1. Volunteer Seychelles. 2. Diving buddies 3. Manta ray 4. Diving group 5. Whale shark 6. Group in sunset

Frivillig arbeid på Seychellene - Havbevaring

Som frivillig på vårt prosjekt for havbevaring på Seychellene vil du tilbringe mye av tiden din under havoverflaten! Men du dykker vil du samle inn data til lokale myndigheter om ulike bevaringsinitiativer, bla forskning på korallrev og fisk.

Les mer

Marine Conservation Seychelles

Reis til det krystallklare vannet i Det indiske hav og jobb som frivillig på et havbevaringsprosjekt blant de vakre øyene på Seychellene. Her vil du bidra til bevaringsforskning av et av de mest verdifulle økosystemene i verden. Mens du dykker vil du samle inn data til lokale myndigheter om ulike bevaringsinitiativer de har satt i gang, blant annet med koralrev, fisk og virvelløse havdyr. Noe av tiden vil også gå med til å øke kunnskap blant barn på Seychellene om viktigheten av bevaring. Partnerskap som disse mellom organisasjoner og myndighetene fremhever sammenhengen mellom sosiale, miljømessige spørsmål og samfunnsutvikling på øyene.

Bestill før 31.12.2023 for følgende rabatter: 2 uker -3000kr, 4 uker -4000kr, 6 uker -5000kr, 8 uker -6000kr!!

En stor del av tiden din på prosjektet vil gå med til dykking, og du må derfor være kvalifisert til minst PADI Open Water eller tilsvarende før du blir med. For de som ikke er det fra før, men ønsker å delta, har vi en avtale med et lokalt dykkesenter som kan hjelpe deg med å kvalifisere deg før den planlagte startdatoen (det er et 4/5 dagers kurs som inkluderer overnatting). På prosjektet vil frivillige jobbe mot å få deres PADI Advanced Open Water og PADI Reef Ecosystem Diver (RESD) kvalifikasjoner.

Seychellene er en tropisk skjærgård utenfor østkysten av Afrika, som består av over 100 øyer. Øyene som ligger nær midten av gruppen er laget av granitt, og forskere mener de pleide å være en del av det indiske subkontinentet. Granittøyene tiltrakk koraller til sitt grunnere vann, og de fleste av de ytre øyene på Seychellene er basert på koraller eller sand. Øyene er kjent for sitt biologiske mangfold og er hjemsted for bokstavelig talt tusenvis av land- og undervannsarter. Vannet i Det indiske hav er et fristed for korallbevaring, noe som gjør Seychellene til et ettertraktet dykkemål.

Du vil bidra til ulike bevaringsrelaterte undersøkelser som tar sikte på å gi data til Seychelles Parks and Gardens Authority og lokale myndigheter om forskning på korallrev, fisk og virvelløse dyr og bistå med utvikling av bevissthet om miljøopplæring. Det kan også bli foretatt opprydding av plast både på landet rundt basen, nabostrender og på tvers av våre dykkesteder.

Har du ikke din PADI?

Vi har en spesiell ordning med et lokalt dykkesenter som gjerne hjelper deg med å få PADI Open Water før du starter prosjektet. Ta kontakt med oss for mer informasjon om dette.

Noen raske fakta om Marine Conservation Seychelles
Passer for18-50 år, så lenge du er i ganske god form
KvalifikasjonerPADI Open Water e.l. (mulighet for kurs før start)
Lengde2 til 12 uker
AnkomstplassFørste overnatting i Beau Vallon
Antall deltakereVanligvis mellom 10 og 20
Burde bestillesGjerne minst 4 måneder i forkant
StartdatoAnnenhver uke på lørdager. Se Reise.
Frivillig arbeidMiljøvernDykkingSjølivetJobb med dyrSkilpadder
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Prosjektbeskrivelse

Du vil bruke dagene dine på å utforske noen av verdens mest fantastiske, spennende og avsidesliggende villmarker og jobbe med bevaring og beskyttelse av de omkringliggende økosystemene. I løpet av oppholdet ditt vil du hjelpe lokale bevaringspartnere og fagfolk ved å samle inn data de trenger for å ta meningsfulle beslutninger om prosjekter de har satt i gang. Du vil støtte bevaringsteamet i mange ulike aktiviteter, som overvåking av sjøgressøkosystemer, observasjon av marine megafauna, ukentlige strandryddinger, og innføring av data fra strandpatruljer og ryddeaksjoner i forskjellige offentlige databaser.

