Login

Jobb på Kevin Richardson's fristed for rovdyr i Sør-Afrika

Jobb som frivillig med Kevin Richardson, kjent som "The Lion Whisperer", og se hans unike og utrolige bånd til rovdyrene, samt bidra med å utvikle et fristed for rovdyr. Er du klar for ditt neste eventyr, og til å ta i et tak?

Les mer

Kontakt Jeanett

Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Noen raske fakta om Kevin Richardson Wildlife Sanctuary
Fra kr. 11400
Passer for18 år till 60 år
Lengde1- 4 uker
AnkomstplassJohannesburg
Antall deltakereopptil 12
Burde bestillesminst 2 mnd
Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrMiljøvern

Elsker du dyr og er interessert i å lære mer om dem samt observere de i deres daglige liv? Da er dette uten tvil et perfekt prosjekt for deg. Her vil de frivillige fokusere på konservering, natur og dyr. Du vil få muligheten til å få en opplevelse du aldri vil glemme. Å arbeide ansikt til ansikt med fullvoksen løve vil føles naturlig etter et par dager på dette prosjektet som er lokalisert i Sør-Afrika.

Har du hørt om Kevin Richardson? Kjent som "The Lion Whisperer", mannen som snakker med løver. Han er en sørafrikansk mann med ekspertområde innenfor dyreatferd, og er spesielt kjent for å ha et godt forhold til løver og hyener som man har kunnet se gjennom hans filmer og dokumentarer. Løvebestanden i Afrika faller dessverre hvert år, og hvert år så blir jobben for å bevare løvebestanden viktigere. Kevin jobber hardt for å endre det tallet med driften av dyrereservatet, og ønsker gjennom sitt arbeid å nå ut til andre slik istedenfor at løvebestanden minskes så blir det stabil, og etterhvert økes igjen. Er du den personen som ønsker å hjelpe og gjøre en forskjell så er dette prosjektet er for deg.

Ved å jobbe som frivillig på dette prosjektet vil du spille en viktig rolle i bevaringen av dyrearter som hyener og løver + fler. Og du vil virkelig få leve i ett med naturen og oppleve det ekte Afrika på nært hold. Men det kan være lurt å være forberedt på at arbeidet på dette prosjektet kan være tungt og fysisk krevende. Dette prosjektet er derfor perfekt for deg som ønsker utfordringer og til tider hardt arbeid i naturen ettersom man er mesteparten av dagen ute.

Hvem kan delta?

For å delta i prosjektet må du være over 18 år. Vi krever ikke at du ikke har noen tidligere erfaring, men du bør ha en lidenskap for dyr og natur, og nyte å være utendørs. Du bør være i god fysisk form, og ikke være redd for hardt og skittent arbeid.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
The environment is incredibly beautiful and it was so relaxing to stay in the bush without computers, TV, etc and I enjoyed the calmness and peace so much! These two weeks and afterwards the week at Krugers (for a walking safari) filled up my batteries in a way I never considered it to be possible. I admire Kevin very much for his work and for his passion and I am very happy and grateful that I received so much food for thoughts and new inspiration during my stay with you. Thanks so much for all the work and the wonderful organization making the volunteering program possible! For sure I will try to be back again.

// Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Arbeidsoppgaver

Prosjektet ligger ca. en time øst for Johannesburg i Gauteng-provinsen. De frivillige bor og jobber i et privat reservat som er kjent som Welgedacht og er over 1200 dekar. Reservatet strekker seg inn i Dinokeng Big Five Game Reserve som er 18.500 hektar. Du vil også jobbe med oppgaver i Dinokeng Big Five Game Reserve under ditt opphold på prosjektet.
Som du kan lese så har dyrene store områder å bevege seg på, og prosjektets formål er å øke løvebestanden i antall ved at dyrene får leve i fred og trygghet i sitt naturlige miljø, og deretter så skjer videre utvikling naturlig. Prosjektet jobber hardt for å kunne bevare rovdyrene som bor i reservatet, og gi de de beste forutsetninger som mulig.

