Login

Frivillig arbeid i Kambodsja

Jobb som lærer eller lærerassistent i Kambodsja, landet med den trøblete historien men de største smilene! Dette programmet er perfekt for deg som studerer til å bli, eller allerede er lærer.

Les mer

Kontakt Rabiya

Frivillig Kambodsja

Noen raske fakta om Frivillig Kambodsja
Fra kr. 10900
Passer for18 år og oppover
KvalifikasjonerLærererfaring er en fordel men ikke et krav
LengdeÅtte uker til ett år
AnkomstplassSiem Reap
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med barn

Kambodsja er et vakkert land med en trøblete historie. Krigen i nabolandet Vietnam gikk også utover Kambodsja og den ble etterfulgt av det brutale regimet til Røde Khmer og Pol Pot. Landet ligger på topp tre over korrupsjon i Sørøst-Asia, bare slått av Laos og Burma. At den politiske arena er gjennomsyret av korrupsjon har også bidratt til det store gapet mellom fattig og rik i landet. Selv om landets innbyggere har hatt det tøft gjennom tidene har de en livsglede som får enhver besøkende til å bli misunnelig. Latteren sitter løst hos lokalbefolkningen, og skulle du finne på å gjøre eller si noe litt dumt kan du være trygg på at de ler både av og med deg.

GoXplore samarbeider med Concert og jobber med prosjekter i og utenfor Siem Reap der du som frivillig kan jobbe som engelsklærer eller lærerassisten i 2 - 12 måneder. På de aller fleste prosjektene vi samarbeider med kan du jobbe som engelsklærer eller som assisterende lærer for barn og unge, men du kan også jobbe som engelsklærer for Kambodsjas fremtidige lærere, guider ved landminemuseet og munker. Uansett vil du bli kjent med et fantastisk folk med en dyster fortid, som likevel ser lyst på fremtiden.

Siem Reap er den største byen i provinsen Siem Reap, nordvest i Kambodsja. Byen ligger ved Tonle Sap-sjøen og er mest kjent for Angor Wat. Tempelbyen står for områdets viktigste næring - turisme. Det er mange hoteller og restauranter i byen, og både lokal og mer vestlig kjent mat er lett tilgjengelig.

Som frivillig vil du raskt bli introdusert til prosjektet ditt, og de fleste jobber hver uke fra mandag til fredag. De fleste undervisningsprosjektene har undervisning på dagen, men hvis du underviser lærere, munker eller på kveldsskole kan du påregne arbeidstid om kveldene.

De fleste prosjektene er innenfor sykkelavstand, eller man kan lage en avtale med en lokal tuk-tuk-sjåfør og bli kjørt og hentet hver dag for en billig penge.

Les mer om Ellinor sin reise til Kambodsja her.

Hvis du vil lese fra da vi besøkte Kambodsja, kan du klikke her.

Hvem kan søke?

Du må ha fylt 18 år og ha plettfritt rulleblad. I tillegg er det viktig at du snakker bra engelsk da du mest sannsynlig kommer til å jobbe med engelskundervisning. Det er også viktig du har en fleksibel holdning og er åpen og forståelsesfull for at forholdene i Kambodsja ikke er like trygge og komfortable som her hjemme.

Minimum lengde å jobbe som frivillig er 2 mnd. Dette er hovedsakelig av hensyn til menneskene man underviser, så man minsker belastningen av å forholde seg til nye mennesker mest mulig. Det er også for at prosjektene skal kunne planlegge fremover og ha kontiunitet i undervisningen i tillegg til at man trenger tid på å finne sin plass på prosjektet og justere seg etter kulturen i Kambodsja. Av erfaring ser vi at våre deltakere trenger minst 8 uker for å justere seg, så vi oppfordrer deg til å vurdere minst 12 uker på programmet.

Prosjektene er ekstremt avhengige av den hjelpen de får fra frivillige, og flere av prosjektene er tvunget til å kutte engelskundervisning de ukene det ikke er frivillige der.

