Felicias reiseskildring

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg valgte å reise til Costa Rica fordi jeg ville studere spansk, jobbe på barnehjem og oppdage et helt nytt land sammen med nye mennesker – og jeg har ikke angret et sekund.

I januar 2015 dro jeg alene til Costa Ricas hovedstad San José, og rett da jeg ble hentet utenfor flyplassen møtte jeg en jente som viste seg å være reisefølget mitt resten av turen. I to uker bodde jeg hos en vertsfamilie som kun snakket spansk, noe som gjorde at man ble tvunget til å snakke språket hjemme og ikke bare på skolen. Når det er sagt, har spansken min virkelig blitt bedre. CRLA som skolen het var en fantastisk skole med fantastiske ansatte og elever fra hele verden. Siden mange hadde reist dit alene var det ikke noe problem å møte nye venner da alle var åpne og glade for å finne nye folk å reise med. I løpet av min første helg dro jeg sammen med fire andre nye venner til kysten av Manuel Antonio for å sole meg, bade og besøke nasjonalparken. Allerede under denne turen skjønte du hvilket dyreliv landet har.

Etter to uker begynte jeg og venninnen min å jobbe på et barnehjem utenfor byen. Dette var noe av det mest lærerike jeg noen gang har gjort og en ekte opplevelse. Det var som å komme til en annen verden, og det ga perspektiv på mange ting. Det at jeg valgte et barnehjem var fordi jeg følte at jeg ville gjøre en forskjell, og gjøre noe jeg syntes var viktig. Disse barna hadde så stort behov for kjærlighet og oppmerksomhet, og jeg ønsker at de alle kommer til trygge familier i fremtiden.

I løpet av mine åtte uker i landet reiste jeg hver helg for å oppdage og se så mye som mulig. Jeg dro fra kyst til kyst, så på fantastiske dyr, prøvde rafting, zipline, besøkte en vulkan, gikk gjennom en kaffeplantasje med en guide om hva som helst, surfing og mye annet. Selv om landet er så lite, er det utrolig mye å se, og nærheten til alle dyrene er virkelig kul.

Du kan heller ikke mislike befolkningen i Costa Rica. Alle er så åpne og snakker mer enn gjerne og får deg til å føle deg velkommen, enten det er på en restaurant eller i en ny by. Til tross for at folket ikke har det så godt og bor langt unna det en svenske ofte er vant til, lever de med en fantastisk holdning og ønsker å leve hver dag til det fulle.

De to månedene mine var absolutt en av de beste jeg har gjort. Jeg har lært så mye. Ikke bare om kulturen i et nytt land, men jeg har også fått perspektiv på ting og setter mye mer pris på hverdagen min. Turen er noe jeg aldri kommer til å glemme, og heller ikke menneskene jeg møtte!

Pura Vida

Felicia

Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Costa Rica.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Felicias reiseskildring

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!