Research uke Neuras

Neuras er en forlengelse av Wildlife Rescue Center. Hit drar du som frivillig og blir en del av et forskerteam som har fokus på dyr som skal slippes ut i det fri og lage vin i et av verdens tørreste miljøer. Opplev mer av Namibia!

Program

Neuras er en forlengelse av Wildlife Rescue Center og som frivillig kan du kombinere oppholdet ditt på Naankuse med en eller flere research uker - i Kanaan eller Neuras.

Neuras ligger ca 80 km fra de verdensberømte sanddynene Sossusvlei. Her får du blant annet oppleve Namibias natur og ørkenlandskap, lære deg om økosystemet i dette miljøet som er utrolig fascinerende og lærerikt. Hjelpen fra de frivillige er helt avgjørende for dette programmet. Du kommer til å få muligheten til å se dyr som gepard, leoparder, zebra og kudu for å nevne noen, og omgivelsene er helt magiske.

I tillegg til at Neuras er hjem til forskningsteamet så drives det også vinproduksjon i området. Dette er en av 3 vinproduksjoner i Namibia. Dette gir en inntekt for å kunne drive med forskningsarbeidet i området og som frivillig får du være med på deler av produksjonen da alt gjøres for hånd for å lage vinen. I 1998 kjøpte ett par gården i Neuras for å produsere vin. Neuras har siden blitt kjent som den "tørreste vingården i verden". I dag er det Naankuse (Wildlife Rescue Center) som administrerer Neuras.

I 1998 kjøpte et ektepar gården som ligger i Neuras for å produsere vin. Og Neuras har siden den tid blitt kjent som
"den tørreste vingården i verden". I dag er det Naankuse som administrerer Neuras. Området blir også brukt som et "release sight" for de dyrene som skal slippes fri etter rehabilitering på gården Naankuse. Så en av oppgavene mens dere er her, er å observere de dyrene som har blitt sluppet ut igjen, og sjekke at alt står bra til med dem.

Når man er på Neuras har de frivillige muligheten til å ta en dagstur til sanddynene i Sossusvlei som er et helt klart "must see" hvis man er i Namibia. De frivillige betaler et lite gebyr til koordinatoren som da arrangerer dagsturen for de frivillige. Det ligger ca. 1 times kjøring fra Neuras.

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver

Merk at arbeidsoppgaver kan variere utifra behov.

Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig vil du få komme veldig tett på dyrene i deres naturlige element, men du vil ikke kunne ta på dyrene. Du vil jobbe tett med et profesjonelt team, og ettersom det er en liten gruppe, så får du maks ut av opplevelsen. Hovedfokuset er å overvåke, gjøre rapporter, observere, ta vare på dyrene i området og holde oversikt over bestanden . Merk at man har ikke tilgang til internett eller telefondekning når man er på dette prosjektet.

Du må være forberedt på å gå i mellom 5 - 10 km om dagen på dette prosjektet.

Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig kommer du tett innpå dyrenes naturlige element, men du kommer ikke til å kunne ta på dyrene da disse skal slippes ut i det fri. Du kommer til å jobbe tett med et profesjonelt team og ettersom dere er en liten gruppe så får du maksimalt ut av oppholdet ditt!


Boforhold

De frivillige bor i en camp på området hvor man bor i solide safari-telt, og deler to og to. Hovedområdet på gården har også et basseng som de frivillige kan benytte seg av samt et grill-område.

Du bor i telt på et campingområde som består av seks telt med to enkeltsenger i hver og delt baderom. Det er mulig å oppgradere til et rom på gården med toalett og dusj på rommet.

Det er inkludert 3 måltider per dag. Måltidene består av standard frokost med frokostblanding, brød, pålegg og frukt. Lunsj varierer mellom wraps, burgere, pasta og salater. Middag består av varm mat - kjøtt, kylling, fisk - grønnsaker, pasta, ris, poteter eller salat. En gang i uken er det tradisjonell afrikans braai og Neuras favoritt; nemlig steinovnsbakt pizza!


Priser

Priser Research uke Neuras Pris
Neuras 1 uke 6600

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Kombinert med vårt Wildlife Rescue Centre program i Naankuse blir prisen kr 6.600 NOK per uke.

 

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Aktiviteter i Namibia

Kan kombineres med:

Ring eller send SMS

Hjem » Alle aktiviteter » Research uke Neuras

Shine M bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!