Login Inspirasjonskveld i Oslo - Work & Travel eller frivillig arbeid

Frivillig arbeid med vanskeligstillte barn i Sør-Afrika

Vil du kombinere Afrika, aktiviteter og frivillighetsarbeid? I Sør-Afrika får du muligheten til å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Les mer

Kontakt Siv Ingrid

Surf & Adventure

Noen raske fakta om Surf & Adventure
Fra kr. 7500
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerMå kunne svømme
LengdeFra 17 dager
AnkomstplassCape Town
Burde bestillesMinst 1 måned før ønsket avreise
Frivillig arbeidUndervisningSurfingFrivillig arbeid med barnSport

GoXplore samarbeider med en non-profit organisasjon i Sør-Afrika. De er spesialisert på å hjelpe unge mennesker, og tar i mot frivillige som har mulighet til å gjøre en innsats på lokale prosjekter. Prosjektet ligger i Tableview (Western Cape), og man bor i et frivillighetshus sammen med de andre frivillige. Frivillighetshuset ligger i nærheten av stranden, og ved gode shoppingmuligheter.

Å jobbe som frivillig i Sør-Afrika vil gi deg en erfaring utenom det vanlige, og du blir kjent med landet på en helt annerledes måte enn som turist. Selv om landet har hatt gode fremskritt og utvikling de siste årene, og blitt det nye maktsenteret i Afrika, er det fortsatt et stykke igjen.

Prosjektet Surf & Adventure har til formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning.

Du vil begynne oppholdet med å delta på orienteringsdager fra fredag til søndag, og på mandag starter du din første dag på prosjektet. Sammen med de andre deltakerne vil disse dagene gi deg en innføring i sørafrikansk kultur og levesett, få tips og råd, mulighet til å se Cape Town, bli kjent med de andre frivillige og de ansatte.

Vi anbefaler deg å reise litt rundt for å oppleve mer av hva dette naturskjønne landet har å by på. Du bestemmer selv hvor du ønsker å reise og bo. Kanskje velger du først å tilbringe en stund i Cape Town og besøke noen av de mange attraksjonene byen kan by på. Mange foretrekker også å tilbringe en stund ved surfebyen Durban. En villdyrssafari er også noe som kan anbefales på det sterkeste. Afrika er kjent for alle sine ville dyr, og Sør-Afrika er det stedet der det er lettest å se dem. For overnatting kan vi varmt anbefale en av de mange hosteller i Sør-Afrika. I Cape Town jobber vi mye sammen med 91 Loop hostel, et helt nyoppusset hostel som ligger midt i byen. Du kan sjekke ut Baz Bus for informasjon om bussruter. Det er vanlig å betale for lunsj selv når du er på dagstur i Sør-Afrika.

Hvis du ønsker et aktivitetsfylt prosjekt, har lyst til å lære og surfe, samtidig som du hjelper underpriviligerte barn fra Townships, så vil dette prosjektet passe deg perfekt!

Hvem kan delta?

Du må være over 18 år for å kunne melde deg på programmet. Det viktigste er at du ønsker å strekke ut en hjelpende hånd, er engasjert og tilpasningsdyktig. Du må kunne svømme, men surfing er ikke et krav da man vil få kurs i dette av en egen surfeinstruktør. Gode engelskkunnskaper er en fordel.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Må bare takke for en helt fantastisk opplevelse dere hjalp meg å få til, en sommer som dette tror jeg ikke noen eller noe kan nås med. Skal definitivt tilbake til neste år!!

Iselin // Surf & Adventure

Arbeidsoppgaver

Prosjektet har som formål å hjelpe underpriviligerte barn ut av dårlige miljøer og bort fra gatene, og lære dem verdifull livsvisdom i form av idrett, teamarbeid og utdanning. Dagene er todelte, der man fra morgenen jobber på en skole i et av Townshipene i Cape Town, mens ettermiddagene er aktivitetsfylte der man surfer, skater og svømmer med barna. Noen dager (som oftest fredager) er det hele dager med surfing. Prosjektet har hovedfokus på surfing, spennende aktiviteter og idrett, som for eksempel:

Mulige oppgaver for de frivillige kan være:

De frivillige jobber 3 - 5 dager i uken med barna. Noen dager jobber man opp til 8 timer mens andre dager mellom 4-5 timer. På morgenen hjelper man som oftest til på en skole, lærer og surfe, eller slapper av på stranden. Du må kunne svømme, men surfing er ikke et krav da man vil få kurs i dette av en egen surfeinstruktør. Dersom du ønsker å ta flere surfetimer med instruktøren utover det som er inkludert så kan du bestille dette som et tillegg.

