Login

high-school-usa

Bli en del av en amerikansk familie og få nye venner fra hele verden mens du studerer ett eller to semestre på High School. Et utvekslingsår vil gi deg klare fordeler i skole, arbeidsliv og ikke minst på det personlige plan!

Les mer

Kontakt Siril

High School USA

Noen raske fakta om High School USA
kr.
Passer for15 - 18 år
KvalifikasjonerMinst 4 i alle fag
Lengde1 semester eller et helt år
AnkomstplassNew York eller Los Angeles
Burde bestilles15. mars for høst eller 15. oktober for vår

Et videregående skoleår betyr at du bytter ett eller to videregående semestre i Norge mot det samme i USA. En fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv - og ikke minst på det personlige plan. Bo hos en amerikansk familie og møt venner fra hele verden mens du studerer på en lokal videregående skole og utvikler deg. Uansett hvor i USA du havner, kan du være sikker på at ditt videregående skoleår blir en opplevelse du vil være takknemlig for resten av livet.

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere før tidligst 13. april

Begynn med å oppdage hippe New York City eller solfylte Los Angeles med vår ankomst- og orientering før du blir ønsket velkommen av vertsfamilien din og starter ditt livs eventyr i din nye by. Gjør deg klar til å bli kjent med nye mennesker fra hele verden! I 4 dager vil du bo på et hotell midt i byen og sammen utforske byens unike atmosfære, få informasjon og oversikt over hvilke spennende og nye ting som venter deg og fremfor alt, få god tid til å bli kjent med hverandre og ha det gøy sammen. En morsom start på et spennende eventyr!

I USA vil du aldri bli lei. Det er alltid noe nytt som skjer, og en ting er sikkert, her i landet er det noe for enhver smak. Det gjelder bare å finne det.

High School Classic

Vårt mest populære program som de fleste internasjonale studenter velger. Hvis du vil oppleve et skikkelig videregående år og la oss ta oss av alt, velg dette programmet. Enten du befinner deg i en storby eller i en mindre, roligere by, vil du helt sikkert oppleve den ekte "High School Spirit". De forskjellige regionene i USA er utrolig fascinerende på forskjellige måter!

Tilpass High School Classic året med valg av stat

Et valgfritt alternativ som lar deg ønske hvilken stat du vil plasseres i. Hvis du ikke får plassering i ønsket stat får du selvfølgelig refundert kostnaden for tilvalget. Jo tidligere du søker, jo større er sjansen for at ønsket ditt blir oppfylt.

Tilpass High School Classic året med valg av storby

Et valgfritt alternativ som lar deg ønske hvilken storby du vil plasseres i. Merk at dette tillegget kun er tilgjengelig for augustoppstarten, og at vi ikke kan garantere at det er plasseringer igjen i den storbyen du ønsker. Hvis du ikke får plassering i ønsket storby år du selvfølgelig refundert kostnaden for tilvalget. Jo tidligere du søker, jo større er sjansen for at ønsket ditt blir oppfylt.

Noen fordeler med et skoleår i USA

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Mitt High School år lärde mig så mycket om mig själv och om världen. Det har gett mig ett nytt perspektiv att se livet på och vänner som jag kommer uppskatta resten av mitt liv. USA har en speciell plats I mitt hjärta och nästa gång jag besöker landet kommer jag både ha en familj och vänner att återvända till

Sara // High School USA

Reise

Dette programmet har 2 oppstarter i løpet av året for å passe med semesteroppstart.

I forbindelse med COVID-19 tar ikke programmet i mot deltakere på ubestemt tid

Påmeldingsfrist

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

På dette programmet bor du hos vertsfamilie og vårt primære mål er å plassere deg i en trygg, engasjert og omsorgsfull familie som gir deg støtte og sikkerhet i ditt nye miljø. Familien din er valgt med omhu og fokus for å passe deg så godt som mulig. Før du reiser, vil du motta all informasjonen du trenger om vertsfamilien din, og du har også muligheten til å kontakte dem slik at du kan bli kjent med hverandre før ankomst.

Alle vertsfamilier som vi jobber med er inkluderende og er gjennom en grundig prosess før de godtas som vertsfamilie. De vil ikke se deg som en utenlandsk gjest, men som et nytt familiemedlem. Du vil ha ditt eget rom og tre måltider om dagen. Transport til og fra skolen, hjelp med lekser og kunne være med på familieaktiviteter. Feir høsttakkefest, delta på amerikanske fotballkamper og opplev Halloween på amerikansk måte med vertsfamilien - alt for å bli kjent med den virkelige amerikanske kulturen.
Det beste av alt er at du vil være en familie på den andre siden av kloden rikere etter å ha deltatt på dette programmet. Mest sannsynlig ender du opp med et sterkt vennskap som varer livet ut.

Att börja på en sport hjälpte mig att träffa nya människor. Jag fick möjligheten att spela basket i skollaget och resa runt i landet för att möta andra skollag, vilket var en otrolig upplevelse!

Andreas // High School USA

Hvorfor High School USA med GoXplore?

