Ingen kan hjelpe alle,men alle kan hjelpe noen.

Ragnhild, som for tiden jobber som frivillig i Ghana, har sendt oss en fantastisk hilsen hvor hun har fortalt oss at hun har begynt å samle inn penger for å kunne gjøre hverdagen lettere for barnehjemmet hun jobber på.
Hun startet innsamling via venner og familie på facebook og har klart å samle inn over 50 000 kr til prosjektet, noe som er helt helt fantastisk :) Hun har allerede fått fikset flere ting som tak, nye låser, klær til barna og nye madrasser.  Og det stopper ikke der:)
Vi har vært heldige og fått et intervju med henne mens hun er i Ghana.  Les intervjuet med Ragnhild nedenfor :)

 

1 )  Hvor jobber du som frivillig, og hvordan er det å jobbe som frivillig i dette landet ? 

Jeg jobber som frivillig i Ghana. Å jobbe som frivillig her er helt fantastisk! Man blir tatt imot med "velkommen og hvordan har du det" uansett hvor du går. Når jeg går til barnehjemmet har jeg måtte legge inn 5-10 minutter ekstra fordi så mange vil si hei og prate på veien.


2 )  Hvorfor valgte du å jobbe som frivillig, og føler du at det har vært slik du så for det at det skulle være hittil ?

Jeg har alltid drømt om å reise til ett land hvor befolkningen ikke er like godt stilt som oss her hjemme. Allerede som 16 åring ringte jeg inn og ble Plan fadder, veldedighetsarbeid har alltid stått meg nært. Nå som jeg er blitt litt eldre har jeg levd ut min drøm og det var sannelig på tide jeg tok skrittet ut av den materialistiske tilværelsen vi er vant med. 

3) hvordan vil du beskrive landet du jobber som frivillig?  Og hvordan føler du at opplegget generelt har vært hittil?

Ghana er både kaos og verdens mest bedagelige sted. I storbyene er det ett folkehav uten like og ett trafikk kaos jeg aldri har sett maken til. Utover dette er som sagt folk i Ghana veldig bedagelige og ting går ikke like fort som hjemme. Fra min jobb i Colorline ombord på båt er jeg vant til en svært effektiv dag hvor man skal presse inn mest mulig gjøremål samtidig som det skal være god kvalitet på det man gjør. Her er det ikke så viktig om man åpner butikken på tiden, eller om det blir en time eller to etter åpningstiden. 

jeg er vel kjent for å være ute i siste liten noen ganger, men her nede er det jeg som sitter å venter J

Har lært meg nå at hvis man har en avtale om å møtes er det gjerne en god slingringsmonn på en time eller mer... J

Jeg har vært så heldig å få bo hos en lokal vertsfamilie, noe som er en super opplevelse. Det gjør at jeg lever som dem og virkelig får noen annerledes uker. Her spiser jeg lokal mat de lager til meg, dusjer med en bøtte og kaldt vann, vasker klærne mine for hånd i store bøtter, også tar de meg med på marked og hjelper meg med alt jeg måtte trenge. Takket være naboens hane som er meget tidlig oppe er det heller ingen fare for å forsove seg3) Du har startet en innsamling for prosjektet du er på, Hva er det du samler penger inn til ?

Innsamlingen var opprinnelig noen venner hjemmefra som ville bidra med noen kroner. La dette ut på Facebook, og har utviklet seg til at jeg har fått masse pengebidrag fra både kjente og ukjente

Pengene skal gå til barnehjemmet jeg jobber på, Mampong babies home. Med engang jeg kom dit, la jeg merke til en rekke ting som burde gjøres noe med, og de ansatte var veldig positive og takknemlige for dette. 


4) har du et mål ifht til innsamlingen, eller hva er din plan og tanke ?

Målet er vel å få gjort mest mulig mens jeg er her nede. Vi er allerede godt i gang og har kjøpt klær til alle barna de kan ha i jula, og vi skal arrangere en julefest for dem.

Vi skal også bytte ut alle takplatene i bygget hvor barna sover og oppholder seg. Myggnetting er kjøpt inn og rubbers til tøybleiene. Dørene til barnehjemmet har ikke lås, så dette er noe jeg synes er veldig viktig å få gjort noe med!

 Ting som bøker og puslespill har jeg ikke sett noe til så det vil jeg også gjerne kjøpe.

5) Hvordan har innsamlingen gått så langt?

Den har godt over all forventning, hadde ikke drømt om en slik respons! På en uke har vi samlet inn over 50 000 kr til barnehjemmet. Jeg er overlykkelig, og barnehjemmet sammen med meg.

6) Hvordan er det å jobbe på barnehjemmet du jobber på?  Kunne du fortalt oss kort om det?

Å jobbe der er utrolig givende. Det er også hektisk, og morgen stellet blir nærmest som en treningsøkt hvor svetten pipler når det kommer det ene barnet etter det andre som skal mates, bades, stelles og skiftes på. 

