Gruppetur Sør-Afrika

En fantastisk kombinasjon av 1 uke med utflukter i og rundt Cape Town, 2 uker frivillig arbeid, og en avsluttende tur langs Garden Route. Alt som gruppe med andre ungdom fra resten av verden. Begrensede plasser på hver startdato.

Sports & Adventure & Travel

Denne fantastiske gruppeturen på 28 dager kombinerer utflukter i og rundt Cape Town, med 2 uker frivillig arbeid på Sports & Adventure prosjektet - og avslutter det hele med en tur langs den populære Garden Route. Strand, safari, frivillig arbeid og opplevelser kombinert!

Dette er en flott mulighet til å jobbe frivillig, og samtidig få se litt mer av landet sammen med andre deltakere fra hele verden - alt med trygge rammer rundt. Om du vil forlenge oppholdet, er det fult mulig å jobbe mer som frivillig og legge til ekstra uker på Sports & Adventure Vær oppmerksom på at denne kombinasjonen kun har 5 oppstartsdager i 2023, så ikke vent for lenge med å melde deg på.

Når du jobber frivillig, vil du jobbe med fattigdomsforebyggende prosjekter i bosetningene som har vokst opp rundt Cape Town (kjent som settlements eller townships). Vår lokale samarbeidspartner engasjerer lokalsamfunn i programmer ment for å motivere og løfte opp og frem - med utgangspunkt i utdanning og sosialt. For barn organiseres det moro på stranden, ulike sportsaktiviteter og utflukter hele året. Selve arbeidet er avhengig av tiden på året, men først og fremst avhenger det av samfunnets behov på det tidspunktet du skal reise.

Høydepunkter

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Turen fra dag til dag

Dag 1 (lørdag): Ankomst og rundvisning - Du blir hentet på flyplassen og kjørt til Saltycrax Backpackers, som ligger i Table View. Her får du en omvisning og vil bli kjent med de andre deltakere. Resten av dagen er fritid - det er en strand, butikker, barer og restauranter ikke langt unna. På kvelden får du servert et måltid på hostellet.

Dag 2 (søndag): Spasertur i Cape Town - Etter frokost får du en introduksjon i hvordan bussystemet fungerer, og deretter drar dere videre inn til sentrum av Cape Town. Ta deg gjerne en spasertur rundt i byen, og legg inn et besøk på noen historiske steder som Castle of Good Hope og Grand Parade. Lær om livet under apartheid i Sør-Afrika ved parlamentsbygningene og District Six Museum. Eller se etter autentisk afrikansk håndverk på Greenmarket Square og St George's Mall. Etter gåturen kan du ta en buss (eller gå) til Victoria & Alfred Waterfront. Det er et populært sted med en hel haug av restaurant å velge i mellom, butikker og marked - og er et flott sted til å slappe av etter en lang dag. Er du for rastløs til å slappe av i en helt ny og spennende by, så anbefaler vi at du tar taubanen opp til Table Mountain og nyter utsikten derfra. Om kvelden tar dere bussen tilbake til Table View hvor dere i en gruppe fritt kan velge å gå til en av restaurantene eller barene langs strandkanten, som er innen gangavstand fra hostellet.

Dag 3 (mandag): Township tour og Robben Island - Etter frokost blir dere hentet av en lokal guide som tar dere på en Township-tur.
Township-områdene er der de fattigste i Cape Town har bosatt seg, og bygget hus av materialer de har for hånden. På denne turen vil du få oppleve hvordan samfunnene har utviklet seg gjennom årene, og ikke minst få hilst på og lært litt om kulturen av menneskene som bor her. Turens høydepunkter inkluderer distrikt seks, Langa township, Via Bonteheuwel, Gugulethu og Khayelitsha. Etter denne turen, kan du ta fergen fra V&A Waterfront til Robben Island, som er kjent verden over som øya der Nelson Mandela ble holdt fengslet under apartheidtiden.

Dag 4 (tirsdag): Heldags vintur - Området rundt Cape Town huser mer enn 500 vingårder, og i dag skal dere besøke mellom 3- 5 av disse med en lokal guide. I tillegg til god vin er det også mat, vakker natur og mye interessant historie å nyte underveis. Utover ettermiddagen/kvelden blir dere levert tilbake på hostellet, hvor de som vil kan fortsette å nyte dagens vin rundt bålet..!

