Login

Frivillig arbeid på Fiji

Jobb som frivillig på Yaswawa gruppen på Fiji. Her kan du velge mellom Barn & Utdanning og Bærekraftige Landsbyer. Du får uansett muligheten til å komme godt under huden på den fijianske kulturen.

Les mer

Kontakt Siril

Vinaka Fiji

Noen raske fakta om Vinaka Fiji
Fra kr. 9900
Passer for16 år og oppover
KvalifikasjonerGod vandel
Lengde1 - 26 uker
AnkomstplassNadi
JobbgarantiJa
Betalt arbeidNei
Burde bestillesMinst 2-3 måneder før ønsket avreise
UndervisningFrivillig arbeid med barnFamilievennlig

Fiji består av over 300 øyer og blir av mange ansett som et paradis på jord. Her finner du krystallklart vann, palmer, lange strender samt noen av de hyggeligste menneskene på jord.

Programmene våre på Fiji er tilrettelagt slik at de kan gi en utrolig opplevelse både til den frivillige og til lokalbefolkningen på de stedene som blir besøkt. Antall frivillige er til enhver tid begrenset slik at ikke det skal slite for mye verken på naturen eller lokalsamfunnet.

Det sies at du ankommer Fiji som en fremmed men reiser hjem som en venn. Så bli med oss til Fiji og få nye venner og minner for livet!

Hvem kan delta?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Fiji turen har vært en morsom, fantastisk opplevelse og uforglemmelig minne for livet. I de to ukene jeg var på Fiji, var det som å leve en drøm. Det å oppleve en helt annen kultur så tett, har lært meg veldig mye. Jeg hadde veldig høye forventninger da jeg valgte Fiji som destinasjon. Forventninger om at oppholdet mitt skulle bli en minne og opplevelse for livet. Alle mine forventninger ble innfridd, mye mer enn jeg noen gang kunne forestille meg. Allerede fra det øyeblikket da jeg gikk av båten og satte foten min på Barefoot island, og ble møtt av smilende og syngende musikere som tok oss imot, visste jeg oppholdet mitt kommer til å være et eventyr.

Lionel // Vinaka Fiji

Arbeidsoppgaver

Fiji er et spennende øysamfunn med over 300 fantastiske og varierte øyer. Programmene er i utgangspunktet plassert i Yasawa gruppen. Alle programmene starter og slutter på Vitu Levu. Vitu Levu er Fijis største øy og er også der hvor Nadi (flyplassen dere skal lande på) og hovedstaden Suva er.

Du jobber fra tidlig på morgenen til ca kl 15.00 mandag til fredag. Du vil derfor få god tid til å kommer ordentlig inn i den fijianske kulturen. Det blir også tid til å utforske og slappe av dersom det er noe du ønsker.

Barn & utdanning

Skolene i Yasawas gruppen er både underbemannet og underutrustet. Her vil du bidra med støtte både til skolen og til lærerne via undervisning gjennom språkspill, lærerike aktiviteter og klassearbeid.

Kortsiktig gir du lærerne avlasting og nye ideer, spesifikt innen engelsk, matematikk, idrett og kunst. Langsiktig kan du være med å forbedre fremtidsutsiktene til de barna du underviser som frivillig.

Bærekraftige landsbyer

På dette programmet blir du en del av de lokale landsbyene og hjelper de med å bli mer bærekraftig. Her kan du blant annet hjelpe til med å få bedre tilgang på tilstrekkelig ferskvann, miljøtiltak, ressursforvaltning og sette opp mikrobedrifter. Hva som trenges i forbindelse med dette prosjektet vurderes og settes i sammenheng med de forskjellige landsbyenes ressurser.

Et av programmets viktigste mål er å sikre en frisk vannforsyning for alle de 27 landsbyene i denne regionen. Dette skjer blant annet gjennom byggeprosjekter og lokale utdanning. Lite regn i perioder og mangel på naturlige reservoarer er ansvarlig for mangelen på drikkevann og vi tar sikte på å implementere og fremme alternative vannkilder. Målet er justert til å stemme med Verdenshelse organisasjons tusenårsmål om " alle mennesker skal ha tilgang til 5 liter drikkevann per person per dag".