Sikkerhet

Support og kontaktperson

Gjennom hele oppholdet har du en personlig, lokal koordinator som jevnlig holder kontakten med deg, vertsfamilien din og skolen din for å sikre at det går bra med deg. Du har også tilgang til telefonsupport 24/7 hvis noe uventet skulle skje. Din lokale koordinator er alltid maks en times kjøretur unna, og kan raskt være på plass hvis noe presserende skjer.

Vi prioriterer din sikkerhet og trygghet

Vi alle i GoXplore har studert eller jobbet i utlandet. I tillegg har vi 30 års bransjeerfaring og brenner for kulturutveksling. Vi vet hva vi gjør, og vi forstår hvor stort skritt det er for deg å forlate hjemlandet for å være utvekslingsstudent i et fremmed land. Derfor kan vi love deg den beste service og dedikasjon slik at du får et best mulig videregående skoleår.

Til alle foreldre

Vi forstår at du som foreldre kan føle deg engstelig for at din håpefulle skal bosette seg og studere på den andre siden av kloden, der h*n ikke kjenner kulturen eller språket fullt ut. Du lurer kanskje på om h*n er klar for en slik tur, og om h*n virkelig vil klare det. Og ja, vi kan forsikre deg om at h*n vil gjøre det. Vi sender ikke noen som vi ikke tror er klare for et utvekslingsår avgårde.

Alle vertsfamilier har gjennomgått en prosess for å sikre kvaliteten som inkluderer en online søknad, et intervju, et hjemmebesøk, bakgrunnssjekk og referansesjekk. Vi matcher også din håpefulle med vertsfamilien vi tror vil passe best. Det alle vertsfamilier har felles, er deres ekte ønske om å dele den amerikansk kulturen med andre. De vil ikke se din håpefulle som en utenlandsk gjest, men som et nytt familiemedlem. Før de drar har de også muligheten til å kontakte og bli kjent med familien.
Vi jobber tett med vår partner i USA som har mer enn 35 års erfaring med å hjelpe internasjonale studenter fra hele verden. Derfor kan vi garantere høy kvalitet på utvekslingsprogrammene våre og at din håpefulle er i trygge hender.

Alle High School og lærerne er vant til å takle internasjonale studenter fra hele verden. Derfor vil din håpefulle raskt komme inn i rutinene og språket. I tillegg hjelper vi deg med å oppfølging av din håpefulles karakterer en gang i kvartalet for raskt å kunne fange opp faglige problemer ved behov.
Å reise ut som utvekslingsstudent vil gi fantastiske opplevelser og livsinnsikt for din håperfulle. Det din håpefulle vil oppleve og lære i USA, vil utvide perspektivet og gi et stort forsprang i livet. Å få en sjanse til å lære seg å stå på egne ben, bli flytende i engelsk og oppleve en ny kultur i så ung alder er noe din håperfulle vil bruke resten av livet, spesielt i dagens globale samfunn.

Din håpefulle vil lære å håndtere utfordrende situasjoner, noe som vil føre til en fantastisk personlig utvikling. Stoltheten du vil føle når året er over vil være uslåelig!


Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Vi gir deg så klart mer informasjon om visumprosessen etter at du er påmeldt programmet.

Legg merke til at prisen for visumsøknaden ikke er inkludert i programprisen.

Priser

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt.

Inkludert i prisen

Ikke inkludert i prisen

Transport

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved programmet. Du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til USA etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på programmet. Reiser du til programmet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Denna erfarenheten handlar inte bara om att lära sig engelska, den handlar om att växa som person

Ulrika // High School USA

Aktiviteter i USA

Aktiviteter

Det viktigste for å ha et vellykket videregående skoleår er at du får en god start. Derfor tilbyr vi deg vår ankomst- og orienteringsdager hvor du blir kjent med andre studenter fra hele verden som står overfor det samme eventyret som deg. Før du flytter hjem til vertsfamilien din, begynner det hele med en introduksjon og bytur i enten New York City eller Los Angeles, avhengig av hvilken del av USA du befinner deg i. Du lærer alt om hva du kan forvente av amerikansk kultur, inkludert forskjeller du ikke har sett på filmer eller TV. Frokost og middag er inkludert hver dag.

New York City-programmet inkluderer mange av de mest kjente landemerkene som definerer "The Big Apple". Blant annet en båttur ut til Frihetsgudinnen og en shoppingrunde på Times Square. Utforsk Manhattan og se alle de berømte stedene fra TV og filmene!

I Los Angeles-programmet vil du blant annet oppdage Beverly Hills og den livlige Santa Monica Pier med sin populære strand. Andre høydepunkter inkluderer et besøk i Madame Tussauds voksemuseum og Hollywood Walk of Fame.

Kontaktene du får her fører ofte til sterke vennskap. Du vil få mye nyttig informasjon om ditt kommende år på High School, om å bo i en amerikansk familie og ikke minst om din nye hjemby!

FAQ

Jeg vil bli utvekslingselev - hvordan går jeg fram?

