1. 2. 3. Pre-Vet 4. 5. 6.

Pre-veterinær arbeid med dyr i Sør-Afrika

Hvis du ønsker å søke på veterinærskole, eller du er 1. års veterinærstudent på jakt etter litt praktisk erfaring, så er vårt Pre-Vet South Africa program nok perfekt for deg!

Les mer

Pre-Vet Sør-Afrika

Har du alltid drømt om å jobbe med dyr? Kanskje du akkurat har startet på veterinærutdannelsen din, eller simpelthen er nyskjerrig på om en karriere innen dyrevelferd kunne være noe for deg? Dette er et program der du får mulighet til å jobbe tett på sør-afrikanske veterinærer, lære om og observere afrikanske dyr, både store og små!

Prosjektet er delt inn i tre; Small Animal Practice, Large Animal Practice og African Wildlife.

TILBUD! 20% rabatt på alle avreisedato fra 1. september til 15. desember 2024! Og alle påmeldinger for 2025 får 2024 prisene frem til 31. mai 🎉

Som deltaker får du skygge lokale veterinærer og veterinærstudenter for å lære mer om lokale behandlingsformer, og dyrearter. Dette kan være en perfekt mulighet for deg som ønsker erfaring, som har startet på sitt første år på veterinærstudiet, eller som rett og slett er lidenskapelig opptatt av dyr. På dette programmet kan du regne med å sitte igjen med masse ny og nyttig kunnskap, interessant erfaring, samt noen helt uforglemmelige minner fra nydelige Sør-Afrika.

Hvem kan delta?

The Wild Coast Community Vet Clinic

For mange har det av økonomiske årsaker ikke vært mulig å gi dyrene sine den pleien de har behov for. The Community Vet Clinic ble etablert i partnerskap med Wild Coast Vets og African Pre-vet Programmes for nettopp å kunne tilby enkle veterinærtjenester til de som ellers ikke hadde hatt råd eller tilgang på disse tjenestene. Studentenes bidrag - både tid og penger - er helt avgjørende for å kunne fortsette å tilby denne hjelpen, og deler av deltakeravgiften går nettopp til å holde The Community Vet Clinic gående.

Noen raske fakta om Pre-Vet Sør-Afrika
Passer for18+
KvalifikasjonerØnske om å bli veterinær, eller veterinærstudent
Lengde2-12 uker
AnkomstplassEast London (flyr vanligvis via Johannesburg)
Burde bestillesHelst minst 3 måneder i forkant
StartdatoHver mandag
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrPraksisMiljøvernJobb med dyrMedisin & HelseVeterinær
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg vil absolutt anbefale dette videre. Som sagt bør du ikke tenke at dette er noe du bruker for å finne ut om du ønsker å bli veterinær, siden det ikke er et korrekt bilde på hvordan det normalt vil være i en klinikk med vestlig standard. Når det er sagt får du så mye praktisk erfaring fra et oppholdet som jeg ikke ville vært for uten og jeg går inn i studier med mye mer selvtillit enn før oppholdet.

Marius Pre-Vet Sør-Afrika

Beskrivelse

Small Animal Practice

Klinikkarbeid - primært arbeid med kjæledyr.

Vanlige arbeidsoppgaver kan innebære å:

Large Animal Practice

Husdyr og andre større dyr. Kommersielle gårder som huser alt fra kyr, geiter, sau, griser og hester.

African Wildlife

Da det er vanskelig å kontrollere eller forutsi behovene til ville dyr, kreves det stort sett kun sporadisk tilsyn og observasjon fra de lokale veterinærene. Når det er mulig og tilrettelagt i forkant, vil deltakerne få bli med veterinæren ut i bushen og delta på "game counts", identifisering, generell behandling og få administrere ani-parasitt medisin ved bruk av dart.

Studentene vil også kunne få delta på såkalte "Game Captures", som innebærer å:

Send denne siden til meg som PDF

Overnatting

Du vil bo sammen med andre deltakere på Buccaneers Lodge, i hytter langs stranden på Chintsa Lagoon, med utsikt ut over Chintsa Bay og Dolphin Point. Rommet deler du med en eller flere deltakere, og alt av sengetøy er inkludert.