Dagene kan variere veldig, og det er derfor viktig å være fleksibel på dette prosjektet. Ettermiddagene tilbringer du med barna hvor du lærer dem å surfe, eller er med på en av de overnevnte aktivitetene. Helgene er som oftest frie, men noen lørdager kan du ha aktiviteter med barna hele dagen.

På Surf & Adventure starter man med 3 dager introduksjon, hvor man blir kjent med Sør-Afrika og området dere bor i, får guidede turer og får masse nyttig informasjon av din koordinator på stedet. Første kvelden vil du sammen med de andre frivillige og ansatte få oppleve tradisjonell Sør-Afrikansk Braai (som er en bestemt måte å grille på i Sør-Afrika).
De andre dagene vil du få mulighet til å velge mellom ulike turistattraksjoner som du kan være med på i løpet av introduksjonsdagene. Du vil bli godt forklart fra en lokal guide om hvordan du skal bruke kollektiv transport i Cape Town, og guiden vil også være med på bussen sammen med dere denne dagen.

Slik kan en uke se ut på prosjektet, men merk at det kan variere uke fra uke:


Monday

Tues

Wed

Thurs

Friday

Sat

Sun

AM

Computer lessons at school or assisting at educares

Computer lessons at school or assisting at educares

Computer lessons at school or assisting at educares

Surf lessons for volunteers

Settlement visit Off or activity day with kids

Off

PM

Volunteer Training – varies from educare training to fundraising

Swim and Surf lessons for kids

Swim and Surf lessons for kids

Swim and Surf lessons for kids

Special Projects

Off

Off


Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Alle våre deltakere på Surf & Adventure bor sammen på frivillighetshuset som ligger i Tableview. Frivillighetshuset ligger på samme sted som vår lokale partners kontor. Dette er et 5 stjerners hostel/frivillighetshus, som ligger nære stranden, og det finnes butikker i nærheten. Dere vil bo på såkalte «dorm-rooms» hvor man kan bo opptil 2-5 stk per rom. Det er 1 bad på deling, og man får utlevert sengetøy. Merk at på Surf & Adventure så er 3 måltider per dag inkludert. Viktig å notere seg at dersom man har noen spesielle matønsker eller allergier så er det viktig å informere om dette før du ankommer prosjektet.

Husk at godteri, kjeks, mineralvann og annen snacks ikke er inkludert i kosten. Det er heller ikke anledning til å drikke melk, da dette er for dyrt. Det er imidlertid vanlig å få melk i kaffen eller teen. Det vil være kaffe og te tilgjengelig under hele dagen på frivillighetshuset. Ønsker du noen ekstra matvarer eller godteri, kan du selvfølgelig kjøpe dette da man har tilgang på et felles kjøleskap, men dette er ikke inkludert i programprisen. Vannet i Sør-Afrika er trygt å drikke fra springen.

Du får tilgang til vask av klær mens du deltar på prosjektet og dette koster ca. R85 per 5 kg. Det er ingen safe på rommet, men du kan levere verdisaker til resepsjonen slik at de kan oppbevare det i safen der for deg.

Dersom du ønsker å delta på ekstra aktiviteter i løpet av oppholdet så kan du det. Du bestiller og betaler på plass. Her følger er oversikt og ca.priser.

Cape Point Tours

650 - 750

Wine Tours

R 650

Township and Robben Island Tour

R 750

Shark Cage Diving

R 2 000

Kloofling

R 950

Abseiling

R 750

Skydiving

R 2 000

Surf lesson

R 300

Big 5 Day Safaris

R 2 345

Sandboarding 5 hrs

R 900

Quad Biking

R 300

Sand/Quad Combos

R 1 450

Kite Surfing 6 hrs

R 1 800

Kite Surfing 12 hrs

R 3 600

PADI Dive Courses

R 4 695

Walking Tours

R 80

Hop on Hop Off Bus tour

R 180

Tandem Paragliding

R 1 150

Hvorfor Surf & Adventure med GoXplore?

Visum

Ved ankomst i Cape Town vil du som norsk statsborger få utstedt et 90-dagers turist-/besøksvisum. Dette koster ingenting, og du trenger ikke søke før avreise. Du må sørge for at passet ditt er gyldig i 6 måneder etter avreise fra Sør-Afrika. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet. Du bør alltid dobbeltsjekke med et vaksinekontor for oppdatering av nødvendige vaksiner, deriblant gulfeber. Regler for krav om vaksine kan endre seg, så sjekk derfor alltid med et vaksinekontor.

Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve mer av hva Sør-Afrika har å by på etter endt prosjekt innenfor visumperioden. Kontakt oss gjerne for tips!

Dersom du ønsker å være i Sør-Afrika lengre enn 90 dager så ta kontakt med oss.

Alle reisende til, eller via Sør-Afrika må følge myndighetens regler i forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Alle reisende til eller via Sør-Afrika må følge gitte regler:

Les de fullstendige reglene her

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet; Cape Town International Airport. Husk at ankomstdato er på en fredag. Du vil bli hentet på flyplassen av en representant fra vår lokale partner, og fraktet til hostellet. Kost og Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Sør-Afrika før prosjektet starter eller etter endt prosjektperiode, skjer dette for egen regning.

Ankomstdatoer i 2018

Programmet har oppstartsdato hver fredag bortsett fra romjulen og første uken i januar. Da holder prosjektet stengt.

Skoleterminene i 2018 lagt opp slik:

Priser

2018 Pris
17 dager 7500
24 dager 10000
31 dager 12500
Øvrig Pris
6 timers surfekurs 1500
Kostnad per ekstra uke 2500

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner tur-retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Surf & Adventure prisene inkluderer 3 dagers introduksjon + overnatting disse dagene.

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika, før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning. Merk at ankommer/reiser du utenom start/sluttdatoene så kan det påløpe et lite gebyr for henting på flyplass.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg et tilbud for hele reisen.

Se også Visum for detaljer.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Surf & Adventure

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Må bare takke for en helt fantastisk opplevelse dere hjalp meg å få til, en sommer som dette tror jeg ikke noen eller noe kan nås med. Skal definitivt tilbake til neste år!!

Iselin // Surf & Adventure

Aktiviteter i Sør-Afrika

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Hvordan kommuniserer jeg med dem hjemme?

Du kan kjøpe telefonkort i Sør-Afrika. Her finnes det både kort som fungerer i telefonbokser og kort som kan brukes for å ringe fra hustelefon. Du kan også kjøpe et sørafrikansk SIM-kort (startpakke). Da får du et sørafrikansk mobilnummer, og betaler ikke for å motta samtaler. Startpakken er billig, og vår samarbeidspartner kan gi råd om hvor det er enklest å kjøpe en startpakke.

Hva slags vaksiner må jeg ta før jeg reiser?

Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken eller fastlegen din for faglig veiledning. Dersom du skal reise litt i nabolandene anbefaler vi at du har gyldig gulfebervaksine. Fra 1. oktober 2011 innførte Sør-Afrika regler om at besøkende som har vært i andre afrikanske land må fremvise bevis på gulfebervaksinen. Ta derfor med vaksineboken din.

Bør jeg ta med myggnett selv?

Prosjektet ligger ikke i malariaområder så myggnett er derfor ikke nødvendig i forhold til malariamygg. Ta med myggspray mot vanlig mygg.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb og reise i utlandet.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Hvis du eksempelvis skal jobbe i to måneder bør du ha med deg minimum NOK 5000. Beløpet kommer også ann på hvor høyt personlig forbruk du har. Dersom du skal reise rundt i landet i tillegg, bør du ta med mer enn dette.

Hvilken valuta brukes i Sør-Afrika?

Den lokale valutaen heter Rand (ZAR). Dette kan du få vekslet til i en del norske banker i forkant av reisen. Du kan også få tatt ut Rand når du lander på flyplassen i Sør-Afrika.

Hvordan er årstidene?

Sør-Afrika har motsatte årstider fra Norge, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Det er stort sett et solfylt liv i Sør-Afrika, der den beste perioden regnes fra midten av september frem til mars/april. Dette er deres sommer. Klimaet varierer med landets topografi. November til februar er den varmeste årstiden og er stort sett varm og tørr. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Ta også med sovepose om vinteren (mellom april og september). Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Sør-Afrika. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Er det trygt å jobbe og reise i Sør-Afrika?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Sør-Afrikas kultur er annerledes fra den norske. Det anbefales å ikke gå ut alene på kvelden, så pass på å bevege deg rundt sammen med en gruppe. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det. Dette minsker sjansen for å bli utsatt for ran. Dersom du skal bruke offentlig transport bør du gjøre det mens alle andre gjør det. Ikke kjør tog alene sent om kvelden eller i helgene.

Er det farlig å reise til Sør-Afrika?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sør-Afrika har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjonen i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Sør-Afrika » Surf & Adventure

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!