Login

Frivillig arbeid med hester og løver i Zimbabwe

Glad i både hester og løver? Horse & Lions i Zimbabwe gir deg muligheten til å kombinere disse. Du jobber med hester i ukedagene og med løvene, elefantene og generelt gårdsarbeid i helgene. Bli en del av dyrenes verden.

Les mer

Kontakt Siril

Horses & Lions

Noen raske fakta om Horses & Lions
Fra kr. 12900
Passer for17 til 65 år
KvalifikasjonerIngen (fordel om du har erfaring med hest)
Lengde2 til 12 uker
AnkomstplassBulawayo eller Harare
Nærkontakt med dyrJa, les mer her.
Antall deltakere10 stk
Burde bestilles2 mnd. i forkant
Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyrLøverHester

Ri på savannen, spill polo, bad med hestene, gå tur med løver og elefanter. Vi garanterer deg opplevelser for livet! På Horse & Lions prosjektet gir vi deg nemlig muligheten til å kombinere jobbing med både hester og løver. Du jobber med hester i ukedagene og med løver, elefanter og med generelt gårdsarbeid i helgene. På kveldene kan du blant annet nyte den Afrikanske stjernehimmelen rundt bålet. Du bor på samme gård som frivillige på Lion Centre, Kids & Lions og Medical & Lions prosjektene, så kveldene er veldig sosiale. Dagene er varierte og gir deg maksimalt ut av ditt opphold i Zimbabwe. I helgene har du muligheten til å bli med til sentrum av Gweru, hvor du blant annet kan oppleve lokalt marked og besøke to av våre barnehjem. Hvorfor velge når du kan få begge deler?

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Du jobber nært dyrene og blir en del av den daglige driften av gården, hvor du blant annet rir og lærer masse om hester, lager leker av naturlige elementer i naturen, kutter opp kjøtt, deltar på matingen, rengjør innhengningene og deltar på vedlikeholdsarbeid på gården. Programmet gir deg en ekte innføring og god kunnskap om hestene, samt et nært innblikk i ALERTs trestegs-prosess for å øke løvebestanden i Afrika.

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år gammel og minimum 155 cm høy (5 ft 1"). Når Lion Walks slutter så er det ingen krav til minimums høyde. Det er ingen øvre aldersgrense. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er i glad i mennesker og dyr, og ikke er redd for å ta i et tak. I og med at du skal jobbe nært med lokalbefolkningen og med ville dyr så er det viktig å følge retningslinjene som blir gitt. Klær som ikke er støtende og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med gode engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Å jobbe i stallen var som en drøm! Ubeskrivelig natur, kjempehyggelige mennesker og flotte hester.

Emilia // Horses & Lions

Arbeidsoppgaver

Du vil bistå med ulike aktiviteter og arbeidsoppgaver gjennom oppholdet, samt delta i praktisk arbeid i og utenfor stallen, som huser totalt 43 hester. Hestene er en blanding av "cross-breeds", som blir brukt til hestesafariene på gården, og fullblodshester, som blir trent for å delta i Polo og Polo Crosse. Den første uken av programmet er hovedsakelig en introduksjon hvor du får opplæring før du starter arbeidet. Uken etter begynner du å bistå guidene og får også mer ansvar i stallen. Jo lengre du deltar på prosjektet jo mer ansvar overlates også til deg. Hele prosjektet er en læringsprosess. De frivillige har nærkontakt med hestene og kommer i kontakt med løvene og elefantene i helgene. Alle aktiviteter med dyrene er i seg selv en turistattraksjon, og derfor vil du ofte få selskap av flere turister. Ved andre anledninger vil frivillige være alene med dyrene uten at noen turister er til stede, og da er formålet å overvåke dyrenes karakteristikker.

