Camilla dro til Zimbabwe og jobbet med løver

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Fortell meg litt mer om deg selv..

Jeg heter Camilla og jobber som AT-lege i Uddevalla. I tillegg til interessen for medisin, har jeg alltid hatt stor interesse for dyr og natur. Dette har resultert i at jeg tidligere har reist til Sør-Afrika på safari. I løpet av studiene dro jeg også til Tanzania i tre måneder for å gjøre prosjektarbeid innen ulandsmedisin og besøkte Serengeti nasjonalpark der. Det ga meg mersmak og derfor ønsket jeg å reise tilbake til Afrika med muligheten til å komme enda nærmere de ville dyrene og lære mer om deres adferd og levekår. Da jeg så en annonse om muligheten for å reise som frivillig til Zimbabwe og jobbe med løver, føltes det riktig å søke denne turen.

Velkommen hjem, hvordan har du vært på løveprosjektet Lion Breeding, Zimbabwe?

Reisen min har vært fylt med fantastiske opplevelser! Det startet med noen dager i Victoria Falls og deretter to uker frivillig på Lion Breeding. Jeg trivdes veldig godt på løveprosjektet sammen med de andre frivillige og de faste ansatte. Alle var vennlige og imøtekommende og sørget for at alle var komfortable. Det beste med prosjektet var at jeg fikk virkelig komme tett på løvene og lære mer om deres oppførsel og deres sårbare situasjon i Afrika, noe som også gjelder mange andre dyrearter. Samt arbeidet som gjøres for å fremme løvebestanden og samtidig gi tilbake til samfunnet gjennom ulike prosjekter hvor de støtter barnehjem og klinikker.

Hvordan opplevde du introduksjonen til prosjektet?

Det var givende med en introduksjon som forklarte hvordan prosjektet er bygget opp og hva det tar sikte på. Den lærte oss løvenes sårbare situasjon og deres levekår. Vi lærte også om oppførselen til løvene og hvordan man kan samhandle med løvene på en sikker måte. I tillegg lærte vi om andre dyr, blant annet hvilke forskjellige typer slanger det finnes, og hvilke som er giftige. En dag var vi også ute i bushen og lærte å spore forskjellige typer dyr gjennom deres fotspor og avføring, noe som var interessant.

Du valgte å være frivillig i 2 uker, var dette en rimelig tid etter din mening?

To uker går fort! Jeg kjenner ingen som ikke følte at de ville bli lenger når det var på tide å reise hjem enten du var der i 2,4 eller 8 uker. Jeg følte det naturligvis på samme måte, men jeg tror likevel at jeg klarte å gjøre det jeg ville og at jeg fikk mye tid med løvene, som var ønsket mitt for turen. Noen oppgaver var tilbakevendende selv i løpet av to uker, så jeg tror jeg hadde tid til å prøve det meste. Det var også mulighet for å be om enkelte aktiviteter dersom man følte at man ikke fikk delta nok på noe.

Hva var hovedoppgaven din som frivillig på løveprosjektene?

Min oppgave som frivillig var å ta del i det daglige arbeidet med løvene. Dette innebar å sørge for at de hadde mat, vann og rene innhegninger, men også å sitte med de yngre løvene og gå turer med dem. Vi studerte også jaktatferden til de yngre løvene når de var ute og gikk med oss for å se om de utviklet jaktinstinktene sine ettersom de er ment å klare seg selv når de blir eldre. For å stimulere løvene laget vi også «leker» til dem av naturmaterialer som elefantmøkk og gress, som de likte veldig godt.

Fikk du også møte andre ville dyr? Hvordan var det?

Det var også fire elefanter på prosjektet som vi tok oss av. Elefantridning var inkludert og var en fin opplevelse! Du sitter høyt oppe på elefantens rygg og blir vugget med i dens milde gang. Det føltes ikke farlig i det hele tatt, men bare deilig og nesten meditativt. Sjiraffer, sebraer, gnuer, ulike typer antiloper, samt en rekke fugler og flere andre dyr lever også innenfor prosjektets område. Det var gode sjanser for å se disse dyrene når vi var ute med løvene på tur eller vi kunne gå ut med jeep en gang for å se disse ville dyrene.

