Login Inspirasjonskveld - Work & Travel og frivillig arbeid i utlandet

Bli engelsklærer i Kina

Nihao! Har du lyst til å lære barn i Kina engelsk? Vårt populære Teach & Travel program i Kina passer perfekt for deg! Etter at du har fullført opplæring og internship vil du bli internasjonalt sertifisert TEFL lærer.

Les mer

Kontakt Mai-Brit

Teach & Travel China

Noen raske fakta om Teach & Travel China
kr. 19900
Passer for18 - 55 år
KvalifikasjonerFullført videregående skole, politiattest
Lengdeca 3-4mnd
AnkomstplassBeijing
JobbgarantiJa
Betalt arbeidJa, ca 2500 RMB per måned
UndervisningBetalt arbeidGarantert jobb

Programmet er endret for semester i August 2019!

Lær bort engelsk i Kina i ett semester! Teach & Travel Kina er et unikt program for folk som ønsker å bo i Kina for en lenger periode. Deltakere har mulighet til å oppleve Kina utenom det vanlige. Er du lei av å være turist? Dette programmet gir deg muligheter til å oppleve Kina på nært hold som en lokal og samtidig jobbe som lærersassistent der du får månedlig lønn, bosted, support og mulighet til å lære deg mandarin. Ønsker du å gjøre noe som er spennende og nyttig samtidig? Er du lysten på å oppleve verdens raskeste økonomi vokse på nært hold? Programmet vårt i Kina gir deg en kjempe god mulighet til lære bort engelsk i kinesiske skoler. Du trenger ikke å være lærer for å være med, men må kunne godt engelsk. Etterspørselen etter engelsklærere i Kina er stor og vi gjør det enkelt for deg å reise dit og jobbe. Benytt anledningen til å oppleve de fantastiske omgivelsene, spennende byer og god mat mens du møter mennesker fra hele verden. Vi tilbyr deg muligheten til å utforske Kina, utgjøre en forskjell for andre ved å undervise i engelsk og i tillegg forbedre din CV.

Teach & Travel China er et banebrytende program for eventyrlystne som har lyst til å oppleve dagens Kina i dybden. Programmet er et svar på den stadig økende etterspørselen etter engelsklærere i Kina, og støttes av kinesiske myndigheter. Få av Kinas 1,3 mrd mennesker behersker engelsk, og de som gjør det har gjerne et begrenset ordforråd. Ettersom landet gradvis åpner seg mot omverdenen og turismen øker vil innbyggerne behøve engelskkunnskapene som du kan hjelpe de med å tilegne seg!

Det er vanligvis vanskelig å få arbeidstillatelse i Kina, men innenfor skolesektoren ser myndighetene virkelig behovet for å knytte til seg unge mennesker fra vestlige land som er flinke i engelsk. Våre partnere ser ofte etter profesjonelle personer med vestlig bakgrunn som kan bidra til kulturforståelse og språkkunnskaper blant de kinesiske elevene. Som deltaker på programmet får du ditt livs opplevelse ved å lære bort engelsk til barn og unge i Kina, samtidig som du lærer om kinesisk kultur, reiser og studerer det kinesiske språket. Det fokuseres på muntlig mandarin, som er et språk som forstås av alle i Kina. Ifølge Wikipedia er Mandarin det språket i verden som snakkes av flest mennesker, hvorav 873 millioner har mandarin som førstespråk og 173 millioner har det som andrespråk. I tillegg til Kina snakkes det mandarin i blant annet Singapore og Malaysia.

Programmet er delt opp i to deler, orienterinsperioden og praksisplass på skole. Det er fast ankomstdato til Kina så du kommer til å treffe mange andre deltakere som har samme mål for øyet. Kurset kvalifiserer deg også til å lære bort engelsk i andre land enn Kina. Du vil også ta et online TEFL kurs som er på ca 120timer før du reiser ned til Kina for å delta på programmet.

Hvem kan søke?