Dinokeng Game Reserve er et initiativ fra avdelingen for økonomisk utvikling i Gauteng- regjeringen. Denne avdelingens tanke med dette er å bedre økonomien i den nordøstlige regionen i Gauteng ved å oppmuntre til utvikling av turisme samt tiltrekke seg private aktører til å investere i området. De håper at turisme vil være nøkkelen til økonomisk vekst i området. Dinokeng Game Reserve var tidligere store jordbruksmarker som bidro til at dyrene i området falt drastisk. Prosjektet og regjeringen ønsker nå å få naturen tilbake til dette området slik at dyrene kan fortsette å leve her. Her spiller din rolle som frivillig en viktig del i jobben for å gjenopprette og gjenskape naturen i håp om å bidra til økning av dyrebestanden.

En del av deres arbeid er også det å informere lokale om viktigheten av å bevare rovdyrene og den viktige rollen disse dyrene spiller i vårt økosystem. De ønsker å formidle til voksne og barn i håp om å endre holdninger mot blant annet løver slik at løvene og andre rovdyr kan leve i trygge omgivelser. Målet er å bevisstgjøre lokale i nærområdene om at fremtiden til disse dyrene ligger i deres hender.

Som frivillig vil du arbeide tett sammen med prosjektets team, og spille en viktig rolle i de forskjellige oppgavene som blir gitt. Du vil nyte den spektakulære afrikanske bushen og blant annet komme tett innpå de majestetiske løvene som bor i reservatet. I tillegg vil du få sjansen til å se den unike dynamikken i en klan av hyener, og beundre de vakre leopardene.

I løpet av oppholdet vil du også få muligheten til å bli med Kevin ut når han drar for å treffe sine gode venner i løveflokken. På trygg avstand vil du se Kevin gå ved siden av løvene, leke, og gi de en god klem. Du vil bevitne et utrolig bånd mellom løver og et menneske. Av sikkerhet så vil de frivillige dessverre ikke kunne komme i kontakt med løvene. Kevin har brukt mange år på å bygge dette båndet mellom han selv og disse løvene, og det er derfor det kun er han som kan komme tett innpå løvene.

I tillegg til å jobbe i Kevin Richardson's naturreservat så vil de frivillige også spille en viktig rolle i vedlikeholdsarbeid og konserveringsarbeid i Dinokeng Game Reserve. Her vil du som frivillige få sjansen til å se mange forskjellige dyrearter.

Eksempler på oppgaver

1. I naturreservat i 'Big Five' område

2. I/rundt rovdyrenes innhegninger

Arbeidstid:

Som frivillig vil du jobbe fra ca. 07:30 til ca. 16:30, + transporten fra campen til prosjektet tur/retur. Det er personell fra reservatet som kjører deg til og fra jobb hver dag. Merk at arbeidstidene kan variere fra dag til dag, så det er viktig å være fleksibel. Av og til så tar man også flere pauser underveis dersom det er for varmt ute. Arbeidstiden kan derfor variere for å unngå å jobbe i de varmeste sommerdagene. Du har fri en dag i uken og den dagen som man får fri planlegges der, det kan variere fra uke til uke, avhengig av behov og oppgaver som er tilgjengelige. Fridagene er derfor ikke den samme dagen hver uke.Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

De frivillige bor i rom med en moderne afrikansk gårdsstil, og man deler den med opptil tre andre frivillige.
Hvert rom har egen dusj og toalett. De frivillige har også tilgang til : bibliotek, TV og DVD-spiller og Wifi, samt fasiliteter for matlaging. Det er også et svømmebasseng for de varme dagene som man kan bruke, vaskemaskin ( man må ha med eget vaskepulver) og en safe der du kan låse inn verdisaker. Som frivillig vil man ofte tilbringe kveldene utendørs rundt et koselig bål.

Campen har et gjerde rundt område der man bor slik at man kan føle seg trygg på at dyrene i området ikke kommer snikende inn. Når du har fri har du muligheten til å ta en tur utenfor reservatet og utforske landet der eller hvis du bare bestemmer deg for å bo på rom og nyte livet.