Som frivillig vil du også være med på å konstruere grønnsakshager og bygge en bevissthet om behovet for vekstskifte. Du vil også bistå i å etablere hønsebur i bygdene med tanke på eggproduksjon for å supplere kosten for landsbyboerne, og kanskje øke produksjonen med sikte på å selge egg til de lokale hotellene.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Det er oppstart på dette programmet hver mandag. Legg merke til at du vil måtte ankomme Fiji fredagen før programmet begynner.

På disse programmene vil du tilbringe en natt i Nadi før du på lørdag reiser videre til Yasawas gruppen og selve programmet begynner på mandag. Dette er for å kvitte deg med jetlaggen og for å bli litt vant til klimaet og kulturen for du begynner på selve programmet.

Vi anbefaler påmelding senest to måneder før ønsket avreise. Er det kortere tid til du ønsker å reise må du kontakte oss per telefon. Plassene fylles raskt opp, så det er lurt å være tidlig ute. Vi kan ikke garantere deg plass på programmet før vi faktisk har fått booket deg inn.

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Nadi International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager på Fiji før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Fiji etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Generelt sett koster en tur/retur reise fra Oslo til Nadi mellom 12 300 NOK og 15 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Fiji turen har vært en morsom, fantastisk opplevelse og uforglemmelig minne for livet. I de to ukene jeg var på Fiji, var det som å leve en drøm. Det å oppleve en helt annen kultur så tett, har lært meg veldig mye. Jeg hadde veldig høye forventninger da jeg valgte Fiji som destinasjon. Forventninger om at oppholdet mitt skulle bli en minne og opplevelse for livet. Alle mine forventninger ble innfridd, mye mer enn jeg noen gang kunne forestille meg. Allerede fra det øyeblikket da jeg gikk av båten og satte foten min på Barefoot island, og ble møtt av smilende og syngende musikere som tok oss imot, visste jeg oppholdet mitt kommer til å være et eventyr.

Lionel // Vinaka Fiji

Hvorfor Vinaka Fiji med GoXplore?

Boforhold

Basen i forbinelse med disse programmene ligger på Barefoot Manta Resort i Yasawas gruppen. Dette feriestedet på Drawaqa Island har en vakker beliggenhet og ligger mellom to strender. Mye av farvannet rundt på øya har blitt erklært en Marine Reserve (najonalpark).

Standarden Double/Twin Bures og sovesaler (bare 4 per rom) er satt blant eldre trær rett ved stranden med bad og dusj i et sentralt anlegg.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst Fiji vil du som norsk statsborger få utstedt et 4 måneders turist-/besøkvisum. Dette er gratis og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass.

Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve hva Fiji har å by på etter endt program, så lenge det er innenfor visumperioden. Kontakt oss gjerne for reisetips.


Priser

Barn & Utdanning 2017 Pris
1 uke 9900
2 uker 16700
3 uker 22900
4 uker 29000
8 uker 52900
Bærekraftige Landsbyer 2017 Pris
1 uke 9900
2 uker 16700
3 uker 22900
4 uker 29000
8 uker 52900
Pris
Ekstra uke 6100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Du kan delta på programmene opptil 28 uker. Ekstra uker koster 5200,-. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på programmet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men pleier å koste fra 12 300 kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Introdager

Du tilbringer en natt på Nadi Bay Resort før du reiser videre til Yasawas gruppen på lørdag. Lørdag og søndag benyttes til avslapping etter en lang reise. Bruk disse dagene til å kvitte deg med jetlaggen og bli vant med klimaet og kulturen før du begynner på selve programmet på mandag.

Hva er inkludert i prisen?

Ikke inkludert i prisen

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved programmet. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Fiji, før eller etter programmet starter, så skjer dette for egen regning.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Fiji etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Reiser du til programmet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Vinaka Fiji

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere

Aktiviteter i Fiji

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.

Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Fiji » Vinaka Fiji

Mailinn S bestilte vårt Frivillig Sri Lanka program for 9t siden. Er det noe for deg også?!