Selvfølgelig vil du også få mer dykkeerfaring ved å gjennomføre ulike typer dykk: deep water, underwater navigator, peak performance buoyancy, underwater naturalist, night diver, search and recovery diver, boat diver mm. De som har fullført sin intensive undersøkelses- og dykketrening kan glede seg til korte båtturer til dykkestedene. Avhengig av værforholdene og ukens plan, foregår dykking en eller to ganger daglig, fem dager i uken. På andre dager vil du enten gjennomføre undersøkelser av marint søppel eller holde prat om viktigheten av bevaring blant lokalsamfunnet, alt etter behovene på prosjektet i den tiden du er der. Personalet vil også ofte holde presentasjoner og foredrag gjennom uken, med studietid inkludert i den daglige timeplanen.

Noen hovedfokus for programmet er

En typisk dag

En typisk dag kan se slik ut: du våkner rundt kl 6:30 og tar en spasertur på stranden før frokost. Kl 7 begynner du å hjelpe til med å forberede frokosten, og kl 7:30 starter dine daglige aktiviteter. Hvis det er tidlig i programmet for deg, vil du fokusere på trening, hvis ikke starter dagens første dykk nå. Rundt kl 12 blir det en fersk lunsj, så jobber du frem til kl 17.30, hvor du kommer tilbake til basen for middag. Etter middag har du fri tid til sosialt samvær og avslapning. Også i helgene er det god tid til å utforske mer av øya. Ta en titt nedenfor for mer informasjon og tips om ting du kan gjøre på fritiden.Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Basen i pittoreske Baie Ternay Marine National Park ligger en kort 3-minutters spasertur fra stranden. Det er en fantastisk beliggenhet med et enormt utvalg av marint liv, og siden det er i et beskyttet og bortgjemt område kan det føles som om du blir innkvartert med din egen privat strand. Det er ca. 30 minutters gange til nærmeste landsby hvor du finner forskjellige butikker og restauranter.

Basen har to bygninger, en med kjøkken, spiseplass og sitteområdet ute. Den andre (to-etasjes) bygningen består av sovesalene som benyttes av frivillige, utstyrsrom, personalinnkvartering, kontor og forelesningsrom. Frivillige bor i delte sovesaler (opptil 10 personer) med blandede kjønn, men badene er kjønnsdelte. Det er kaldt rennende vann fra springen som er trygt å drikke. Deltakerne deler på oppgaver som matlaging, rengjøring og andre gjøremål, feks vedlikehold av båt og dykkeutstyr. Kjøleskap er tilgjengelig for fellesmat.

Mat

Alle frivillige på prosjektet bytter på å lage enkle, men næringsrike måltider. Det er alltid vegetariske alternativer og flere ganger i uken valgfri fisk eller kjøtt tilgjengelig. Frokost kan være grøt, frokostblandinger eller noen ganger pannekaker; lunsj og kveldsmåltider kan inkludere pasta, linser og bønner, ris, fersk frukt og grønnsaker osv. Det kan være vanskelig å imøtekomme visse matallergier eller diettbehov på grunn av den avsidesliggende beliggenhet til basen og tilgang til spesifikke ingredienser på øya generelt. Proteinkilder for vegetarianere/veganere er bønner, egg, linser og ferske grønnsaker. Ta gjerne med egne kosttilskudd (proteinpulver, chiafrø, næringsgjær, vitaminer osv) da de vil være svært dyre og/eller vanskelige å finne på øya.

Klesvask

Det er begrenset med vaskemuligheter på basen, men det er mulig å bruke vaskemaskinen en gang i uken. Ta med biologisk nedbrytbart vaskemiddel og noe å henge opp klærne med (ingen tørketrommel tilgjengelig).


