Carita Costa Ricassa

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg deltok først på et 2-ukers spanskkurs i Costa Rica. Jeg hadde allerede studert spansk alene i 10 år. Alle elevene hadde plasseringsprøve i starten. Jeg fikk virkelig individualisert undervisning. Gruppen min var bare meg og en ung belgisk jente. Det var 5 timer undervisning per dag. Fra 15 til 17 var det latino-danser. Læreren ble nummer to av Bachata-konkurransen på costaricansk fjernsyn.

Jeg jobbet i totalt 10 uker. Jeg jobbet på et barnehjem i San Jose i 7 uker. Barnehjemmet holder virkelig høy standard, det er bare 10 barn. Barna har to faste omsorgspersoner som bor der hele døgnet. Det jobber også en psykolog på barnehjemmet. Avhengig av uke var det mellom en og tre frivillige. Barna er 0-6 år. Arbeidsdager var kun fra 9.00 til 12.00 og fredager var frie.

Da jeg jobbet i San Jose, gikk jeg på skolen hver ettermiddag etter jobb og tok dansekurs. Siden alle barnehjemmene i programmet er i San Jose og jeg ønsket å bo andre steder i landet, tilbrakte jeg to uker i Uvita på stillehavskysten, og jobbet der i nasjonalparken med rengjørings- og vedlikeholdsoppgaver.

I én uke jobbet jeg på en barneskole i den lille landsbyen Cabuya på tuppen av Nicoya-halvøya. Så jeg bodde i totalt tre forskjellige vertsfamilier, hvor det også bodde andre frivillige fra forskjellige land samtidig. Alle vertsfamiliene var veldig hyggelige.

Aldersforskjellen mellom studenter og frivillige var virkelig stor. De fleste er selvsagt 18-30 år, men det var også mange som hadde sett mer av verden enn oss, selv om det var en spanskspråklig student over 70 år. Hver helg da jeg var i San Jose, dro jeg på en helgetur på et par netter til forskjellige deler av landet. Det er billig å reise med buss, og skolen gir gode instruksjoner om hvordan de skal reise, og de kjøper også bussbilletter på forhånd ved forespørsel. Reisefølge fant man alltid hos andre studenter og frivillige.

Språkskolen Costa Rica Language Academy tok virkelig godt vare på oss frivillige. Jeg følte at jeg var en del av en stor familie. Jeg anbefaler denne typen ferie på det varmeste til alle, enten du er ung eller eldre.

Carita Mäki 58 år.


Reisebrev fra 2018 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Costa Rica.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Carita Costa Ricassa

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!