Du må:

Fra bestilling til avreise
- Du bestiller din reise enklest gjennom vår nettside eller over telefonen med oss.
- Når vi har mottatt bestillingen, sender vi bekreftelsen sammen med fakturaen for forskuddsbetaling.
- Når depositumet er er betalt, vil du komme i gang med ditt TEFL-kurs som du har tre måneder til å fullføre. Vi sender deg all informasjon om dette.
- Underveis vil vi fortelle deg hvilke dokumenter vi trenger fra deg for å fortsette med bestillingen.
- Når alt ovenfor er gjort, vil våre partnere gjennomgå dine dokumenter og deretter godkjenne og ønske deg velkommen til programmet.
- De sender deg deretter et invitasjonsbrev som du må søke om ditt 3 måneders visum.
- Når visumet ditt er klart, send en skannet kopi til oss.
- Deretter får du en liste over skolene du kan velge mellom.
- Vi ser på flyreise for deg, flybilletter er inkludert i programprisen.
Hyggelig tur!

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål
Jeg elsker livet i Kina.. So far very awesome!

Granita // Teach & Travel China

Jobb

Plassering
Våre partnere i Kina samarbeider med mange skoler rundt om i landet, både privat og statlig. Vi kan aldri garantere et bestemt område / by for din plassering eller aldersgruppe, men du kan ønske deg hvor du vil bli plassert og hvilken aldersgruppe du vil jobbe med. Du må gjøre tre valg. Du vil bli fortalt hvilken skole du skal jobbe på før du reiser fra Norge. Hvis du reiser med noen andre så er det viktig at du sier ifra om dette på forhånd. Du vil bli plassert sammen.

Steg 1:
Før avreise vil du delta på et 120-timers nettkurs for å forberede det til å reise til Kina. Dette er selve TEFL kurset. I løpet av kurset vil du motta viktig informasjon og forberedende kunnskap for din tid som lærer / assistentlærer. Du vil også få forberedende leksjoner til undervisning, engelskundervisning og simuleringsundervisning i løpet av introduksjonsuken i Kina. Dette er for å få deg til å føle deg trygg før din fremtidige tid som lærerassistent.

Steg 2:
Ankomst er i Beijing hvor du begynner å rolig med en introduksjonsuke. Dette varer i 7 dager i tillegg til leksjoner nevnt i steg 1. I tillegg inkluderer det besøk til Kinesiske muren, byen Beijing, du lærer deg om kulturen i Kina, litt språk, kinesisk kalligrafi og maleri, tai chi og mye mer. Du vil også ha tid til å gjøre andre ting på egenhånd hvis du vil som å dra på utflukter, gå til markeder, eller bare ta det lett. I tillegg så vil du kjent med andre reisende.

Steg 3:
Etter dagene i Beijing reiser du til din nye arbeidsplass, vår partner hjelper deg med turen til din plassering og tilbake til Beijing. Dette er inkludert i program prisen. Selv om du har rollen som assistent, bør du forberede deg til å ta vare på studentene selv etter skoletid. Du vil jobbe ca 35h i uken, men dette kan varierer noe fra skole til skole. Du vil også være involvert i å forberede leksjoner, lære noen timer om dagen, bestille treningsmateriell og lignende.

"Jeg er selv veldig fornøyd med både programmet og skolen, og trives veldig godt her. Jeg har fått minner og venner for livet her, TTC er en fantastisk opplevelse! Så om dere har noen som vurderer å bli med på programmet, og har spørsmål eller lurer paa hvordan det er kan dere gjerne sette dem i kontakt med meg! Kamilla Solberg - 2010"

Lønn
Du får ikke vanlig lønn som deltaker på programmet, men kost og losji samt lommepenger. Lommepenger er på 2000 Yuan (CNY) per måned. Dette tilsvarer omtrent 2 000 norske kroner (kurs per juni 2014 www.xe.com).

Vanligvis så bruker en deltaker ca 4-6uker på å fullføre denne typen kurs. Du må bestå kurset for å delta.