Hvis du har mulighet bør du legge inn litt tid før ankomst til Siem Reap (1-3 uker) for å reise rundt i regionen og bli vant til luktene, varmen, trafikkaoset og kulturen. Dette gjør at kultursjokket når du ankommer prosjektet blir mindre, og du kan umiddelbart komme i gang med jobbingen på prosjektet uten å måtte bruke mange dager på å akklimatisere deg, bli vant med maten og lignende, og prosjektet får full nytte av din hjelp fra dag en. Vi hjelper deg gjerne med å foreslå noen severdige destinasjoner, og bestille flybillett.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Alt i alt har jeg hatt noen fine måneder på prosjektet, som jeg aldri kommer til å glemme. Har virkelig opplevd folket på en måte du aldri ville sett om du hadde vært ferieturist. Å jobbe her nede for noen måneder er noe jeg absolutt kan anbefale for alle, men jeg må si at jeg er glad for at jeg nå har noen uker på å reise, for å sette prikken over i'en på oppholdet mitt.

Lise // Frivillig Kambodsja

Prosjekter

Vår samarbeidspartner og deres prosjekter er lokalisert i og rundt Siem Reap. I samspill med oss vil de plassere hver enkelt frivillig på et prosjekt ut fra kunnskap, erfaringer, utdannelse og hvor din hjelp trengs mest. Prosjektene i Kambodsja er i hovedsak basert rundt det å lære bort engelsk.

Det finnes dog andre type prosjekter for frivillige som er spesialiserte innenfor enkelte felt. Vår lokale partner ser alltid etter frivillige med bakgrunn og erfaring med markedsføring, IT, grafisk design, fotografi eller regnskapsføring/økonomi. Sosialarbeidere og helsepersonell er også ønsket i tillegg til fysioterapeuter og tannleger.

Arbeidsdagen vil variere fra prosjekt til prosjekt, så det kan være alt fra 1-6 timer aktiv undervisning hver dag. Dette organiseres når du ankommer prosjektet. Resten av tiden går med på å forberede undervisningen, hjelpe lærere med andre gjøremål, undervise lærerne, fundraising, markedsføring eller andre oppgaver på prosjektet.

Det er en fordel om du har erfaring innenfor undervisning og utdanningssektoren eller har jobbet med barn og unge fra før. Dersom du ikke har tidligere erfaring men ønsker å jobbe som frivillig i Kambodsja anbefaler vi at du tar kontakt med oss.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Du kan selv bestemme når du vil ankomme Siem Reap men vi anbefaler ankomst på hverdager mandag - fredag før klokken 14:00, slik at du er klar for introduksjonsdagene (se ankomstdatoer under). Prosjektet ditt starter påfølgende mandag. Når du booker flybilletter er det viktig å huske på at du teller antall uker på prosjektet f.o.m mandagen du begynner å jobbe på prosjeltet, ikke onsdagen du ankommer.

Det er en del papirer som skal fylles inn så påmelding må skje senest tre måneder før ankomst Kambodsja. Samarbeidspartneren vår ønsker ha den komplette søknaden din senest to måneder før ankomst.

2018:

Det er ingen oppstartsdatoer for april og desember på grunn av offentlig høytid og hellidager.

Prosjektene ser gjerne at du har reist litt i Asia før du ankommer. Det trenger ikke være lang tid, men et par uker kan gjøre underverker på jetlag og turistmage. På tiden du reiser før du ankommer prosjektet blir du akklimatisert, vant til varmen, den nye maten og kulturen. På denne måten kan du være til nytte for prosjektet fra den første dagen du jobber.

Har du tid til litt sightseeing før ankomst hjelper vi deg gjerne med å anbefale noen spennende destinasjoner samt bestille flybillett.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Kambodsja etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Siem Reap mellom 7500 NOK og 11 500 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Vi anbefaler å vente med bestilling av flyreise til du får bekreftelse på plass.

