Sri Lanka reisebrev

Sri Lanka var fantastisk. Det er nesten sånn at jeg vil si magisk, men ikke som i regnbuer og enhjørninger, men mer at oppholdet mitt var nesten uvirkelig. Jeg var i Sri Lanka i seks uker, tre av ukene var jeg på Sea turtel conservation og tre av ukene på dog care.

Skilpadder hadde jeg ikke mye kunnskap om før jeg dro, men selv om jeg gjerne ikke visste like mye som de andre frivillige, var dette aldri et problem. Jeg følte meg godt tatt i mot av både de frivillige, og de som jobbet der. Menneskene som jobbet der var utrolig hyggelige og hjelpsomme. De var åpne for å snake med oss, svare på spørsmål, og til og med hjelpe til med arbeidet. Jeg opplevde at de virkelig brydde seg om arbeidet de gjorde. For min del var det både viktig og motiverende å se hvor hardt de jobbet. I løpet av de tre ukene fikk jeg sett, gjort og lært mye. Jeg fikk se hvor nydelig dyr skilpadden er, se ulike typer skilpadder, se når de la egg, og se når de klekket ut av eggene sine.

Arbeidsoppgavene gikk ut på å gi skilpaddene mat, rense tanken deres, vedlikeholde klekkeriet og skilpaddene, nattevakt, og strand rydding. Nattevaktene gikk ut på å lete etter skilpadder som la egg. Skilpadder kommer å legger egg på nettene. Det vi da gjorde var å se hvor skilpadden la eggene, og etter hun var ferdig og dratt tilbake til havet, samlet vi eggene. Eggene tok vi med oss til klekkeriet hvor vi begravde dem igjen på en slik måte skilpadden hadde gjort. Dette for å gi eggene de beste og tryggeste forholdene for overlevelse.

De tre ukene jeg var frivillig hos Animal SOS Sri Lanka (Dog Care) var fantastiske, smertefulle og alt mellom. Jeg har en stor kjærlighet for hunder, og det var derfor jeg valgte dette programmet. Det var utrolig mange inntrykk og på en måte overveldende. Veldig mange hunder, over 2200, mange lukter, mye lyd, mange mennesker, og veldig mye som skjer. Når det er sakt, syntes jeg ikke det var for mye eller for vanskelig. Hundene som bor der er tidligere fra gaten, vært i ulykker eller vært utsatt for vold og misbruk. Omtrent 400 av hundene har funksjonshemming, og trenger hjelp med nesten alt. Det var disse hundene jeg jobbet mest med. Noen av historiene vi ble fortalt om hva som hadde skjedd dem var forferdelige. Det er mye trafikkulykker, men de tilfellene hvor det var mennesker som hadde stått for tortur, var virkelig vonde å høre på. Hvordan mennesker kan være sa onde forstår jeg ingenting av. Jeg tror vi har veldig mye å læra fra hunder. Hunder er lojale, tilgivende og livsglade. Til tross for så mye motgang, overlever de, men ikke bare det, de lever videre. For meg er det veldig motiverende og rørende. Når jeg arbeidet med hundene, føltes alt annet mindre viktig.

Arbeidsoppgavene våre var å hjelpe til med hundene, lage og gi mat. Vaske og tørke dem. Pelsstell og sårstell. Lufte hundene i rullestolene deres. Vi fikk også prøve oss på fysioterapi, og hydroterapi. Målet var å prove å få hundene til å stå/gå igjen. Fysioterapien foregikk i hagen, mens hydroterapien var på stranden. Vi tok da hundene med ut i sjøen. Det var veldig kjekt å se når terapien ga resultater. Det var nesten rørende å se når hundene fikk til å stå og gå litt igjen. Sosialisering av valper var også en av arbeidsoppgavene våre. Det er mange valper som er desperate etter kos og lek.

Det var en glede å møte alle hundene, men også menneskene som jobbet der. De gjør veldig viktig arbeid og de har min respekt for det.

Jeg arbeidet på prosjektene fra mandag til fredag. Helgene brukte jeg på å reise rundt. Jeg har vært rundt om i hele landet. Mange av turene var sammen med andre frivillige og organisert av AASHA house. Turene ville jeg ikke vert foruten. Jeg fikk sett utrolig mye, lært mye om kulturen, spist masse god lokal mat og kost meg veldig. Favoritt turen min var nok regnskog vandringen og safari. Det var en veldig unik og spesiell opplevelse å se ville dyr i deres naturlige habitat.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste. Jeg angrer heller ikke på prosjektene jeg valgte. Sri Lanka har vist meg uvirkelig skjønnhet. Landet er virkelig så vakkert, strendene, naturen, landskapet, kunsten i gatene og alle fargene på bygningene. Jeg følte meg også trygg og komfortabel, selv når jeg var alene. For meg var det viktig. Sri Lanka tilbyr ikke bare varme og fine strender, men også vakker natur, rikt dyreliv, god mat, religion og hyggelige mennesker. Dette blir trolig ikke siste gang jeg reiser dit.

Reisebrev fra 2023

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Dog Care.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Sri Lanka reisebrev

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!