WIFI: Det er internettilgang, men husk at det kan være litt ustabilt ettersom dere bor i bushen.

Måltider:

Du har frokost, lunsj og middag inkludert hver dag du er på prosjektet. Du betaler for din egen drikke i løpet av oppholdet.

The environment is incredibly beautiful and it was so relaxing to stay in the bush without computers, TV, etc and I enjoyed the calmness and peace so much! These two weeks and afterwards the week at Krugers (for a walking safari) filled up my batteries in a way I never considered it to be possible. I admire Kevin very much for his work and for his passion and I am very happy and grateful that I received so much food for thoughts and new inspiration during my stay with you. Thanks so much for all the work and the wonderful organization making the volunteering program possible! For sure I will try to be back again.

// Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Hvorfor Kevin Richardson Wildlife Sanctuary med GoXplore?

Visum

Ved ankomst i Sør-Afrika vil du, som norsk statsborger, få utstedt et 90 dagers turistvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler I forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Alle reisende til eller via Sør-Afrika må følge gitte regler:

Les de fullstendige reglene her

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du kan delta på detta programmet hela året. Ankomst og avreise skjer på mandager ,og man flyr til og fra Tamboo International Airport, Johannesburg. Ankomst må være innen kl 12:00 og avreisen må være booket til etter kl 16:00. Du blir hentet og kjørt på/til flyplassen av vår samarbeidspartner og kjørt til prosjektet.Priser

Pris
1 uke 11400
2 uker 15900
3 uker 21900
4 uker 27900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 6000 kroner tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektene.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
The environment is incredibly beautiful and it was so relaxing to stay in the bush without computers, TV, etc and I enjoyed the calmness and peace so much! These two weeks and afterwards the week at Krugers (for a walking safari) filled up my batteries in a way I never considered it to be possible. I admire Kevin very much for his work and for his passion and I am very happy and grateful that I received so much food for thoughts and new inspiration during my stay with you. Thanks so much for all the work and the wonderful organization making the volunteering program possible! For sure I will try to be back again.

// Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er Kevin Richardson involvert i Canned Hunting?

Nei, Kevin Richardson er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver på Kevin Richardson blir solgt så dette er ikke mulig. Kevin Richardson sitt formål er å gi et selvgående fristed for løver og andre ville dyr med tanke på å bevare arten. De kjøper inn løver som er truet til å bli solgt til "feil" mennesker, og her med Kevin, får de en ny sjanse. Gjennom sine dokumentarer på TV og bøker han har skrevet, ønsker han å øke bevissthet rundt løvenes overlevelse.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på selve prosjektet så du må ta med deg kontanter fra Norge eller eventuelt ta ut litt på flyplassen i Johannesburg. Det er ikke vanlig å kunne betale med VISA i Sør-Afrika

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i endel norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Det er gratis Wifi på gjestehuset der dere bo, men merk at dette kan være ustabilt.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende, som har vært i andre Afrikanske land, må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din på reisen dersom du skal reise i andre land enten før eller etter programmet. Prosjektet ligger ikke i malariaområde, så malariatabletter er ikke nødvendig. Prosjektet krever heller ikke at du tar noen vaksiner, men vi vet at mange blir anbefalt å ta stivkrampe, hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral. Du velger selv om du ønsker å ta rabiesvaksinen. Ta kontakt med din nærmeste vaksineklinikk eller fastlege om hvilke vaksiner de ville anbefalt deg og din reise.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det kan dog være greit å ta med myggspray mot vanlig mygg.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Sør-Afrika. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Generelt sett i Afrika er det viktig å dekke til skuldre, mage og knær. Når det er sagt så er Sør-Afrika mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og johannesburg er relativt turistifisert. De er derfor ikke så strenge. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid, men pass på å likevel dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Anbefaler at man har med noen t-skjorter itillegg som man kan jobbe i. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales derfor generelt sett å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!