Login

Emilies reise til Ecuador - Spansk kurset

Etter 24 timer på reisefot satt en sliten nordmann endelig sine føtter på Ecuadoriansk jord! Et hvitt smil møtte meg på flyplassen og jeg setter meg inn i bilen og blir tatt til mitt første hjem på reisen. Det er fredag og i gatene er det høy musikk og salsa som gjelder. Jeg starter eventyret i hovedstaden i Ecuador, Quito. Jeg skal ha fire uker med reisende spanskkurs før jeg starter med frivillighetsarbeid. Først på et barnehjem/skole i Quito og så ut i junglen for å hjelpe aper og andre dyr. Etter en uke i Quito føler jeg at jeg har vært her i en måned. En utrolig innholdriks uke bestående av salsatimer, citytour, den kjente "Ladies night" på onsdager, en svipptur til midten av jorda og ikke minst tur til verdens høyeste aktive vulkan, Cotopaxi! Også har jeg allerede møtt mange herlige mennesker!

Uke to av spanskkurset befinner sted fire timer med buss nord for Quito. Puerto Quito er en liten landsby som ikke ligner litt en gang på Quito. Her er det grønt og frodig. Jungel, fuktigt og innsekter. Utrolig at landskapet kan forandre seg så mye bare etter en liten busstur! Her bodde jeg og hadde kurs i en hytte i jungelen. I tillegg til kurs hadde jeg aktiviteter hver dag, noe som kom godt med ettersom det fort kan bli lite å finne på når bøkene er lest ut. Jeg lagde sjokolade helt fra scrætsj (vi plukket kakaobønnene fra trærne!). Jeg fikk smake på masse deilig frukt rett fra trærne og dro til et fossefall inni jungelen (så ut som de du ser i typise reisereklamer og reportasjer).

Så var det klart for Montanita i uke tre! Surfeparadiset! En liten hipp by sør-vest i Ecuador. En deilig uke med masse kule folk. Dagene gikk med til spanskkurs (med veldig flinke lærere!), surfing, høy chillfaktor i hengekøyene og sist men ikke minst kvelder i cocktailstreeten. En gate fylt med cocktailboder som serverte farlig gode paraplydrinker til en billig penge. Kunne lett ha blitt værende der lenger. Anbefaler alle med en surfer eller hippie i magen (og kanskje helst mellom 20-35år, ettersom største prosentdelen av folkene der er youngsters. Men for all del, stedet har nok godt av noen friske 50-60 åringer med noen fete livshistorier på nakken.) om å ta turen dit om de noen gang får muligheten!

Siste stopp på min spanskkursreise var ingen ringere enn Galapagos! Stedet Mr. Darwin en gang i tiden hang rundt med sjøløver, skilpadder og øgler dagen lang. Nå var det min tur. Det første som møtte meg var flyplassen. Eller rettere sagt et tak. De hadde ikke rullebånd, så bagasjen ble bare slengt på bakken. I tillegg så var det dette med at man skal betale 100 dollar for å få lov å komme inn på øyen.. Ja. Jeg hadde bare 90 dollar. Jeg hadde selfølgelig ikke regna med at man måtte betale ti dollar på flyplassen i Guayaquil. Trodde det skulle gå fint for de har jo bankautomat på flyplasser. Som du kanskje skjønner så fantes det ikke noen bankautomat på denne flyplassen. Så de tok passet mitt. Jeg kunne hente det neste dag når jeg hadde fått tatt ut penger. Selvfølgelig funket ikke bankkortet mitt i automatene på Galapagos. Jeg måtte i banken for å ta ut penger på gamlemåten. Men da må man ha med passet. Stas! Men som man ofte gjør så møter man snille behjelplige mennesker som er villige til å låne deg de 10 dollarne du mangler. - Så mitt viktigste tips om du skulle svippe innom Galapagos; ta ut 100dollar FØR du setter deg på flyet.

Utenom det tullet så har Galapagos blandt annet masse sjøløver som ligger rundt overalt langs sjøkanten å by på. Førsteinntrykket er selvfølgelig "MEGAKULT!". Men så slår varmen deg og du ønsker å ligge på stranden å slappe av og jobbe med brunfargen. Det er ikke like lett. De er som sagt overalt og før du vet ordet av det kommer det en feit sjøløve humpende (i overraskende stor fart) mot deg fordi din veg er den korteste mot en annen sjøløve som han har bestemt seg for å sloss med. Men jeg skal absolutt ikke klage. De er noen kule, late dyr. Vi ble venner til slutt.

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Frivillig Ecuador program i 2014.

Hjem » Reisebrev » Emilies reise til Ecuador - Spansk kurset

Siste nyhet: 🐨 Safety advice and alerts for travel to Australia