Login

Emilies reise til Ecuador - Å jobbe med barn

Etter noen spennende og deilige uker med reisende spanskkurs var det endelig tid for å prøve ut de glosene jeg hadde plukket opp. Det var tid for en måned i hovedstaden, Quito. Her skulle jeg arbeide på et barnehjem. De første dagene var litt så som så. De virket ikke helt forberedt på at jeg kom så jeg ble bare plassert på skolen som hører til barnhjemmet. Jeg gjorde ikke så mye. Barna var hvertfall glad for at jeg var der fikk jeg inntrykk av. Mye kosing og klemming. Og det var jo først og fremst for de jeg var der også. Men jeg syns det var litt rart at lærerne og andre voksne ikke inkluderte meg mer. Det var bare noen av dagene at jeg hjalp til med sportstimene. Etter noen dager bestemte jeg og en annen frivillig om å foreslå at vi kunne ha engelsktimer, og det ble tatt godt i mot. Endelig følte jeg at jeg var mer til bruk, og ting ble bedre. Fikk god kontakt med mange av barna og engelsktimene var givende. De trenger det veldig! Det var en "engelsklærer" på skolen for alle klassene, og hans engelskkunskaper var ikke mye å skryte av. Det eneste de fleste av eleven kunne var "yes" og "good morning teacher". Etter en måned med engelsktimer virket det som om mange av elevene hadde fått øynene opp for språket. Mange kom løpende bort og spurte hva ulike ord var på engelsk og lurte på når vi skulle ha neste time. Gøy!

Helger og fritid brukte jeg og de andre frivillige fra frivillighetshuset på å oppleve Quito og andre steder i Ecoador. Markeder, fotballkamp, forskjellige obligatoriske turistatraksjoner, ladies night, kino, "De Dødes Dag" og "sykkel-søndag" var noe av tingene vi fant på. Sistnevnte syns jeg er en ganske god ide. De stenger av mange av gatene i Quito for biler. Så kan du leie sykler mange steder og rett og slett sykle rundt i Hovedstaden uten biler overalt. Det er veldig populært. Mange ivrige syklister hver søndag.

Vi dro også blandt annet til Latacunga som ligger ca to timer sør for Quito hvor det den ene helgen var en stor feiring av "Mama Negra". Hvis jeg forstod det rett var hun en dame som på 1700-tallet en gang stoppet vulkanen, Cotopaxi, fra å ha utbrudd. Det var stappfult med folk i gatene. Mat, øl og en tre-firetimers lang parade. Fikk litt "17 mai-følelse". God stemning!

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Frivillig Ecuador program i 2014.

Hjem » Reisebrev » Emilies reise til Ecuador - Å jobbe med barn

Vårt neste infomøte er 12.03.2020 i Oslo. Bli med, eller se alle de neste infomøtene her!