Login

Frivillig arbeid med dyr på Modisa i Botswana

Jobb og bo som frivillig i bushen og opplev den afrikanske naturen på sitt beste i Botswana. Vi gir deg muligheten til å se ville dyr i sitt naturlige miljø, lære om lokal kultur, gå på bushwalks, mate løver, jobbe med sporing, gamedrives og mye mer.

Les mer

Kontakt Siren

Modisa

Noen raske fakta om Modisa
Fra kr. 4200
Passer for18 år til 60 år
KvalifikasjonerIngen
Lengde2 uker til 12 uker
AnkomstplassSishen (Sør-Afrika)
Antall deltakereOpptil 20
Burde bestillesHelst 4 mnd i forveien
Bekymret pga Canned Hunting? Les dette.
Frivillig arbeidFrivillig arbeid med dyr

Er du på jakt etter den ultimate opplevelsen og drømmer om muligheten til å lære og studere de afrikanske dyrene på nært hold?

Da har vi det perfekte prosjektet for deg! Vårt Modisa prosjekt i Botswana gir deg muligheten til å se løver, leoparder, sebraer, giraffer og en rekke andre dyr i sitt naturlige miljø. Gå på bushwalks, gjør ulike typer forskning og sov under den fantastiske stjernehimmelen. Som frivillig på dette spennende og lærerrike prosjektet vil du både bo og jobbe i Kgalagadi transfrontier Park.

Modisa har midlertidig satt alle bookinger på vent. Vi satser på at vi kan åpne opp igjen for bookinger snart. Ta kontakt med oss dersom du kan tenke deg å reise på dette programmet.

Etter 5 år i Ghanzi distriktet har Modisa fått et nytt prosjektområdet sør i Botswana.

Her får du en blanding av safari, foredrag som omhandler bevaring av dyrelivet, i tillegg til fysisk arbeid. Opplevelsene kommer til å gi deg en forståelse for utfordringene de ville dyrene i Botswana gjennomgår. I løpet av din tid vil du få et innblikk i hvilke handligsplaner forskere og regjeringen må gjennomføre - og har utført, for å oppnå en løsning som vil gagne både dyr og mennesker i Botswana.

Aktivitetene og livet på Modisa vil gi deg helt unike og eventyrlige opplevelser!

Generell informasjon om prosjektet:

Prosjektet er veldig populært og blir derfor fullbooket veldig tidlig. Minimumslengden er to uker, men de fleste deltakere tilbringer fire til seks uker på prosjektet. Man kan være på prosjektet opp til 3 mnd totalt. Det er absolutt mulig å kombinere et opphold på Modisa med andre prosjekter eller med safari.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du være over 18 år gammel. De fleste deltakerne på programmet er 18-35 år. Det er viktig at du er glad i dyr, har god fysisk form og ikke er redd for å ta i et tak. Siden prosjektet håndterer ville dyr er det viktig at du er fleksibel. Ingen dag vil være lik i villdyrenes rike! Siden du skal ha med ville dyr å gjøre er det viktig å følge sikre retningslinjer. Naturfargede klær og ydmyk oppførsel er viktig. Det er også viktig med grunnleggende engelskkunnskaper.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Arbeidsoppgaver


Den langsiktige visjonen til Modisa er å fungere som vokter for dyrelivet i Botswana, og å informere offentligheten om økosystemet i Kalahari. Drømmen er at gnu og andre dyr skal komme tilbake til Kalahari i samme antall som ble rapportert for over 50 år siden. Med en økning av planteetere, vil veksten av løver og andre rovdyr øke. Med det vil jobbmulighetene øke og gi en inntekt fra regelmessig turisme til vanskeligstilte landsbyer i landet. Et prosjekt som jobber for bærekraft vil skape en bevissthet om økosystemet i Kalahari og på den måten skape en endring i området, samtidig som det gir forskere støtte til å forfølge sine studier i Kalahari regionen. Videre er målet å engasjere lokalsamfunnet ved å eksponere dem for de ville dyrene på en positiv måte.