Hvorfor Marine Conservation Seychelles med GoXplore?

  • Frivillig arbeid med havbevaring i vakre Seychellene - en unikt mulighet!
  • Bidra til pågående bevaringsprosjekter med bærekraftige resultater
  • Lær hvordan du identifiserer forskjellige arter og gjennomfører undersøkelser
  • Dykk i et av de mest verdifulle økosystemene i verden
  • Få PADI Advanced Open Water og Reef Ecosystem Diver Specialty kvalifisering
  • Få venner for livet!
  • Ta en pause fra den digitale verden og koble av i naturen
  • Få mer dykkererfaring ved å delta i forskjellige dykkeaktiviteter
  • Utforsk noen av verdens mest fantastiske landskap

Visum

Norske statsborgere vil få visum ved ankomst til Seychellene, men det er noen kriterier å huske på:

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du vil fly til Seychellene sin internasjonale flyplass på Mahé Island, og vi anbefaler at du lander her fredagen før programmets startdato, som alltid er på en lørdag , for å sikre at du har tid til å venne deg til de nye omgivelsene, kan komme over litt jetlag og er i tide til henting på lørdag. Henting fra flyplassen er inkludert i programprisen, men evt netter før lørdag er ikke det. Vi anbefaler at du finner et sted i Beau Vallon (og kommer gjerne med tips/forslag basert på tidligere deltakere), som er hvor du blir hentet på lørdag. På lørdag blir du hentet kl. 11 for å kjøre til basen i Baie Ternay nasjonalpark (ca. 1 times kjøretur), hvor du vil bo mens du er frivillig. Basen ligger rett ved stranden hvor dykkebåten vil hente dere.

Startdatoer i 2024

Fritid på prosjektet

I tillegg til jobben du gjør som frivillig for å bevare Seychellenes unike økosystemer og hjelpe lokalsamfunnet, vil du også ha nok av muligheter til å utforske området rundt basen, eller reise litt lenger for å se mer av øya og øygruppen (i helgene feks). Du kan selvfølgelig få massevis av tips og forslag fra de ansatte på senteret vårt, basert på tiden du har, men her har vi også samlet noen populære valg.

Helgeturer

Lokalt

Priser

Startdato i 2024 Pris
2 uker 49150
4 uker 63650
6 uker 78700
8 uker 92050
10 uker 106500
12 uker 120400

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

Inkludert i prisen:

Ikke inkludert i prisen:

Dykkerutstyr

Vi sender deg en komplett pakkeliste før du reiser, men du bør i det minste ha med følgende: våtdrakt, maske & snorkel, finner, 2 rash vests, våtdraktstøvler, vanntett klokke eller dykkercomputer (dykkercomputer anbefales på det sterkeste), kompass til dykking og undervanns skrivetavle.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe som frivillig?

Det vil være noen utgifter vedrørende oppholdet, som transport, kost og losji, planlegging, informasjon og så videre. Det er derfor du betaler en programpris for å dekke disse utgiftene. Det du betaler inkluderer donasjoner til prosjektet og våre utgifter i Norge. En stor del av det du betaler går til våre lokale partnere, og er videre med på å bygge arbeidsplasser i landene vi har programmer. I mange tilfeller er frivillige – med tanke på arbeidskraft og penger – den eneste grunnen til at programmene har muligheter til å fortsette. De fleste av programmene våre drives av ildsjeler som virkelig brenner for arbeidet sitt, mesteparten av tiden uten statlige midler. Når du jobber som frivillig, får programmene gratis arbeidskraft, noe som hjelper dem å fortsette å kjøre programmene.

Trenger jeg reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikringen er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker frivillig arbeid.

Hvilket vær kan jeg forvente?

Seychellene har et ekvatorialt klima, som betyr mellom 26-30 grader året rundt - varmt og solrikt.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Besøkte program

← Se alle program du har vært innom

→ Steng liste med programmene

Ja, send meg informasjon om disse programmer!

→ Steng liste med programmene

Ring eller send SMS

Hjem » Land » Seychelles » Marine Conservation Seychelles

Sam T bestilte Work & Travel Australia. Noe for deg?!