Login Inspirasjonskveld - på Chillout Travel Store!

Frivillig arbeid med elefanter i Thailand

Nå har du muligheten til å jobbe som frivillig med et av verdens mest spektakulære skapning, nemlig elefanten!!

Les mer

Kontakt Rabiya

Elephant Sanctuary

Noen raske fakta om Elephant Sanctuary
Fra kr. 7200
Passer for18 år og oppover, Barn fra 10 - 14år med foreldre
KvalifikasjonerGlad i å arbeide med dyr
Lengde1 uke
AnkomstplassBangkok
Nærkontakt med dyrJa
Burde bestillesIntrouke
Frivillig arbeid med dyrNærkontakt med dyrElefanterJobb med dyr

Thailand har i mange år vært et populært reisemål for nordmenn. Det er ikke uten grunn at de kaller landet for "smilets land". Her finner du det meste. Nydelige strender, varmt klima, et imøtekommende folkeslag og en fantastiske matkultur. Gjennom GoXplore kan du oppleve Thailand samtidig som du hjelper et av verdens mest spektakulære skapning elefanten. Om du ønsker kan du kombinere prosjektet med forskjellige aktiviteter som thai boxing, trekking og sykkeltur til Bangkok. For å få en myk start anbefaler vi at du starter med en introduksjonsuke som foregår i Singburi. Dette vil hjelpe deg til å bli bedre kjent med den thailandske kulturen og andre frivillige før du setter igang på prosjektet. Du vil få tilberede thailandsk mat, lære deg de mest brukte ordene på det lokale språket og besøke prosjekter. Vi har satt sammen spennende aktiviteter for å gi deg en best mulig start på oppholdet ditt!

I følge WWF (World Wildlife Fund) er det mellom 2-3000 elefanter i Thailand. Dette nummeret krymper stadig da ville elefanter konkurrerer med befolkningen for land med tap på begge sider hvert år. Samtidig så reiser tamme elefanter med sine Mahouts (en person som har ansvaret for å gi elefantene omsorg og stell) gjennom hele Thailand for å tigge etter mat i Bangkok som er farlig og livstruende for elefantene. Noen blir dessverre et offer for turistattraksjoner.
Dette prosjektet er startet nettopp pga situasjonen i Thailand og for å bevare de tamme elefantene. Som frivillig vil man virkelig få leve i ett med naturen og oppleve Thailand på nært hold. Du vil jobbe som en "assistent" side om side med Mahouts.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjekter

Prosjektet befinner seg i Kanchaburi som er kjent for både å oppbevare sine tradisjoner og ta vare på turister. Kanchanaburi ligger ca 130KM øst for Bangkok. Omgivelsene med kalksteinklipper skaper et ufattelig vakkert landskap og det blir forsterket med babmus-stil bygninger, fantastisk elver og unike templer i grotter. Kanchaburi er virkelig en av Thailands naturlige perler og det perfekte stedet å nyte naturen og tilbringe tid med elefanter.

Prosjektet foregår i et fristed hvor gamle, syke, funksjonshemmede, tidligere misbrukt ulovlig eide elefanter nå kaller et hjem. Her jobbes det for elefantene, ikke den andre veien rundt. Dette betyr at det ikke vil være noen elefantriding i programmet. Men, du få sjansen til å oppleve og skape et bånd med disse gigantene ved å svømme med dem, bade dem og lage mat, noe som vanligvis kommer i form av gress, sukkerrør og banan planter. Elefantene kan fritt bevege seg rundt området hele dagen, og deretter blir de tatt med til skogen på kvelden. Du vil tilbringe tid sammen med erfarne mahouts, som investerer hele livet å få en forståelse av elefantene og hvordan man best kan ta vare på dem. Elephant Sanctuary som vi samarbeider med heter "Haven Elephant".

Arbeidsoppgaver:
- Mate/forberede elefanter ( spiser som oftest bambus, gress og trær, bananer, sukkerrør, ananas osv)
- Gi dem instruksjoner ved hjelp av Mahouts(det er som oftest plystring)
- Rengjøre elefanter/bade med elefanter
- Noen tilfeller hagearbeid med andre folk fra frivillighets sentret og lokalbefolkningen
- Lære seg Thailands kultur og språk, om elefanter og deres historie i Thailand.

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Lørdag

Merk deg at dette er bare en mal. Arbeidsoppgaver kan variere etter behov.