Høydepunkter du vil oppleve på projektet:

Bush Walk

Gå rundt i villmarken og kom nær antiloper, sebraer, gnuer, giraffer og mange andre dyr. Under hver bushwalk vil guiden fortelle deg interessante fakta om naturen, vise deg dyrespor og gi deg ideer om hva du bør være obs på i miljøet rundt deg. Å gå rundt i Botswana med dyrelivet rundt deg er en utrolig opplevelse.

Game Drives

På Gamedrives kjører man i en stor jeep gjennom områder og nyter synet av Kalahri og forhåpentligvis vil du se masse ville dyr. I tillegg til muligheten til gode bilder får man også oversikt over området og se hva som skjer med dyrene her.

Tshabong Camel Park

Selv om kameler ikke er født i Botswana, har de blitt brukt av regjeringen i Botswana i flere tiår for å patruljere områder. De er perfekte for et liv i ørkenen, bedre enn hester. Her har du muligheten til å se dem på nært hold og se Kalahari fra ryggen på en kamel.

Sporing med profesjonell tracker

Sporing er en gammel ferdighet som sakte men sikkert forsvinner, men det er utrolig viktig å kunne i naturen i Afrika. Her får du være med og lære å spore på høyt nivå.

Andre aktiviteter på området:

Mandag: / Arbeid / Avreisedag

Denne dagen reiser de som skal forlate prosjektet. For de som gjenstår, er dette en arbeidsdag. Hele gruppa vil arbeide sammen med de ansatte for å sjekke gjerder, sjekke veier og sørge for at området er anvendelig. Disse oppgavene krever mange hender og din hjelp er mye verdt.

Tisdag: Reservat / Camp-dag

Her har man aktiviteter rundt på reservatet. Det er også dagen for ankomst for nye frivillige. Ankomst foregår på ettermiddagen og det vil bli gitt en generell introduksjon.

Onsdag: Oppdeling

Nå deles man opp i mindre grupper for å få forskjellige arbeidsoppgaver. Det kan være: sjekke kamerafeller, se gribbene i området, camp-arbeid, sjekke gjerder, besøke surikater, møte Sirga.

Torsdag: Camel Park / reservat

Annenhver uke er det besøk til Camel Park og for de som ønsker et besøk til nærmeste by.

Fredag: Sporingsdag

Lær sporing fra erfarne trackere. Du kommer til å lære å identifisere spor og hvordan man kan lese naturen.

Lørdag : Fun Day

Dagen starter med en tidlig safari for å nyte naturen og dyrene. Etter det er det muligheter for å spille volleyball, spille kort, fotball og eller bare slappe av ved bassenget.

Søndag: Fri

Denne dagen har du til din egen disposisjon den eneste man hjelper til med er matlaging.

*Sirga

Løven Sirga har fått mye oppmerksomhet i media. Hun ble født i 2012 og ble tatt hånd om av Valentin som driver prosjektet. Hun har nå et nytt hjem som er i rundt 20 km2 reservat innenfor trygge gjerder. En annen løve vil bli introdusert til henne etter hvert som hun finner seg til rette i sitt nye hjem.

Send denne siden til meg som PDF

Boforhold

Som frivillig du bor midt i bushen i telt på prosjekt-campen.
Teltene har to madrasser og du deler teltet med en annen person. Elektrisitet går gjennom solceller. Vi anbefaler en god hodelykt til å lese på kveldene. På campingplassen lever du side om side med naturen og dens innbyggere, en opplevelse som er vanskelig å sette seg inn med tanke på den stadig travlere verden vi lever i.

