Login

Frivillig arbeid med dyr på Modisa i Botswana

Jobb og bo som frivillig i bushen og opplev den afrikanske naturen på sitt beste i Botswana. Vi gir deg muligheten til å se ville dyr i sitt naturlige miljø, lære om lokal kultur, gå på bushwalks, mate løver, jobbe med sporing, gamedrives og mye mer.

Les mer

Kontakt Jeanett

Modisa

Noen raske fakta om Modisa
Fra kr. 4200
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde2 uker til 12 uker
AnkomstplassMaun International Airport
Antall deltakereOpptil 20
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyr

Er du på jakt etter den ultimate opplevelsen og drømmer om muligheten til å lære og studere de afrikanske dyrene på nært hold?

Modisa er fullt fra 17 juli – 14 august!

Da har vi det perfekte prosjektet for deg! Vårt Modisa prosjekt i Botswana gir deg muligheten til å se løver, leoparder, sebraer, giraffer og en rekke andre dyr i sitt naturlige miljø, gå på bushwalks, gjøre ulike typer forskning og sove under den fantastiske stjernehimmelen. Som frivillig på dette spennende og lærerrike prosjektet vil du både bo og jobbe rett utenfor Central Kalahari nasjonalpark.

VGTV video om det spesielle båndet mellom Valentin og Sirga på Modisa

Dette prosjektet har skapt et spennede frivillighetsprogram hvor folk fra hele verden kan være med for å få en unik erfaring i den afrikanske bushen,og jobbe med afrikanske dyr som løver, leoparder og geparder og mange andre. De har som mål å utdanne folk om Afrikas dyreliv og økosystem, og jobbe for å beskytte den minste bille til den store elefanten. Dine oppgaver vil variere fra dag til dag, og ingen dager er like.

En viktig del med prosjektet er også å beskytte rovdyrene fra å bli skutt av gårdseierene, så derfor forsøker de å fange dyrene slik at de kan plassere de i trygge frie omgivelser. Siden landbruket er den nest største inntektskilden i landet er det lovlig for bøndene å skyte rovdyr som angriper deres kveg. Prosjektet ønsker å jobbe for at dette ikke skjer, og forsøker å fange løvene og leopardene i stedet for at de blir skutt av gårdseierene, og deretter flytte de dyrene til større innhegninger ved Kalahari Game Reserve.

Etter en dag full av nye inntrykk og spennende aktiviter er en BBQ rundt bålet den perfekte avslutning før man tar kvelden, og venter på neste dags eventyr!

Botswana sies å være et av Afrikas beste land når det kommer til safari og naturopplevelser. Store deler av landet består av ørken, men det finnes også mye uberørt natur hvor det er et veldig rikt dyreliv. Botswana er blant annet kjent for Okavango Delta som er verdens største innenlandsdelta. Okavango Delta er et utrolig naturområde med sideelver og åpne vannflater, og er et paradis for blant annet krokodiller, flodhester, antiloper, bøfler og ikke minst elefanter. Man har mulighet til å padle nedover elven hvor man kan få se dyrene når de er ved vannet for å drikke. Botswana er landet i verden med størst elefantbestand med ca 120 000 elefanter.

Generell informasjon om prosjektet:

Prosjektet er veldig populært og blir derfor fullbooket veldig tidlig. Minimumslengden er to uker, men de fleste deltakere tilbringer fire til seks uker på prosjektet. Man kan være på prosjektet opp til 3 mnd totalt. Det er absolutt mulig å kombinere et opphold på Modisa med andre prosjekter eller med safari.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med grunnleggende engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver

Prosjektet ligger ca. 30 kilometer vest for Central Kalahari Game Reserve og drives med det formål å skape et trygt miljø for blant annet løver, leoparder og andre afrikanske dyr. Det ble startet av to gutter fra Danmark og Tyskland med en brennende lidenskap for Afrika, økosystemet og dyrelivet. De har tidligere jobbet som ansatte på vårt prosjekt Noah`s Ark, og sitter igjen med mye erfaring og kunnskap fra deres tid der. Deres kjærlighet og lidenskap for Afrikas dyreliv, spesielt store katter, gjorde at de ønsket å oppfylle deres barndomsdrøm om å tilby et prosjekt med vekt på å skape et bånd mellom mennesket og dyrene som lever i det fri.

Ved å samarbeide med ledende forskere i Botswana og med University of Texas i Austin, har prosjektet en unik mulighet til å skape positive endringer i lokalsamfunnet som igjen vil skape en bedre forståelse av dyrelivet og økosystemet, og deretter skape en lysere fremtid for dyrelivet og de store kattene i Botswana.

Modisa tilbyr en unik mulighet til å lære om lokal kultur, natur, dyr og ta dere med på guidede turer gjennom bushen, mate de store løvene, jobbe med sporing og forskning, sleep-outs i bushen og mye, mye mer.

