USA

USA - Den amerikanske drømmen. Landet der alt er mulig og der alle ønsker å lykkes. Landet beskrives som for mye, for stort og for bredt. Her kan du velge mellom å ta et utvekslingsår på en videregående skole eller du kan jobbe med mustanger i Florida.

Fakta om USA

Selv om USA er et land, føles det mer som et kontinent. Alt er stort, stort og stort. Fra biler og matporsjoner til selve landet. Drømmene er også store. I USA tør du å drømme stort og ha storslåtte visjoner. Du kan gå så langt du vil, bare hvis du har ambisjonen og en positiv holdning. Ingen drømmer er for store.

Det finnes tusenvis av grunner til å besøke USA. En av disse er at en grad fra et amerikansk universitet hevdes å være en av verdens mest prestisjefylte. En annen er at bylivet som du finner i Los Angeles og New York ikke finnes andre steder i verden. Landet byr på storslått natur med alt fra Grand Canyon dybde til høykvalitets ski i "The Rockies" høyder. Hver stat og by er unik i seg selv. Hvis du elsker sol og varme, kan California være et perfekt alternativ. Eller hvorfor ikke besøke San Francisco og det historiske Alcatraz-fengselet.

I USA vil du aldri bli lei. Det er alltid noe nytt som skjer, og en ting er sikkert, her i landet er det noe for enhver smak. Det gjelder bare å finne det.

High School

En fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv - og ikke minst på det personlige plan. Bo hos en amerikansk familie og møte venner fra hele verden mens du studerer på en lokal videregående skole. Uansett hvor i USA du havner, kan du være sikker på at High School-året ditt vil være en opplevelse for resten av livet. Velg mellom High School Classic og High School Select.

Wild Horse Rescue

Dersom du er interessert i hester så er dette en mulighet du ikke bør gå glipp av. Du kan jobbe med mustanger i landlige omgivelser i Florida samtidig som du også får muligheten til å se hva mer staten har å by på. Her vil du også møte andre likesinnede som er like interessert i hestehold som deg.

Offisielt navn: United States of America

Hovedstad: Washington DC (med 0.69 millioner innbyggere)

Folketall: 325 millioner mennesker

Religion: Kristne

Valuta: Amerikanske dollar (USD) -

Størrelse: 9 629 091 km²

Språk: Engelsk

Klima: Varier veldig fra hvor i landet du befinner deg. I utgangspunktet har USA samme sesonger som Norge. Sjekk gjerne http://www.weather.com/ før du reiser for å se hvilke temperaturer du kan forvente deg.

Strøm: 110-120 Volt AC, 60Hz. Både spenning, frekvens og støpselet er forskjellig fra norsk standard. Amerikansk støpsel er to-punkt eller tre-punkt. Elektronisk utstyr kjøpt i Norge krever adapter eller omformer, som bør kjøpes i Norge grunnet begrenset tilgjengelighet i USA. Utstyr som kun håndterer norsk spenning må ha omformer til 220-240 Volt, mens apparater som kan håndtere begge spenninger kun behøver en adapter for å passe i støpselet. Noe utstyr kan også få problemer med amerikansk frekvens (f.eks. klokker). Se generelt merking på utstyret.

Telefon: I USA skilles det mellom "local" og "long distance" samtaler. Tast 1 foran nummeret for samtaler utenfor lokaldistriktet ("long distance"). Lokale samtaler på fasttelefon er inkludert i fastavgiften. Tast 011-47 for å ringe fra USA til Norge. For å ringe fra Norge til USA, tast 00-1. Gratis telefonnummer innen USA begynner med 1-800, 1-855, 1-866, 1-877 og 1-888.

Kredittkort: Visa, MasterCard American Express og Diners Club er de vanligste kredittkortene.

Åpningstider butikk: 09.00-21.00 (man.-lør.) Det er som regel mulig å finne døgnåpne matbutikker og apotek i byene.

Kriminalitet: For fastboende og besøkende utlendinger oppleves landet for de fleste som trygt om man unngår spesielt utsatte strøk i storbyene.

Nødtelefon: 911

Tidsforskjell til Norge: USA ligger tidsmessing etter Norge. Når det er morgen i USA er det ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen varierer etter hvor i USA du befinner deg.

Norsk ambassade? Ja, Norge har ambassade i Washington DC, samt honorære konsulater i Huston, New York, Minneapolis, og San Francisco. Ambassadens telefon: +1-202-333-6000, e-post: emb.washington@mfa.no , internett: www.norway.org

Kilder: UDs Landsider og http://www.lonelyplanet.com/usa/weather


USA er ett av verdens største land og hver stat har sine egne regler. De har oppstått gjennom rettssaker og gamle tradisjoner, og kan være morsomme å lese om. Visste du for eksempel at i Nevada er det forbudt å ri camel på motorveien og at i Tennessee er det forbudt å fange fisk med lasso? Du kan lese mer om dette på: http://www.kjekken.net

Informasjon om USA

Lonely Planet

USA - Travellerspoint

www.timeout.com

www.norway.org

Aviser i USA

New York Times

Wall Street Journal

Velg et program i USA

Ring eller send SMS

Hjem » Land » USA

Sofia J bestilte Frivillig Sør-Afrika. Noe for deg?!