Evelina jobbet med løver ved Victoria Falls

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg heter Evelina og er 18 år gammel. Jeg går siste året på videregående og studerer økonomi. Min største lidenskap i livet er å reise og oppdage nye steder. Jeg liker utfordringer og eventyr.

Velkommen hjem, hvordan har du vært på løveprosjektet i Vic falls, Zimbabwe?

Jeg storkoste meg, det må ha vært en av de mest lærerike og morsomme turene jeg har gjort.

Da du landet i landet, tok noen deg opp?

Jeg landet klokken 13 i Zimbabwe og da kjæresten min Albin og jeg hadde tatt bagasjen vår, ventet Nathan, som er prosjektleder, på oss. Alt gikk veldig greit og så møtte vi de andre frivillige utenfor flyplassen og så tok vi bussen til overnattingsstedet vårt.

Hvordan opplevde du introduksjonen til prosjektet?

De forklarte veldig tydelig og grundig og de første dagene gikk vi gjennom hva vi skulle gjøre og vi hadde løvetreningsøkter så vi visste hvordan vi skulle oppføre oss mot løvene. Alle som jobbet var utrolig snille, så hvis du ikke skjønte hva de sa, var det bare å spørre igjen. Det er bedre å være helt sikker!

Du valgte å være frivillig i 3 uker, var dette en rimelig tid etter din mening?

Jeg trodde først 3 uker var lenge, men dagene gikk så fort! Jeg klarte imidlertid utrolig mye i løpet av disse ukene. Så jeg synes 3 uker er bra, men ville ha foretrukket å bli mye lenger! Hva var hovedoppgaven din som frivillig på løveprosjektene? For å øke mengden løver i Afrika fordi så mange har forsvunnet, prøver vi å bevare løvene vi har igjen og også avle og beskytte dem så godt vi kan. Vår oppgave er å mate dem, gå med dem, rydde osv

Fikk du også møte andre ville dyr? Hvordan var det?

Prosjektet var på savannen, så det var dyr som gikk rundt hele tiden. Det var mange bavianer, men også elefanter og sjiraffer. Jeg likte å ha alle de ville dyrene rundt meg, det var så spennende å leve blant dyr og virkelig få hele Afrika-opplevelsen. Jeg var også i Botswana en dag på en heldagssafari hvor vi så alle slags dyr.

Hvordan så en "typisk" dag ut på prosjektet?

Vi startet dagen med å drikke kaffe/te så skulle vi enten gå med løvene med turistene eller leke med løvene og lage leker til dem. Så spiste vi frokost, vi gikk gjennom dagens timeplan som kunne være å gå en tur, ha en leksjon om landet eller å henge og bli kjent med løvene. Hver dag mellom 12.30-15.00 spiste vi lunsj når vi svømte i bassenget eller gikk inn til byen. På ettermiddagen dro vi og turistene med løvene eller vi kunne hente kjøttstykker til løvene. Det varierte mye hver dag. Hver kveld spiste alle sammen og i helgene dro vi ut og festet.

Fikk du være sammen med løvene slik du forventet?

Jeg hadde høye forventninger, men jeg må si at det faktisk var enda bedre enn jeg trodde! Det var utrolig å kunne gå ved siden av dem ute på den afrikanske savannen og også ha et forhold til dem.

På prosjektet i Vic falls får du også hjelpe lokalbefolkningen (skole, barnehjem), kan du beskrive hvordan dette var, hvor lenge og hvor mange dager i uken du gjorde dette?

Jeg var på et barnehjem hver lørdag. Det var veldig lærerikt og det er forferdelig å se hvordan de har det. Det gjorde at jeg nå i ettertid begynte å sette mye mer pris på mitt eget liv og at du skulle passe på at du har det så bra. Jeg er glad jeg fikk dra dit, og det var veldig gøy å leke med barna!

Hvis det er slik at du ønsker å jobbe mer frivillig med barna, kan du da gjøre det?

Hvis du ville kunne du spørre noen/noen dager før om du kunne bli en dag ekstra på barnehjemmet eller på skolen, det var ikke noe problem!

Hvordan var alt på prosjektet som helhet sammenlignet med det du hadde forventet?

Det var kjempegøy, noe jeg ikke forventet var å få venner for livet. Det at vi jobbet hardt sammen hver dag og at vi fikk oppleve alt fantastisk sammen var det beste! Vi frivillige hadde et utrolig fellesskap så det kunne rett og slett ikke blitt mye bedre.

Hvordan opplevde du sikkerheten i prosjektet?

Det var bra, følte meg alltid trygg.

Hva var det store høydepunktet på din frivillighetstur?

Første møte med løvene, da vi var på rafting, da vi så en måneskinnsregnbue midt på natten ved Victoria Falls og selvfølgelig alle vennene du var sammen med hele tiden.

Opplevde du Zimbabwe som et trygt land å bo i?

Ja jeg gjorde!

Hva er det beste minnet fra turen?

Det var et umulig spørsmål, hver gang man fikk være i nærheten av løvene og ja alt så nøt jeg hvert eneste minutt og jeg syntes alt var så utrolig gøy! Men raftingen er noe jeg aldri kommer til å glemme, alle de frivillige var i samme båt og vi strevde alle sammen gjennom strykene som var utrolig skummelt men vi hadde et utrolig godt samarbeid og vi kom oss gjennom sammen!

Kan du anbefale noen å dra og oppleve det samme som du gjorde i Zimbabwe?

Ja, jeg vil virkelig, jeg vil at alle skal oppleve den samme turen som jeg gjorde fordi du lærer så mye og du vil komme tilbake. Jeg savner det hver dag og lengter etter at jeg kommer tilbake.

Les mer om Victoria Falls

Flere bilder fra Evelinas dugnadstur

Reisebrev fra 2013 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Victoria Falls.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Evelina jobbet med løver ved Victoria Falls

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!