Login

Bli engelsklærer i Kina

Nihao! Har du lyst til å lære barn i Kina engelsk? Vårt populære Teach & Travel program i Kina passer perfekt for deg! Etter at du har fullført opplæring og internship vil du bli internasjonalt sertifisert TEFL lærer.

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Teach & Travel China

Noen raske fakta om Teach & Travel China
kr. 19900
Passer for18 - 55 år
KvalifikasjonerFullført videregående skole, politiattest
Lengdeca 3-4mnd
AnkomstplassBeijing
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa, ca 2500 RMB per måned
UndervisningBetalt arbeidGarantert jobb

Lær bort engelsk i Kina i ett semester! Teach & Travel Kina er et unikt program for folk som ønsker å bo i Kina for en lengre periode. Deltakere har mulighet til å oppleve Kina utenom det vanlige. Er du lei av å være turist? Dette programmet gir deg muligheter til å oppleve Kina på nært hold som en lokal og samtidig jobbe som lærersassistent der du får et månedlig stipend, bosted, support og mulighet til å lære deg mandarin!

Ønsker du å gjøre noe som er helt utenom det vanlige? Er du lysten på å oppleve verdens raskest voksende økonomi på nært hold? Programmet vårt i Kina gir deg en kjempegod mulighet til lære bort engelsk til kinesiske barn. Du trenger ikke å være lærer for å delta, men må kunne godt engelsk. Etterspørselen etter engelsklærere i Kina er stor og vi gjør det enkelt for deg å reise og jobbe. Benytt anledningen til å oppleve de fantastiske omgivelsene, spennende byer og god mat samtidig som du møter mennesker fra hele verden. Vi gir deg muligheten til å utforske Kina, utgjøre en forskjell ved å undervise i engelsk og i tillegg forbedre din CV!

Teach & Travel China er et banebrytende program for eventyrlystne som har lyst til å oppleve dagens Kina i dybden. Få av Kinas 1,3 mrd mennesker behersker engelsk, og de som gjør det har gjerne et begrenset ordforråd. Ettersom landet gradvis åpner seg mot omverdenen og turismen øker vil innbyggerne behøve engelskkunnskapene som du kan hjelpe de med å tilegne seg!

Det er vanligvis vanskelig å få arbeidstillatelse i Kina, men innenfor skolesektoren ser myndighetene virkelig behovet for å knytte til seg unge mennesker fra vestlige land som er flinke i engelsk. Våre partnere ser ofte etter profesjonelle personer med vestlig bakgrunn som kan bidra til kulturforståelse og språkkunnskaper blant de kinesiske elevene. Som deltaker på programmet får du ditt livs opplevelse ved å lære bort engelsk til barn og unge i Kina, samtidig som du lærer om kinesisk kultur, reiser og studerer det kinesiske språket. Det fokuseres på muntlig mandarin, som er et språk som forstås av alle i Kina.

Programmet er delt opp i to deler, orienteringsperioden og praksisplass på skole.

Det er fast ankomstdato til Kina så du kommer til å treffe mange andre deltakere som har samme mål for øyet. Kurset kvalifiserer deg også til å lære bort engelsk i andre land enn Kina. Du vil måtte ta et online TEFL kurs som er på ca 120timer før du reiser ned til Kina for å delta på programmet.

Hvem kan søke?

Du må:

  1. Du bestiller din reise enklest her!
  2. Når vi har mottatt bestillingen, sender vi bekreftelsen sammen med depositumsfaktura.
  3. Når depositumet er er betalt, vil du komme i gang med ditt TEFL-kurs som du har tre måneder til å fullføre. Vi sender deg all informasjon om dette etter påmelding.
  4. Underveis vil vi fortelle deg hvilke dokumenter vi trenger fra deg for å fortsette med bestillingen og finne en jobbplassering til deg.
  5. Når alt ovenfor er gjort, vil våre partnere gjennomgå dine dokumenter og deretter eventuelt godkjenne og ønske deg velkommen til programmet.
  6. De sender deg deretter et invitasjonsbrev slik at du kan søke ditt visum.
  7. Deretter får du en liste over skolene du kan velge mellom - husk at du kan komme med ønsker, men vi kan aldri garantere 100% hvilken skole du vil få plassering på.
  8. Vi ser på flyreise for deg - flybilletter er inkludert i programprisen.
Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Nå har vi vært her en uke og jeg elsker Kina allerede. Folka er hyggelige, både kinesiske og TTC-venner, begynner å få kontroll på spisepinnene, språket går i alle retninger, når jeg snakker norsk med Henriette skifter jeg plutselig til engelsk eller bare stapper inn et engelsk ord her og der, og ingen av oss reagerer. Språkforvirret? Yep.