Forestill deg dusjing under stjernene og spise middag rundt bålet til en spektakulær solnedgang hver kveld. I løpet av natten når du ligger i sengen din, vil du høre lyder av dyr utenfor. En antilope kan være så nær at du kan høre den spise gress. Du vil høre sjakaler / løver / leoparder og andre dyr i løpet av natten. Noen ganger nær, noen ganger lenger unna.
Å bo på denne måten vil få deg til å føle at du har naturen så tett innpå deg som mulig, men likevel trygt og komfortabelt. Bytt ut senga di hjemme mot et telt på savannen og opplev ting du aldri trodde du ville være med på.

Måltider:

Du får tre måltider om dagen. Kokken tilbereder tradisjonell mat på kjøkkenet og noen ganger over åpen ild. I tillegg til mat, er det snacks / te og kaffe som er gratis. Kjøleskapet er fylt med kald drikke som er herlig å drikke etter en dags arbeid på savannen.

Hvorfor Modisa med GoXplore?

Visum

Du ankommer med fly til Sishen ligger i Sør-Afrika hvor visum ikke er nødvendig og si at du er turist. Du vil bli en natt i Sishen før avreise sammen over grensen til Botswana.

Ved ankomst i Botswana kreves som norsk statsborger at du har gyldig turistvisum for oppholdet, noe du kjøper ved ankomst til landet. Dette koster 30 USD så det er viktig at du tar ut dette før du ankommer Botswana. Husk også å sjekke at passet ditt er gyldig i minst seks måneder etter at du forlater landet du skal til.

Vi anbefaler deg å reise rundt og oppleve hva Botswana har å by på etter endt prosjekt, så lenge det er innenfor visumsperioden.

Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Nye regler for innreise til - og transit i Sør-Afrika

  1. The South African Immigration Act, 2010

Alle reisende til, eller via, Sør-Afrika må følge myndighetens regler I forhold til innreisebestemmeleser, visum og pass. Alle reisende til eller via Sør-Afrika må følge gitte regler:

  1. Nye regler for familier, som reiser med barn

Grunnet voksende global handel med barn, har Sør-Afrika introdusert krav om at alle voksne, som reiser med barn under 18 år, må fremvise dokumentasjon til myndighetene.

Les de fullstendige reglene her

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Reise

Du vil ankomme Sishen (Sør-Afrika) flyplassen på en mandag. Hjemreisen skjer også på en mandag. Ankomst og avreise bør skje etter kl. 15.

Ankomstdatoer i 2017 og 2018:

Programmet har oppstart hver mandag gjennom hele året.

Modisa har midlertidig satt alle bookinger på vent. Vi satser på at vi kan åpne opp igjen for bookinger snart. Ta kontakt med oss dersom du kan tenke deg å reise på dette programmet.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sishen (Sør-Afrika) etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Generelt sett koster en tur retur reise fra Oslo til Sør-Afrika mellom 8000 NOK og 11000 NOK avhengig av sesong. Du kan selvfølgelig bestille flybilletten selv, men da er det veldig viktig at du ikke bestiller den før du har fått bekreftet plassen på prosjektet. Bestiller du din flyreise hos oss har vi tilgang til alle dine detaljer og kan dermed lett gi deg, og våre partnere, informasjon dersom noe skulle endre seg før du starter programmet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her

Hvis du har lyst til å oppleve andre steder i Afrika, enten før eller etter oppholdet, er dette helt opp til deg. Hvis du er interessert i å reise på safari, kan vi også hjelpe deg med det.

Priser

2017 Pris
2 uker 12400
3 uker 16600
4 uker 20800
Ekstra uke 4200

Kost og losji under prosjekttiden er inkludert i prisen. Prisen over er også inkludert transport som koster ca 1200kr.

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Prisene gjelder for 2017!

Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet. Flybillett er ikke inkludert i programprisen, men bruker å koste fra 8000 kroner tur retur (avhengig av sesong).

Vi sender deg et flytilbud etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet.

Hva er inkludert i prisen?

Midler fra frivillige bidrar i stor grad til driften av prosjektet. Forskning på dyrekonservering er kostbart, men takket være programavgiften som de frivillige betaler, kan prosjektene driftes som konserveringsprosjekter på fulltid. Som frivillig bidrar du også til vedlikehold på gården og støtter lokalsamfunnet.