Send denne siden til meg som PDF

Reise

Prosjektet du skal jobbe med starter hver mandag året rundt, derfor er det lurt å ankomme Bangkok enten søndagen eller lørdagen før. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår samarbeidspartner i Thailand, og fraktet opp til Singburi. Selve reisen til Singhburi er i lokalbussen som er i god stand. Programkoordinator blir ikke med på selve bussreisen men du vil bli hentet i Singhburi på bussholdeplassen når du går av. Det er ca 4 timer med buss fra Bangkok til Singhburi. Du reiser videre til prosjektet dagen etterpå. Dersom du har lyst til å reise litt før du starter perioden din som frivillig er dette selvfølgelig helt greit. Hvis du ønsker henting i Bangkok andre dager enn lørdag eller søndag, må du betale 400,- ekstra for henting og 200,- per ekstra natt du skal overnatte ved prosjektet. Vi anbefaler å ikke bestille flybilletter før du har fått bekreftet plass på prosjektet. Hjemreise fra Bangkok bør være på lørdag. Det tar ca 2 timer med buss fra Bangkok til Kanchanaburi

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Thailand etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Bangkok mellom 5000NOK og 11 000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Hvorfor Elephant Sanctuary med GoXplore?

Boforhold

På programmet får dere alle måltider og drikke inkludert.

Rommene er utstyrt med WiFi og dere deler rom og bad med de andre deltakerne. Håndklær og sengetøy er inkludert i tillegg til myggbeskyttelse og safe. Rommene kan låses og dusjene har varmt vann. Det er også mulig å vaske klær.

Rommene har ikke aircondition, men vifter.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Norske statsborgere som reiser til Thailand behøver ikke visum de første 30 dagene. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Thailand. Ved ankomst til Thailand får norske borgere et innreise stempel i passet som er gyldig i 30 dager. Dette gjelder alle som ankommer med fly til internasjonal flyplass i Thailand. Ved andre grensekrysninger via naboland gis det kun et 15-dagers innreise stempel.

Dersom ditt ønske er å være lenger enn dette må du søke om et turistvisum som gjelder i 60 dager. Dette gjør du ved den Thailandske ambassaden i Oslo. Vi kan hjelpe deg med veiledning i forbindelse med dette.

For å få best mulig informasjon om de thailandske visumbestemmelsene anbefales det å ta kontakt med: Den kongelige thailandske ambassade, Eilert Sundts gt 4, 0259 Oslo. Hjemmeside: www.thaiembassy.no

Priser

Øvrig Pris
1 uke introuke 1900
Elefantprosjekt i Kanchiburi Pris
1 uke 7200
2 uker 12000
3 uker 16900
4 uker 21800

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 5000 kroner i lavsesong og fra 8000- til 11 000 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Om du vil blande ulike prosjekter skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg. Disse prosjektene kan kombineres og settes sammen sånn som du ønsker det.

Ta kontakt med Rabiya for mer informasjon om priser og kombinasjoner.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Hos elefantene lærte jeg å kutte banantrær, mate, ri og svømme med elefantene. Trekking i jungelen fikk jeg bli kjent med hvordan det er i jungelen, gå i jungelen med høye trær og skog rundt meg.

Karin // Elephant Sanctuary

Aktiviteter i Thailand

FAQ

Må jeg vaksinere meg?

Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Thailand). Det er fare for malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk og Goxplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Hva skjer om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives på ditt prosjekt tar du kontakt med vår samarbeidspartner i Thailand. Du vil bli kjent med dem når du ankommer. De vil se over situasjonen og hjelpe deg.

Hvor mye lommepenger trenger jeg?

Vi anbefaler at du har med deg rundt 850 kr/uke. Dette kommer selvfølgelig an på hvordan du velger å leve i Thailand. Det er billig å leve i Thailand, men det går ofte mer penger enn planlagt når ting koster mindre enn man er vant til. Planlegger du en reise etter prosjekttiden må du regne penger til dette utenom. Vi anbefaler at du tar ut penger på forhånd da det er lite med minibanker å finne i nærheten av prosjektet. Det finnes minibank ca 20KM unna prosjektet

Må jeg ha visum for å reise?

Nordmenn behøver ikke visum for å oppholde seg i Thailand inntil 30 dager. Les mer her. Passet ditt må være gyldig hele perioden.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Thailand » Elephant Sanctuary

Vårt neste infomøte er 07.03.2019 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!