Login

Kambodsja

Kambodsja er uten tvil smilenes land! Til tross for en tøff og brutal fortid med Røde Khmer møter du smil og vennlighet hvor enn du går. Den rike kulturen, sanstrendene og solnedgang over Angkor Wat er bare noen av tingene du kommer til å huske for alltid etter en reise til Kambodsja!

Fakta om Kambodsja

Offisielt navn: Preãh Réachéanachâkr Kâmpŭchea, til vanlig Kampuchea

Hovedstad: Phnom Penh

Største byer: Phnom Penh, Siem Reap, Battambang, Kompong Cham

Språk: Det lokale språket i Kambodsja er Khmer. Det ligner ikke på noe språk vi er vant med og kan være litt av en utfordring i starten. I løpet av introduksjonsdagene vil du få en kort innføring i Khmer, men du vil dra nytte av å prøve å plukke opp litt ord og setninger i hverdagen også. Mange barn og voksne du møter vil snakke lite engelsk, men det er en av grunnene til at du er der - For å lære bort engelsk. For dem blir det i midlertidig litt mindre skummelt å snakke på et språk du snakker bedre enn dem, hvis de først har hørt deg si noen enkle gloser på Khmer.

Folketall: 14,5 millioner

Befolkningsvekst: 1,81%

Strøm: 230 Volt, to slag plugger, en er lik som i Norge

Telefon: +855

Myntenhet: Kambodsjanske riel (KHR), men amerikanske dollar aksepteres nesten overalt og til turister gis nesten alle priser i dollar.

Kredittkort: få steder tar kredittkort, men minibanker er relativt lett tilgjengelig i sentrum. Det kan være smart å ha med seg et lite lager med US dollar i små sedler (tilnærmet umulig å få vekslet $50 eller $100 sedler) i nødstilfelle.

Temperaturer: mellom 20 og 35 grader på dagtid. April og mai er de varmeste månedene. Regntiden i august og september kan være et godt tidspunkt å reise på hvis man ikke skal for mye rundt på landsbygda der transport kan være vanskeligere pga regnet.

Tidsforskjell: 6 timer foran Norge.

Sikkerhet: det er generelt trygt å reise rundt både i Kambodsja og nabolandene, men man må ta noen forhåndsregler. Det er en fattig befolkning så ikke vis åpenlyst at du har mye penger. Gjem kontanter i et magebelte, ikke bruk dyre smykker eller flash kamera åpenlyst. Spør alltid om lov før du tar bilder av folk, spesielt barn. Hvis du reiser på egenhånd er det lurt å planlegge turen, ikke ankom en fremmed by på natten uten å vite hvor du skal bo. Mange folk du vil møte kjenner en tuk-tuk sjåfør som kan kjøre deg hit eller dit for en rimelig penge. Stol på magefølelsen. Virker det for godt til å være sant er det mest sannsynlig det. Lytt til andre reisende og spør Interweave hvis du vil ha tips om reising i Kambodsja. Ta alltid en tuk-tuk eller taxi etter mørkets frembrudd, det er best å ikke gå alene om natten. Vær også obs på fulle sjåfører på kveldstid. Noe av det farligste i Siem Reap er trafikken. Ingen stopper når du skal over gaten, og det er viktig å se seg for. Hvis du sitter på en motorsykkel er ikke nødvendigvis en hjelm god sikkerhet. De er ofte lagd av dårlig materiale og holder langt fra norsk standard, men er selvfølgelig bedre enn ingenting. Pass alltid godt på vesker og bager hvis du sykler. Det er mer vanlig at noen kommer og snapper vesken din før du legger merke til det, enn brutale ran. Demonstrasjoner, politiske møter og andre samlinger som innbefatter mange mennesker bør unngås. Kambodsja har fortsatt et stort antall landminer, og mineområdene er ikke alltid merket. Gå derfor ikke utenfor hovedveiene på landsbygda. Følg stiene rundt tempelområdene.

Husk reiseforsikring! Standarden på leger i landet er så som så, og i de fleste alvorlige ulykkestilfeller er Bangkok nærmeste sted med et godt nok sykehus.

Aktiviteter i Kambodsja

Velg et program i Kambodsja

Hjem » Land » Kambodsja

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!