I dyrenes rike er ingen dag lik, men en vanlig dag kan se slik ut:

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Frivillige bor i en 'volunteer village' på prosjektets område, hvor fire frivillige deler rom. Gutter og jenter bor hver for seg, men det finnes også noen dobbeltrom. Toaletter og dusjer deles. Hvert rom har tepper, puter og sengetøy, men ta med egen sovepose om vinteren da det kan bli kaldt. Tøyet ditt vil bli vasket i vaskeriet av prosjektets ansatte og koster USD 5 (undertøy må vaskes selv). Det finnes internettilgang på prosjektet og dette betaler du for i resepsjonen.

Det er en landsby i nærheten av prosjektet hvor du kan få tak i det mest nødvendige i løpet av prosjekttiden. Fordi du bor på selve prosjektet har du ikke mulighet til å gjøre andre aktiviteter på kveldstid, med mindre prosjektet selv organiserer det.

Alle måltider er inkludert i programprisen og vegetarianere, og andre med særskilte matønsker, er selvfølgelig også velkommen. Maten er internasjonal og blir tilberedt av prosjektets ansatte. Vannet er trygt å drikke fra springen. Det er også mulighet for å kjøpe flaskevann dersom du ønsker det, men dette er for egen regning. Det er en liten bar på prosjektet, som tilbyr mineralvann, øl, sjokolade etc. Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og generelt om sikkerhet. Det er tilgang på TV, video og grillområder (såkalte "braai areas", en afrikansk tradisjon). Lading av mobiltelefoner byr ikke på problemer, men du trenger adapter. Du kan kjøpe internet i resepsjonen på gården. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Å jobbe i stallen var som en drøm! Ubeskrivelig natur, kjempehyggelige mennesker og flotte hester.

Emilia // Horses & Lions

Hvorfor Horses & Lions med GoXplore?

Visum

Ved ankomst til Zimbabwe kjøper du et business visum. Dette koster USD 45. Ønsker du å kjøpe et 'multiple entry visa' så koster det USD 100. (Dersom du ønsker å bli med på Victoria falls turen, så kan det være lurt å kjøpe 'multiple entry visum'). Dette beløpet er det viktig at du har med deg hjemmefra. Det er ikke mulig å betale med annen valuta (det er viktig at alle sedlene er USD og at de er fra 1993 eller nyere).Det er viktig at du har et gyldig pass, dvs. at passet ditt er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst til Norge, at det er maskinlesbart og har minst to ubrukte/tomme sider. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet.

Les mer på UD sine landsider.

Under 18 år?

Dersom du reiser via Sør-Afrika og ikke har fylt 18 år enda vil du måtte medbringe ekstra informasjon til immigrasjonsmyndighetene i Sør-Afrika. Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika nylig introdusert krav om at alle reisende under 18 år må fremvise dokumentasjon til myndighetene. Dersom du er under 18 år så er det viktig at du kontakter oss for for mer informasjon.

Avreiseskatt

Zimbabwe har fra mars 2011 innført nye regler for avreiseskatt. Dette betyr at alle som reiser ut av Zimbabwe må betale en departure tax på USD 30 for å få lov til å forlate landet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Ankomstdatoer 2020

Mai: 4, 18
Juni: 1, 15, 29
Juli: 6, 13, 20, 27
August: 3, 10, 17, 24, 31
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
November: 2, 16, 30
Desember: 14, 28

Ankomstdatoer 2021

Januar: 4, 11, 25
Februar: 8, 22
Mars: 8, 22
April: 5, 19
Mai: 3, 17, 31
Juni: 14, 28
Juli: 5, 12, 19, 26
August: 2, 9, 16, 23, 30
September: 6, 20
Oktober: 4, 18
November: 1, 15, 29
Desember: 13, 27

Prosjektet er veldig populært og fylles raskt opp, så det er viktig å melde deg på tidlig. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å reise på datoer som allerede er fulle. Vi sjekker gjerne tilgjengeligheten for deg!

