Medisinstudenten Akil samlet inn penger til operasjon.

"For tre dager siden kom jeg til vertsfamilien min, i Swedru, Ghana. Som er så gjestfrie og hjelpsomme mennesker. De er alle så fornøyde med hva de har, de har det så godt sammen og gjør det beste av alt. For to dager siden snakket jeg med min verts far (bilde). Han fortalte meg hvor takknemlig han var overfor de frivillige. Hans syn er dessverre fullstendig nedsatt og er blind. Han har grå stær (katarakt), det er en øyesykdommen der linsen i øyet mister sin klarhet. Fra det øyeblikket har livet hans forandret seg fullstendig, sykdommen har påvirket både dagliglivet og livskvaliteten hans, han sitter bare inne nå. Tidligere var han en representant i Swedru og jobbet i frivillig organisasjon som er samarbeids parter til den norske organisasjonen. Hans kone hadde en butikk før. Men på grunn av mannens helsetilstand, så måtte hun slutte å jobbe. Alt hun gjør er å ta vare på sin mann, og jeg kan bekrefte at hun gjør det med kjærlighet. Jeg kan med dette fortelle at vertsfaren, som dere ser på bilde, har stor lidenskap, ambisjoner og store mål i livet, han fortalte meg i går at han har fortsatt håp. Jeg må si at, personlig ble jeg veldig rørt. Og ville virkelig hjelpe familien. Grå stær kan bare fjernes ved operasjon, og har sjekket beløpet, operasjonen koster ca 2700 kr. Det høres kanskje ikke så mye ut for oss, men det er et stort beløp i Ghana. Over 95% av pasienter med grå stær vil få normalt eller tilnærmet normalt syn etter operasjon.

Så i går bestemte jeg meg å skaffe dette beløpet gjennom Facebook, jeg skrev ett innlegg om historien til verstfaren min, og spurte om noen hadde mulighet til å bidra med litt penger. Slik at vertsfaren min kunne få behandling.

Jeg har nettopp sjekket kontoen min, og ser at jeg har hele beløpet nå for operasjonen! Det betyr at vertsfaren min skal få behandling snart. Dette hadde ikke vært mulig uten hjelp fra familie og venner. Jeg setter virkelig pris på det. Dere gir meg masse styrke til å fortsette med det arbeidet jeg gjør.

Jeg vil også fortelle dere at jeg jobber på avdeling Accident and emergency unit på sykehuset i

Ghana. Synes at det er veldig interessant, lærerikt og trives veldig godt. "Akwaaba" er et ord som jeg har hørt mye, det betyr velkommen, på språket Twi. Barna i lokalområdet er alltid glade, og jeg pleier å spille fotball med dem etter jobb. Ellers er alt bra, og har et fantastisk opphold :)"Reisebrev fra 2016

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Ghana.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Medisinstudenten Akil samlet inn penger til operasjon.

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!