Send denne siden til meg som PDF

Reise

Ankomstdatoer

Du kan jobbe i Kina i et semester. Etter at semester er slutt så kan du ta kontakt med lokal partner på plass om mulig utvidelse.

- 11. august 2019 ( Siste påmeldingsfrist 01.06.2019)
Skolestart 28.08.2019 - 01.09.2019
Siste skoledag 25.12.2019
- 15. februar 2020 ( Siste påmeldingsfrist 01.11.2019, prisen for 2020 er ikke klart enn så lenge)
Skole start 24.02.2020

Programmet er lagt opp på følgende måte:

Ett semester:

Eksakte datoer fåes når du mottar acceptence letter! Merk deg at datoer kan endre seg.

Ankomst

Dette programmet inkluderer flybilletter med i pakken.

Jeg elsker livet i Kina.. So far very awesome!

Granita // Teach & Travel China

Hvorfor Teach & Travel China med GoXplore?

Boforhold

Overnatting
De første dagene i Beijing bor du på et hotell i byen. Frokost, lunsj og middag er inkludert. På din plassering bor du i møblerte boliger sammen med andre deltakere / lærerassistenter enten i skolen eller i nærheten av skolen med gangavstand. Standarden på innkvarteringen er enkel i forhold til vestlige standarder. Skolene har vanligvis gode fasiliteter som svømmebasseng, løpebane, basketballbane og musikkutstyr som alle kan brukes etter arbeidstid. Du har alltid en kontaktperson, en støtte og en innkvartering med de fasilitetene du trenger. Under orienteringdagene deler man rom med andre på plass. På plasseringen så bor man i egne private rom men deler fasiliteter som bad osv.

Måltider
Det inkluderer tre måltider om dagen. Maten serveres vanligvis i spisesalen på skolen. Maten blir lokal (kinesisk), vestlig mat er ikke tilgjengelig. Vegetarisk mat og ris serveres vanligvis. Her blir du vant til å spise med pinner, dette er det som brukes! Det er litt komplisert først, men til slutt får du det til! I helgene og fritid står du for maten selv.

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Visum

Visumprosessen starter ca 1-2 mnd før avreise!

Som deltaker på Teach & Travel China-programmet søker du om et visum fysisk hos det kinesiske ambassaden i Oslo, mest sannsynlig et X2 visum. Dette er et studentvisum med gyldighet på inntil 6 måneder.

Vi vil sende deg visumveiledning slik at prosessen blir enklere for deg. Du vil trenge et invitasjonsbrev sammen med visumsøknaden din. Du vil motta mer informasjon om dette på et senere tidspunkt under bookingprosessen.

Visumet er ikke inkludert i prisen, men vi hjelper deg med veiledning. Du er selv ansvarlig for å søke på riktig visum.

Priser

1 semester Pris
Inkludert TEFL-kurs 19900

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi sender deg et flytilbud etter at du er påmeldt og har fått bekreftet plass på programmet. Du vil bli hentet på flyplassen.

Spesial pris for avreise i 2019, kun 19900,- NOK!!!!

PS: Merk deg at det kan komme høysesongstillegg om det ikke er ledig på flyet!

Inkludert i programmet

Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Blogg fra Teach & Travel China

Les flere reiseblogg og reisebrev fra våre deltakere
Nå har vi vært her en uke og jeg elsker Kina allerede. Folka er hyggelige, både kinesiske og TTC-venner, begynner å få kontroll på spisepinnene, språket går i alle retninger, når jeg snakker norsk med Henriette skifter jeg plutselig til engelsk eller bare stapper inn et engelsk ord her og der, og ingen av oss reagerer. Språkforvirret? Yep.

Lotte // Teach & Travel China

Aktiviteter i Kina

FAQ

Får jeg fri på helligdager i Kina?