Transport:

Deltakerne kjøper selv flybillett og påser at de flyr til nærmeste oppgitte flyplass ved prosjektet. Det er viktig at du informerer oss om dine reisedetaljer, også forandringer, da du vil bli hentet og fraktet tilbake til flyplassen. Losji utover prosjektperioden dekkes ikke. Dersom du ønsker å tilbringe noen dager i Afrika før prosjektet starter, skjer dette for egen regning. De som ønsker kan ta en ekstra kort flytur til prosjektets nærmeste småflyplass og dekker selv denne kostnaden.

Vi sender deg et uforpliktende flytilbud på reisen din til Sør-Afrika etter at du har betalt depositumet og fått en bekreftet plass på prosjektet. Reiser du til prosjektet som en del av en større reise så kan vi sende deg tilbud for hele reisen. Informasjon om regler for håndbagasje på fly finner du her.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Modisa

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg likte meg veldig godt på dette prosjektet da dagene var varierte, og man fikk virkelig muligheten til å hjelpe til, være med på de daglige gjøremålene og oppleve det fantastiske flotte dyrelivet og naturen. Jeg skal uten tvil reise ned igjen, og da skal jeg absolutt bli der i hvert fall 8 uker :D Dere som velger å reise på dette prosjektet, Gled dere:)

Susanne // Modisa

Aktiviteter i Botswana

FAQ

Hvorfor betale for å jobbe frivillig?

I mange tilfeller er frivillige - både med tanke på arbeidskraften og pengene - eneste grunn til at programmene har mulighet til å fortsette driften. Programmene vi tilbyr blir ofte drevet av ildsjeler som virkelig brenner for det de driver med, vanligvis uten noe form for statlig støtte. Når du jobber som frivillig så får programmene gratis arbeidskraft, noe som er til stor hjelp. Men det er også en del ekstra kostnader som oppstår i forbindelse med ditt opphold, f.eks. transport, kost og losji, planlegging, informasjon osv. Derfor betaler du en programpris for å dekke disse kostnadene. Det du betaler inkluderer også donasjoner til prosjektet og våre kostnader i Norge. Mesteparten av det du betaler går til våre lokale partnere, noe som igjen er med på å skape flere arbeidsplasser i landene vi har programmer.

Er Modisa involvert i Canned Hunting?

Nei, Modisa er ikke involvert i Canned Hunting. Ingen løver blir solgt så dette er ikke mulig. Prosjektet drives av to gutter fra Danmark og Tyskland med en brennende lidenskap for Afrika, økosystemet og dyrelivet. Fordi landbruk er den nest største inntektskilden i landet er det lovlig for bønder å skyte rovdyr som angriper deres kveg. Prosjektet ønsker å jobbe for at dette ikke skjer, og forsøker derfor å fange løvene i stedet for at de blir skutt av gårdeiere, og deretter flytter de dyrene til større innhegninger ved Kalahari Game Reserve.

Hvor mye trenger jeg i lommepenger?

Siden all kost og losji er inkludert i programprisen trenger du ikke mye ekstra. Vi anbefaler min. 500-600 kr pr uke i prosjekttiden. Ønsker du å delta på ekstra turer eller utflukter som ikke er en del av prosjektet må du betale for disse utenom.

Hvordan er kommunikasjonsmulighetene på prosjektet?

Prosjektet har internettilgang, men det kan være noe ustabilt. Per dagsdato så har man ikke dekning på mobiltelefonen i campen,så kommunikajsonen med de hjemme anbefales derfor at skjer via internett. Det er trådløst nettverk,så man kan ta med egen laptop eller nettbrett om man ønkser det.

Trenger jeg å ta med myggnett?

Nei, det trenger du ikke å ta med.

Får jeg tatt ut penger på prosjektet?

Det er ingen mulighet til å ta ut penger på prosjektet, men du kan få tatt ut i minibank i Maun før dere reiser til gården.