Lotte // Teach & Travel China

Jobb

Plassering
Våre partnere i Kina samarbeider med mange skoler rundt om i landet, både privat og statlig. Vi kan aldri garantere et bestemt område / by for din plassering eller aldersgruppe, men du kan ønske deg hvor du vil bli plassert og hvilken aldersgruppe du vil jobbe med. Du må gjøre tre valg. Du vil bli fortalt hvilken skole du skal jobbe på før du reiser fra Norge. Hvis du reiser med noen andre så er det viktig at du sier ifra om dette på forhånd.

Skoler vi tidligere har hatt deltakere utplassert på:

Steg 1:
Før avreise vil du delta på et 120-timers nettkurs for å forberede det til å reise til Kina. Dette er selve TEFL kurset. I løpet av kurset vil du motta viktig informasjon og forberedende kunnskap for din tid som lærer / assistentlærer. Du vil også få forberedende leksjoner til undervisning, engelskundervisning og simuleringsundervisning i løpet av introduksjonsuken i Kina. Dette er for å få deg til å føle deg trygg før din fremtidige tid som lærerassistent.

Steg 2:
Ankomst er i Beijing hvor du begynner rolig med en introduksjonsuke. Dette varer i ca 1 uke, i tillegg til leksjoner nevnt i steg 1. I tillegg inkluderer det omvisning i byen Beijing, innføring i den kinesiske kulturen, litt språk, kinesisk kalligrafi og maleri, Tai Chi og mye mer. Du vil også ha tid til å utforske på egenhånd. I tillegg så vil du kjent med andre reisende.

Steg 3:
Etter dagene i Beijing reiser du til din nye arbeidsplass, vår partner hjelper deg med turen til din plassering og tilbake til Beijing. Selv om du har rollen som assistent, bør du forberede deg til å ta vare på studentene selv etter skoletid. Du vil jobbe ca 35 timer i uken, men dette kan varierer noe fra skole til skole. Du vil også være involvert i å forberede leksjoner, lære noen timer om dagen, bestille treningsmateriell og lignende.

Lønn
Du får ikke vanlig lønn som deltaker på programmet, men kost og losji samt lommepenger. Lommepenger er på 2500 Yuan (CNY) per måned. Dette tilsvarer omtrent 2 000 norske kroner.

Vanligvis så bruker en deltaker ca 4-6 uker på å fullføre denne typen kurs. Du må bestå kurset for å delta.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomstdatoer

Du kan jobbe i Kina i et semester. Etter at semester er slutt så kan du ta kontakt med lokal partner på plass om mulig utvidelse. Flybilletter t/r Oslo - Beijing er inkludert i programprisen.

Ankomst: 02. februar 2020 ( Siste påmeldingsfrist 15.12.2019)
Skolestart 13. - 17.02.2020

Programmet er lagt opp på følgende måte:

Ett semester:

Eksakte datoer fåes når du mottar Acceptence Letter! Merk deg at datoer kan endre seg.

Hvorfor Teach & Travel China med GoXplore?

Boforhold

Overnatting
De første dagene i Beijing bor du på et hotell i byen. Frokost, lunsj og middag er inkludert. På din plassering bor du i møblerte boliger sammen med andre deltakere / lærerassistenter enten i skolen eller i nærheten av skolen med gangavstand. Standarden på innkvarteringen er enkel i forhold til vestlige standarder. Skolene har vanligvis gode fasiliteter som svømmebasseng, løpebane, basketballbane og musikkutstyr som alle kan brukes etter arbeidstid. Du har alltid en kontaktperson, en støtte og en innkvartering med de fasilitetene du trenger. Under orienteringdagene deler man rom med andre på plass. På plasseringen så bor man i egne private rom men deler fasiliteter som bad osv.

Måltider
Det inkluderer tre måltider om dagen. Maten serveres vanligvis i spisesalen på skolen. Maten blir lokal (kinesisk), vestlig mat er ikke tilgjengelig. Vegetarisk mat og ris serveres vanligvis. Her blir du vant til å spise med pinner, dette er det som brukes! Det er litt komplisert først, men til slutt får du det til!
I helgene og fritiden står du for maten selv.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Visumprosessen starter ca 1-2 mnd før avreise!

Som deltaker på Teach & Travel China-programmet søker du om et visum fysisk hos det kinesiske ambassaden i Oslo, mest sannsynlig et X2 visum. Dette er et visum med gyldighet 90 dager, og er noe du vil få mer informasjon om etter påmelding av programmet. For å søke dette visumet må du ha et invitasjonsbrev - dette får du av oss etter at du har fått bekreftet plass på programmet. Vi vil også sende deg visumveiledning slik at prosessen blir enklere for deg.

Du vil få hjelp til å utvide visumet ditt etter ankomst da du vil være lengre i Kina enn 90 dager.