I tillegg får du tre måltider om dagen. Har du behov for snacks eller drikkevarer i tillegg til dette, er det kort vei til både butikk og restaurant fra overnattingsstedet.

Wifi er tilgjengelig, men vær obs på at internett kan være litt mer upålitelig enn det du er vant til hjemme.

Jeg vil absolutt anbefale dette videre. Som sagt bør du ikke tenke at dette er noe du bruker for å finne ut om du ønsker å bli veterinær, siden det ikke er et korrekt bilde på hvordan det normalt vil være i en klinikk med vestlig standard. Når det er sagt får du så mye praktisk erfaring fra et oppholdet som jeg ikke ville vært for uten og jeg går inn i studier med mye mer selvtillit enn før oppholdet.

Marius Pre-Vet Sør-Afrika

Hvorfor Pre-Vet Sør-Afrika med GoXplore?

  • Unik måte å lære om veterinærfaget
  • Få praktisk veterinærerfaring før studiestart
  • Kom tett på det afrikanske dyrelivet
  • Fokus på både små og store dyr
  • Jobb direkte med afrikanske dyr, inkludert game count, identifikasjon, behandling og darting
  • Forelesninger og læringsperioder for utvidet kunnskap
  • Fleksibilitet til å velge hvilken tid på året og oppholdstid som passer deg best
  • Alle måltider og overnatting inkludert
  • Din egen kontaktperson hos GoXplore
  • Støtte fra The Wild Coast Community Vet Clinic

Visum

Når du ankommer Sør-Afrika, får du utstedet et 90 dagers turistvisum. Dette er gratis, og du trenger ikke søke visum før avreise.

Du må imidlertid ha følgende i orden før du reiser:

Ønsker du å bli i Sør-Afrika lengre enn 90 dager, er det viktig at du sjekker visumkravene og reglene knyttet til dette.

Vaksiner
Vi anbefaler at du tar kontakt med en vaksinasjonsklinikk eller fastlegen din for å undersøke hvilke vaksiner som anbefales i forbindelse med en reise til Sør-Afrika. Vaksinereglene endres stadig, og er forskjellig fra land til land, så det er viktig at du sjekker at du har alle nødvendige vaksiner på tidspunktet du ønsker å reise. Planlegger du å stoppe i andre afrikanske land enten på vei til eller fra programmet, er det viktig at du sjekker reglene for vaksiner også her. Vi kommer til å sende deg mer informasjon om vaksiner i god tid før du reiser.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Det er prosjektstart hver mandag, hele året. Du kan delta i minimum 2 uker, og opptil 12 uker på dette programmet. Tidligst mulig ankomstdato i 2024 er 15. januar, og siste dag er 15. desember 2024.

Merk at vi ikke kan garantere plass på prosjektet før vi har mottatt påmelding, og selve prosjektet har bekreftet plass.

Vi kan få en av våre samarbeidspartnere til å sende deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har fått en bekreftet plass på prosjektet. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Du må kjøpe billetter så du ankommer East London flyplass. Vanligvis flyr du via Johannesburg. Nærmere informasjon om tidspunkt får du etter at du har fått bekreftet plass på programmet.

Vi anbefaler at du kjøper SIM-kort på Johannesburg flyplass, da prosessen er raskere og enklere der enn etter ankomst på East London/Chintsa. For å kjøpe SIM-kort trenger du passet ditt.

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 30600
3 uker 39050
4 uker 49900
5 uker 58850
6 uker 67150
7 uker 78200
8 uker 87550
9 uker 97350
10 uker 107550
11 uker 117750
12 uker 128000

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg vil absolutt anbefale dette videre. Som sagt bør du ikke tenke at dette er noe du bruker for å finne ut om du ønsker å bli veterinær, siden det ikke er et korrekt bilde på hvordan det normalt vil være i en klinikk med vestlig standard. Når det er sagt får du så mye praktisk erfaring fra et oppholdet som jeg ikke ville vært for uten og jeg går inn i studier med mye mer selvtillit enn før oppholdet.

Marius Pre-Vet Sør-Afrika

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor må jeg betale for å jobbe som frivillig?

