Emma jobbet med barn og løver i Zimbabwe

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Hei GoXplore,

Dette er Emma Dahlgren som var på Kids & Lions i Zimbabwe i begynnelsen av året. Jeg har ikke skrevet siden jeg kom hjem, og hei, det må jeg. Jeg reiste med en organisasjon etterpå, og ble syk der med borreliose og måtte reise tidlig hjem. Derfor har det vært stille fra min side, men nå. Først og fremst må jeg si at dette vanskelig kan uttrykkes med ord. Jeg har hatt mitt livs reise og er så utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve og gjøre. Følelsen av å møte løvene og gå på Løvevandring. Så det er ingen ord. Jeg fikk venner for livet og gråt i timer etter timer etter timer når vi skilte lag. Å få jobbe med gatebarna, disse fantastiske menneskene som har kommet og blitt mine forbilder nå og for alltid. De har ingenting, men velger å være så glade og takknemlige for det som er innen rekkevidde. Å fokusere på de gledelige øyeblikkene i stedet for det som ikke er det det burde være.

Den delen knyttet til barna var også helt ubeskrivelig. Vi jobbet med barn i ulike situasjoner. Underviste noen ganger en spesialklasse med 10 år gamle barn som hadde det vanskeligere på skolen enn den "vanlige eleven". Så tålmodig! Andre dager var vi i barnehagen, eller på en skole for «funksjonshemmede barn». For disse barna handlet dagene om å lære seg å gå på toalettet på egenhånd, eller klare å spise selv. Stedet manglet strøm så maten ble tilberedt over bål, og stedet hvor maten ble servert hadde stoler til 10 elever. 42 elever spiste mat der inne samtidig. De barna vi tilbrakte mest tid med var imidlertid gatebarna, og dette var også det mest givende. Helt fantastiske barn, det finnes ikke ord for å beskrive det. Disse møtte vi på «Drop-In», et senter hvor barna kunne møte oss i ukedagene. Her hang vi, og lagde lunsj til guttene. Vi fikk også se hvor de bodde, som bokstavelig talt ligger nede i gaten. Babyer krøp rundt i gjørmen, som var blandet med avføringen. Ingen tak over hodet, og ingen mat i sikte. Det er forferdelig at folk lever under slike forhold, og ingen hadde tørre øyne etter den opplevelsen. Spesielt ikke når disse barna er så fantastisk sprudlende, og fylt av livsglede.

Har virkelig lært at ekte lykke kommer dypt fra deg selv. I det perspektivet spiller penger eller status ingen rolle. Å føle lykke er en holdning du velger selv. I livene våre her hjemme skaper vi problemer, vi gjør oss selv til ofre. Disse guttene har hatt – og har – et tøft liv. Ingen hjem, ingen voksen som bryr seg eller spør hvordan det er. Krangel, voldtekter og sult. Alle bærer på historier som gjør en vondt i hjertet og som jeg ikke kan forstå er mulig å overleve fra. Til tross for dette er disse guttene noen av de lykkeligste jeg noen gang har møtt. De velger å være takknemlige for det de har, i stedet for å lengte etter det utenfor rekkevidde. Disse gatebarna vil for alltid være mine forbilder.

Victoria Falls, ri på hester og se sjiraffer, elefanter... Vel, jeg kan ikke beskrive det med ord. Da må jeg gi verdens honnør til deg og ditt fantastiske team. Så godt planlagt, så profesjonelt. Reiste etter med en annen kjent organisasjon og den gangen sammenlignet med deg.. Du er milevis foran, de har ingenting i forhold til deg. Jeg kan ikke oppsummere ukene mine, men jeg vil bare i det minste prøve å uttrykke min takknemlighet. Trenger du bilder, videoer eller at jeg forteller deg om turen min, ikke nøl med å ta kontakt – for jeg har bare gode ting å si. Til slutt vil jeg be deg om hjelp til å begynne å planlegge min neste tur, jeg ønsker å reise til Sør-Afrika i nær fremtid og kombinere hvithaiprosjektet med Pretoria Lion Park.

Takk igjen, ikke bare mitt år, men også livet mitt har blitt forgylt noe ubeskrivelig.

- Emma

Les mer om Kids & Lions

Reisebrev fra 2014 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Kids & Lions.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Emma jobbet med barn og løver i Zimbabwe

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!