Min hjertereise

Har du vært forelsket før? Mange sier at det er vanskelig å forklare følelsen, har du opplevd det? På samme måte kjenner jeg det ang å skrive reisebrev om min reise til Ghana. Det er mye følelser inni meg og de er vanskelige å sette ord på.

Jeg jobbet to år i barnehage for noen år siden og jeg utviklet et hjerte av gull for barn. Jeg elsker barn. Hvorfor? De får meg til å forstå at livet er så alvorlig fra før av og at vi burde leke mer.. De får meg til å føle meg viktig. Spesiell. Kjempe spesiell.

Jeg vil at barn skal føle seg trygge. Jeg vil at barn skal føle seg sett. Jeg har så mye å gi, men hvem skal jeg gi til? Barn i India? Barn i Mexico? Barn i Ghana? Hvor starter jeg? Jobbe som frivillig kanskje? Jeg kontaktet GoXplore.

 

12 juli 2013 dro jeg på det som er min hjertereise. Jeg dro 3 uker med ryggsekken min til Ghana. Jeg dro for å jobbe på et barnehjem, en kjempe fin opplevelse som jeg fikk hjelp til å sette sammen takket være Susanne og Siren i GoXplore. Dette er to flotte damer som vet å gjøre en god jobb for de med store drømmer om å reise utenlands for å jobbe som frivillig. Under selve prosessen før avreise skal mye ordnes. Det er en tur som koster, men jeg mener, i forhold til hva?

Jeg ble hentet på flyplassen ved ankomst, jeg tok buss fra Accra til Kumasi etter noen introduksjonsdager i Accra, og jeg kom til en vertsfamilie i Mampong som virkelig hadde omsorg for meg. Standarden er jo svært enkel i forhold til hjemme, jeg syntes omsider dette er kjempe sjarmerende. Jeg sov uten dyne og pledd, strømmen gikk kl 18.00 hver kveld (dvs når det er helt svart ute så ta med lommelykt in case), det var ikke innlagt vann så jeg vasket meg ved å sitte på huk i et slitt badekar og helle kaldt vann over meg selv fra en balje. Herregud som jeg lo under "dusjøktene" mine. Jeg fikk mye mageproblemer under oppholdet da fiskeben, kyllingbrusk og skinn var noe de spiste tilsatt i grytene de laget. Det er også mye hvitt brød og ris, så det vil si - det er mye mat uten mye næring. Jeg tok med LifePak som er kosttilskudd fra NuSkin da det dekker grunnleggende behov for alt av vitaminer, kalsium og magnesium, så jeg var aldri slapp eller utmattet tiltross for varmen og maten. Jeg sov i myggnetting, brukte myggspray og spørte meg inn med Epoch Body Butter (NuSkin) hver dag. Flere jeg møtte hadde fått malaria. Jeg fikk ikke et eneste myggestikk på hele oppholdet.  

På barnehjemmet var det ca 30 foreldreløse barn. Hun minste var 2 uker gammel, den eldste 9. De var svært opptatt av oppmerksomhet, noe jeg skjønner godt med tanke på at de ikke er stimulert på samme måte som sikkert du som jeg er fra vi er nyfødt. Jeg jobbet fra 08.00-11-00 og fra 14.00-18.00 på Mampong Babies Home, oppgavene gikk hovedsakelig ut på å vaske barna, bytte klær, gi mat, leke med dem og stimulere dem. Jeg ble kjempe glad i disse barna, spesielt hun eldste på 8 år. Herregud for en stor personlighet inni en liten kropp. Så aggressiv i det ene øyeblikket, og så full av kjærlighet i det andre. Forbered deg på å se en annen type oppdragelse enn det du er vant til å se.

SYTO tok med flere frivillige fra ulike prosjekter på en safari 6 timer nordover fra Kumasi slik at vi fikk sett elefanter. Her knyttet frivillige vennskapsbånd på kryss og tvers av landegrenser. På denne safarituren så hadde jeg satt på rastafletter ned til rumpa, og jeg husker så innmari godt hvor hissig jeg var inni meg da jeg konstant satt fast i små greiner, og det stakk så i hodebunnen. Haha, jeg så HELT sprø ut. Når Kari er på Safari så går vi all in;) Det er veldig billig i Ghana, så du trenger ikke mye å leve for. Jeg brukte 1500 kroner på 3 uker. Ellers så dro jeg på ulike markeder, noe som var utrolig spennende og litt skummelt. Sterke lukter av urin, krydder, fisk lå som et teppe over byene, mennesker og biler myldrer om hverandre i gatene, biler tuter, folk roper, og det er svært skittent. Jeg spise masse deilig mango, den MÅ du smake pÅ! Jeg ble kjent med flotte mennesker - deriblant Priscilla som tok meg med i kirken og lærte meg mye om korrupsjon i landet.

Min anbefalning til deg er å tenke litt over; hva vil du få ut av oppholdet ditt? Hvorfor vil du reise?

Jeg fikk mye ut av mitt opphold. Jeg levde primitivt, men på et dypt nivå kjente jeg ekte glede og takknemlighet både for alt jeg har og for den jeg er som kan berike andre sitt liv slik jeg gjorde.

Når jeg var hjemme igjen i Norge brukte jeg noen uker på å lande. Jeg satt i min egen verden og har hatt mye problemer med å fortelle om opplevelsen. Denne reisen har forsterket hjertet mitt for å hjelpe mennesker. Etter en slik reise så kjenner du deg også enormt modig.  Noenganger er du redd. nervøs, og du har frykt i deg. Men du klarer det. Du vokser enormt mye som menneske.

Ta vare på deg selv og god tur!

Mine anbefalninger;

Karianne - deltaker på vårt prosjekt i Ghana 2013

Reisebrev fra 2013

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Ghana.

Hjem » Reisebrev » Min hjertereise

Hennie H bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!