to anyone who is first time traveller and wants to have an easy time of it and experience amazing things, I also recommend this to anyone who cares about the environment and animal kingdom of Madagascar, or nature in general.

Jack (UK) // Wildlife Conservation Madagascar

Hvorfor Wildlife Conservation Madagascar med GoXplore?

Boforhold

Du vil bo i såkalte bungalows/communal bandas, hvor du deler rom med de andre frivillige. Merk at jenter og gutter bor sammen. Det er viktig å merke seg at dette er veldig enkel standard, og man bør ikke forvente seg noe luksuriøst. Men man bor rett ved stranden, og når man har fri så kan man bruke tiden til å nyte stranden og slappe av eller snorkle i det krystallklare vannet. Man bør ta med seg egen pute, sovepose og myggnetting.

Måltider er inkludert. Frivillige står selv for å lage frokost, lunsj og middag, og maten består som oftest av lokale ferske grønnsaker og frukt, ris, bønner og nudler. All mat kjøpes lokalt for å støtte opp om den lokale økonomien. Dere vil lage mat under åpen himmel på leirens bål.

Sjokolade, peanøttsmør, sjokolademelk etc. anses som luksusvarer mens du er på prosjektet og vil kun være mulig å få tak byen. Vær derfor sikker på at du tar med deg et lite lager tilbake til prosjektet om du er avhengig av disse tingene. Du har muligheten til å reise inn til byen på lørdagene som er fridagen deres.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Nordmenn trenger gyldig pass (varig minst seks måneder utover innreisetidspunktet) samt visum for innreise til Madagaskar. Man kan få turistvisum utstedt på flyplassen ved ankomst eller før avreise hos Madagaskars generalkonsulat i Drammen. Gebyr for visumutstedelse i Norge er for tiden NOK 400.

Man kan få turistvisum opp til 90 dager utstedt på flyplassen ved ankomst. Visum for 1 måned koster per dags dato ca 250 NOK, 30-60 dager ca 350 NOK, og visum opp til 90 dager ca 500 NOK. Viktig å merke seg at det visumet man får ved ankomst ikke kan forlenges! Visum som kan forlenges (1 månedsvisum) er kun tilgjengelig hos konsulatet.

Det har nå blitt mer vanskelig å få visum ved ankomst i Madagaskar, så vi anbefaler at du søker om 3 mnd visum hos konsulatet i Drammen for å unngå problemer med visum.

Det anbefales alle reisende til utlandet å tegne egen reise- og sykeforsikring før utreise. Det anbefales også å medbringe gyldig vaksinasjonskort.


Priser

Wildlife Conservation Pris
2 uker 14300
4 uker 20500
6 uker 24100
8 uker 27600
10 uker 31000
20 uker 45300
2015 Pris
Kostnad per ekstra uke etter 20 uker 2700

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 15000 kroner i lavsesong og fra 18000 kroner i høysesong, tur-retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er sikret plass på programmet.

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet på flyplassen i Madagaskar om du ankommer den første mandagen i måneden. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Madagaskar før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Madagaskar etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
I'd recommend this to anyone who is first time traveller and wants to have an easy time of it and experience amazing things, I also recommend this to anyone who cares about the environment and animal kingdom of Madagascar, or nature in general.

Jack (UK) // Wildlife Conservation Madagascar

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning.

Det er risiko for malaria i store deler av landet og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje bør alltid være med, og medbrakt myggnett kan være nyttig hvis man reiser utenfor byer og større turiststeder.

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvor mye lommepenger bør jeg ta med?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Ja, vi anbefaler at du tar med ditt eget myggnett.

Praktisk informasjon:

Kilde: UDs Landsider

Hvor mange timer om dagen jobber man på frivillighetsprosjektene?

Det forventes at man jobber ca 6 timer om dagen, 6 dager i uken. Man har fri lørdager. Merk at tidsrommet for arbeidet kan variere fra dag til dag, da man noen ganger drar på fieldwork tidlig om morgenen eller noen ganger veldig sent. Dette kan variere, så det er viktig å være fleksibel.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Det er ok tlf-dekning ved campen, men den kan være noe ustabil. Vi anbefaler å holde kontakten via tekstmeldinger. Internett kan man bruke når man er i byen på fridagen.

Hvor lenge kan jeg være i Madagascar?

Du kan være der i opp til 90 dager på visumet man får ved ankomst.

Veldig viktig å dobbeltsjekke at man har fått riktig visum og for riktig antall dager. Skulle det være slik at du ønsker å være der lengre enn 90 dager så må man søke om et spesielt visum på forhånd.

Hvordan er boforholdene under oppholdet?

Du vil bo i såkalte bungalows/communal bandas, hvor du deler rom med de andre frivillige. Merk at jenter og gutter bor sammen. Det er viktig å merke seg at dette er veldig enkel standard, og man ikke bør forvente seg noe luksuriøst.

Hva hvis jeg ikke trives?

Dersom du ikke trives på ditt prosjekt, ber vi deg om å ta kontakt med lokal partner slik at de kan forsøke å hjelpe deg. Vår samarbeidspartner har forståelse for det. Skulle du mot formodning velge å reise hjem tidligere, så vil de ekstra kostnadene ved en tidligere hjemreise belastes deg. Vi har heller ikke mulighet til å refundere noe av programprisen.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Madagaskar » Wildlife Conservation Madagascar

Siste nyhet: Jordskjelv utenfor Ecuadors kyst