Informasjon om Ebola-viruset i Vest-Afrika

GoXplore ønsker å klargjøre våre kanselleringsregler i forhold til Ebola. Bestiller du et av våre programmer har du rett til å avbestille din reise inntil 24 timer før avreise, helt uten kostnad, dersom norske myndigheter utsteder et offisielt fraråd mot reise til landet du skal reise til. Vi gir deg også muligheten til å utsette reisen til en annen dato eller endre til en annen destinasjon. Vi følger situasjonen tett i Ghana, som ligger nære utbruddet, og bekrefter at vi har en egen 'emergency plan' der.

Vi er veldig trygge på at det ikke er noen fare ved å reise til våre prosjekter for øyeblikket!

Det er viktig å påpeke at europeiske storbyer som Madrid, Paris og London ligger nærmere Ebolautbruddet (Sierra Leone, Liberia og Guinea) enn det for eksempel Windhoek, Harare, Cape Town og Johannesburg gjør. Sannsynligheten for at Ebola når Europa er større enn at den når det sørlige Afrika, fordi trafikken fra de landene i hovedsak er til/fra USA, Frankrike, England, Belgia og andre land i Europa. Se følgende distansekart for litt perspektiv:

Det er ikke påvist smitte av Ebola i noen av landene hvor GoXplore tilbyr programmer, så du kan anse det som trygt å reise med oss. GoXplore følger situasjonen nøye og følger tett med på informasjonen gitt av både WHO (verdens helseorganisasjon) og Norsk UD. Vi følger alltid UD sine råd og så lenge UD mener det er trygt å reise så er det heller ingen grunn til bekymring. De fleste land har, etter utbruddene startet, økt sin beredskap for å gjøre det de kan for å stoppe dette og unngå spredning. Ebola smitter hovedsaklig ved nær kroppslig kontakt. Dødsfallene så langt er mennesker i disse tre landene og helsearbeidere, som frivillig har reist inn i de tre landene og jobbet tett med de smittede personene. Følg med på UD's landsider for oppdatert informasjon. Skulle situasjonen endre seg så vil GoXplore ta affære umiddelbart.

Verdenssamfunnet følger Ebolasituasjonen nøye og tar ingen sjanser. Det er viktig at vi ikke får panikk uten grunn. GoXplore ønsker derfor å inkludere relevante faktaopplysninger om Ebola og områdene hvor det til nå har vært utbrudd.

Informasjon om Ebola, hentet fra Centers for Disease Control:

Ta kontakt med GoXplore dersom du har spørsmål. Du kan også nå oss per telefon 22 35 80 20.

Sist oppdatert: onsdag 27. oktober kl. 11.25

Dette ble lagt ut fredag 10 oktober 2014 kl 12:37

Hjem » Nyheter » Informasjon om Ebola-viruset i Vest-Afrika

Hennie H bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!