Transport

Horse & Lions starter spesifikke mandager hele året. Du kjøper selv flybillett og påser at du flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Bulawayo International Airport. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og fraktet tilbake etter endt prosjekt. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke, så dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Zimbabwe før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode skjer dette for egen regning. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å reise på en dato som allerede er full.

Du kan også ankomme Harare International Airport.

Dersom du bestiller flybillett til feil dato eller klokkeslett så vil det tilkomme en ekstra kostnad på USD 300 per vei tur-retur Harare og USD 250 tur-retur Bulawayo.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Zimbabwe etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bulawayo mellom 7000 NOK og 10500 NOK og fra Oslo til Harare mellom 7000 NOK og 10 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Priser

Pris
2 uker 12900
3 uker 16100
4 uker 19300
5 uker 22500
6 uker 25700
7 uker 28900
8 uker 32100
10 uker 38500
12 uker 44900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7000 kroner tur retur. Vi sender deg et uforpliktet flytilbud etter at du er påmeldt.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Horses & Lions

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Tiden i Zimbabwe var helt fantastisk! Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte dra på Horses and Lions :)

Malin Isabella // Horses & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

Turer

Prosjektet organiserer ulike aktiviteter og opplevelser i løpt av oppholdet. Dette er valgfritt og bestilles i løpet av oppholdet. Alle turene og aktivitetene blir organisert i løpet av oppholdet og er ikke inkludert i programprisen.

Victoria Falls

En til to ganger per måned blir det arrangert en firedagers tur til Victoria Falls, et av verdens syv under. Turen varer i fire dager og koster ca. USD $ 400 og dekker transport og overnatting i Victoria Falls. Du bør ta med et sted mellom USD 300-500 for å dekke måltider og aktiviteter i løpet av turen. Denne turen er valgfri og må bestilles etter ankomst på gården.

Matopos National Park

Bli med på dagstur til nasjonalparken Matopos National Park, hvor du får være med på safaritur til fots. Forhåpentligvis ser du blant annet nesehorn. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

Lake Kariba

Du kan være med på en fire dager og tre netters tur til nydelig Lake Kariba, som er en av Zimbabwes flotteste steder. Du tilbringer oppholdet i en søt husbåt og kan slappe av i rolige omgivelse. kanskje du har lyst til å bruk dagene til å fiske eller kanskje du heller ønsker å holde utkikk etter eksotiske dyr. Det er visst 'plenty' av elefanter, flodhester og krokodiller.. Turen koster USD 425 per person og bestilles etter ankomst til gården.

The Great Zimbabwe

Bli med på dagstur til UNESCOs World Heritage Site og lær masse spennende og interessant om historie og kulturen til landet Zimbabwe. Turen koster USD 125 per person og bestilles etter ankomst til gården.

FAQ

Er Horses & Lions involvert i canned hunting?

Nei, Horses & Lions er ikke involvert med canned hunting. Ingen løver på Antelope Park gården blir solgt. Antelope Park har detaljerte lister og oversikt over alle sine løver og hva som har skjedd med hver løve. Denne oversikten ligger ute på ALERT sin nettside og er tilgjengelig for alle; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Kan nærkontakt med dyrene egentlig regnes som konservering?

Nærkontakt med dyrene kan nok ikke på egenhånd regnes som konservering. Men når det er en del av en prosess basert på forskning, som over tid vil gjøre en forskjell for løvebestanden kan det regnes som konservering. Det er mange som er i mot at vi mennesker skal ha noe som helst nærkontakt med dyr. Vi mener at det har en så stor påvirkning på bevisstheten rundt utfordringen med løvebestanden (konflikt mellom mennesker/villdyr, canned hunting/troféjakt osv) at fordelen med nærkontakt er større enn ulempen. Vi føler også at et viktig element med konservering er at den er bærekraftig, så vi må se på modeller som finansierer seg selv og ikke kun er avhengig av donasjoner. Fra Mai 2019 så vil det ikke være mulighet for å gå på turer med løver samt ha nærkontakt med løvene.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften.
Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler ca. 800 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter, som ikke er en del av prosjektet, må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet tilbyr wifi mot betaling. Internettilgangen og telefondekningen kan være litt opp og ned til tider.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger i lavrisikoområder og myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Det er veldig liten sjanse for at det er malariamygg på prosjektet. I Victoria falls er det malariamygg, så det er myggnetting nødvendig.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Gweru town en gang i uken. Alle frivillige på får muligheten til å dra til supermarked og minibank hver lørdag formiddag. Dersom du skal være med på turen til Victoria Falls i løpet av oppholdet så kan du betale dette med kort.