Det var også stall med hester og mulighet for å ri for de som ville, og det ble arrangert hestesafari med mulighet for å ri inn i bushen og se andre ville dyr fra hesteryggen med overnatting i telt mot en ekstra avgift for denne aktiviteten.

Hvordan så en "typisk" dag ut på prosjektet?

Hver dag startet kl 6.30 og vanligvis med å ta de yngre løvene ut på tur. Så var det frokost kl 8 før neste aktivitet kl 8.45. Det kan være å rense innhegningene til løvene og noen ganger elefantene, fylle vann og lage mat til løvene, sitte med de yngre løvene i innhegningen deres eller lage «leker» til løvene for å stimulere sansene og nysgjerrigheten deres. En annen aktivitet var å gå rundt i området og se etter snarer som dessverre settes av krypskyttere fra tid til annen hovedsakelig for å fange antiloper og sebraer og for å reparere gjerder. Så var det lunsj ca 12.30 i en time. Ettermiddagen ble delt inn i ytterligere to aktiviteter som kunne være hvilken som helst av aktivitetene nevnt ovenfor og vanligvis en avsluttende løvevandring på kvelden. Middagen ble servert rundt 18.30.

Fikk du være sammen med løvene slik du forventet?

Ja, jeg tror jeg fikk være nær dyrene og samhandle med dem på en god måte. Det var alltid oppførselsregler for å sikre at det var trygt, for eksempel var det lov å klappe løvene på ryggen men helst ikke på magen eller hodet og hele tiden sitte på huk med det ene kneet i bakken for å kunne reise seg raskt i tilfelle løven ville få seg til å leke eller kjempe med en. Selvfølgelig ble du fristet til å gi løvene en stor klem av og til, men det er viktig å respektere at de tross alt er ville dyr og det er vanskelig å forutse hva de tenker. Men å kunne sitte ved siden av en stor løve og stryke henne over ryggen og langs værhårene hennes i en hilsen er en fantastisk følelse! Å gå ved siden av en løve ute i det fri er også helt fantastisk.

Jeg var så heldig å ankomme akkurat da et nytt kull på tre løveunger ble født, og det var uslåelig å få sjansen til å mate disse søta på flaske og være sammen med dem i timevis!

Hvordan var alt på prosjektet som helhet sammenlignet med det du hadde forventet?

Jeg trodde jeg ville finne det mer slitsomt å jobbe som løvevokter enn det var. Å rense løvene var relativt enkelt, selv om det innebar å rense vekk beinrester fra løvenes mat osv. Jeg trodde det var mer arbeid å tilberede maten deres, noe som innebar å kutte opp kjøtt. Men det var interessant å prøve alle oppgavene.

Hvordan syntes du sikkerheten var på prosjektet?

Jeg følte meg trygg hele tiden jeg jobbet med løvene og de andre dyrene. Løvevokterne hadde grundig oversikt over oss frivillige og løvene.

Hva var det store høydepunktet på din frivillighetstur?

For meg var den største opplevelsen å være nær løvene. Å gå turer med løvene var nok det beste med hele turen, samt å ta vare på de minste løveungene som var en måned gamle. Det var en fantastisk opplevelse!

Ble Zimbabwe oppfattet som et trygt land å oppholde seg i?

Ja, jeg følte meg trygg som turist.

Hva er det beste minnet fra turen?

Det var nok å klemme og mate de små løveungene som bare var en måned gamle. De var så utrolig søte.

Kan du anbefale noen å dra og oppleve det samme som du gjorde i Zimbabwe?

Ja, jeg kan virkelig anbefale alle å dra på denne turen! Det er en unik mulighet til å oppleve ville dyr på nært hold. Alle som jobber med prosjektet er ekte dyreelskere og det føles veldig bra å ha fått bidra til å fremme overlevelsen til løver i Afrika. I tillegg er det mulighet for å kombinere reisen med samfunnsarbeid på barnehjem og sykehus, som er en god kombinasjon for å oppleve Afrika.

Reisebrev fra 2012 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Lions, Rhinos & Elephants.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Camilla dro til Zimbabwe og jobbet med løver

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!