Dag 5 (onsdag): Hop on hop off Cape Point tur - Cape Point og Kapp det Gode Håp omtales ofte som det romantiske møtestedet mellom to mektige hav, Atlanterhavet og det Indiske Hav. Bli med en lokal, entusiastisk, kunnskapsrik og engelsktalende guide for en minneverdig dag på sørspissen av Cape Peninsula. På denne turen tilbringer dere mye tid "av bussen" - blant annet noen timer med de truede afrikanske pingvinene på Boulders Beach (et høydepunkt for mange!) og en guidet fottur (valgfri) fra Cape Point til Kapp det Gode Håp. Bussturen vil også ta dere gjennom Muizenberg, Fish Hoek, Scarborough og Kommetjie, og den spektakulære utsikten fra Oud Kaapse Weg-fjellpasset. Dette er en fullspekket dag, og du vil både få se og lære mye om historien rundt Cape Point og Kapp det Gode Håp.

Dag 6 (torsdag): Surfekurs - I dag blir dere med på et 2-timers surfekurs i Big Bay, med majestetiske Table Mountain i bakgrunnen. Big Bay og Bloubergstrand, med sin berømte utsikt over fjellet, har en vakker strandstrekning og en nyutviklet strandpromenade med gode bølger som er perfekt å lære seg å surfe på, eller forbedre ferdighetene sine.

Dag 7 (fredag): Hop on hop off bytur og Table Mountain - Om det er en ting Cape Town er kjent for, så er det Table Mountain, og i dag får du mulighet til å bestige det! Du får en billett til den klassiske 'hop on, hop off' sightseeingbussen som også inkluderer en tur med Table Mountain Aerial Cableway. Ett av stoppene på bussruten er taubanestasjonen for å gå opp til toppen av fjellet for spektakulær utsikt over byen og Atlanterhavskysten. Billetten til bussen er gyldig i 14 dager fra første gangs bruk slik at du slipper å kjøre buss og taubane samme dag om du foretrekker å splitte det opp.

Dag 8 og 9 (lørdag og søndag): Ingen planer denne dagen - Du har hatt en travelt uke med mange inntrykk. Nyt helgen i din egen tempo!

Uke 2 og 3: Frivillig arbeid - I løpet av disse to ukene vil du være med som frivillig på de ulike prosjektene vår lokale partner driver i forskjellige settlements og townships rundt Cape Town. Hovedmålet er å styrke lokalsamfunnet og gi støtte til å dekke deres mest grunnleggende behov. Frivillige vil hjelpe til med den daglige driften av prosjektene, som for eksempel med undervisning (farger, bokstaver, former, kunst osv.). Det kan også være å undervise i engelsk gjennom lek og ordforrådsstimulering, eller på ett av barnehagene med oppgaver som matlaging, mating, renhold og hygiene.

Uke 4 (lørdag): Start Garden Route (Cape Town > Villmark > Sedgefield) - I dag starter du på Garden Route tour! Du blir hentet etter frokost og starter kjøreturen ut av Cape Town. På veien slynger dere gjennom fjelloverganger der late bavianer sitter langs veikanten; gjennom fruktbare mikroklimaer med rader på rader av vinranker og bølgende jordbruksland. Et morgenstopp ved Riviersonderend for de som vil prøve et tradisjonelt hjemmebakt bakverk, som den kremete og deilige melketerten. Overfloden av aloe langs veikanten varsler din ankomst til Albertinia, og gir mange fine Instagram-muligheter. I sterk kontrast er de oaselignende byene Wilderness og George omgitt av frodige nasjonalparker. På ettermiddagen er en padletur i kano den perfekte settingen for å se på fugler og nyte naturen. For de som liker en god natts søvn, lover kveldens destinasjon - kystbyene Sedgefield eller Knysna - nettopp det. I tråd med tempoet i disse småbyene, ville det nesten vært en skandale å ikke nyte en sundowner mens du på solen synke ned over vannet.

Overnatting på Afrovibe Lodge, rett ved den nydelige stranden Myoli.