Alt i alt har jeg hatt noen fine måneder på prosjektet, som jeg aldri kommer til å glemme. Har virkelig opplevd folket på en måte du aldri ville sett om du hadde vært ferieturist. Å jobbe her nede for noen måneder er noe jeg absolutt kan anbefale for alle, men jeg må si at jeg er glad for at jeg nå har noen uker på å reise, for å sette prikken over i'en på oppholdet mitt.

Lise // Frivillig Kambodsja

Hvorfor Frivillig Kambodsja med GoXplore?

Boforhold

De fleste frivillige vil jobbe i Siem Reap og bo i et gjestehus sammen med andre frivillige. Du vil få ditt eget rom med vifte. Om du ønsker et rom med AC er det mulig å ordne mot et tillegg i pris på 4USD per natt (vi tar forbehold om tilgjengelighet). Reiser du sammen med en venn, kjæreste eller gruppe kan vi ordne felles rom til dere.

Frokost er inkludert og serveres på gjestehuset. De har en stor spisesal der frivillige spiser sammen, her er det WiFi. Restauranten er åpen resten av dagen også om du ønsker å kjøpe andre måltider der.

Gjestehuset har en oppbevaringsafe om du vil låse inn pass eller andre verdier.

Om det skulle være fullt i vertshuset under ditt opphold vil vår lokale partner innlosjere deg på et lignende gjestehus like i nærheten.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Om du skal være i Kambodsja i 60 dager eller mindre kan du kjøpe et turistvisum. Har du planer om å være i Kambodsja lenger enn 60 dager kan det være lurt å kjøpe et business visum. Dette gjør du i immigrasjons kontrollen på flyplassen. Vår lokale partner vil ordne et invitasjons brev til deg før du reiser, som du må vise til når du kjøper visum, sammen med visumsøknad (som du får og fyller ut enten på flyet til Kambodsja eller på flyplassen). Husk å ha med 2 passfoto og ca
35 USD i cash. For lenger opphold spør oss om veiledning og råd.

Visumet du kjøper er kun gyldig i 30 dager så vil måtte forlenge visumet ditt mens du er i Kambodsja. Vår lokale partner kan hjelpe deg med å forlenge dette. Myndighetene endrer regler på visum hele tiden. Per 2017 så er det dette som gjelder av type visa og priser:

1 måned ca $54 single entry
3 måneder ca $84 single entry, Contract of Employment/ Business owner/employer


Forlenger du for 1 eller 3 måneder har du ikke mulighet til å forlate landet under oppholdet. Visumet ditt vil bli ugyldig og du vil da måtte søke om et nytt visum for å komme inn i landet igjen.

For å få innvilget et business visum, er det viktig at du har en retur billett. Det er viktig for myndighetene å se at du faktisk skal reise ut av landet igjen etter oppholdet, så reiseruten må vedlegges visumsøknaden som bevis på dette.

Priser

Pris
4 uker 10900
8 uker 13900
12 uker 16900
16 uker 19900
20 uker 22800
24 uker 25600
28 uker 28600
32 uker 31500
36 uker 34500
40 uker 37500
44 uker 40500
48 uker 43400
52 uker 46400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 7500 kroner i lavsesong og fra 8500 kroner til 11 500 kroner i høysesong, tur retur. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Kambodsja før eller etter prosjektet starter, så skjer dette for egen regning.

I tillegg kommer et utlegg på ca: US $ 35 til selve visumet når du søker om dette ved ankomst til Kambodsja og evt. forlengelse av dette. Prosjektplasseringen inkluderer overnatting og frokost.

Hva er inkludert i prisen?

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Frivillig Kambodsja

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Det var veldig bra at jeg fikk vite om andre norske frivillige som skulle nedover samtidig som meg. Jeg pratet med Nina foer vi dro og det var veldig bra aa snakke med noen som ogsaa skulle til Kambodsja samtidig.

June // Frivillig Kambodsja

Aktiviteter i Kambodsja

FAQ

Må jeg vaksinere meg?

