Kjersti - reisebrev fra Sri Lanka, 2016.

eg hadde to uker med frivillig arbeid, og jeg fikk prøve meg på to vidt forskjellig prosjekter. Den ene uken dro jeg og 6 andre jenter til en liten landsby hvor vi skulle arbeide med tempel renovasjon og å lære lokale barn engelsk. Det var en fin uke hvor vi var tett innpå lokalbefolkningen og vi fikk sett mer av «livet på bygda». Renovasjonsarbeidet gikk i å skrape og male. Det var hardt arbeid i stekende sol og mangemange varmegrader. På ettermiddagen kom barna som vi var «lærere» for. De ble delt inn i grupper etter alder, og vi hadde i alt 4 grupper. Jeg og ei til hadde ansvar for gruppa med de fra 11-13 år. De var veldig lærevillige og vi hadde noen morsomme dager her.

Den andre uken jobbet jeg på et hjem for funksjonshemmede barn og damer. I Sri Lanka blir det sett ned på dersom man får et barn som ikke er «normalt». Vi fikk høre at de ser på det som en forbannelse på familien, og derfor vil de «kvitte» seg med barnet. Dette hjemmet er drevet av 6 nonner, og de har rundt 10 ansatte der. Nå hadde de over 100 beboere, alle med forskjellige funksjonshemninger. Det var absolutt dette prosjektet vi frivillige trengtes mest. Vi hjalp til med å mate de som ikke kunne spise selv, skifte på senger, hjelpe til under aktiviteter (male, skrive, regne osv.), og ikke minst gi de kjærlighet og oppmerksomhet. Det var en hjerteskjærende opplevelse. Man skulle ønske man kunne gjøre så veldig mye mer..

'

Min siste uke i Sri Lanka ble tilbrakt på stranden i Ambalangoda. Her var jeg med på beach week, og det var en fin avslutning på reisen. Vi hadde utflukter hver dag, og ettermiddagen hadde vi fri til å ligge på stranden og bare slappe av. Jeg har opplevd så mye forskjellig på denne måneden, og jeg vil absolutt anbefale andre å dra på en slik reise. Du får nye venner fra hele verden, og du blir kjent med en ny og annerledes kultur. I tillegg lærer du mye om deg selv, og du vil kanskje sette ekstra stor pris på alt du har hjemme i Norge.

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Frivillig Sri Lanka (Kandy) program i 2016.

Hjem » Reisebrev » Kjersti - reisebrev fra Sri Lanka » 2016.

Siste nyhet: Siste frist for vinterjobb i Canada er 11.09.2022!