Uke 4 (søndag): Garden Route > Jeffreys Bay - Uberørt natur og eventyr går hånd i hånd på denne dagen. Dette blir en dag for nydelige utsiktspunkt, først fra Knysna Heads, så fra toppen av Bloukrans Bridge (verdens høyeste kommersielle bungy jump på hele 216 m., for de som tørr!!), og til slutt Tsitsikamma hengebro, hvor den som ønsker kan prøve seg på ziplining.

Utover dagen kjører vi litt bort fra den offisielle Garden Route til surfebyen Jeffreys Bay, hvor dere skal overnatte. Dette er den perfekte "chille" surfebyen - heng på stranden, lei deg et brett eller prøvd deg på sandboarding for å avslutte dagen.

Overnatting på den legendariske Island Vibe i Jeffreys Bay.

Valgfrie aktiviteter i dag:

Uke 4 (mandag): Addo Big 5 Safari (Addo nasjonalpark > Jeffreys Bay) - En grytidlig start kan gjøre vondt, men er ekstremt verdt det når du skal på safari! Addo er nå den 3. største nasjonalpark i Sør-Afrika og hjem til mer enn 500 afrikanske elefanter. I tillegg er det hjem til de andre 4 dyrene i The Big 5 - nesehorn, løver, bøffel og leopard. Med litt hjelp fra guiden deres, og en god porsjon flaks, får dere kanskje sett alle 5?! Dette blir uansett en fantastisk morgen med mye dyreliv!

Etter safarien kjører gruppen tilbake til Jeffreys Bay hvor du har en ledig ettermiddag til å slappe av, surfe eller ri hest. Du bestemmer!

Overnatting på legendariske Island Vibe i Jeffreys Bay.

Valgfrie aktiviteter i dag:

Uke 4 (tirsdag): Oudtshoorn (Jeffreys Bay > Oudtshoorn) - Sør-Afrika leverer på sine kontraster med landskap og livsstil når du forlater kystlinjen i Det indiske hav, og snirkler deg gjennom Langkloof-fjellene til de tørre områdene i Klein Karoo. Her er det strutsen som regjerer, som du vil få se massevis av når dere kjører inn til Oudtshoorn. Her vil dere besøke en strutsegård og ta en tur dypt under jorden i kangohulenes kalksteinskamre. Du kan velge mellom en lettere Heritage Tour eller en Adventure Tour hvor du vil måtte presse, vri og vrikke deg gjennom kalksteinskorsteiner på en litt mer eventyrlig underjordisk rute.

Overnatting på Backpackers Paradise i Oudtshoorn.

Valgfrie aktiviteter i dag:

Uke 4 (onsdag): Slutt Garden Route (Oudtshoorn > Cape Town) - Hva med å starte dagen med en spasertur med elefanter? Du er tross alt i Afrika! Milde giganter, Jabari, Malaika og Bulelo gjorde Buffelsdrift til deres hjem etter at foreldrene deres ble tjuvjaget nord i Sør-Afrika, og her får du bokstavelig talt gå i fotsporene deres. Etter dette er det på tide å dra tilbake til Cape Town langs den berømte Route 62, modellert etter amerikanske Route 66, men med en utpreget lokal smak. Route 62 er mer enn bare hamburgere og øl, gårdsboder og små landbyer. Motorveien er også den lengste vinruten i Western Cape. Det blir en vinsmaking på veien tilbake til Cape Town - man kan tross alt ikke bare kjøre forbi alle vingårdene!

Overnatting på Cape Town City Hostel (med badebasseng!) i Cape Town (ikke langt fra Sea Point & V&A Waterfront).

Uke 4 (torsdag-lørdag): Fri tid i Cape Town - du har fått oppleve mye på fire uker, så disse dager bestemmer du selv hva du vil gjøre! Overnatting på Cape Town City Hostel er inkludert.

Startdatoer

2023

Priser

Priser Gruppetur Sør-Afrika Pris
Gruppetur (4 uker) 20400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Merk at rekkefølgen på aktivitetene kan variere for å imøtekomme været og gruppens størrelse.

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. For å få denne er det viktig at du sjekker dette:

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Sør-Afrika

Velg et program i Sør-Afrika

Hjem » Land » Sør-Afrika » Gruppetur Sør-Afrika

Siste nyhet: Unike muligheter for deg som er glad i hest!