Robert jobbet en sesong i Canada

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Robert er en glad person. Litt vrient og litt sprøtt, men på en positiv måte! Han har imidlertid ikke alltid vært slik, og noen ganger tar han seg tid til å slappe av, men ikke så lenge, fordi han liker å alltid ha noe på gang. Robert vokste opp i Luleå, men har vært registrert i Stockholm de siste 10 av sine 23 år. Helt siden han ble uteksaminert har ikke universitetet eller videre studier tiltrukket seg mye, Robert liker eventyr! Så han reiste til Australia og Malaysia i 7 måneder. Etter det har han hatt mange forskjellige jobber på spredte steder. Vikarlærer, BlackJack-forhandler, Gröna Lundare, Kinovert, etc. Nå har imidlertid reisefeberen kommet tilbake igjen, hva skjedde denne gangen? Vel, vintersesong i Canada og en tur til USA!

Hei Robert, hvordan er livet på den andre siden av Atlanteren?

Hallo! Her leker livet som aldri før, med mange spennende eventyr av ulike slag.

Hva gjør du akkurat nå i Canada?

Jeg jobber i Lake Louise som heisfyr, eller på et finere begrep "Lift Operator" og det er helt fantastisk. Jeg snowboard nesten hver dag og jobber alltid utendørs som resulterer i en fin Goggle tan. På mine fridager, når jeg ikke er på snowboard eller på tur, vil du sannsynligvis finne meg med et par øl og et par venner i solen.

Mange kjenner Whistler, men du har havnet i Lake Louise, hva er så unikt med det?

Det er mange ting som er unike med Lake Louise! Jeg så først og fremst etter arbeid i Whistler, da det var det eneste skistedet jeg visste om i Canada. Da det viste seg at det var bedre jobbmuligheter i Lake Louise, hoppet jeg på et tog jeg ikke visste hvor det skulle. Et eventyr i vente! Nå som sesongen går mot slutten kan jeg definitivt si at det var et riktig valg, her er det ekstremt terreng og mye snø. Spesielt i år, beste sesong på 25 år! Jeg har besøkt 7 forskjellige skisteder, inkludert Lake Louise og Whistler, og kan gi Lake Louise toppkarakter på nesten alle måter. Lake Louise ligger i Banff nasjonalpark, en av Canadas største nasjonalparker, og jeg jobber i vill natur med ville dyr som naboer. Vi er vant til å spille i Sverige, men å se en Bald Eagle og en Grizzly Bear mens du jobber er noe ekstra. Dessuten kommer ingen folkemengder hit. I Whistler er det lange køer og bakkene er overfylte, mens i Lake Louise trenger du nesten ikke stå i kø i det hele tatt og du kan fortsatt finne urørt pudder flere dager etter siste snøfall. Og det er derfor du jobber i vintersesongen, for å gå.

Hvordan er vintersesongen over i Canada sammenlignet med Sverige?

Jeg har jobbet en vintersesong i Åre før jeg bestemte meg for å reise over Atlanteren og det er noen forskjeller. Mange av de forskjellige feriestedene er billigere og har færre folk enn hjemme, noe som er et stort pluss. Ser du på fjellene er de høyere og brattere, mer fokus er på pudderski her, mens nesten alle bakker er løyper i Europa. Det er mye mer gratis, men med mye mer ansvar. Jeg kommer ikke til å kunne nyte de svenske fjellene på samme måte igjen.

Har du møtt noen andre vakre mennesker?

Absolutt! Og fra alle verdenshjørner også. Jeg ble positivt overrasket da jeg la merke til at jeg var den eneste svensken i Lake Louise, noe som tvang meg til å snakke engelsk med alt og alle. Den hyggeligste personen jeg har møtt må være Leon, en hyggelig og gal fyr fra Tyskland som også jobber som «Liftie». Vi har kjøpt bil sammen og i fridagene har vi reist rundt til forskjellige skisteder og nasjonalparker, men også sett på NHL-hockey og festet jernet forskjellige steder.

Hva fikk deg til å velge vårt deluxe-program?

Jeg hadde reist med GoXplore før, og det var greit og enkelt. Jeg hadde mange andre ting å tenke på (jobb, bo, kjærlighet, yada-yada) da jeg bestemte meg for å reise til Canada, så det var fint å legge ansvaret for reisen i trygge hender. I tillegg kostet hele festen en rimelig penge, absolutt verdt det!

Hva jobber du med? Og hva tjener du?

Som tidligere nevnt jobber jeg som Heisoperatør. Jeg starter "min" heis hver morgen og slår den av hver kveld. På dagtid ønsker jeg alle gjester velkommen og sørger for at de får en trygg reise opp til toppen. Lønnen er ikke den beste, $8,90 i timen, som er omtrent 60 SEK. Men vi får betalt for å få våre to timers "Ride-Breaks" hver dag, ikke verst! Og lønnen får meg til å gå rundt pluss-minus-null som er målet, ikke sant?

For noen år siden dro du med oss til Australia, hvorfor valgte du å bli med oss igjen til Canada?

Det er enkelt og trygt, men samtidig forplikter du deg ikke til noe. Hvis ting går galt, er det "Covering your back". Tiden som Work & Travel har spart meg ved å fikse visum, jobb og overnatting, har jeg i stedet kunne tjene mer penger på reisen.

Hvordan har du opplevd tjenesten fra starten til nå?

GoXplore har alltid vært imøtekommende og har alltid svart på e-postene og spørsmålene mine veldig raskt, de bryr seg virkelig om reisende. Jeg ønsket å bytte hjemreise fra Vancouver til å reise hjem fra New York i stedet. Arbeid & Reises svar; Ikke noe problem!

Reisen er ikke over ennå, men hva har den brakt deg så langt?

Veldig! Jeg føler meg utrolig uavhengig og selvsikker fordi jeg reiser alene denne gangen. Jeg er flinkere til å kjøre snowboard, god til å kommunisere på engelsk og har opplevd mye glede. Det er og har vært kjempegøy! Men reisen er ikke over! Når vintersesongen slutter her (8. mai), drar Leon og jeg på biltur. Første stopp er Vancouver, som jeg egentlig ikke fikk utforsket da jeg ankom Canada. Etter det går vi langs kysten ned til San Fransisco, hvor vi skal hente en av vennene mine som flyr inn fra Sverige. Med sluttdestinasjonen New York drar vi kyst til kyst gjennom mange forskjellige steder. Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Chicago, Toronto, Ottawa og Montreal. Resten av turen er fortsatt ganske uplanlagt, men det er det som gjør det til et eventyr.

Vil du anbefale eventyret ditt til andre? og i så fall hvorfor?

Både ja og nei. Ja, fordi Canada er et fantastisk land med SÅ mye å se. Det er det nest største landet i verden og det er mye å se uansett hvilken retning du velger å reise. Nei, for mitt eventyr er MITT eventyr. Lag dine egne, lån ideer, finn opp dine egne. Klatre på isbreer med skiutstyr på ryggen, kano i fantastiske vannveier, bli hockeyproff (nesten), oppdag hver krok og krok av mytiske skoger eller haik mellom alle de vakre byene her. Valgene er mange, og eventyret vil være like sprøtt som du gjør det til. Men jeg anbefaler å gå på eventyr her, det er vanvittig gøy!

Vil du gjøre et lignende eventyr? Kontakt oss så hjelper vi deg!

Reisebrev fra 2011 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Work & Travel Canada All Set.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Robert jobbet en sesong i Canada

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!