Jessicas dugnadstur i Ghana

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Jeg ble plassert i Asebu, en liten landsby utenfor Cape Coast, og bodde hos en vertsfamilie bestående av tre personer. Vertsfaren min var en veldig travel mann så jeg så ham ikke så mye, men jeg fikk et godt forhold til vertsmoren min og lillesøsteren hennes, som også bodde i huset, som jeg tilbrakte mye tid med. Jeg jobbet på et barnehjem med 28 barn mellom 3-18 år om morgenen og ettermiddagen og på en skole på dagtid.

Dagene mine kan starte på to forskjellige måter. Enten sto jeg opp kl 05:20 for å gå til barnehjemmet og hjelpe de minste barna med å gjøre seg klar til skolen eller så startet jeg dagen kl 08:00 og dro rett til skolen. På skolen jobbet jeg i barnehagen med barn mellom 1-3 år, hvor min hovedoppgave var å tilrettelegge læreren. Det var en klasse på rundt 40 barn alt i alt, og læreren var en gammel dame, så bare å være der og trøste noen som hadde falt og slått seg eller synge ABC-sangen med dem gjorde det lettere for henne. Til lunsj avsluttet jeg skolen for dagen og dro hjem for å spise og henge med de andre frivillige en stund før vi dro opp på barnehjemmet kl 3 og hjalp barna med leksene. Så dro jeg hjem til vertsfamilien min på middag og jeg fikk virkelig så god mat hver dag! Hver tredje kveld var det strømbrudd, så jeg la meg som regel tidlig, men ellers pleide jeg å gå opp på barnehjemmet for å leke og tilbringe tid med barna. Jeg tilbrakte mest helgene i Cape Coast med de andre frivillige som jobbet på barnehjemmet, jeg er veldig glad for at vi alle klikket så godt og likte hverandre.

I Ghana er fysisk avstraffelse tillatt og lærerne bruker det til å skape respekt hos elevene og dette var en stor utfordring for meg. Det viktigste er å ikke være redd for å vise at du synes det er feil, prøve å vise andre måter å undervise på, men samtidig ha i bakhodet at dette er deres kultur og at en enkelt person ikke kan endre dette på så kort tid. tid. Men i løpet av de tre månedene jeg gikk på skolen så jeg en liten forandring hos læreren min og det er jeg veldig glad for og håper av hele mitt hjerte at det vil fortsette.

Mitt tips er å være åpen for omgivelsene og tørre å prøve, spørre og feile, det er slik man lærer! Vær forberedt på at hver dag ikke vil være en seng av roser, og du vil møte tilbakeslag, men det vil være verdt det. Lykken og gleden du får tilbake fra barna er enorm! Ord kan ikke beskrive hvor mye denne opplevelsen har påvirket meg. Det har vært utrolig stressende, men utrolig givende!

Reisebrev fra 2015 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Ghana.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Jessicas dugnadstur i Ghana

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!