Ja. Vi anbefaler å ta vaksine mot Hepatitt A og B, Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, tyfoidfeber, japansk encefalitt, tuberkulose og evt. rabies og Gulfeber (om du reiser fra et land med risiko for Gulfeber må du ha tatt Gulfebervaksine for å kunne reise inn i Kambodsja). Det er fare for Gulfeber og malaria i visse deler av landet. Vi anbefaler at du tar kontakt med Reiseklinikken i Oslo eller en annen vaksineklinikk for faglig veiledning. Det er smart å planlegge hjemreisen før du bestiller time hos legen. På denne måten vet du hvilke land du skal innom på veien hjem i hvilke sesonger.

Trenger man internasjonalt førerkort?

Du trenger ikke førerkort for å reise på vårt program i Kambodsja. Har du førerkort kan det være smart å skaffe seg en internasjonal bekreftelse før avreise fra Norge. Kontakt NAF (Norsk Automobil Forbund) for utstedelse av internasjonalt førerkort. Det anbefales for øvrig å være meget forsiktig hvis du skal kjøre motorkjøretøy i Asia. Det er få som følger vanlige trafikkregler og trafikken bare 'flyter' uten noen formening om hvorfor folk gjør som de gjør. Dette kan være farlig for nordmenn som er vant med vikeplikt og at folk faktisk følger denne.

Må jeg ha reiseforsikring?

Ja! Reiseforsikring er obligatorisk og Goxplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Må jeg kunne Khmer for å melde meg på?

Nei, du skal til Kambodsja for å lære lokalbefolkningen engelsk, men ha gjerne som mål å få lært litt Khmer underveis. Det vil gjøre det lettere for deg å snakke med de lokale og de synes det er veldig stas når utlendinger prøver seg på språket deres.

Hvorfor må jeg skrive under regler angående prostitusjon når jeg kommer ned?

Fordi Kambodsja dessverre er et land som er preget av sexturisme og barneprostitusjon. Du er i landet for å hjelpe til og det er uakseptabelt om våre frivillige oppsøker og utnytter de lokale på denne måten. Enhver frivillig som blir koblet med prostituerte blir umiddelbart ekskludert fra programmet. Dette er også grunnen til at vi krever politiattest før avreise.

Kan jeg jobbe i miniskjørt og singlet?

Nei. Av respekt for lokalbefolkningen bør du alltid ha klær som dekker skuldre og knær. Dette gjelder selv om det er varmt, og mange frivillige finner det faktisk behagelig å ha tynne, lette klær som dekker litt og skygger for den brennende sola.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med?

Vi anbefaler at du har med deg NOK 3000,- til NOK 4000,- i lommepenger pr måned. Dette beløpet kommer an på personlig forbruk, men burde være nok til litt sightseeing, lunsj, middag og transport. Hvis du har mange reiseplaner bør du regne med litt ekstra.

Er programmet sosialt?

Det er vanligvis opp til deg som frivillig, men det vil i de fleste tilfeller være andre frivillige fra Europa og Amerika på prosjektet, samt at du vil bo sammen med andre i gjestehuset. Siem Reap har også en kjent 'Pub Street' med mange kafeer, restauranter og barer, der du kan bli kjent med andre reisende og lokale.

Hvor lenge kan jeg være der?

Du kan være i Kambodsja i inntil 12 måneder så lenge du forlenger visumet underveis.

Hva om jeg ikke trives?

Hvis du ikke trives med det du jobber med og ikke ønsker å jobbe der du er, må du kontakte vår samarbeidspartner i Kambodsja. De vil gå igjennom situasjonen sammen med deg og jobbe med de problemer som måtte oppstå. Som frivillig er det viktig å være obs på kulturforandringene som oppstår når du skal bo og leve i et annet land. Det vil være dager som er tyngre enn andre, men vi vil prøve å forberede deg før avreise. Du har også vår samarbeidspartner i Kambodsja som kan hjelpe deg hvis du skulle ha hjemlengsel eller det er noe annet som hindrer at du får optimalt utbytte av ditt opphold som frivillig.

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Kambodsja » Frivillig Kambodsja

Siste nyhet: Hvordan bo i utlandet over lengre tid