Hvilken valuta brukes i Zimbabwe?

Den lokale valutaen heter USD (Amerikanske Dollar). Du må derfor veksle inn i USD i Norge før avreise og ta med på reisen. Det er viktig at alle sedlene er fra 1993 eller nyere og at sedlene er så lave som mulig. (ikke ta med USD 100 eller 50. Dette kan være vanskelig å bruke).

Trenger jeg vaksiner?

Zimbabwe er et malarialand, men prosjektet ligger i et lavrisikoområde. Det er veldig liten sannsynlighet for at det er malariamygg der. Det er derfor helt opp til hver frivillig å selv bestemme mht malariatabletter. Dersom du skal være med på Victoria falls turen i løpet av oppholdet så må du ha malariatabletter for den turen. Vi anbefaler da typen 'malarone. Dersom du tenker deg en tur over grensen til Botswana eller Zambia i løpet av turen så anbefaler vi at du tar gulfebervaksinen i forkant av reisen. Husk å ta med vaksineboken på reisen da dette må fremvises ved grenseovergangen. Det er ingen myggnett på prosjektet, men du kan selv ta med dersom du ønsker det. Ut over dette anbefaler prosjektet sterkt at du tar stivkrampevaksinen og rabiesvaksinen. Det kan også være lurt å ta hepatitt A og B, samt drikkevaksinen Ducoral (mot e-coli bakterien og kolera).

Må jeg sende inn politiattest?

Horses & Lions innførte fra og med mai 2012 et krav om at alle frivillige må sende inn politiattest for å få delta på prosjektet. Du må dermed søke om dette hos din lokale politistasjon og sende attesten til GoXplore når den er klar. Du får tilsendt en bekreftelse på deltakelse, samt en signert og stemplet attest fra GoXplore etter at du er påmeldt. Denne må du printe ut, fylle ut med dine personlige detaljer og levere til politiet sammen med selve søknaden.

Hvilke klær bør jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Zimbabwe. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. Du vil merke at du automatisk får mer respekt og kanskje til og med flere arbeidsoppgaver dersom du følger retningslinjene og kler deg respektabelt. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid (om sommeren), men pass på å dekke bryst, mage og lår slik at det er respektabelt og ikke støter noen. Det er både turister og lokale på gården. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. (ikke malariamygg, men vanlig mygg).

Hvordan er årstidene?

Zimbabwe har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise.Det er stort sett et solfylt liv i Zimbabwe, der den beste perioden regnes fra midten av september november. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. Desember til April er den varmeste årstiden og er stort sett varm, men det kan også regne litt da det er regntid. Mai til august regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Zimbabwe. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Får jeg vasket klær?

Prosjektet tilbyr vask av klær i løpet av oppholdet. Du leverer inn skitne klær til de ansatte på vaskeriet og kan hende dem ferdig vasket, tørket og brettet 24 timer senere. Prosjektet tar nå betaling for denne tjenesten og koster USD 5 per 'load'.

Er det farlig å reise til Zimbabwe?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Zimbabwe har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Zimbabwe » Horses & Lions

Alexander G bestilte vårt Work & Travel Japan program for 511t siden. Er det noe for deg også?!