Login

Berit besøker paradis- Zimbabwe!

Wakanaka shamwari,  Zimbabwe beautiful friend!

Jeg fikk i januar oppfyllt min drøm om å reise til Zimbabwe for å jobbe med løver, hester og elefanter på Lion Breeding prosjektet. Å ankomme et land fyllt med varme fra den stekende solen og like mye varme fra menneskene gjorde at hjertet mitt nok en gang smeltet for Afrika! Den avslappende atmosfæren man finner i afrikanske land gir meg en utrolig god følelse, og man glemmer alt av stress og jag fra den vestlige verden.


Jeg hadde en utrolig fantastisk opplevelse, som vanskelig kan beskrives med noe så enkelt som ord. Hver dag var unik, og jeg fikk sett og erfart utrolig mye på den tiden jeg var i Zimbabwe. Vi fikk lære masse om de afrikanske dyrene og den fascinerende kulturen i landet. Hver dag startet med noe så kult som en Lion walk. Vi tok med oss to løver ut i den afrikanske bushen, og  fikk se både to trøtte løver (løver sover ca 22 timer i døgnet!), men også jakt på sjiraffer og impalaer i ekte afrikansk stil. Vi var også så heldige at vi fikk sett at noen av de større løvene fanget en impala. Det var som på Animal Planet, bare enda mer rått og ekstraordinært! Et fantastisk adrenalinkick å få se naturens gang på bare noen meters avstand.


Vi fikk også muligheten til å lage leker til løvene, og leke med de som om de var katter! Det var en veldig spennende og morsom opplevelse å dra etter seg et tau med en stokk på enden, med en løve i full jakt etter!  Vi tilbragte også en del tid sammen med elefantene og hestene. Vi fikk flere ganger muligheten til å ri i bushen. Man kommer veldig nær de ville dyrene fra toppen av hesteryggen, og man må klype seg i armen for å sjekke om man drømmer når man sitter på hesteryggen bare noen få meter unna  sjiraffer, sebraer og andre vakre dyr! Det var også en ubeskrivelig befriende følelse å klamre seg på hesteryggen i full gallopp midt i den afrikanske bushen. Gleden jeg følte gjorde at jeg fikk tårer i øynene, og jeg kunne ikke unngå å smile fra øre til øre!  En av kveldene ridde vi også på elefanter under fullmåne og klar stjernehimmel! Det gir en spesiell følelse av ro å sitte på disse store og gode dyrene, samtidig som man hører lyden av kraftige løvebrøl i det fjerne.Som frivillig pleier man å besøke to barnehjem. Det er vanskelig å beskrive de tankene jeg satt igjen med etter å ha møtt disse vennlige barna. De fleste av disse barna er foreldreløse, og har veldig lite. Likevel kommer de løpende mot deg med store, vakre smil om munnen! De kaster seg rundt deg og man ser at de sårt trenger varme og kjærlighet. Vi hadde med ballonger, ansiktsmaling og andre leker til de, noe de ble utrolig begeistret for. Barna malte seg i ansiktet, og når den ene gutten skrev “Donna”, som betyr hjelp/donasjon , i panna mi smeltet mitt hjerte i hvertfall! Disse barna eier omtrent ingenting, likevel er de blide og positive og deler gjerne de få eiendelene de har. Det å bli født i Norge er virkelig som å vinne i lotto, og jeg har lært å sette mye mer pris på det etter oppholdet i Zimbabwe.


Dette er et fantastisk prosjekt med en storslagen og viktig fremtidsplan. Løvebestanden i Afrika har sunket med nærmere 90% de seneste år, noe som gir meg kalde gufs nedover ryggraden. Jeg vil anbefale alle å dra å oppleve og bidra til at den fantastiske løven  kan fortsette å være skogens og Afrikas konge!

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Lion Centre program i 2012.

Hjem » Reisebrev » Berit besøker paradis- Zimbabwe!

Siste nyhet: 🐨 Safety advice and alerts for travel to Australia