Lionel på Vinaka Fiji

Her kommer et lite reisebrev om Fiji turen. Jeg skal prøve å gjøre det kort for jeg kunne fort skrevet en hel bok. Fiji turen har vært en morsom, fantastisk opplevelse og uforglemmelig minne for livet. I de to ukene jeg var på Fiji, var som å leve en drøm. Det å oppleve en helt annen kultur så tett, har lært meg veldig mye.

Jeg hadde veldig høye forventinger da jeg valgte Fiji som destinasjon. Forventinger om at oppholdet mitt skulle bli en minne og opplevelse for livet. Alle mine forventinger ble innfridd, mye mer enn jeg noen gang kunne forestille meg. Allerede fra det øyeblikket da jeg gikk av båten og satte foten min på Barefoot island, og ble møtt av smilende og syngende musikere som tok oss imot, visste jeg oppholdet mitt kommer til å være et eventyr.

Jeg jobbet på to forskjellige skoler. Den ene skolen Ratu Apenisa memorial school som ligger i Kese landsby. Dette er en liten nyere barne og Ungdomskole med med rundt 120 elever. Den andre er Viniti district school. Dette er en noe større skole med både barne- ungdom og videregående skole. Dette er eneste videregående skole i Yasawaøyene. Mange elever reiser derfor langt for å gå på skole.


Skolen har av den grunn internat tilbud for elever som bor langt unna. Siden jeg utdanner meg som data ingeniør, og interesserer meg for data, fikk jeg raskt data oppgaver og ansvaret for å lære elevene å bruke data. Barna i 8, 7, og 6 klasse lærte å bruke å bruke data, skriveprogrammer og hvordan de kommer seg på internett. Jeg klargjorde også dataene til elevene slik at de er klare til bruk.

Det beste med med oppholdet har ikke bare vært å ligge på stranda eller å dykke med manta rays. Det beste med turen var alle menneskene jeg møtte. Alle nye venner og bekjentskaper jeg har fått. Menneskene på Fiji tok meg godt imot, de ville bli kjent med meg, jeg ble alltid inkludert og folk åpnet opp hjemmene sine for meg.

Jeg vil benytte denne muligheten til å takke dere i GoXplore for at dere gjorde denne turen mulig. Uten dere hadde jeg aldri hatt denne opplevelsen.

Vinaka!

Skrevet av Lionel

Reisebrev fra 2015

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Fiji.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Lionel på Vinaka Fiji

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!