Login

358 dager Down Under!

Den 21/1-13 satte jeg nesa mi for å reise til Australia for å være med på Work and Travel. Med ikke for mange forventinger enn at det skulle bli et år der en kommer ut av komfortsonen sin og oppleve masse nye og spennenes ting! Noe det absolutt ble!
Kan nevne noe; Surf Camp, Whitsundays, dykkerkurs på Great Barrier Reef, Cape Tribulation, bungy jumping, skydiving, Great Ocean Road og tur ut til outbacken for å se den store steinen Uluru, Kata-Tjuta og Kings Canyon.
Fikk gjort en hel del for å si det sånn, masse penger brukt på opplevelser som definitivt er verdt hver eneste krone. En får virkelig testet seg selv for å se hva man tåler!

Hovedmålet mitt var jo å reise ned for å jobbe, og jeg endte opp med å få det jeg vil kalle min beste jobb så langt i livet; jobbe som deckhand og host for et av firmaene som seilte rundt Whitsunday Islands! Jeg hadde to forskjellige båter jeg jobbet på, Blizzard og On Ice. Blizzard er den nyeste av alle båtene rundt Whitsundays, og On Ice er en catamaran. Begge to var kjekke båter og seile, og hvis man allerede har en stor interesse for seiling var dette midt i blinken for meg!Hadde vel mer gøy enn jeg følte jeg jobber! Vi tok med oss 10 passasjerer for å vise de Whitsunday Islands, Whitehaven Beach, deler av the Great Barrier Reef med snorkling og stand up paddleboarding. Mine oppgaver var å ta del i alt det ovenfor + lage mat, passe på alle så de var fornøyde, vise de Whithaven Beach og ta del i seilingen og hjelpe skipperen på båten.
Min favoritt var vel under hvalsesongen, der vi hadde haugevis av humpback whales som kom oppover kysten og ned igjen. Var så fascinerende, spesielt den dagen når vi våknet opp med hvaler rett utenfor båten i ene bayen. Jeg og skipperen tok den lille jolla og dro å så de på nært hånd, så kult!

En helt fantastisk jobb jeg hadde i 5 ½ mnd, kunne lett ha vært der lenger, men de har teite regler om 6 mnd for samme firma i Australia. Gikk og litt lei av å bo i Airlie Beach, siden det er ikke allverdens å gjøre der. Alle som bor der sier det er en ”Drinking town whit a sailing problem”. Noe som stemmer rimelig bra.

Det tok med rundt 9 mnd å fullføre østkysten, men det fikk bare være, hadde det bare litt for kjekt! Deretter var det å putle litt rundt om kring, gjorde en del reising og mange av opplevelsene i Cairns, Melbourne og i Outbacken. Hadde og 6 uker der jeg bodde på Magnetic Island, en tropisk øy. Deretter en mnd i Sydney over jul og nyttår.
Jul i Australia er noe helt annerledes enn i Norge. Fant ikke julestemningen i det hele tatt. Men det var en ekstremt kjekk jul, feiret med alle jeg bodde med på hostellet på Bondi, en veldig sosial jul med mye som skjedde og Skrillex som spilte på Bondi Beach på nyttår. Det var helt fantastisk!

Alt i alt, mine 358 dager i Australia er de beste dagene jeg har hatt. Hadde det vært opp til meg hadde jeg fortsatt vært der, jeg angrer på at jeg ikke gjorde de 88 dagene med gårdsarbeid etc, for å få det andre året. Aussie people er bare så vennlige og en må bare like dem, savner alle mine aussie mates! Og mine kiwi mates! Kan vel og si det at backpacking er nesten en stor fest. Veldig sosialt og veldig gøy!
Savnet litt mer nordmenn der, hadde såå mange som sa det at ”you are the first norwegian person i meet”!.
Kan anbefale alle å reise til Australia, elsker det landet, og skal garantert tilbake! GoXplore var extremt hjelpsomme med å organisere alt, så en stor takk til de for all hjelp! Superhappy for at jeg valgte å reise med de!  

Hilsen Annette, Australia 2013

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Work & Travel Australia program i 2013.

Hjem » Reisebrev » 358 dager Down Under!

Jonas B bestilte vårt Work & Travel Australia program for 2t siden. Er det noe for deg også?!