Login

Miljøvern i Namibia - Kanaan

Lukk øynene og forestill deg Afrikas ørkenlandskap, røde sanddyner, åpne landskap og berg. Dette er du du får oppleve på Kanaan - Et magisk sted på vår planet.

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Kanaan Research Namibia

Noen raske fakta om Kanaan Research Namibia
Fra kr. 6150
Passer for18 til 60 år
KvalifikasjonerVære glad i dyr, og kunne grunnleggende engelsk
LengdeFra 2 til 4 uker
AnkomstplassWindhoek
Nærkontakt med dyrNei
Antall deltakere12
Burde bestilles3 måneder i forveien

Ca 2 timer sør fra Neuras ligger det nyeste forskningsområdet til Wildlife Rescue Center som heter Kanaan Desert Retreat. Her får du oppleve røde sanddyner, åpent landskap og fjell -fantastiske omgivelser! I området er det hyener, leopard, antiloper og mange andre dyrearter. Kanaan er spesielt kjent for sine vakre omgivelser som gir fantastiske bilder, så her må du huske kamera. I fremtiden kommer de frivillige til å få møte og bli kjent med San-folket og deres kultur. Det finnes ingen som kjenner til dette området bedre enn dem eller som har bedre kunnskap om naturen, dyrene og vegetasjonen.

Kanaan har også blitt hjem til (per dags dato) 2 geparder som har kommet hit etter rehabilitering på hovedgården Naankuse. Disse gepardene er av forskjellige grunner ikke satt helt fri da de har hatt for lang tid med menneskelig kontakt slik at de har blitt for avhengig av mennesker, og sjansen for at de vil oppsøke mennesker for mat er stor. Naankuse har derfor satt de fri i et område i Kanaan slik at de er i trygge omgivelser, har et stort område og kan føle seg så fri som mulig. De frivillige som er med på dette del-prosjektet er derfor med på å klargjøre maten, mate de og ellers assistere ved behov.

Hovedfokuset i Kanaan er imidlertid hyene- og sjakal-research som også frivillige får lov til å ta del i under oppholdet. Her er det i tillegg stort fokus på Human Wildlife Conflict Mitigation, som dreier seg om konfliktene som kan oppstå mellom dyr og mennesker som bor tett på hverandre og hvordan disse skal unngås.


Dagene er tidlig og starter tidlig. Som frivillig kommer du tett innpå dyrenes naturlige element. Du kommer til å jobbe med et profesjonelt team og ettersom dere er en liten gruppe så kommer du til å få maks ut av ditt opphold. Hovedfokuset er overvåkning, skrive rapporter, observere og ta vare på dyrene i område, i tillegg til å holde øye med bestanden av både fugler, geparder og andre dyr.

Du har også mulighet til å kombinere research-prosjektet Neuras eller hovedprosjektet Naankuse med ditt opphold på Kanaan. På den måten vil du få muligheten til å oppleve mer av dette naturskjønne landet. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver

Merk at arbeidsoppgaver kan variere utifra behov.

Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig vil du få komme veldig tett på dyrene i deres naturlige element, og du vil få en unik og fantastisk naturopplevelse. Du vil jobbe tett med et profesjonelt team, og ettersom det er en liten gruppe, så får du maks ut av opplevelsen. Hovedfokuset er å overvåke, gjøre rapporter, observere, ta vare på dyrene i området og holde oversikt over bestanden av både fugler og geparder, og andre dyr.
Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

På Kanaan er det to ulike overnattingssteder som har utsikt over et landskap så urørt at du kunne tro du var på mars. Enten så bor du i hus dersom det er færre enn 7 deltakere. Er dere flere så kan noen få bo i telt.

Hvorfor Kanaan Research Namibia med GoXplore?

Visum

Alle som skal til Neuras i Namibia må søke om arbeidsvisum før avreise. GoXplore søker dette visumet på dine vegne og kostnaden (± 1.000 kr) er inkludert i programprisen!

Home Affairs bruker generelt sett lang tid på å behandle visumsøknader så vi anbefaler derfor at du sender inn søknaden til oss i god tid, helst senest 3 mnd før avreise. Vi sender deg ferdig godkjent visum før avreise og forklarer deg prosedyren rundt det. Visumet er et gruppevisum, så det er viktig at du tar med deg begge sider av visumet og fremviser dette ved ankomst til Namibia.

Merk at Immigration i Namibia har nå strammet inn kravene, og man er nå nødt til å få gyldig kopi av pass og vitnemål med stempel og signatur fra noen med myndighet til å gi ut rett kopi. Merk at det må stå på engelsk.

Nye regler for innreise til, og transit i Sør-Afrika

Skal du reise via Sør-Afrika til Namibia gjelder følgende regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du kan ankomme og reise når som helst på dagen og blir hentet og kjørt til og fra flyplassen Hoseo Kutako International av vår samarbeidspartner.

Du blir hentet på flyplassen og kjørt til Wildlife Rescue Center der du kommer til å bo til lørdagen da du reiser videre til Kanaan som er ca 9 timer kjøring sørover.

Når du har hatt din tid på Kanaan kommer du til å bli kjørt tilbake til Wildlife Rescue Center der du kommer til å bo til du reiser hjem.

Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Priser

Startdato i 2020 Pris
2 uker 13900
3 uker 19900
4 uker 25100
Ekstra uker 6150

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes i forhold til avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisene gjelder for 2019!

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7.500 kroner tur-retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Velger du å kombinere oppholdet ditt på Kanaan med vårt Wildlife Rescue Centre program i Naankuse blir prisen 5.200 NOK per uke!

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet på og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er N/aán ku sê involvert i Canned Hunting?

Nei, N/aán ku sê er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver fra N/aán ku sê blir solgt så dette er ikke mulig. I Namibia er det forbudt å avle store rovdyr i fangenskap. Gården ønsker minst mulig menneskelig kontakt med de store rovdyrene som er øremerket til å potensielt bli satt fri. Det skal også sies at N/aán ku sê har sluppet fri over 500 dyr!

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale ekstra for disse.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det finnes WIFIi, men den er begrenset. Du kan kjøpe Namibisk sim-kort på Naankuse før du drar til Kaanan, men kan også være begrenset dekning.

Trenger jeg vaksiner?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Ta med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet.

Prosjektet anbefaler at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen.
Og vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Det er liten risiko for malaria i området prosjektet ligger i, men vi kan allikevel ikke garantere for at det kan være en mulighet. Det er derfor opp til deg om du ønsker å ta det eller ikke. Det anbefales uansett å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse. Husk at myggolje alltid bør være med. Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering da de sitter inne med oppdatert kunnskap og kompetanse da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Du trenger ikke å ta med myggnetting. Det kan være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Namibia. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Namibia mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. Anbefaler å ha med gode sko, samt ridesko (eventuelt sko med litt hel som gir bedre feste når du rir).

Hvordan er årstidene?

Namibia har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Namibia, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Namibia. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Namibia?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge eller avtale med prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Namibias kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Namibia?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Namibia har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Namibia » Kanaan Research Namibia

Eli H bestilte vårt Horses & Lions program for 1t siden. Er det noe for deg også?!