Send oss en (uforpliktende) melding så kontakter vi deg med mer informasjon om hvordan du går frem!

Hvordan foregår søknadsprosessen?

1. Søknaden
Du sender inn en melding online (uforpliktende) til oss i GoXplore og blir guidet gjennom søknadsprosessen, som inkluderer et intervju, karaktervurdering, helsekontroller og en ELTiS-test som måler dine engelskkunnskaper.

2. Opptak
Når søknaden din er godkjent, vil vi varsle deg om at du er godtatt på en High School i USA. Det neste trinnet for deg er å godta skoleplassen din. Så begynner matchingsprosessen der vi fokuserer på å finne den best mulige vertsfamilien for deg i din nye by.

3. Forberedelse
Nå er det på tide å søke om visum og gå på intervju ved ambassaden. Her har du god tid til å forberede deg på avreise ved å delta i informasjonsmøtene våre, lese gjennom forberedende materiale og stille spørsmål du tenker på.

4. Matching
Nå vet du endelig hvilken vertsfamilie du har blitt matchet med! Ta sjansen og bli kjent med familien før avreise for å være så forberedt som mulig.

Hva kreves for at jeg kan søke?

*Du må være heltidselev og mellom 15 og 18 år
*Du må ha minst 4 i alle fag
*Du må ha god psykisk helse for å virkelig kunne få så mye som mulig ut av et utvekslingsår

Når må jeg melde meg på?

Det finnes begrenset med plasser for hvert semester. Derfor er det viktig at du melder deg på så fort som mulig for å sikre deg en plass. Jo tidligere du melder deg på, jo tidligere kan vi begynne prosessen med å finne den beste skolen og vertsfamilien for deg.

Terminstart i august - 15. mars samme år
Terminstart i januar - 15. oktober året før

Hvor flink må jeg være i engelsk?

Du skal kunne lese, snakke, skrive og forstå grunnleggende engelsk. I forbindelse med søknaden din vil en del av intervjuet være på engelsk, og du må gjøre en ELTiS-test (engelsk test) slik at vi kan måle kunnskapen din.

Hvordan matcher dere meg til en vertsfamile?

Partneren vår går nøye og fokusert gjennom dine og vertsfamilienes søknadsdokumenter for å finne et best mulig hjem for deg. Målet er å matche elever med lignende vertsfamilier. Det tas blant annet hensyn til personlighet, interesser og livsstil. Det er familien som velger studenten, men før vi godtar familiens tilbud og informerer deg, sørger vi for at du matcher for å gjøre det så bra som mulig.

Hva skjer dersom jeg ikke trives i vertsfamilien min?

Hvis det skulle være problemer i vertsfamilien din, vil din lokale kontaktperson hjelpe deg. Ofte løser dere problemene sammen, men hvis det ikke går, får du hjelp til å skifte vertsfamilie.

Hvor lenge er jeg borte?

Du velger selv mellom et semester eller et helt skoleår.

Hvordan velger jeg fag?

Når du kommer til din nye skole vil du få hjelp til å designe en timeplan som passer for deg. Engelsk og amerikansk historie er obligatoriske fag.

Teller fagene jeg tar i USA i min videre skolegang hjemme?

Noen skoler godtar dette. Kontakt studieveilederen din for å se hva skolen din sier. Mange elever blir veldig dyktige i både engelsk og matte og kan teste disse fagene når de kommer hjem.

Når får jeg informasjon om vertsfamilien min?

Stort sett får du denne informasjonen mellom 2 måneder og 3 uker før avreise.

Hva forventer vertsfamilien min seg av meg?

Siden du blir ønsket velkommen som en del av familien, forventes det at du også hjelper deg med enklere husarbeid. Det kan være alt fra å rengjøre rommet ditt, vaske klær, klippe gresset eller gå ut med hunden - hvis det er en. Som i en vanlig familie rett og slett!

Kan jeg melde meg på noen form for aktiviteter i løpet av mitt opphold?

Så klart! Å være med på aktiviteter etter skoletid er mer vanlig enn uvanlig i USA. Vil du teste ut amerikansk fotball eller cheerleading? Videregående skoler tilbyr ofte et bredt spekter av idretter og klubber. Akkurat som i Norge kan det også være foreninger utenfor skolen som du kan bli med i løpet av året.

Hvordan forbereder jeg meg?

Vi hjelper deg å forberede deg så godt du kan med informasjonsmøter og forberedende materiale. Du kan til og med søke på internett selv og finne mange blogger, videoer og artikler du kan lese. Et utvekslingsår betyr nye, spennende og uforutsigbare opplevelser. Ingen kan noen gang være 100% forberedt før avreise - men det er en del av eventyret! I tillegg vil de siste puslespillbrikkene falle på plass under ankomst- og orienteringsdagene når du ankommer USA.

Hva slags forsikring trenger jeg?

Forsikring er obligatorisk hele året i USA. High School-programmet vårt inkluderer omfattende studentforsikring.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » USA » High School USA

Siste nyhet: Nye åpningstider hos GoXplore