Visumet er ikke inkludert i prisen, men vi hjelper deg med veiledning. Du er selv ansvarlig for å søke på riktig visum.

Priser

1 semester Pris
Inkludert TEFL-kurs 19900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt og har fått bekreftet plass på programmet. Du vil bli hentet på flyplassen av lokal koordinator og kjørt til hotellet du skal bo på.

PS: Merk deg at det kan komme høysesongstillegg dersom flyvningen er ved full kapasitet eller du melder deg på med kort tid til avreise.

Inkludert i programmet

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Teach & Travel China

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Jeg elsker livet i Kina.. So far very awesome!

Granita // Teach & Travel China

Aktiviteter i Kina

FAQ

Får jeg fri på helligdager i Kina?

Ja du får fri i forbindelse med nasjonale helligdager. Legg merke til at dersom disse faller på ukedager vil du måtte jobbe de inn igjen.

Hvor mye lommepenger bør jeg ha med meg?

Vi anbefaler at du har med deg rundt 3.000,-. Du må gjerne ta litt ut på flyplassen før du reiser, men du vil alltid ha mulighet til å ta ut mer kontanter underveis. Det vil også komme helt an på ditt personlige forbruk og ikke minst hvilke aktiviteter du vil gjøre i fritiden og måltidene dine i helgene.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Påfyll av barnevaksinene som difteri og polio, Hepattit A og B.
Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege da de har mer informasjon om dette.

Når bør jeg reise tilbake etter prosjektet?

Vi anbefaler at du bestiller din hjemreise ca 5-7 dager etter endt semester. Dette slik at du har tid til å pakke etter semester samt komme deg tilbake til Beijing. Merk deg at du ikke må overstige ditt visum som er på 180dager.

Kan jeg jobbe hvor jeg vil?

Du kan få be om å jobbe i en spesiell region men, du kan ikke velge skole du skal jobbe på. De fleste av deltakerne blir plassert på skoler i Sør-Kina.

Kan jeg velge selv hvor jeg vil bo?

Nei, du vil bo sammen med de andre lærerne på skolen hvor du underviser eller i nærheten.

Hva slags mat kan jeg forvente meg?

Maten du får servert er kinesisk, og det er mye ris og grønnsaker. Vestlig mat er ikke tilgjengelig på skolene.

Jobber jeg sammen med noen andre?

Ja, det vil som regel være flere deltakere som jobber på samme skole som deg.

Kan jeg åpne bankkonto i Kina?

Ja, det kan du. Teach & Travel China-teamet kan hjelpe deg med dette mens du er i Peking, men det kan være lurt å vente med dette til har kommet til skolen du skal jobbe på. Stipendet du får å leve på blir betalt inn på denne bankkontoen.

Hva er kleskoden på skolene?

Det er opptil skolene å bestemme hva slags klær man skal ha på seg, men det anbefales å ta med både formelle og uformelle klær. Formelle klær til undervisningsbruk. Det vil si ingen shorts/t-skjorter og ingen joggesko. Fleste mannlige lærer bør ha langbukser, kortermet skjorter. Kvinnelige lærere bør ha kjoler eller skjørt til under knærne og skjorte. Piercing og tatoveringer er ikke akseptert så det må dekkes til eller tas av under undervisningen.

Vil jeg få tid til å reise og oppleve Kina underveis?

Det kommer til å bli tid til å reise og oppleve Kina, om du så velger å ankomme før skolen starter eller underveis i oppholdet ditt. Mange deltakere velger å reise sammen rundt og se Kina før/under/etter programmet. Du vil ha noen dager med fri, og i helgene vil du også ha fri til å utforske landet!

Vil jeg ha tilgang på internett?

Ja, du vil ha tilgang på internett på skolen du jobber på og også mens du er i Beijing. Forvent lavere hastighet enn du er vant til, og at enkelte sider er sperret.

Kan jeg reise med en venn?

Ja, du kan reise med en venn - dette må imidlertid oppgis i påmeldingsskjemaet ditt og forutsetter at du melder deg på i spesielt god tid i forveien. Vi kan aldri garantere at dere blir plassert på samme skole, men vi har hatt stort hell tidligere med å plassere deltakere på samme skole, eller i nærheten av hverandre.

Hvordan får jeg politiattest?

Etter at du har betalt depositum så kontakter vi deg og gir deg en bekreftelse på at du skal delta på vårt program. Denne bekreftelsen skal leveres til ditt lokale politikontor med et egent skjema. Du kan også søke om elektronisk politiattest via internett.

Hva skjer om jeg vil forlate programmet underveis?

Om du bestemmer deg for å forlate programmet tidligere enn planlagt så vil hverken vår lokale partner i Kina eller GoXplore gi noe refusjon.

