Eventyret i Victoria Falls

Etter en lang og kald vinter hjemme i Norge, bestemte jeg meg endelig for å dra. Jeg hadde lyst til å oppleve noe helt nytt og annerledes, og trè ut av den trygge komfortsonen. Etter å ha lest og søkt mye på ulike turer og programmer rundt om i verden, falt valget på å reise til Victoria Falls i Zimbabwe for å jobbe på et løveprosjekt.

Da flyet landet på den lille flyplassen ”Victoria Falls”, ble jeg møtt av en på prosjektet som kjørte meg og de andre frivillige til ”Adventure lodge” hvor vi skulle bo de neste tre ukene. Vi fikk en omvisning på hotellet, hilste på de andre frivillige som allerede var der og fikk utdelt fine tomanns-rom.

Kort tid etter ble vi kjørt ut til Masuwe for å møte løvene for første gang. Følelsen av å komme ut i bushen, og se ekte, levende løver var magisk. Da jeg var der var det 2 par med løver som var ”aktive”, Washi og Wadiwa på 4 måneder, og Tulli og Thembile på 14 måneder. Ellers var det et søskenpar til, men de var for store til å ha menneskelig kontakt med.

Dagen etter startet med at vi ble hentet allerede kl 06.20, og ble kjørt til Masuwe der vi skulle jobbe. Det var veldig uvant å stå opp så tidelig, men man kom fort inn i en rytme som gjorde at det ikke var like vanskelig hver dag. Dagene ble delt inn i tre deler, med måltider og en lengre pause mellom hver økt.

Arbeidsoppgavene bestod av å ha løvetrening (hvor man lærte å bli trygg på løvene), forbrede mat, lage leker, rydde og vaske innhengene, gå turer med løvene, og følge med på ”client-walks” med turister. I tillegg fikk vi innføring i afrikansk kultur, språk, kjennskap til natur, andre dyr og hvordan man skal tyde ulike spor i bushen.

Alt var veldig interessant og utrolig lærerikt. Midt på dagen hadde man en lengre pause hvor man fikk mulighet til å sole seg ved bassenget eller vandre rundt i byen, alt ettersom egen ønske. Hver lørdag tilbrag vi noen timer på et barnehjem, hvor vi lekte med barna, hjalp til med maten, sang og danset.

Søndager hadde vi fri og da var det mulighet til å gjøre aktiviteter som man selv ønsket, vi dro å så de fantastiske Victoria fallene, reiste på safari til Botswana, så den nydelige solnedgangen fra ”safari lodge”, spiste afrikansk bufeet på Boma, hoppet bungee og swing ned fra broen mellom Zimbabwe og Zambia, var på ”sunset-cruise” langs elven, handlet suvernier på ”Elephant market” og danset til sene nattetimer på backpacker stedet ”shoestings”.

Menneskene som jobbet på prosjektet var herlige, og man ble utrolig godt kjent med dem. Alle var åpne, ærlige og alltid i godt humør. Slik var det overalt hvor man gikk, menneskene smilte og hilste, og man kunne ikke unngå å smile av lykke selv. Da jeg var i Victoria Falls var det mellom 5-9 andre frivillige der, som gjorde at siden vi var så få, var det utrolig lett å bli godt kjent. Selv etter hjemreise har jeg kontakt med flere av de fra forskjellige land, noe som er kjempe koselig.

Før jeg reiste var jeg veldig usikker på hvordan det ville gå med å snakke engelsk hver dag og møte fremmede mennesker. Det var overhode ikke noe problem, engelsken kom automatisk og det var bare å kaste seg ut i det. Alle menneskene var utrolig åpne og vennelige, stemningen var alltid god.

Å reise alene til Victoria Falls og jobbe frivillig med løver er absolutt den beste opplevelsen jeg har hatt så langt i livet. Jeg lærte utrolig mye om Afrika, dyr, spesielt løver, andre mennesker og meg selv. Jeg håper virkelig jeg får muligheten til å reise tilbake.  

Skrevet av Sara Tonning

Reisebrev fra 2013

Lyst til å oppleve noe lignende?! Dette er et reisebrev fra Victoria Falls.

Ring eller send SMS

Hjem » Reisebrev » Eventyret i Victoria Falls

June I bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!