Programprisen du betaler går hovedsakelig til å dekke kostnader for kost og losji i Namibia. I tillegg dekker den transport, og deler av gårdsdriften (mat til dyrene!), samt de som jobber med organisering av din reise både i Namibia og Norge. I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris som er med til å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kan jeg holde kontakten med de hjemme?

De fleste frivillige bruker WhatsApp, FaceTime eller Skype for å snakke med de hjemme. Du har internett på hostellet du bor på, selv om dette kan komme og gå, så vær forberedt å måtte være tidvis uten internett. Vi anbefaler at du kjøper SIM-kort når du lander i Johannesburg, men du kan også ringe hjem fra telefonbokser eller med fasttelefon fra hostellet. En SIM-kort startpakke er rimelig, og gir deg et lokalt telefonnummer. Dette får du mer informasjon av partneren vår når du ankommer.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Vi anbefaler at du kontakter en vaksinasjonsklinikk nær deg, eller fastlegen din. Hvis du skal besøke, mellomlande i eller krysse over andre afrikanske land, trenger du gulfebervaksine. Fra og med 1.oktober 2011 ble det pålagt å fremlegge bevis på gulfebervaksine dersom du reiser fra et annet afrikansk land. Vi anbefaler at du tar med deg vaksinasjonsbevis når du reiser.

Trenger jeg myggnetting?

Prosjektet ligger i en malaria-fri sone, så du trenger ikke tenke på å ta med deg myggnetting hjemmefra. Men ta gjerne med deg myggspray, til normal bruk.

Trenger jeg reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk når du reiser med GoXplore, og vi har en skreddersydd forsikring for reisende som skal jobbe i utlandet.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Skal du for eksempel jobbe som frivillig i 2 måneder, er anbefalingen at du har med deg minst 500 USD. Det er omtrent 5.000 NOK. Det avhenger selvfølgelig av hvor stort forbruk du har, og hvor mange aktiviteter du planlegger å gjøre på fritiden. Skal du fortsette reisen din etter programslutt, bør du selvsagt ha med litt mer.

Hvilken myntenhet brukes i Sør-Afrika?

Myntenheten i Sør-Afrika kalles rand (ZAR). Vi anbefaler at du tar ut litt cash enten før du drar, eller når du lander på flyplassen, selv om de fleste steder aksepterer Visakort.

Hvordan er sesongene i Sør-Afrika?

I Sør-Afrika er det motsatt fra Europa i den forstand at det er sommer der, når det er vinter i Norge. Det er viktig at du gjør litt research på temperatur og værforhold i den perioden du tenker å reise, sånn at du vet hva du skal pakke med deg. Det er stort sett solskinn og fint vær, uansett tid på året, men det er sommersesong mellom midten av september til mars/april. November - februar er da det er varmest. May til september er vintersesong, og det kan komme ned i 0 grader på det kaldeste. Reiser du i vintersesongen, anbefaler vi at du tar med deg ullundertøy til å være ute i, og sovepose. Uansett vær, anbefaler vi at du tar med komfortable sko og et par gode sandaler.

Trenger jeg adapter?

Ja, du må ha med adapter som passer, og dette får du kjøpt i de fleste reisebutikker eller på flyplassen.

Er det trygt å reise til Sør-Afrika?

Vi har sendt frivillige til Sør-Afrika i mange år, og tilbakemeldingene er at det generelt er trygt å reise til Sør-Afrika, så lenge man bruker sunt reise-vett. Det er viktig at du følger normer og regler, hører på rådene du får av koordinator på stedet. Ikke beveg deg ute alene om kvelden, dette gjelder spesielt hvis du er kvinne. La verdisaker ligger igjen hjemme, eller på hostellet du bor på. Ikke gå ute med ryggsekk eller veske, ved mindre du må. Bruker du offentlig transport er det anbefalt at du reiser på et tidspunkt buss/tog er travle. Unngå å ta offentlig transport alene.

GoXplore viser alltid til reiseinformasjon på Regjeringen sine nettsider, så ta gjerne en titt og gjør deg kjent med rådene som står listet opp her. Har du spørsmål, så hjelper vi deg gjerne!

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Sør-Afrika » Pre-Vet Sør-Afrika

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!