Kids & Lions

For en uke siden kom jeg hjem fra det som har vært mitt livs beste fire uker! Nå har jeg tilbragt 4 uker på Antelope Park i Zimbabwe, på prosjektet Kids & Lions og jeg har stortrivdes. Jeg er fortsatt i fornektelse over at jeg er hjemme i Norge igjen. Jeg savner alt og alle. Aldri hadde jeg trodd at Zimbabwe skulle komme til å bety så mye for meg. Landet, de lokale, de frivillige, og de ansatte – hver og en har hatt en så utrolig stor innvirkning på livet mitt. Å få komme ut i samfunnet, i byen og se all den fattigdommen og alle livene som er så vidt forskjellig fra det livet vi lever her i Norge, men å likevel se hvor glade og humørfylt alle er – det er en lærdom og en inspirasjon i seg selv. Man innser at det er de som virkelig vet hvordan livet skal nytes og leves. Penger og status betyr ikke så mye lenger. Det er ikke det livet skal handle om.


Å reise som vanlig turist kommer aldri til å bli godt nok for meg etter denne reisen. Å reise til et helt nytt land som frivillig, å lære språket, bli kjent med kulturen, maten og de lokale – det er DET som er å reise. Det forstår jeg jo nå. Følelsen av tilhørighet sammen med så mange andre flotte frivillige - jeg kan med hånda på hjertet si at jeg fant mine bestevenner her. Nå har jeg venner over hele verden, men det førte også til at det var grusomt å si ha det. Man lever oppå hverandre hver eneste dag i mange uker, er med hverandre i oppturer og nedturer – og man har det bare utrolig morsomt sammen. Vi savner hverandre og ikke minst så savner vi det glade liv i Zimbabwe.

Til alle som vurderer å reise, uansett om det er til Zim eller om det er til et annet land, enten i par eller alene: GJØR DET! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg pakket sekken og dro på mitt livs villeste tur alene. Jeg savner det allerede! Livet i Norge kommer aldri til å bli det samme igjen. Jeg har blitt bitt av reisebasillen, og kan ikke vente til å vende tilbake til Zim-familien på Antelope Park, og å reise videre til neste destinasjon. Dare to GoXplore!

Reisebrev fra 2016

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Kids & Lions.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Kids & Lions

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!