Login

Frivillig arbeid med elefant og neshorn i Sør-Afrika

Har du en lidenskap for nesehorn og elefanter? Da er vårt prosjekt i Sør-Afrika perfekt for deg. Her jobber dere for å bevare, og passe på at de får vandre i fred og i frihet. En unik og utrolig mulighet til å se de på nær, men trygg avstand!

Les mer

Kontakt Jeanett

Elephant & Rhino

Noen raske fakta om Elephant & Rhino
Fra kr. 11900
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde18 eller 32 dager
AnkomstplassJohannesburg
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvernElefanter

Nesehorn- og elefantprosjektet ligger ca. 450 kilometer nord for Pretoria, og drives med det formål å skape et trygt miljø for blant andre nesehornene som er spesielt utsatt for krypskytting da selve hornet på nesehornet er av stor verdi på svartemarkedet, og krypskytterne kan få mellom 200 000 - 500 000 for det. Det samme gjelder for elefantenes støttetenner. Dette skaper et stort problem, og setter nesehornene samt elefantene i stor fare. Prosjektet drives med et sterkt ønske og mål for å bekjempe nettopp krypskytting, og få for gi en beskyttelse for disse dyrene slik at de kan leve fritt og i trygghet. Som frivillig vil man virkelig få leve i ett med naturen og oppleve det ekte Afrika på nært hold. Man bor i store og sjarmerende hytter med 5 senger og et bad. Middag spiser du på det trivelige spiseområdet som er utendørs men under tak, og frokosten lager du selv. Man bruker radioantenne for å spore opp nesehornene og elefantene i området, noe som gjør at man kan komme veldig tett på dem. Her er en trailer til en dokumentar laget av norske Marlene på prosjektet:

Samtidig som man får en fantastisk opplevelse og kommer tett innpå dyrene, så er man også med på å forebygge og beskytte dyrene som har sitt hjem på reservatet. Desverre så er det et stort problem med krypskyttere som hovedsaklig er ute etter nesehornene. Jobben som de frivillige gjør betyr derfor mye,og du som frivillig er med å å beskytte og jobbe mot krypskyting.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel, men det er ingen øvre aldersgrense. Det er viktig at du er i glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike. Det er viktig at du er innstilt på å følge reglene og retningslinjene slik at prosjektet opprettholder sikkerheten for deg, for dyrene og for omgivelsene. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også en fordel med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg hadde en fantastisk tid i johannesburg,og gleder meg allerede til neste gang jeg skal på dette prosjektet for det er ikke noe tvil om at jeg skal det :):):) Etter en uke,så er jeg blitt totalt forelsket i prosjektet,så utrolig spennende,og varierte dager. Ingen dager var like:) Jeg ANBEFALER disse prosjektene på det STERKESTE:):):)

Susanne // Elephant & Rhino

Introdager

De første tre dagene er det orienteringsdager i Johannesburg. Orienteringsdagene er en super mulighet til å bli kjent med de andre frivillige og "lande" litt før prosjektperioden starter. Merk at under introdagene så vil du være sammen med alle nye frivillige uansett hvilket prosjekt man skal til etter introduksjonen. Med andre ord, du vil også være sammen med frivillige som ikke skal på samme prosjekt som deg under introdagene. Aktivitetene består av kulturelle og sosiale innslag, slik som trommekurs, museumsbesøk og informasjon om Sør-Afrikas historie og kultur. Fredag morgen fraktes du til prosjektet, hvor du skal være i 2 uker, 4 uker eller 6 uker (avhengig av prosjektet).

Når du ankommer flyplassen i Johannesburg blir du møtt av en av representantene fra vår lokale partner og kjørt til gjestehuset, hvor du får tid til å slappe av og finne deg til rette. Ankomstdagen er rolig og det arrangeres ingen aktiviteter, så du står fritt til å gjøre det du ønsker denne dagen. Du kan for eksempel dra på shoppingsenter eller slappe av på gjestehuset. Frivillige innkvarteres på GoXplores gjestehus i Johannesburg i løpet av orienteringsdagene, som ligger i en trygg og rolig del av Johannesburg. Gjestehuset er nylig renovert og har veldig god standard. Frivillige deler rom (dorm) med andre frivillige av samme kjønn. Det er felles dusjer og toaletter. (Dersom du ønsker å oppgradere til dobbeltrom med eget bad så koster det ekstra R150 per natt per person). Det finnes nå wifi på gjestehuset, som du betaler for etter ankomst. Tre måltider per dag er inkludert og alle måltidenes lages av gjestehusets ansatte. Gjestehuset ligger i gangavstand til et shoppingsenter, som frivillige kan besøke på ettermiddager og kvelder etter at arbeidsdagen er over. Dette må avtales med gjestehusets ansatte.

Onsdag:

Dagen starter rundt kl. 10 på gjestehuset, hvor du får massevis av informasjon om blant annet Sør-Afrika, tips & råd, sikkerhet, regler, hva som forventes av de frivillige, og forskjellige oppgaver på prosjektet. Etter introduksjonen på gjestehuset så reiser gruppen til blant annet Soweto og får, gjennom en guidet tur, lære om historien til Soweto. Du får også muligheten til å se huset Nelson Mandela bodde i.

Torsdag:

Frivillige blir tatt med på en guidet tur til en kulturell og lokal landsby, hvor dere virkelig får lære om den Sør-Afrikanske kulturen. Dere møter lokale mennesker og får muligheten til å smake på lokal Sørafrikansk mat.

