Reiseskildring - Vinaka Fiji 2016

Følgende reisebrev er skrevet av en GoXplore deltaker fra et annet land og er automatisk oversatt til norsk. Teksten kan derfor være litt utydelig til tider.

Mitt navn er Linnea, 19 år gammel, og jeg tilbrakte i underkant av en måned med organisasjonen Vinaka Fiji, et frivillig program i Yasawa-øygruppen i Fiji. Der var jeg med på «Utdanningsprogrammet» deres og hjalp dermed til med utdanningen ved skolene i området. Min opplevelse har vært helt utrolig, og det var en helt uforglemmelig tur.

Opplegget var bygget opp i en-til-en leseopplegg hvor man fikk ca 25 minutter med en elev og fokus var på engelskundervisning. Vi leste bøker, bygde setninger, hadde staveprøver og snakket med hverandre for ganske enkelt å forbedre engelsken deres. Elevene som kom da jeg var der gikk på barneskolen og var mellom 8-14 år. Fordi turismen er så stor i Fiji, er engelsk veldig viktig å kunne, og bare det å være til stede og snakke engelsk med elevene hjelper deres utvikling. Å se barna med sine store smil og flotte holdning til tross for motgang er utrolig inspirerende.

Menneskene som jobber i organisasjonen (og hele befolkningen i Fiji egentlig) er så godhjertede, glade og snille. De tar godt vare på de frivillige som kommer og sørger for at alle får utbytte på en eller annen måte. Skolene vi jobbet på var på en annen øy enn der vi bodde så vi tok båt til og fra prosjektet hver dag, som tok ca 30 min. For meg som er glad i båter var det ikke noe problem, men det kan være mange bølger. Dagene var omtrent fra åtte om morgenen til fire om ettermiddagen, så du har tid til litt fritid før middag.

Når det gjelder fritid, er også helgene fri, hvor du kan tilbringe dagene som du ønsker. Det er mye å gjøre på feriestedet der vi bodde, som dykking, snorkling og en hel haug med spill og slikt. Personalet ved basen er de snilleste og vil sørge for at du har det travelt hvis du vil være det, ellers kan tiden tilbringes på stranden eller i hengekøyen. Som frivillig bor du ganske enkelt i sovesaler på 4-5 personer i bures (småhus) på stranden.

I tillegg til Utdanningsprogrammet er det også Sustainability and Marine Conservation, hvor alle tre er flotte prosjekter, så det er noe for enhver smak! Jeg anbefaler virkelig disse programmene til alle som ønsker å hjelpe der det trengs, møte fantastiske mennesker og vokse utrolig som person. Erfaringene du får, og alt du lærer, er noe du bærer med deg gjennom hele livet.Reisebrev fra 2016 (Oversatt)

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Frivillig Fiji.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Reiseskildring - Vinaka Fiji 2016

Knut Einar J bestilte Work & Travel Japan. Noe for deg?!