Så kommer ettermiddagen og samme rutinen igjen. Da kan det være ekstra stressende når strømmen ofte går og man kjemper mot tiden og mørket. I tillegg vasker vi over sengene med desinfiseringsmiddel og skifter laken. Selv om de ansatte har mye å gjøre er det også tid til litt lek innimellom og kos, det er godt å se. Jeg prøver å kose med ungene så mye som det lar seg gjøre innimellom oppgavene, for at de trenger litt ekstra oppmerksomhet og kjærlighet er der ingen tvil om. 

7) Hva fikk deg til å starte innsamlingen?

Tanken på hvor mye vi har her i Norge, og hvor lite vi setter pris på det. Det er så utrolig mye vi tar for gitt og som vi tar som en selvfølge. Jeg har tenkt så mye på dette, og har virkelig fått kjenne det på kroppen her nede. Å gi noe til andre er den beste følelsen i hele verden. 


8) hvilken effekt har det så langt vært ut av innsamlingen ?

Effekten har vært stor og vi er som sagt i gang med mange prosjekter allerede. I dag begynte vi arbeidet med å bytte taket. 

Jeg tror også en av årsakene til at så mange har bidratt er at på denne måten med meg som en direkte link går absolutt alle pengene rett dit det skal. Ingenting forsvinner til administrasjonsgebyrer etc som det ofte har en tendens til ved veledighetsbidrag og donasjoner.  

9) Hva har du lært så langt av å jobbe som frivillig?

Jeg er vel en person som ofte tenker på andres vel og ve, men her nede har jeg sett viktigheten av det på nært hold. Det er ikke bare det at man jobber gratis for å hjelpe andre, men man gir sin tid til dem. Tid, kjærlighet om omsorg. Jeg prøver daglig å være takknemlig for de tingene jeg har hjemme, og det er jo så mye i forhold til hva de har her. Men min takknemlighet kan ikke måle seg med takknemligheten til folkene i Ghana, til tross for det lille de har å være takknemlig for. Jeg har ett stykke igjen ser jeg. Jeg lærer masse hver dag om folk, og fra folk her, og det er igjen tvil om at jeg kommer til å vende hjem med ett litt annerledes syn på livet. 


10) Vil du anbefale andre å reise som frivillig?

Det er vel ikke noe jeg vil anbefale mer til andre å gjøre enn dette hvis de har mulighet til det. Det er en investering for livet, og hva du sitter igjen med kan ingen syden ferie i hele verden gi deg. 

Nå var jeg den eldste i vår "gruppe" på 6 stk fra ulike land. De fleste var rundt 18-20 år og reiste etter videregående for å få en ny opplevelse. Så til alle unge der ute som er sugne på reising og nye opplevelser er det å jobbe som frivillig midt i blinken! Har også lagt merke til at det er endel pensjonister som reiser, og det er jo flott at de vil gi av sin tid som de nå har endel ekstra av. 

Ellers er dette topp for de som ønsker seg en litt annerledes ferie som virkelig gir deg noe.

Altså, dette kan anbefales til ALLE!

11 ) hvordan har du opplevd å reise som frivillig gjennom GoXplore ?

Kan vel starte med ordet TRYGT. Dette er ikke en selvfølge om man setter kursen alene til ett fremmed land for å jobbe og bo sammen med fremmede mennesker. 

Allerede fra dag 1 jeg bestemte meg for å reise og tok kontakt med GoXplore har jeg fått fantastisk hjelp og veiledning både på telefon og Mail. På flyplassen i Accra var jeg lettere forvirret, og ble så glad når jeg så en mann som stod med SYTO skiltet, samarbeidsorganisasjonen til GoXplore i Ghana. Her nede var vi 6 frivillige fra ulike land som hadde 5 Intro dager sammen. Da fikk vi ett lite grunnleggende språkkurs, tromme og dansekurs, innblikk i kulturforskjeller og religion, historie kjennskap, hjelp med nytt telefonkort, forlengelse av visum for å nevne noe. 

GoXplore var også en av de rimeligere alternativene blant de ulike organisasjonene, så er glad jeg valgte å reise med dem slik at jeg har mer penger å hjelpe med her nede. 


12) hvordan kan folk hjelpe til dersom de ønsker å bidra ? 

Hvis noen ønsker å hjelpe Mampong babies Home hvor jeg jobber kan de sette inn ett beløp som passer dem på min konto 3060.23.68242.

Dette er en konto jeg bruker kun til dette formål nå. 

De må også gjerne legge meg til på Facebook og gi meg e-Mail adressen deres, siden barnehjemmet gjerne vil sende en personlig takk på e-Mail til alle som er så snille og bidrar. De er utrolig takknemlige og akkurat som meg, overveldet. 

 

Noen andre kommentarer :
Jeg vil bare få takke absolutt alle som har vært med å hjelpe meg så langt! Resultatet snakker for seg selv og alt vi kan hjelpe dem med nå er mer enn jeg noensinne hadde drømt om.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

 

Vi i GoXplore er svært takknemlige over det Ragnhild har oppnådd så langt.

GoXplore ønsker derfor å bidra ved å donere 1000 nok til innsamlingen :)

Vi ønsker Ragnhild lykke til videre, og gleder oss til å høre om resultatet av innsamlingen :)

Reisebrev fra 2013

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Ghana.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Ingen kan hjelpe alle » men alle kan hjelpe noen.

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!