På bush walks vil man komme tett på forskjellige arter av antiloper, sebraer, wildebeests, giraffer og mange andre dyrearter. Under hver tur, vil guiden forklare interessante fakta om vegetasjon, påpeker dyrespor og gi deg en idé om hva slags ting du må se opp for i miljøet. Vandre gjennom Kalahari, med dyr streife fritt rundt deg, vil gi deg en mye dypere følelse av dette unike miljøet og gi en bedre opplevelse av det Afrikas fantastiske natur har å by på.

På sleep outs drar dere fra gården på ettermiddager, og med en leder går dere ut i naturen og finner et trygt sted og sove. Så samler dere sammen ved for å lage et bål hvor dere kan sitte rundt og spise kveldens måltid. Deretter legger man seg ned i soveposen, ser opp på stjernehimmelen og nyter stillheten.

Som frivillig vil du virkelig få leve i ett med naturen og oppleve det ekte Afrika på nært hold. Du bor i enkle, men komfortable telt. Middag spiser man under åpen himmel, og dagen avsluttes gjerne sammen med de andre frivillige rundt bålet. En fantastisk mulighet til å gå igjennom dagen som har vært, og snakke om sine opplevelser.

Noen av aktivitetene på prosjektet:

Hvordan er dagene organisert?

Dagene er varierte og starter tidlig. Som frivillig vil du få komme veldig tett på dyrene i deres naturlige element, og mulighet til å studere de på nært hold. Oppgavene kan være alt fra å lære om naturen & dyrene i området, studere dyrene på nært hold i sitt naturlige miljø, mate løvene og andre dyr på området, rengjøre deres innhegning, sjekke at gjerdene er sikret og muligheten til å ta fantastiske bilder på nært hold. Man starter dagen med frokost, og går igjennom dagens agenda med deres leder. Etter frokost og gjennomgangen vil dere starte arbeidsdagen, og ta fatt på det som skal gjøres av oppgaver.

Hver dag vil gi deg en unik opplevelse hvor man sitter igjen med en fantastisk følelse.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

De frivillige bor ute i bushen i det vi kan kalle "bedded tents". Teltene er enkle, men svært komfortable. Det er madrasser inne i teltene, mens flushing toalett og dusjfasiliteter finnes i nærheten av teltene, samt tilgang til kjøkken og sittested. Jenter og gutter bor hver for seg, men prosjektet forsøker å tilrettelegge for par dersom par reiser sammen.

Kost & losji er inkludert, men man betaler for sin egen drikke i løpet av oppholdet. Det finnes muligheter for internettilgang, men denne kan være noe ustabil.

Du vil få informasjon ved ankomst om hvilke regler som finnes på prosjektet du skal delta på, om du kan bevege deg rundt i området på egen hånd og om sikkerhet generelt. Skulle du mot all formodning komme ut for en ulykke, transporterer representantene deg til nærmeste sykehus.

Omtrent en gang i uken, kan en av de frivillige være med de ansatte til byen og kjøpe mat/snacks da man ikke har mulighet til å kjøpe snacks på selve prosjektet.

Å spise middag mens man ser på solnedgangen, sitte rundt bålet og høre løvene brøle utover horisonten, erstatte sengen hjemme for en seng i et telt på savannen, vil være en fantastisk opplevelse. Du vil få oppleve ting du aldri trodde du ville være med på!

Måltider:

Tre måltider per dag er inkludert i programprisen og dette er internasjonal mat. Vegeterianere og andre med særskilte matønsker er selvfølgelig også velkommen. Dette må da prosjektet vite om i god tid på forhånd. Vannet er trygt å drikke på prosjektet så lenge det tappes under halvtak. Det er også mulighet for å kjøpe brus på gården dersom du skulle ønske det. Dette er da for egen regning.

Helt utrolige opplevelser, grensesprengende aktiviteter, utfordringer uten like og et vennskap med både de ansatte og andre frivillige. Opplevelsene startet nesten hver morgen med Kuduer og Erlander (antiloper) rett utenfor teltet. Vi fikk til og med en tørst Struts som nabo, Hun kom hver dag og fikk vann av oss og fikk navnet ”Gerd”, oppkalt etter en som dro når hun kom. Dette er en opplevelse for livet. Jeg skal tilbake senere! :)

Per // Modisa

Hvorfor Modisa med GoXplore?

Visum

Ved ankomst i Botswana vil du som norsk statsborger få utstedt et 90 dagers turist-/besøkvisum. Dette koster ingenting og du trenger ikke søke før avreise. Det er viktig at du har et gyldig pass. Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Botswana. Husk at du bør ha gyldig gulfebervaksine, spesielt dersom du skal reise rundt før eller etter prosjektet til land hvor dette er påkrevd.

Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve hva Botswana har å by på etter endt prosjekt, så lenge det er innenfor visumperioden.

Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Nye regler for innreise til - og transit i Sør-Afrika

  1. The South African Immigration Act, 2010

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler I forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Alle reisende til eller via Sør-Afrika må følge gitte regler:

  1. Nye regler for familier, som reiser med barn

Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika introdusert krav om at alle voksne, som reiser med barn under 18 år, må fremvise dokumentasjon til myndighetene.

Les de fullstendige reglene her

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Programmet i Botswana starter hver første mandag i måneden, så det er veldig viktig at du ankommer Maun på søndag. Det lønner seg å melde seg på tidlig, da prosjektet har begrensede plasser hver startdato. Du må ankomme Maun flyplass i Botswana søndag, slik at du er klar til å bli hentet til prosjektet på mandagen. Hjemreisen må være på en mandag! Vi hjelper deg selvfølgelig med booking av overnatting i Maun.

Modisa er fullt fra 17 juli – 14 august!

Ankomstdatoer i 2017:

Programmet har oppstart hver søndag gjennom hele året.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Botswana etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Botswana mellom 8000 NOK og 11000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika, enten før eller etter oppholdet, er dette helt opp til deg. Hvis du er interessert i å reise på safari, kan vi også hjelpe deg med det.

Priser

2017 Pris
2 uker 12400
3 uker 16600
4 uker 20800
Ekstra uke 4200

Kost og losji under prosjekttiden er inkludert i prisen. Prisen over er også inkludert transport som koster ca 1200kr.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisene gjelder for 2017!

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 8000 kroner tur retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Transport:

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning. De som ønsker kan ta en ekstra kort flytur til prosjektets nærmeste småflyplass og dekker selv denne kostnaden.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Botswana etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Modisa

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Opplevelsene er mange, og hver opplevelse var like stor :) Mitt beste minne var når vi sov ute i bushen under en helt sinnsykt flott stjernehimmel , og bare opplevde naturen på sitt beste. Og det er ingenting som slår en Sunset i Afrika mens du hører løvene brøle i vei. Heltsinnsykt og fantastisk opplevelse:)

Susanne // Modisa

Aktiviteter i Botswana

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er Modisa involvert i Canned Hunting?

Nei, Modisa er ikke involvert i Canned Hunting. Ingen løver blir solgt så dette er ikke mulig. Prosjektet drives av to gutter fra Danmark og Tyskland med en brennende lidenskap for Afrika, økosystemet og dyrelivet. Fordi landbruk er den nest største inntektskilden i landet er det lovlig for bønder å skyte rovdyr som angriper deres kveg. Prosjektet ønsker å jobbe for at dette ikke skjer, og forsøker derfor å fange løvene i stedet for at de blir skutt av gårdeiere, og deretter flytter de dyrene til større innhegninger ved Kalahari Game Reserve.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet har internettilgang, men det kan være noe ustabilt. Per dagsdato så har man ikke dekning på mobiltelefonen i campen,så kommunikajsonen med de hjemme anbefales derfor at skjer via internett. Det er trådløst nettverk,så man kan ta med egen laptop eller nettbrett om man ønkser det.

Trenger jeg å ta med myggnett?

Nei, det trenger du ikke å ta med.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Maun før dere reiser til gården.

Hvilken valuta brukes i Botswana?

Den lokale valutaen heter pula (BWP) og kan ikke fås i Norge før avreise. Du kan derfor veksle inn i litt USD som start i Norge før avreise. Dette kan du veksle til Pula i Maun etter ankomst. Det er også muligheter for å kunne ta ut penger ved ankomst i Maun.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen. Villdyrprosjektet i Botswana ligger ikke i malariaområder, så malariatabletter er ikke nødvendig. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon om hvilke vaksiner du trenger i Botswana. Botswana har ingen myndighetskrav i forhold til vaksinering, unntatt fra områder med gul feber.

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Botswana. På prosjektet så har de kontakter som passer norske støpsler,men anbefaler alliekvel å ha med adapter for sikkerhets skyld. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Hvilke klær må jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Botswana. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. . Når det er sagt så er Botswana mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og du skal bo på en camp i bushen,men det er viktig å vite at det jobber lokale der,og at man viser en viss respekt for de. Men de er ikke så strenge når dere er på campen. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. (ikke malariamygg, men vanlig mygg).

Hvordan er årstidene?

Botswana har årstider, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Om sommeren, fra oktober til april, kan det bli veldig varmt. Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Er det trygt å jobbe og bo i Botswana?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Campen ligger et par timer unna nærmeste by,så det vil ikke være mulighet for å dra noe sted. Når dere er i Maun,så er det viktig å ta forhåndsregler, derfor generelt sett unngå å gå ut alene på kvelden. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Botswana?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Botswana har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Botswana » Modisa

Adrian K bestilte vårt Frivillig Sør-Afrika program for 14t siden. Er det noe for deg også?!