Ja du får fri i forbindelse med nasjonale helligdager. Legg merke til at dersom disse faller på ukedager vil du måtte jobbe de inn igjen.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Påfyll av barne vaksinene som difteri og polio, Hepattit A og B. Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege da de har mer oppdatering på dette.

Når bør jeg reise tilbake etter prosjektet?

Vi anbefaler at du bestiller din hjemreise ca 5-7 dager etter endt semester. Dette slik at du har tid til å pakke etter semester samt komme deg tilbake til Beijing. Merk deg at du ikke må overstige ditt visum som er på 180dager.

Kan jeg jobbe hvor jeg vil?

Du kan få be om å jobbe i en spesiell region men, du kan ikke velge skole du skal jobbe på. De fleste av deltakerne blir plassert på skoler i Sør-Kina.

Kan jeg velge selv hvor jeg vil bo?

Nei, du vil bo sammen med de andre lærerne på skolen hvor du underviser eller i nærheten.

Hva slags mat kan jeg forvente meg?

Maten du får servert er kinesisk, og det er mye ris og grønnsaker. Vestlig mat er ikke tilgjengelig på skolene.

Jobber jeg sammen med noen andre?

Ja, det er alltid minst 2 Teach & Travel-deltakere på en skole.

Kan jeg åpne bankkonto i Kina?

Ja, det kan du. Teach & Travel China-teamet kan hjelpe deg med dette mens du er i Beijing men, det kan være lurt å vente med dette til har kommet til skolen du skal jobbe på. Da kan du åpne konto i nærmeste bank.

Hva er kleskoden på skolene?

Det er opptil skolene å bestemme hva slags klær man skal ha på seg men, det anbefales å ta med casual/formal klær. Det vil si ingen shorts/t-skjorter og ingen joggesko. Fleste mannlige lærer bør ha langbukser, kortermet skjorter. Kvinnelige lærere bør ha kjoler, skjørt og topp. Piercing og tatoveringer er ikke akseptert så det må dekkes til eller tas av under undervisningen.

Hva skjer om jeg ikke består programmet?( orienteringsperioden)

Om dette blir et tilfelle så vil din lærer følge deg opp og gi deg gode tips og råd slik at du kan få muligheten for å bestå kurset. Om du ikke klarer å vise noe bedring så kan dessverre ikke ELC gi deg noe praksisplass videre. Du vil hverken få ditt TEFL sertifikat eller refusjon i dette tilfelle.

Vil noen komme og hente meg på flyplassen?

Ja du blir hentet på flyplassen på ankomstdagen. En at ELC sine representanter vil være på flyplassen hele dagen da det er flere som ankommer samme dag for å delta på programmet. Dere vil få detaljer om dette nærmere avreise.

Må jeg ta helsesjekk?

Skolen som du skal undervise på kan ikke godta din søknad før du har fått utført en helse sjekk. Dette utføres i Kina mot en billig penge. Du kan også utføre sjekken her hjemme i Norge men helsesjekken er obligatorisk å ta i Kina uansett.

Hvordan får jeg politiattest?

Etter at du har betalt depositum så kontakter vi deg og gir deg en bekreftelse på at du skal delta på vårt program. Denne bekreftelsen skal leveres til ditt lokale politikontor med et egent skjema. Du kan også søke om elektronisk politiattest via internett.

Hva skjer om jeg vil forlate programmet underveis?

Om du bestemmer deg for å forlate programmet tidligere enn planlagt så vil hverken vår lokale partner i Kina eller Goxplore gi noe refusjon.

Hva skjer om jeg har med kopier av mine dokumenter( dvs, politiattest, vitnemål osv)?

Om du ikke tar med original dokumenter så vil du ikke få mulighet for å delta på vårt program. Merk deg at du vil heller ikke få noe refusjon da. Husk å ha med originaldokumentene i din håndbagasje.

Må jeg skrive under en kontrakt med skolen jeg skal undervise på?

Du må signere en kontrakt med skolen du skal undervise på. Dette er en standard kontrakt der det står blant annet hva dine arbeidsoppgaver går ut på, arbeidstider, bosted, transport til og fra skolen. Kontrakten vil være på engelsk.