Er transporten til hotellet og til skolen jeg skal jobbe på inkludert?

Ja, dette er inkludert i programprisen din.

Må jeg skrive under en kontrakt med skolen jeg skal undervise på?

Du må signere en kontrakt med skolen du skal undervise på. Dette er en standard kontrakt der det står blant annet hva dine arbeidsoppgaver går ut på, arbeidstider, bosted, transport til og fra skolen. Kontrakten vil være på engelsk.

Når bør jeg melde meg på?

Det er bare to startdatoer per år og siden det er begrenset med plasser så anbefaler vi å melde seg på senest 3-4 måneder før kursstart for å være sikker på å få plass.

Hva skjer hvis jeg stryker på engelsktesten eller TEFL kurset online?

For å delta i programmet, må du ha gode engelskkunnskaper og det er derfor vi gjennomfører en test hvor vi sjekker dine kunnskaper. Dersom du ikke består testen online vil du bli oppringt av partner for en liten samtale på engelsk. Du vil ha 3 forsøk på å fullførte Online TEFL kurset(bestå). Du vil bli kontaktet av din supervisor for hjelp om dette skulle skje. Hvis du mot formodning ikke klarer å bestå vil du dessverre ikke få lov til å delta programmet. Se regler for avbestilling av programmet i programvilkårene våre.

Er det noen aldersgrense for å søke dette programmet? Og hvor kommer deltakerne fra?

Man skal være mellom 19-39 år for å kunne delta på dette programmet. De fleste kommer fra Storbritannia, USA, Canada, New Zealand, Nederland, Danmark, Tyskland og Sverige.

Hvordan bor jeg?

Du bor enten på skoleområdet eller i nærheten av skolen. Dette kan bety møblerte studioleiligheter. Standard type overnatting er vanligvis delt leiligheter med private soverom og felles stue og bad.

Trenger jeg en TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikat?

JA, du vil gå gjennom et online TEFL kurs på ca 120 timer online før avreise samt ha 2ukers orienteringsperiode i Kina før oppstar. Du må bestå dette for å få praksisplass i Kina.

Kommer jeg til å undervise alene?

Du bør være forberedt på å undervise alene, men i de yngste klassene vil du vanligvis være assistent.

Kan jeg bestille enveis billett til Kina?

Nei, kinesiske myndigheter krever at man har en tur/retur billett. Det du eventuelt kan gjøre er å bestille en fleksibel billett som du kan endre på mot gebyr. Si ifra ved bestilling av flybillett så ser vi på dette.

Hvordan blir jeg fraktet fra orienteringsperioden til skolen jeg skal undervise på?

Etter orienteringsperioden er over vil du bli fraktet via fly, tog eller buss utifra hvor du er plassert på din praksisplass. Skolen er ansvarlig for denne kostnaden. Pass på at bagasje regler for innenriks flyreiser i Kina er 20kilo. Om du overskrider dette må du betale for kostnaden selv.

Kan jeg jobbe andre steder mens jeg er i Kina som lærer?

Det er sikkert mange som kommer til å friste deg med en god pengesum som betaling for å gi ekstra undervisning i Kina. Merk deg at om du takker ja til dette tilbudet så er det på eget ansvar. Du kan risikere å miste jobbvisumet ditt da og bli utvist av landet.

Kan jeg bestille enveis billett til Kina?

Vi anbefaler ikke å bestille enveis billett til Kina. I noen tilfeller kan ambassaden eller myndighetene i Kina kreve dette for å få innreise tillatelse.

Hvor mye penger bør jeg ha med meg?

Vi anbefaler at du har med deg ca 5000RMB, husk at du skal klare deg på dette i ca 2mnd før du får utbetalt lønn fra skolen. Din første mnd lønna vil ikke bli betalt før etter 15.10.2017. Du kan ha med deg visakort og ta dette ut i Kina om du ønsker det.

Må jeg betale noen regninger mens jeg er på praksisplassen min?

Skolen betaler for en viss sum som tilsvarer ca 150RMB men alle utgifter utover dette som gjelder elektrisitet og vann blant annet må dekkes av hver deltaker selv.

Kan jeg jobbe på skolen i nærheten av blant annet Hong Kong og Shanghai?

Vi fokuserer i hovedsak på skoler i underutviklede byer som i større grad har behov for hjelp. I de større byene vil det ikke være like stort behov for lærere og ansetter dessuten kun lærere med høyere utdannelse. Derfor vil du ha større sjanse for å finne en plassering på en skole på utsiden av de største byene i Kina.

Kan jeg velge å bli Kina etter at programmet er over?

Du kan bli i Kina så lenge du ønsker, så lenge det er innenfor visumets gyldighet.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Kina » Teach & Travel China

Vårt neste infomøte er i . Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!