Hvilken valuta brukes i Botswana?

Den lokale valutaen heter pula (BWP) og kan ikke fås i Norge før avreise. Du kan derfor veksle inn i litt USD som start i Norge før avreise. Dette kan du veksle til Pula i Maun etter ankomst. Det er også muligheter for å kunne ta ut penger ved ankomst i Maun.

Må jeg har reiseforsikring?

Ja. Reiseforsikring er obligatorisk. GoXplore har en skreddersydd reiseforsikring som dekker jobb på frivillighetsprosjekter.

Trenger jeg vaksiner?

Alle deltakere bør oppdatere stivkrampevaksinen. Villdyrprosjektet i Botswana ligger ikke i malariaområder, så malariatabletter er ikke nødvendig. Kontakt din fastlege for nærmere helseinformasjon om hvilke vaksiner du trenger i Botswana. Botswana har ingen myndighetskrav i forhold til vaksinering, unntatt fra områder med gul feber.

Må jeg ha med adapter?

Ja, du trenger adapter for Botswana. På prosjektet så har de kontakter som passer norske støpsler,men anbefaler alliekvel å ha med adapter for sikkerhets skyld. Dette kan du kjøpe på reisebutikker, for eksempel Chillout.

Hvilke klær må jeg pakke?

Det er viktig at du pakker komfortable klær, som du ikke er redd for. Du skal jobbe med dyr og generelt gårdsarbeid, og klærne kan derfor bli både skitne og ødelagte. Generelt sett anbefales det å ta med klær som ikke er støtende når man reiser til andre kulturer, også til Botswana. Ikke vis for mye hud, eks. bryst, mage, lår etc. . Når det er sagt så er Botswana mer liberalt enn mange andre Afrikanske land, og du skal bo på en camp i bushen,men det er viktig å vite at det jobber lokale der,og at man viser en viss respekt for de. Men de er ikke så strenge når dere er på campen. Du kan ha på deg shorts og singlet'er på dagtid. Når det gjelder farger så kan du i utgangspunktet ta med det du ønsker, men det er nok lurt å passe på å ikke ha veldig sterke farger eller mønster når du jobber med dyrene. Beige, grønt, blått, hvitt, svart, brunt etc. er helt perfekt. På kveldene kan du ha på deg det du selv ønsker, men det er nok lurt å ha lange bukser og gensere slik at du dekker deg til for myggen. (ikke malariamygg, men vanlig mygg).

Hvordan er årstidene?

Botswana har årstider, så det er viktig at du pakker ut fra når på året du skal reise. Mai til september regnes som vintermåneder, og temperaturen kan gå ned mot null. Dette gjelder spesielt om kvelden og natten. Vi anbefaler da at du tar med deg varme klær og gjerne også ullundertøy. Om sommeren, fra oktober til april, kan det bli veldig varmt. Ta gjerne med både et par lukkede sko (tennissko) og et par gode sandaler. Dersom du ønsker å sjekke temperaturen før avreise, kan du ta en titt på www.yahooweather.com

Er det trygt å jobbe og bo i Botswana?

Ja, forutsatt at du følger de normer og regler som finnes. Du skal bo på prosjektet gjennom oppholdet og kan ikke forlate gården uten følge av prosjektleder, så du kan føle deg helt trygg. Campen ligger et par timer unna nærmeste by,så det vil ikke være mulighet for å dra noe sted. Når dere er i Maun,så er det viktig å ta forhåndsregler, derfor generelt sett unngå å gå ut alene på kvelden. Dette gjelder særlig for jenter. Ikke bær på vesker/sekker dersom du kan unngå det.

Er det farlig å reise til Botswana?

GoXplore forholder seg i alle land til Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Botswana har ikke vært på UDs liste på mange år nå og vi opplever situasjon i landet som veldig stabil. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål angående dette.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Botswana » Modisa

Vårt neste infomøte er 29.11.2017 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!