Når bør jeg melde meg på?

Det er bare to startdatoer per år og siden det er begrenset med plasser så anbefaler vi å melde seg på senest 3-4 måneder før kursstart for å være sikker på å få plass.

Hva skjer hvis jeg stryker på engelsktesten eller TEFL kurset online?

For å delta i programmet, må du ha gode engelskkunnskaper og det er derfor vi gjennomfører en test hvor vi sjekker dine kunnskaper. Dersom du ikke består testen online vil du bli oppringt av partner for en liten samtale på engelsk. Du vil ha 3 forsøk på å fullførte Online TEFL kurset(bestå). Du vil bli kontaktet av din supervisor for hjelp om dette skulle skje. Hvis du til nød ikke klarer å bestå vil du dessverre ikke få lov til å delta programmet. Se regler for avbestilling av programmet i programvilkårene.

Er det noen aldersgrense for å søke dette programmet? Og hvor kommer deltakerne fra?

Man skal være mellom 19-39 år for å kunne delta på dette programmet. De fleste kommer fra Storbritannia, USA, Canada, New Zealand, Nederland, Danmark, Tyskland og Sverige.

Hvordan bor jeg?

Du bor enten på skoleområdet eller i nærheten av skolen. Dette kan bety møblerte studioleiligheter. Standard type overnatting er vanligvis delt leiligheter med private soverom og felles stue og bad.

Trenger jeg en TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikat?

JA, du vil gå gjennom et online TEFL kurs på ca 120 timer online før avreise samt ha 2ukers orienteringsperiode i Kina før oppstar. Du må bestå dette for å få praksisplass i Kina.

Kommer jeg til å undervise alene?

Du bør være forberedt på å undervise alene, men i de yngste klassene vil du vanligvis være assistent.

Kan jeg bestille enveis billett til Kina?

Nei, kinesiske myndigheter krever at man har en tur/retur billett. Det du eventuelt kan gjøre er å bestille en fleksibel billett som du kan endre på mot gebyr. Si ifra ved bestilling av flybillett så ser vi på dette.

Hvordan blir jeg fraktet fra orienteringsperioden til skolen jeg skal undervise på?

Etter orienteringsperioden er over vil du bli fraktet via fly, tog eller buss utifra hvor du er plassert på din praksisplass. Skolen er ansvarlig for denne kostnaden. Pass på at bagasje regler for innenriks flyreiser i Kina er 20kilo. Om du overskrider dette må du betale for kostnaden selv.

Kan jeg jobbe andre steder mens jeg er i Kina som lærer?

Det er sikkert mange som kommer til å friste deg med en god pengesum som betaling for å gi ekstra undervisning i Kina. Merk deg at om du takker ja til dette tilbudet så er det på eget ansvar. Du kan risikere å miste jobbvisumet ditt da og bli utvist av landet.

Kan jeg bestille enveis billett til Kina?

Vi anbefaler ikke å bestille enveis billett til Kina. I noen tilfeller kan ambassaden eller myndighetene i Kina kreve dette for å få innreise tillatelse.

Hvor mye penger bør jeg ha med meg?

Vi anbefaler at du har med deg ca 5000RMB, husk at du skal klare deg på dette i ca 2mnd før du får utbetalt lønn fra skolen. Din første mnd lønna vil ikke bli betalt før etter 15.10.2017. Du kan ha med deg visakort og ta dette ut i Kina om du ønsker det.

Må jeg betale noen regninger mens jeg er på praksisplassen min?

Skolen betaler for en viss sum som tilsvarer ca 150RMB men alle utgifter utover dette som gjelder elektrisitet og vann blant annet må dekkes av hver deltaker selv.

Send denne siden til meg som PDF Jeg melder meg på! Jeg har noen spørsmål

Hjem » Land » Kina » Teach & Travel China

Vårt neste infomøte er 07.11.2019 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!