Fredag:

Dagen er kommet for å reise videre til prosjektet. Du blir enten kjørt direkte til prosjektet eller så vil en av våre representanter følge deg til bussen. Vel fremme venter en representant fra prosjektet på deg.

Send denne siden til meg som PDF

Arbeidsoppgaver


Hvordan er dagene organisert?

Dagene er varierte og starter tidlig.
Som frivillig vil du få komme veldig tett på dyrene i deres naturlige element, men du vil ikke kunne ha nærkontakt med dyrene. Hovedfokuset er å ta vare på dyrene i området og holde oversikt over bestanden av både nesehorn, elefanter og andre dyr i reservatet. De frivillig spiller en viktig rolle i kampen mot krypskyttere, og hver dag jobber man sammen for å finne metoder for å beskytte de nesehornene som finnes i reservatet. Du vil jobbe sammen med to programkoordinatorer som begge har en lidenskap for nesehorn og elefanter, og som ønsker å bruke all sin energi på å beskytte de vakre, men utsatte dyrene.

En dag i uken får du som regel være med inn til sentrum hvor du har muligheten til å dra innom supermarkedet eller gå på internett cafè. (Det er dog ikke alltid prosjektet får dette til. Det kommer an på hvor man befinner seg til enhver tid).

Aktiviteter på prosjektet:

Jeg hadde en fantastisk tid i johannesburg,og gleder meg allerede til neste gang jeg skal på dette prosjektet for det er ikke noe tvil om at jeg skal det :):):) Etter en uke,så er jeg blitt totalt forelsket i prosjektet,så utrolig spennende,og varierte dager. Ingen dager var like:) Jeg ANBEFALER disse prosjektene på det STERKESTE:):):)

Susanne // Elephant & Rhino

Hvorfor Elephant & Rhino med GoXplore?

Boforhold

Frivillige innkvarteres på GoXplores gjestehus i Johannesburg i løpet av orienteringsdagene. Gjestehuset er nylig renovert og har veldig god standard. Frivillige deler rom (dorm) med andre frivillige av samme kjønn. Det er også felles dusjer og toaletter. (Dersom du ønsker å oppgradere til dobbeltrom med eget bad så koster det ekstra R150 per natt per person). Det finnes nå wifi på gjestehuset, som du betaler for etter ankomst. Tre måltider per dag er inkludert og alle måltidene lages av gjestehusets ansatte. Gjestehuset ligger i gangavstand til et shoppingsenter, som frivillige kan besøke på ettermiddager og kvelder etter at arbeidsdagen er over.

På selve prosjektet bor de frivillige ute i bushen i det vi kan kalle "chalet". Det er hytter med 5 senger i hver hytte, og med et bad. Jenter og gutter bor hver for seg så langt det lar seg gjøre. All kost og losji er inkludert under hele oppholdet og standaren er bra. Mat vil bli laget av en kokk og servert. Frokost lager man som regel selv. Mat er inkludert, men man betaler for sin egen drikke i løpet av oppholdet. Det er ikke internettilgang. Området har en koselig sitteplass, og et basseng som de frivillige kan benytte seg av når de har litt fritid. All snacks & drikke bør kjøpes i lokalbutikken da det ikke er mulig å få tak i på selve prosjektet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turist-/besøkvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler I forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Alle reisende til eller via Sør-Afrika må følge gitte regler:

Les de fullstendige reglene her.

Reise


Ankomstdatoer 2017:

Orienteringsdager:

De første tre dagene er det orienteringsdager i Johannesburg. Alle frivillige bor sammen på et gjestehus i en trygg del av byen, får være med på turer i Johannesburg og kan bli kjent med hverandre. Fredag morgen fraktes du til prosjektet, hvor du skal være fra 2 uker.

Transport:

Elephant & Rhino-prosjektet starter hver første og tredje tirsdag hele året. Du kjøper selv flybillett og påser at du flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Johannesburg International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur-retur reise fra Oslo til Johannesburg mellom 6000 NOK og 8000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter på programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Priser

Pris
18 dager 11900
32 dager 17400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000 kroner tur-retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektene. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid! Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg hadde en fantastisk tid i johannesburg,og gleder meg allerede til neste gang jeg skal på dette prosjektet for det er ikke noe tvil om at jeg skal det :):):) Etter en uke,så er jeg blitt totalt forelsket i prosjektet,så utrolig spennende,og varierte dager. Ingen dager var like:) Jeg ANBEFALER disse prosjektene på det STERKESTE:):):)

Susanne // Elephant & Rhino

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på selve prosjektet så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Det er ikke vanlig å kunne betale med VISA i Sør-Afrika.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet har internettilgang, men det kan være noe ustabilt. Per dags dato så er ikke dekningen på mobiltelefonen i campen noe spesielt god, så kommunikasjonen med de hjemme anbefales derfor at skjer via internett. Det er trådløst nettverk, så man kan ta med egen laptop eller nettbrett om man ønsker det.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Prosjektet anbefaler ellers at du har tatt rabiesvaksinen og stivkrampevaksinen. Vi anbefaler generelt sett at alle frivillige tar hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral i tillegg. Prosjektet ligger i et lavrisiko malariaområde, så du trenger derfor ikke ta malariatabletter. Men rådfør deg uansett med din lokale vaksineklinikk vedrørende malaria.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det kan dog være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og prosjektet du skal bo og jobbe på er ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen (ikke malariamygg, men vanlig mygg). Anbefaler å ha med gode sko!

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Elephant & Rhino

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!