Login

USA

Landet med byen som aldri sover er for mange en stor drøm. Nå kan du jobbe med mustanger i Florida. Dersom du ønsker å utforske mer av landet mens du først er der er det selvfølgelig mulig - så lenge du holder deg innenfor reglene for ESTA.

Fakta om USA

Offisielt navn: United States of America

Hovedstad: Washington DC (med 0.59 millioner innbyggere)

Folketall: 310 millioner mennesker

Religion: Kristne

Valuta: Amerikanske dollar (USD) - Ca. kurs: USD 1 = NOK 5,9 (mai 2014)

Størrelse: 9 629 091 km²

Språk: Engelsk

Klima: Varier veldig fra hvor i landet du befinner deg. I utgangspunktet har USA samme sesonger som Norge. Sjekk gjerne http://www.weather.com/ før du reiser for å se hvilke temperaturer du kan forvente deg.

Strøm: 110-120 Volt AC, 60Hz. Både spenning, frekvens og støpselet er forskjellig fra norsk standard. Amerikansk støpsel er to-punkt eller tre-punkt. Elektronisk utstyr kjøpt i Norge krever adapter eller omformer, som bør kjøpes i Norge grunnet begrenset tilgjengelighet i USA. Utstyr som kun håndterer norsk spenning må ha omformer til 220-240 Volt, mens apparater som kan håndtere begge spenninger kun behøver en adapter for å passe i støpselet. Noe utstyr kan også få problemer med amerikansk frekvens (f.eks. klokker). Se generelt merking på utstyret.

Telefon: I USA skilles det mellom "local" og "long distance" samtaler. Tast 1 foran nummeret for samtaler utenfor lokaldistriktet ("long distance"). Lokale samtaler på fasttelefon er inkludert i fastavgiften. Tast 011-47 for å ringe fra USA til Norge. For å ringe fra Norge til USA, tast 00-1. Gratis telefonnummer innen USA begynner med 1-800, 1-855, 1-866, 1-877 og 1-888.

Kredittkort: Visa, MasterCard American Express og Diners Club er de vanligste kredittkortene.

Åpningstider butikk: 09.00-21.00 (man.-lør.) Det er som regel mulig å finne døgnåpne matbutikker og apotek i byene.

Kriminalitet: For fastboende og besøkende utlendinger oppleves landet for de fleste som trygt om man unngår spesielt utsatte strøk i storbyene.

Nødtelefon: 911

Tidsforskjell til Norge: USA ligger tidsmessing etter Norge. Når det er morgen i USA er det ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen varierer etter hvor i USA du befinner deg.

Norsk ambassade? Ja, Norge har ambassade i Washington DC, samt honorære konsulater i Huston, New York, Minneapolis, og San Francisco. Ambassadens telefon: +1-202-333-6000, e-post: emb.washington@mfa.no , internett: www.norway.org

Kilder: UDs Landsider og http://www.lonelyplanet.com/usa/weather


USA er ett av verdens største land og hver stat har sine egne regler. De har oppstått gjennom rettssaker og gamle tradisjoner, og kan være morsomme å lese om. Visste du for eksempel at i Nevada er det forbudt å ri camel på motorveien og at i Tennessee er det forbudt å fange fisk med lasso? Du kan lese mer om dette på: http://www.kjekken.net

Informasjon om USA

Lonely Planet

USA - Travellerspoint

www.timeout.com

www.norway.org

Aviser i USA

New York Times

Wall Street Journal

Aktiviteter i USA

Velg et program i USA

Hjem » Land » USA

Siste nyhet: 🐨 Safety advice and alerts for travel to Australia